Пускате ли децата си с хрема на ясла?

• 25 922
  • 261
  •   1
Отговори
# 180
Ами то вече е голямо - над четири. Когато правеше усложнения, просто я спрях. Не ми допада идеята за дете, което вечно се дави в сополи и не може да се нахрани.
  Това е другото, което разбрах, децата израстват с възрастта тези неща и е по-добре да не се допуска инфекциите да хронифицират, та да се вади трета сливица на три годишно дете.

# 181
Случвало ми се е да го пуснкам, когато има леки воднисти сополи.Но стане ли по сериозно положението си оставаме в къщи.
Вчера например ми се наложи да го оставя за един час, а той от петък е само съз запушен нос без да се стича нищо напред.Казах на учителката, че ще си го взема след час, а тя ми каза да не се притеснявам и да го оставя поне да обядва.Имало още няколко деца като него.Отидох на обед, а тя ми каза че вече се подготвят за лягане и да го оставя.Взех си го в 4 и вече имаше малко сополи.
Сутринта обаче му бяха станали повече и вече кашля и за това сме си в къщи.

# 182
Може да не е съвсем по темата - но като не ходят на детско заведение, а все периодично са със сополи, кой ги гледа? При нас е детегледачка, която поддържаме перманентно, иначе не е съгласна ту да има плащане, ту да няма.

# 183
  • София
Или с болничен аз, или прабабата (вече на 80). Свекървата не си остава вкъщи, работи, а майка ми е на 2500 км. За воднисти сополи без нищо - джи пи, диагноза, ако е здрава  - бележка и детска градина.

# 184
Ами не е лесно. Имам баби, но когато е сополива не я оставям при тях, защото ги разболява - възрастни жени са, за тях е опасно. Вземам болнични, или отпуската ми отива, също и баща и.

# 185
  • София
Може да не е съвсем по темата - но като не ходят на детско заведение, а все периодично са със сополи, кой ги гледа? При нас е детегледачка, която поддържаме перманентно, иначе не е съгласна ту да има плащане, ту да няма.
И ние сме така

# 186
  • София
Държах детегледачка първите 2 месеца, когато тръгна на ДГ. Първия месец беше вкъщи почти постоянно, 2рия - само 4-5 дни, оттогава съм я спирала 1-2 пъти за лека хрема, взимам си болничен, или баща й отпуск /има доста неизползван, така и така ще отлети след 2011/.

# 187
Първия ден пръскам в нослето морска вода и е на градина.Ако се усложни- тогава я спираме, но не може често с болнични- да са живи и здрави бабите Hug

# 188
ясноооо-като ви чета разбирам защо моето дете е  една седмица на градина,една-вкъщи.а сега се представете едно леко сополиво дете,което с омазани от секрета ръчички пипа играчки и нанася по тях разни вирусчета.след малко друго хлапе взима тази играчка и заразата се е предала Sick Sickза първи път се убеждавам,че здравето е разтегливо понятие и лошото е,че не само майките разсъждават така ooooh!

за протокола-моето дете прави гадни задни хреми,челюстта я боли от постоянното дишане през устата,а нощем хърка като 100-годишен пушач,не се повлиява от почти никакво лечение и се чудя от къде намира сили да играе като бясно Thinking.вярно-към дробовете не слиза,но я ми кажете кой възрастен би издържал през седмица да изпитва такъв дискомфорт.аз си я спирам при такива състояния и доки ме подкрепя,щото ако я пусна полуздрава и ми се усложни,сама съм си виновна ooooh!

# 189
Не. NaughtyСпирам, лекувам и като тръгне за една седмица и пак е готова.Писна ми от родители които си пращат болни децата на ДГ и се хвалят как има давали АБ на 12 часа за да могат да ходят на градина деца а ,а те на работа. Close

# 190

за протокола-моето дете прави гадни задни хреми,челюстта я боли от постоянното дишане през устата,а нощем хърка като 100-годишен пушач,не се повлиява от почти никакво лечение и се чудя от къде намира сили да играе като бясно Thinking.вярно-към дробовете не слиза,но я ми кажете кой възрастен би издържал през седмица да изпитва такъв дискомфорт.аз си я спирам при такива състояния и доки ме подкрепя,щото ако я пусна полуздрава и ми се усложни,сама съм си виновна ooooh!

Ами да. И моето дете беше така, за това не можа да ходи на ясла - направо го спрях. На градина - също. Сега почнахме от втора група -  и пак правя какви ли не финтове, за да си е повече време в къщи.
  Най добронамерен съвет ще дам на всички, които си мислят, както аз в началото, че боледуването на децата става само за това, че други ги заразяват и идват болни.
  Градините не са за всички деца. Колкото по-рано го разберете, толкова повече страдания ще си спестите на себе си и на децата си.

# 191
Не. Напоследък съм намерила начин за 2-3 дни да я лекувам хремата (вместо месеци при него). Не мога да го пускам с хрема, защото на него най-малкото не му е комфортно, а там няма кой да му изчисти хубаво носа. Как ще заспи ако е не е наистина хубаво изчистен..
Сега прочетох заглавието.. ставало дума за ясла. Но за градина положението пак е такова

# 192
Не. Напоследък съм намерила начин за 2-3 дни да я лекувам хремата (вместо месеци при него).

Какъв е начина?
Би ли споделила, моля те!

# 193
Не. Напоследък съм намерила начин за 2-3 дни да я лекувам хремата (вместо месеци при него).

Какъв е начина?
Би ли споделила, моля те!

Има един индийски чайник за нос - тип йогически. Neti pot - има в нета клипчета. За по-малки деца, които не разбират не знам дали е удачно да се пробва. В момента, в който станат една идейка по-съзнателни се получава. Идеята на този чайник е да се вкарва физиологичен разтвор през едната ноздра, докато главата е наклонена под 45 градуса и да изтече този физ. р-р, само че с шепа секрети през другата. Прави се по 2-3 пъти на ноздра на една промивка. Като казвам че излизат шепи секрети, точно това имам предвид. Давам пример - след впръскване със Стеримар и много хубаво издухване на носа, има още поне 3 пъти по толкова, което излиза с този чайник. Аз започнах да го ползвам за себе си първоначално, за синузит и като видях, че при мен действа реших да го пробвам и на детето. Просто трябва да се обяснява детайлно всичко, не насила да се мъчиш да му го изливаш на детето, за да не се стресира.. Не му е най-любимото нещо на моя дребосък, но знае колко бързо минава, знае че няма да слагаме капки след това и е търпелив. Вече няколко хреми успяхме да преборим по този начин. Аз лично 2-3 дни ги правя тези процедури, по около 5-6 пъти на ден, зелени също се чистят така.

# 194
Жени, предполагам, че от Нет-а е поръчан, нали?
Изгледах няколко клипчета за начина на употреба. Правила съм подобно нещо със солена вода, имаше ефект.

Общи условия

Активация на акаунт