Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 11

• 70 294
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
  • Страната на чудесата
Оправяйте се! Hug

# 226
Ех,семирамида, с тия вируси много гадно,като се заразявате взаимно.И аз още в 7г.с като бях бременна с малката, изкарах с баткото скарлатина,но без обрив,а под формата на ужасна гн.ангина с висока температура.От тогава имунитета ми ли ,какво се срина не зная,когато той се разболее най-много след 2 дни и аз съм в кюпа.По време на бременноста си изкарах 2 пневмоний,и след нея,понеже още се кърмим не мога да възстановя организмът си,а продължавам да прихващам всеки вирус от баткото.Даже последният път/преди 10 дни/и тримата се тръшнахме -баткото,аз и таткото,куклата как я прескочи незная.Затова упорствам и продължавам да я кърмя,макар ,че тя се опитва да се отбие още като навърши 2 месеца и нещо,ама не я оставям намира,дано поне с кърмата да и предвам някакви антитела и да не е болнава като мен и батко си.Поне сега докато е толкова мъничка да не я тровя и нея с АБ-та ,че то след тях един порочен кръг става.
За възспаленото гърло-гаргара с лайка,сода,мед.Също така липов чаи хладък,не горещ на малки глътки,гранофорина са ти го казали,лим.сок изцеден.
Успех с борбата с гадните вируси,то те не свършиха ни лятото ни зимата,направо целогодишна обсада отвсякъде,в лаборатории ли ги произвеждат ,какво направо съм смаяна... Peace

# 227
Забравих да кажа и за нишъдъра,гаргара ,но да не се поглъща,върху себе си съм го изпробвала само,малкият ме е страх да не глътне. Simple Smile

# 228
Семирамида, Гранофуринът има годност 1 година след направата. Дано малката се оправи от АБ-то!

Аз също съм болна, вече не мога да разбера това дали ми е постоянно състояние, но днес определено ми е зле. Ще гълтам нурофен и витамин С. Малкият кашля рядко, но май е от задния алергичен ринит. И мен винаги ме хваща от него, сега дано него не го хване. В транспорта е пълно с болни хора, в университета също, просто...

# 229
  • София,
Привет  newsm78 къде сте всички, в този слънчев ден, никой няма тука, надявам се че всички зечица са здравички вече. Аз след вчерашният маратон от смукане и гъртане на разни неща днес съм добре Peace, Герганди ти как си, оправяш ли се? Малката и тя уж върви към подобрение, нощта беше тихо и спокойно, но от сутринта как е станла и се скъса да кашля, едва яде наобяд, сега спи и учудваще се е изкашляла два ти пъти. Немога да разбера от какво е, кашлицата не е нито суха, нито влажно - по скоро спастична някак си, май е от гърлото, но не съм сигурна, дори я преслушвах днес Mr. Green, отново - дишането и ми се струва чисто, нищо не хърка и не свири отвътре. newsm78
ЛЪки ако ме прочетеш скоро би ли ми казала енгистола как се взима - много странно е обяснено на опаковката и нещо не ми се връзва. Дозата и за възрастни и за деца уж е разделена, но е дадено едно и също и за деца от 3 -6г и за деца над 6 г. и за възрастни, пише по 1т. 3 пъти дневно, т.е. и двете ли така да го взимаме. newsm78За нея ми се струва добре, но за мен не е ли малка дозата?
И да питам какво хомеопатично давате за облекчение и спиране на тая постоянна кашлица, която явно е провокирана от секрета, който се стича отвсякъде и навътре и навън, супер воднист е и тече, яко и ямно той я дразни та така кашля. Сега я чакам да поспи и ако продължи да кашля ще я водим май да я преслушат поне.
А някой да е давал метилпреднизолон или преднизолон на прахчета? newsm78

# 230
  • София - Младост 1А
Привет,

Ние днес минахме да преслушат и прегледат Пешко. Вече е здравичък. Дано се задържи здравичък по-дълго, че предния път изкара само 3 дни.

Семерамида супер е че си по-добре. А за секретите не ми се говори. Аз лично не давам хомеопатични от тези комбинираните. При Пепи винаги ефекта е бил обратен. При консултациите ми с хомеопати са ме съветвали да ги избягвам.
А метилпреднизолон съм давала само на хапчета. Даже не знаех, че има прахчета.
А секрет взимали ли са ви скоро? Да няма нещо в гърлото или в носа? На Пепи така 2 пъти му изолираха пневмококи и един път стафилококи.

