РОДЕНИ 2004 (4 тема)

• 50 418
  • 455
  •   1
Отговори
# 360
Имамама, а условията на теста кой им ги е чел на децата? Благодаря ти за линка.
И аз това си мислех.   Crazy И аз благодаря, ще го приложа някоя събота и неделя, да видим до къде ще я докараме.  Laughing

Мандаринка благодаря ти за съвета. При нас нещата се равиват добре. Явно сме попаднали на добър лекар и лечението което провежда е точното. Мигането с очите видимо намалява, да не кажа че почти изчезна.  Днес пак сме на контролен, дано е още по добре. Praynig

# 361
  • Страната на чудесата
Здравейте! Имам едно бързо питане, момичета, относно съня на вашите деца Rolling EyesЗабелязали ли сте да са по-неспокойни сега, отколкото преди година, да речем? Цвети напоследък има много често неспокоен сън, говори, ръкомаха, буди се от кошмари, и то да кажеш, че гледа нещо особено-не! Снощи например има кошмар, свързан със Снежанка(филмчето, което е на Дисни) и по-точно вещицата CrazyЩе ме побърка вече, направо ми се вие свят за сън след като 100 пъти ме е викала през нощта и не съм си доспала...

# 362
  • Плевен
Лъки плам, Виктор ми беше така преди една година. Сядаше на дупето си, говореше неразбираеми неща, ръкомахаше, плачеше ... Отшумя, но е гадно ... ставахме по няколко пъти нощем да се успокояваме ...

# 363
И моят Виктор имаше такъв период. Скоро не го е правил. Започваше да се мята в леглото и да скимти, да плаче. При опитите му да го събудя, уж се буди, но на другата сутрин не помни нищо. Установих, че всеки път много му се ходи по малка нужда. Rolling Eyes Може и да няма пряка зависимост, но вече всеки път когато го прави, макар и рядко го будя да ходи до тоалетна. Имаше един период в който беше много често това явление. Тогава по съвет на хомеопатичката му давах Resque.  Peace
Ще отмине.  HugДо колкото знам се случва при по чувствителните и темпераментни деца, които съпреживяват деня, емоциите, случките и т.н..

# 364
  • Плевен
Да, и при нас го имаше този момент с ходенето до тоалетна, и аз го установих. Но като цяло преживяваше нещо насън, на сутринта не помнеше нищо.

# 365
  • Страната на чудесата
Цвети не е заради тоалетна, просто от нещо си се плаши насън.Събужда се и идва до нашата спалня, представете си ужаса-събуждам се, защото нещо 120 сантиметрово стои в сумрака на спалнята ни и се пули срещу мен Crazy Отделно ме е страх, че както си крачи посред нощ сънена по стълбите може да се претрепе(нейната стая е на долния етаж).Ще пробвам май да и правя чай преди сън с успокояващ ефект, я лайка, я маточина...

# 366
Честит трети март !!!Бъдете горди българи!!!
При нас също има моменти с кошмари.Идва до леглото ми и ако аз по някаква причина се събудя точно в този момент,направо ми настръхва косата.Все едно виждам призрак #CrazyКазва ,че е сънувала кошмар и иска да я гушна при мен.Но тъй като спи в друга стая не съм забелязвала за странни движения.понякога ги помни,друг път не,но като цяло не съм успявала да направя връзка с нещо конкретно преживяно.
Лъки Плам - чела съм че лайка не е хубаво да се пие.Използва се само за гаргара и промивки.
Приятна почивка  и весело прекарване на празника ! Stop

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 15:33 от ВяраВики

# 367
  • Пловдив

# 368
Честит 8 март на всички !!!Бъдете много обичани!!!

Валя също е от бълнуващите деца нощем. Интересното е това, че бълнува неща които не е преживявала. Като това, че се спуска със ски или шейна. А не сме ходили на зимен курорт, шейна и ски не е карала. Rolling Eyes Rolling EyesНапоследък е в период на много лошо спане.  Върти се, бълнува.

