Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 11

• 70 312
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • София,
marychery ние ходихме на УНГ, и секрет пуснахме, чакам резултатите утре или вдругиден, обаче си права ще взема да се обадя и да поискам още един преглед нали имаме право на два с едно направление. Даже сега веднага ще се обадя да питам кога може да отидем да ни види по спешност.  Peace

# 601
Семирамида, без да искам да те плаша, но повече от 3-4 гнойни ангини на година не е добър знак. Особено ако налице е и бактериална инфекция. Затова и ти казах, консултация с УНГ.

# 602
  • Варна
Семирамида, мила, стискам палци да се открие най-доброто лечение, възможно най-бързо! Кураж и на двечките! Да се преборите вкъщи! Praynig Praynig Praynig
marychery, за какво са лош знак ангините, че и Елица не минава без 2-3 годишно? За "огнище" в сливиците ли?

# 603
да, затова. Възпаленията обикновено са резултат от бактериални инфекции и по конкретно Бета химолитичен стрептокок. Това е бактерия която може да доведе до по сериозни усложнения ако не се се лекува с подходящ АБ, често става резистентна. Обикновено огнището е в сливиците.

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 15:57 от marychery

# 604
  • Варна
Всеки път в болницата й изследваха гърлен, назален секрет, бил е чист. Трябва ли по някакъв по-специален начин да се търсят тези "коки"?

# 605
  • София,
И на нас досега много пъти са ни пускали и гърлен и носен секрлет и винаги е бил чист. Но сега вече трети път и то за три месеца Shocked, силно вече се съмнявам че наистина има нещо Peace.
Засега ни изписаха Панцеф, да започнем с него, той е доста широкоспектърен - надявам се дори да сме го уцелили ако има нещо наистина. newsm78 Предните две ангини ни ги лекуваха само с аугментин, което ми се струва че хич не беше правилно. Но беше късно за секрета да се пуска.  Tired
Точно това каза и УНГ-то че не е хубаво да правим ангини, щото ще се наложи да се махнат сливиците, а махнем ли ги и познайте веднага всичко ще слиза надолу ooooh!

# 606
мдааа, това исках да кажа но реших  да не съм чак толкова директна че все пак не съм лекар. От друга страна така ми казваха и за Мария, всички бяха против махането на сливиците, нашият УНГ ги махна с особено мнение, а тя след операциите е супер добре. Всеки път като ходиме при него ме пита как са децата имало ли е ефект от махането, защото обикновено при асматици не се препоръчва махане. От друга страна не може да се остави това огнище в организма на детето. Хубаво е че секретите са чисти, все пак зависи и как се взимат. На Мария доктора и ги взимаше от самите сливици, при нас бяха винаг положителни, дори и след АБ на който бактериите са чувствителни.

# 607
благодаря ви за мнението, мисля да я мажа 2-3 дена с Фусикорт /мазала съм, минава с него/ на основния участък, другите места с Фенистил
в тази връзка- мажете ли кожата на децата превантивно, чудя се дали да не взема нещо на Адерма и да мажа преди да се стигне до състояния за мазане с КС
вчера ми я върнаха от градина с две огромни пъпки на крачетата- прилича ми на ухапано от бълха
казах й да каже на госпожите, че в леглата имат буболечки, които я хапят и да ги изчистят  Tired

# 608
  • Варна
Ползвала съм А-дерма Екзомега, много съм доволна, успокоява все пак, засилва кожата. Но е скъп. Много добре се омазнява и подхранва кожата от маслото за вана (сипва се в коритото) Стелатопия на Мустела (ще проверя, може и да бъркам името), но и то е скъпо.

# 609
май по-добре по-скъпичко, но да помага на детето и да не мацам КС
за Мустела си спомням, че напоследък я развенчаха, че съдържала парабени
Екзомегата Бърди много я препоръчва, щом има доволни- тя ще е

# 610
Ние вкъщи всички сме с грип, горе долу леко,но синчето естествено- изби го на силна суха кашлица, непрестанна
Почнах инхалациите, 2 дена само ФР и порспан, от снощи и вентолин
Писна ми живота вече

# 611
  • София, под Карлсон
Lost, съчувствам ти напълно  Hug У дома положението е същото- караме ги болестите една след друга  ooooh! В момента така съм набрала на детската, че не знам кога ще отида право при директорката, ама като знам, че нищо няма да се промени, дали има смисъл да си хабя нервите... Crossing Arms
Имам чувството, че Иво е задръстен от секрети, кашлицата му е ужасна, сякаш се дави от тях. А той е един бъзьо, трима души го държим, за да му капнем капките в носа- дотам я докарахме, доброволно и с увещания не става...
Иначе днес ще го водим на котролен, за да видим дали да спираме или продължаваме с Вентолина.
Ужасно съм изнервена, уморена, недоспала...да не продължавам, а и няма как да отсъствам от работа  #Cussing out

# 612
  • до реката
Здравейте момичета,наистина много отдавна не съм писала в темата ,дори не смеех да я погледна(от суеверие може би(.
Моля ако можете да ми помогнете със съвети,ще ни пратят на тестове за алергии newsm78,бихте ли ме посъветвали кои са по добри newsm78,трябва ли да не приема ефира и др. лекарства преди това newsm78,колко време време и най вече къде и при кого да ги направим newsm78 ooooh!
Благодаря предварително на всички.  bouquet

# 613
Аз също съм мазала с А дерма. При Мария имаше ужасен ефект - след като я намазах с А дермата, пищя и вреща много време, възпали се кожата.
Аз години наред вече я мажа с Липобаза и съм много доволна. Помазна е и за нейната кожа е много подходящ.
За тестоветеж- доколкото си спомням за теста с драскането не трябва да е пила противоалергични около 10 тина дена преди теста. За кръвният мисля че няма проблем. На нас тези с драскането ни ги направи нашата алерголожка, а кръсният ни беше назначен от д-р Мустаков.

# 614
Семирамида, как е днес положението? Леле, наистина не е нормално, защо са повторили два пъти Аугментина?! Трябва поне 6 месеца да не се повтаря АБ. Ох, меричери ги знае нещата... Дано да има ефект лечението и да спасите сливиците! Освен това, не 2 прегледа, а колкото си искаш прегледа в рамките на 45 дни от издаването на направлението можеш да направиш, така ми обясни нашата УНГ. Уфф, да ти кажа, трябваше при нашата да идете. Не зная вече с тези лекари.

˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙,  spoko

Blues, всеки път ми идваше да отида и да се разкрещя в градината, защото беше очевидно, че там е причината за постоянното боледуване, за кашлицата. Чисто здрав го пускам, след минимум 2 седмици вкъщи и за 3 дни го докарват до пристъп. Но в крайна сметка, като се опитах да искам обяснение, ми казаха, че другите деца са си добре, а и аз много съм се шашкала. Още по-гадно ми стана - ето, моето дете, видите ли, си е такова, какво да го правят... Въпреки че поне 4 деца развиха алергична кашлица в рамките на 3-те години, докато ходехме там. Пробвай се да им искаш сметка, но ако ти кажат, че е от твоето дете, не отстъпвай!

меричери, а вие как сте? Как е мъникът?

Общи условия

Активация на акаунт