Пускате ли децата си с хрема на ясла?

• 25 946
  • 261
  •   1
Отговори
# 150
Което не е същото като

А нещо извеждането на децата на чист въздух? Или оооо, това ще доведе до настинки.

Вунено елуече- това е спасението.  Mr. Green

Хайде, със здраве и по-малко вглеждане в сополите на чуждите деца.
нали

# 151
Сополивите не са ми бивали проблем, но голямото чаве го отписах от първата му градина защото не се чувстваше добре там и, което също изигра решаваща роля, защото не ги извеждаха, а беше месец май.

# 152
  • София
Което не е същото като

А нещо извеждането на децата на чист въздух? Или оооо, това ще доведе до настинки.

Вунено елуече- това е спасението.  Mr. Green

Хайде, със здраве и по-малко вглеждане в сополите на чуждите деца.
нали
Ами, според мен е абсолютно същото - просто си измиха ръцете. Как тогава имат време за английски, приложни, футбол и т.н., като толкова много са се заучили. Пък и по програма имат два часа сутрин и два часа следобяд - като сметне човек от 9 до 12 са три часа, нали?

# 153
  • на малък остров в океана
Че те причините за ларингита могат да са много, не само вируси  newsm78

Дали е бактерия или вирус се двеста ...
А в чест на истината, нашия ларинигит е вирусен. Няма изолирани патогенни микроорганизми в секрета.  Wink

Истината е в честото проветряване, поддържане на здравословни температури и разходки на децата. Ама не им достига персонал за обличането и не им достига смелост да проветрят добре.

# 154
В "нашата" градина в момента е ужасно топло и прозорците са почти целодневно отворени.
Преди седмица (или две - не помня вече) беше слънчево време, топло около 18гр. бяха изкарали децата навън. Супер, си мисля, някой се е сетил да ги изкара на чист въздух. Обаче един татко направил скандал, че било много студено - що ги извеждали.  Shocked
Угодия няма. Истината е всеки да се спасява поеденично - било то за сополи или за чист въздух.  Tired

# 155
Това е някакъв организационен проблем, трябва да си има човек, който отговаря за това- мисля мед. сестрата, и ако тя прецени, че времето е подходящо, да се извеждат децата, независимо от мненията на родителите
Но е хубаво да се казват две-три думи на родителите, например- "Вътре е още студено, няма парно, облечете ги по-топло" или " Ще ги изведем при хубаво време, осигурете им шапки(примерно)"
Недоволни винаги има, но ако има нормален диалог обикновено се изглаждат лесно нещата
Аз затова се ядосвам на сегашната ни градина, оказа се че диалог е невъзможен и е много трудно  Tired

# 156
  • на малък остров в океана
То и за обличането няма угодия. Laughing
На 16 градуса навън с пуснато парно в детската аз я преобличам специално там по къс ръкав и клинче, а пък една майка заедно с мен беше облякала с ватиран анцуг, долнище и горнище, с блуза с дълъг ръкав отдолу и питаше детенцето си дали да му свали чорапогащника. То отказа и тя каза Ми добре мамо. Та то за някои и 25 градуса си е хладничко. Mr. Green

# 157
"бЕгай"  използвайте там от където сте. Научете се да пишете на бългаски и тогава злобейте. Ставате смешни вече с изказванията си !

# 158
Научете се да пишете на бългаски и тогава злобейте.

Joy Joy Joy.

Първо ти се научи Wink.

# 159
"бЕгай"  използвайте там от където сте. Научете се да пишете на бългаски и тогава злобейте. Ставате смешни вече с изказванията си !
Вярно ли така?    Laughing   Аз край себе си не го чувам точно това, видях го тук, а обозначаването с главна буква е по понятни причини. Мармашотка го използва по същия начин. "Бългаският" си се ползва по предназначение, както си му е редът, не се безпокой. Достатъчни са безпокойствата ти по отношение чуждата хрема.