# 369
  • Страната на чудесата
Честит празник, момичета!
http://vbox7.com/play:47355e48

# 370
  • България

# 371
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МАМЧЕТА!

# 372
  • Hissar, Plovdiv, Bulgaria
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

# 373
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МОМИЧЕТА! Да сте обичани и ценени, обгрижвани и успяващи във всичко!

По повод съня на децата - ние сме от по-тежките случаи, Мишо ходи на сън  ooooh! Иначе говори много, особено когато го поразмърдам - да го завия, примерно, или когато го будя сутрин. Обикновено разиграва някакви автомобилни състезания, понякога играе шах на сън  Mr. Green /онзи ден пак ми каза - "Не може така да ми вземеш офицера, кончето се движи по буквата Г"/ И това не са отделни думички, а цели изречения, малко завалено ги приказва насън, но ако се заслушаш внимателно се разбира. Даже водим разговор понякога - питам го нещо и той отговаря, ама ако се намеся така - обикновено се посъбужда и бърборенето стихва. Иначе спи сравнително спокойно - не вика, не размахва ръце, не се мята много в леглото - просто говори.
А как го хванах че ходи насън - една вечер тъкмо си бях легнала, децата заспали отдавна, и го гледам, че ходи по коридора - отиде в кухнята - пак се върна в стаята си, пак до кухнята. Вече станах и тръгнах след него, като мислих, че е тръгнал към тоалетната, но той се върна и си легна в леглото. Аз си мислих, че е буден, но в съня е забравил за какво е ставал и му казах "Мише, пишкаше ли ти се", разбутах го в леглото, а той в един толкова дълбок сън  Shocked Много се изплаших, не може човек, който току що е ставал и е ходил след 1 минута да спи толкова дълбоко, освен, ако не е ходил насън  ooooh! После вече го дебнех и още 2-3 пъти съм го засичала да се шляе безцелно в коридора  ooooh!
Обяснението на специалистите беше, че детето в свръх емоционално, преживява насън разни събития от деня /при нас от игри и филми/, но ще отмине с възрастта. Слава Богу, че не са кошмари, но не сме застраховани, разбира се.
По едно време виждаше крокодили под леглото си, и някакво "розово страшилище"  Crazy ама това отмина, купихме "специален амулет, който гони крокодили и страшилища" /всъщност един плюшен ключодържател/ и го закачихме до леглото му и нещата се оправиха. Но това беше преди 2-3 години и тогава се връзваше на такива неща, сега не знам дали би подействало /иначе ключодържателя още виси над леглото, и ако сестра му го вземе да си играе с него - той си го закача после обратно на мястото му  Mr. Green /. Но от този "крокодилски" период му остана вредния навик да спи на светната нощна лампа  Crossing Arms Тя е много слаба, но все пак - не е съвсем тъмно...твърди, че го е страх  Confused

А че е свръх емоционален - това си го знам и се чудя как да го редуцирам малко. Пример - имаме един диск с детски песнички, една от песничките е за някакво врабче, на което през зимата му е студено, скача от краче на краче и си търси храна" - ей, какви сълзи рони всеки път за това врабче! Обръща се към стената и тихо и напоително плаче! А сестра му упорито иска този диск /познава го по картинката, че е един от малкото "оригинални", иначе записваните от мен са еднакви на вид  Mr. Green и го измъква от някъде и иска да й го пускаме, а тя да танцува  ooooh!
Онзи ден излизаме от входа и точно пред нас един умрял гълъб - не можах да го разсея, трябваше да минем покрай гълъба. Вечерта още беше разтроен за милото гълъбче   Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 10:03 от мандаринка

# 374
Помагайте "наборки" Laughing
В Пловдив също се организира подобно състезание,но е само по математика.Математическата гимназия си прави подбор още рано-рано Simple Smile.Днес реших да изпринтя задачките и да правим подготовка,но сайта вече не работи.
Случайно някой да има запазено файлчето newsm78

Общи условия

Активация на акаунт