# 231
  • София,
Точно това се съмнява и лекарката - че явно има бактерия в гърлото, но тъй като онзи ден нямаше вече за кога да пускаме секрета и да чакаме, резултатите че тя беше вече трети ден с Т, та направо изписа АБ, но сега в понеделник ще пуснем и като се излекуваме пак ще пуснем. Иначе ходихме набързо до болницата и лекарката пак я прегледа, каза че кашлицата е от фарингса и от секретите - изписа синекод, но каза само преди да легне да и дам за да спи спокойно и ако кашля утре да и дам пак веднъж или два пъти. Интересното е че още като тръгнахме за болницата и тя спря да кашля, но сега и секретите не текат толкоз, даже почти ги няма newsm78. Ще видим утре как ще сме. Иначе гърдите и са чисти, дишането също Peace

# 232
  • София - Младост 1А
Интересното е че още като тръгнахме за болницата и тя спря да кашля, но сега и секретите не текат толкоз, даже почти ги няма newsm78.

И при Пепи се получава така. Предполагам заради смяната на въздуха. Вкъщи кашля, ли кашля, а навън се успокоява. Или си въобразявам...

# 233
Предполагам че затова нашата педиатърка, като са болни децата казва - колкото може повече стойте навън Mr. Green

# 234
  • Страната на чудесата
Семирамида, чета те за енгистол-а, на Цвети и на мен хомеопатичка ни го е предписвала по 1 таблетка на 2 часа до 8 таблетки на ден, когато се разболяваме, но не помага за секрета, който се стича по гърлото.За секрета, ако е много течен, са ми изписвали хидрастис 9 СН по 3 пъти дневно по 5 гр, но ако вече е провокирала кашлица са изписвали и ипека 9 сн 3 пъти на ден, затова не мога да препоръчам конкретно хл Confused

# 235
  • sf
Моя от петък е със сополи, давах инфлуцид, пръсках нося, от снощи започна и да кашля,ама с тая лаещата кашлица, аз й викам ламаринена.  ooooh! Правих и инхалации, включих и смучещи за гърлото, пък да видим какво ще излезе. Педито е чак утре следобяд, дано няма проблеми. Дишането му е спокойно, та се надявам да не направи пристъп/

# 236
Оф, вече и Владо е болен, явно двамата заедно сме се разболяли... Гъсти сополи, кашлица, а от днес сутринта и окото му е доста зачервено... МОмичета, писна ми.... Утре сме на лекар. Дали е алергично или не - просто вече не зная  Sad

# 237
Tired ех, защо така
моята Стефания и тя се разкашля от вчера
не можа да спи на обед, снощи пък два пъти повърна от кашлица секрети
направих пак вентолин, давам хомеопатията, Исла касис, казва че я боли гърлото  Tired Tired

# 238
  • Варна
Оф, вече и Владо е болен, явно двамата заедно сме се разболяли... Гъсти сополи, кашлица, а от днес сутринта и окото му е доста зачервено... МОмичета, писна ми.... Утре сме на лекар. Дали е алергично или не - просто вече не зная  Sad
Не ще да е само алергия, gergandi. Откакто е тръгнала на училище каката, постоянно "носи" сополи вкъщи! В класа непрекъснато има 3-4 болни деца.
У нас се редуват със сополите - каката, Елица, каката, Елица... Започна си вирусния период, много болни има край нас. Даже от сутринта Калояна кашля, казвам й: "Изкашляй се!", а тя: "Не мога, не свършва." Не е с астма, но пролетта беше с дълъг спастичен бронхит, на вентолин. Та, чакам.  Sad
Какво да кажа друго, освен - всички болни в темата бързо да се подобрявате! Без усложнения!!

Докато пиша, и mini_79 се включи ... еххх, бързо оздравяване!

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 12:40 от Ментова

# 239
И ние пак в кюпа Tired.Странното е е започва по същият начин както преди 10-а дена хванахме вируса,възможно ли е да го повтори? ThinkingПреди 5 дни излязохме от болницата.В Четвъртък на контролният преглед дишането беше перфектно,само гърлото леко зачервено.Вчера ни свърши АБ-то през устата ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт