Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 11

• 70 292
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
Shocked не мога да повярвам, за няма и седмица и пристигна датата за преглед в София за обжалването, на 12ти от 8 ни викат на комисия
днес малечка почна да подкашля, влажно, заведохме я при лекарката, при която диспасеризирах Стефи и изписа инхалации и за нея, твърди че има лека обструкция
опита се да направи ФИД на СТефи, но нищо не стана, Стефания така и не разбра какво да прави и само духаше напосоки  Tired

# 436
Здравейте, аз също се присъединявам към вашите редици. Дъщеря ми я диагностицираха тази седмица, благодарение на Вас попаднах на д - р Куфарджиева. След 4 бронхита тя беше категорична, че става въпрос за астма. Изписа и сингюлер и 1 мес. Ксизал. Благодаря Ви за труда, който сте положили Simple Smile))

# 437
 Днес минахме ТЕЛК в Пловдив, дадоха ни 50 %. Попитаха ме защо не сме минала досега , след като от 3 години детето е  с астма. Искаха ни Дневник на пристъпите- описан по месеци , какво лечение е предприето , за колко време  е минал пристъпа , с какво лекарство е повлиян - това заверено от алерголог.И още искаха ВЕД изследване . Как да им обясня , че в малкия град няма кой да прави ВЕД метрия при пристъп, особено в спешна помощ или при джипито.
 Момичета, много е хубава информацията на първа страница . Страхотни сте!!!

# 438
  • София,
добре дошла delana  Hug

оnly честито за ТЕЛКА, и оттук продцедурата нали я знаеш - заверяваш с мокър печат, правиш десетина копия и право в Социалните Peace. Благодаря и за инфото за алерголога за гр. Пловдив, добавих го  Peace.
МОЛЯ ВСИЧКИ МАЙКИ КОИТО ВОДЯТ ДЕЦАТА СИ ПРИ ДРУГИ ДОБРИ ЛЕКАРИ РАЗЛИЧНИ ОТ ТЕЗИ ДЕТО СМЕ ГИ ДАЛИ НА ПЪРВА СТРАНИЦА,  ИЗПРАТЕТЕТ КООРДИНАТИ - особено за други градове, за да ги добавим. Peace

mini_79 успех и на вас  Peace

# 439

опита се да направи ФИД на СТефи, но нищо не стана, Стефания така и не разбра какво да прави и само духаше напосоки  Tired

Много странно, че изобщо са се пробвали. Чувала съм най-рано за 4-годишно момиченце да е правило ФИД в БГ - в смисъл, да се е справило (иначе на Запад имало апарат, който мерел това и при бебенца...). Това е много трудно, биоложката ми обясни, че дори възрастните често не могат да се справят.

Успах с ТЕЛКА!

# 440
Добър ден,присъединяваме се към вас с моят почти 8 годишен младеж.Тази седмица доказахме астма,но от година пием Сингюлера за да овладеем алергия която той има от 40 дневната си възраст.Диагнозата е Астма с преобладаващ алергичен компонент,освен Сингюлера сега ще добавим и Серетид,Назонекс и още 2 медикамента който не са ми познати ,но утре ще ги видя в аптеката.Ние имаме и хранителна и студова алергия,не сме имали пристъпи дори не знам какво представляват точно,но имаше кашлица която продължи 4 месеца и след като изписаха Сингюлера кашлицата спря ,но за сметка на това правим шокове,Мустаков обясни състоянието му като доста по-лошо от обикновена Астма,и каза ,че дори сме надхвърлили учебниците.Сега чакаме да станат готови резултатите от изследването на криоглобулините и ще решат какво правим по-нататък.Доктора спомена нещо за регистриране в международен сайт,но така и не разбрах за какво ни е пък това,някой от вас има ли представа ?А бихте ли споделили цената на Серетид каква е?Личната каза ,че не е зле да се започне оправяне на документи за ТЕЛК,аз прочетох на първа страница вашите насоки,но ако има още спънки около уреждането разчитам на вас Simple Smile

# 441
abeni_83, привет!

Анафилактични шокове ли имаш предвид? Как ги овладявате?

Предполагам, че Мустаков ще иска да лекува детето с алергени, но това ще стане ясно, след като излязат резултатите ви.

# 442
Ами приемахме до сега антихистамини и Сингюлер и при засилване на реакцията Урбазон,а когато настъпи Анафилактичния шок/дори не искам да си ги припомням/,поливам с вода проверявам езика,и слагам главата на ниско а краката на високо,докато се доберем до болница,следва лежане в интензивно отделение,мониториране и вливания на глюкоза и Урбазон.Какво имаш предвид да го лекува с алергени,десенсибилизация ли?Ами те изследванията който чакаме са за студовата алергия,така че не знам той ще прецени.

# 443
Да, това имам предвид, защото Мустаков-младши все този метод предлага (доста често поне).
Брех, анафилактичният шок от какво се причинява при вас? Не мога да си представя, че е от студа... А ако е от някаква храна, не може ли тя да се избягва?

# 444
  • София
Здравейте,момичета. Аз много  рядко се включвам при вас , но ви следя пстоянно. Малчо една седмица след овладяване на пристъп вдигна темп,педито каза че има силно възпалена трета сливица и сега е на антибиотик. Каза също, че ще видим какво ше я правим, може би следва вадене. Искам да попитам някой от вас ако има подобен опит да ме посъветва. Страх ме, че ако я извадим инфекциите все по често ще започант да слизат в дробовете , от което следват и по чести пристъпи.  От месец детето е с постоянна хрема, която провокира и кашлица. По съвет на педито купихме Baby vac, наистина доста помага за сополките, но....
Благодаря ви предварително.

# 445
desisue, привет! При сина ми положението беше същото. Сега продължава да има проблеми с третата сливица, но не му я извадихме, иначе част от пристъпите могат да се предизвикат и от секретите, които се стичат отзад (което подозирам, че и при вас причинява подуване на третата сливица). Ако самата сливица се възпалява поради алергия и може да се контролира набъбването, не се вади. Това може да го прецени единствено добър детски УНГ. Ако си от София, избери си някого от първата страница. Не може личният лекар сам да го реши.

# 446
здравейте, малко (доста) се по загубихме и като виждам доста сме изпуснали.
тук заваля, а малката още от вчера започна да прокашля. вече ще я ползвам за дъждопредсказател-и предният път ден преди за завали започна суха кашлица, сега пак.
иначе, новото при нас е , че правихме тестове за алергия . изследваха я за 14 алегена -треви, няколко вида, и дом. прах и кучета и котки. естествено теста е отрицателен, ядосах се ,че вече се зинae ,че влагата и мухъла ни действа" добре", а Шишенкова въобще не и сложи мухъл или нещо подобно. не знам, може би така трябва,но.. NeWS78

връщам се назад да чета.
хубав ден на всички

# 447
  • София, под Карлсон
Здравейте и от мен!  Simple Smile
Тази сутрин пуснах Иво на градина, вече нямаше как... Crossing Arms Но гледам, че последните 3-4 дни състоянието му е непроменено  Thinking В смисъл детето е добре, весел, палав, изглежда си съвсем добре, но си кашля...Вече му псрях Мукосолвана, то не че от него имаше видим ефект, де...Та исках да ви питам по колко време след пристъп продължават да кашлят? Той не кашля колкото в началото, ама все си мислех, че за една седмица трябва да я разреди значително  newsm78 Иначе доки каза, че са му чисти гърдичките  Praynig

# 448
И моят е от днес на градина, от сряда имат плуване в градината...сърцето ми е свито и се чудя в сряда или в четвъртък ще е болен  Confused

# 449
  • София, под Карлсон
И моят е от днес на градина, от сряда имат плуване в градината...сърцето ми е свито и се чудя в сряда или в четвъртък ще е болен  Confused

Аз реших да го спра зимата от плуването, не знам дали постъпвам правилно, защото на детето това е единственото нещо, което му харесва в градината  Sad Досега и двата пъти след плуване на втория ден е болен, не може да няма връзка...И то не от самото плуване, а защото излизат топли- запотени и докато ги облекат и изсушат.... Naughty

Общи условия

Активация на акаунт