# 160
  • София
Изчетох внимателно темата, макар на доста моменти да заприличваше на събрание на входа, на което всички говорят и никой не чува другия. Naughty Crossing Arms

Аз лично съм против това да се пускат болни децата на ясла. Все пак са още малки и нямат добре изграден имунитет. В момента Алекс е с кашлица и сополи, които мъкнем цяла седмица и съответно тази седмица си седим двечките с нея и се лекуваме, защото и аз "поех щафетата", т.е се разболях. Имам още един ден, т.е утре-неделя, в който трябва да е добре, за да я пусна в понеделник и то със свито сърце дали вечерта няма да си я взема по-болна, да не дава Господ! Praynig 
Но това се получава, защото много деца се водят болни, грип, хрема, настинки и др., но не и в добро общо състояние и дори и моето дете да е здраво, риска да се разболеем е голям, и то доста....
Според мен трябва приемащия ги сутрин персонал да са "филтрите" дали детето да влезе в групата или да се върне. За съжаление не е така, приемат се и болни дечица.
Онзи ден с една мама се виждаме случайно, тя бута болната си дъщеричка и каза, че втора седмица са болнички...Обадила се на сестрата да каже, че няма да я пусне на ясла, защото е със сополи и кашля, а сестрата се засмяла и казала: "Ако всички родители бяха съвестни като вас, трябва да затворим яслата!" Naughty Crossing Arms #Crazy
В групата на Алекс има едно момиченце, което беше доста болно, по думите на майка му. И в петък се засичам с баба му, която идваше да го вземе и аз я закачам: "Оооо, вие сте вече здравички!", при което последва отговор "Ами! Изобщо не се е оправила, но майка й реши да я пусне!" #2gunfire #Cussing out #Crazy Sick Подминах безмълвна....вечерта Алекс вече беше с кашлица и сополи......
Затова родителското самосъзнание и отговорност към здравето на собственото си дете, респ. и на другите деца е от решаваща роля.

Но за съжаление е налице и факта, че ако аз мога да взема отпуск или болничен, за да остана вкъщи и да се лекуваме, на друг родител това може да коства работатат му......факт.....тъжен....

# 161
Малката ми дъщеря беше 2 дни на ясла и тя се разболя за 10 дни ,само хрема,но минава бавно...
Голямата също не я пускам със сополи.
Обаче от декември почвам работа и ще видим как ще я караме....

# 162
  Вече две години следя "сополивите" теми, естествено не от голо любопитство, а защото имам проблеми и с честото разболяване на моето дете в градината... спирах я за година заради това. Между другото научих много от тези теми, и то най вече от тези, които не приемат че хремата е болест...  изясних си много неща за градините по този начин...
  Много бих се радвала , ако някой би могъл да ми каже, дали на детето му, което не боледува в градината и хремите минават лесно, успявате ли да стигнете до пълно изчистване на горните дихателни пътища? Моето доста поизрастна, по-леко кара всичко, не пие изобщо антибиотик, но след поредната хрема остава едно запушване, някой път хърка и от време на време кашля... Ще попитам и в здравословния но питам тук и вас, защото в групата просто няма дете, което да не е в това състояние. Да, жизнени са, не са болни... обаче не дишат чисто като се хранят, а като спят похъркват доста. Така ли трябва да е? Питането ми е сериозно... Сега в момента се чудя дали да я заведа така на градина, при положение, че явно това е нормалното градинско състояние...

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 10:53 от Iris04

# 163
  • София
При нас хремата изчезва в събота и неделя и се появява отново в сряда - вече четвърта седмица. Не, не хърка докато се храни, но се случва да прихърка нощем. И хремата не е силна - два, три пъти вечер си бърше нослето.

# 164
Да, ето това нещо, при нас си продължаваше перманентно щом е на градина и аз я спрях. Сега пак тръгва и пак така... Гледам и другите са в това състояние на запушен нос, затова и питам - за напълно изчистени дихателни пътища ли става въпрос, или за това нещо, при тези деца на съфорумките, които са здрави.

Общи условия

Активация на акаунт