Пускате ли децата си с хрема на ясла?

• 25 933
  • 261
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Не знам за здравите деца - аз няколко пъти съм писала, че моите не са от здравите, но аз с това нещо пускам на детска от миналата година. Първа и втора група го спирах, но той правеше много усложнения. Накрая ме срещна учителката и ми направи забележка, че бил страшно изостанал от останалите деца - не можело така да не ходи на градина. И се престраших - пуснах го веднъж, втори път, не направи усложнения и вече го пускам.

# 166
  • СОФИЯ
И аз вече съм в чуденка... Снощи дъщеря ми подсмърчаше, почистихме нослето с физ.разтвор, спа нормално, сутринта нищо притиснително нямаше ... заведох я на градина  Rolling Eyes  Миналата година в яслата при най-малкото нещо я спирах и така се оказа,че за цяла учебна година сме ходили 20-30 дни, останалите в къщи болнични.

# 167
 Явно, това се има предвид при здраво градинско дете - със запушен нос и от време на време кашля.
 Обаче като не ходи на детска, си диша нормално. Затова исках някой от съфорумките със здрави ходещи на градина деца да каже за това нещо ли става въпрос.

# 168
  • София
Не говорим в никакъв случай за запушен нос - запушен нос е когато детето не може да диша през него

# 169
Но със зелен сопол до коленете може    Simple Smile

# 170
  • София
по мои наблюдения зелените сополи са характерни за първа и втора група - синът ми от трета група нагоре не е имал зелени сополи   Peace

# 171
  • софия
Аз го пускам, то носа почти не спира.
Оставаме се у дома, само ако не се храни, има тепература, отпаднал е.
Знам,че ще бъда  упрекната, но не мога през седмица примерно да съм болничен. Tired

# 172
Обаче като не ходи на детска, си диша нормално.

Напълно възможно е да има някаква алергия към препарата, който се използва за почистване и дезинфекция в градината.
Затова като е у дома нослето спира да тече и да се запушва. Защото го няма дразнителя.
За съжаление много често има деца, които реагират на химията в ДГ.

# 173
И има много малко родители, които се интересуват от смяната на препарата...предпочитат да тъпчат детето с имуностимуланти и противоалергични, или да игнорират проблема, вместо да с еобърнат към мед. сестрата и директора...а е нещо толкова банално- просто да се смени препарата...

# 174
Проблемът не е само в препарата, а и в неговото дозиране.
То трябва да бъде много прецизно, а едва ли лелките, които се занимават с почистването са толкова перфектни в дозировката.
Доколкото знам в повечето градини не се използват препарати на хлорна основа, но пък за сметка на това са евтини.
А евтиното обикновено няма формула за хипоалергенност.

Когато си взимам детето следобяд от градина, целият е пропит (коса, кожа, дрехи) от аромата на дезинфектанта, който използват там. Не е на хлорна основа, но мирише отвратително.

# 175
Обаче като не ходи на детска, си диша нормално.

Напълно възможно е да има някаква алергия към препарата, който се използва за почистване и дезинфекция в градината.
Затова като е у дома нослето спира да тече и да се запушва. Защото го няма дразнителя.
За съжаление много често има деца, които реагират на химията в ДГ.

Да, знам. Проверихме всички налични причини, алергии, трети сливици... добре си е детето. Просто ми направи впечатление че всички деца бяха със някаква степен на хремавост и кашлица, затова и питам, дали това имат предвид майките тук като говорят, че това е здраво дете.

# 176
Хм, и аз мислех че повечето градини не ползват препарат на хлорна основа, защото казаха че ползват много хубав френски препарат...оказа се Клодан Д-  натриев дихлоризоцианурат, Широкоспектърен хлорен дезинфекционен препарат Tired демек- все едно белина
А дали го плакнат и как го дозират...смятамч е ви е ясно че в 80 % от случаите отговора е- не

# 177
  • София
При повечето деца не е алергия, а вируси, които явно не се развиват в нещо по-сериозно - и слава богу, по-добре вируси за година-две в ДГ, отколкото алергия - обикновено за цял живот.
С моята щерка е подобно - когато си е вкъщи - сух нос, не хъхри нощем, тръгне ли на градина, чат-пат се появява някакъв бистър сопол /зелен още не е имала/, не кашля, само сутрин, явно се стича нещо назад в гърлото. Детето видимо е здраво, събота и неделя носа е сух, обикновено сополите тръгват във вторник-сряда.

# 178
При повечето деца не е алергия, а вируси, които явно не се развиват в нещо по-сериозно - и слава богу, по-добре вируси за година-две в ДГ, отколкото алергия - обикновено за цял живот.
С моята щерка е подобно - когато си е вкъщи - сух нос, не хъхри нощем, тръгне ли на градина, чат-пат се появява някакъв бистър сопол /зелен още не е имала/, не кашля, само сутрин, явно се стича нещо назад в гърлото. Детето видимо е здраво, събота и неделя носа е сух, обикновено сополите тръгват във вторник-сряда.

Е това имах предвид и аз.

# 179
  • София
Ами добре дошла! Laughing
Сега сериозно - само може да се радваш, че детето ти кара леко засега тези вируси, при някои деца за съжаление има усложнения. Confused

Общи условия

Активация на акаунт