Пускате ли децата си с хрема на ясла?

• 25 888
  • 261
  •   1
Отговори
# 60
Може ли поне веднъж да не се намесват чужбинските практики?!

Защо? Какъв е проблемът?
Скачате като разярени слоници по дръзналите да доведат по вашите критерии болно дете на ясла/ДГ.
Нали ви виждам сутрин типа "дебнеща цивката", как впервате поглед в околните дечурлига, за да диагностицирате болестта.

Няма как да не се разболяват децата едно от друго, така както е невъзможно това да не стане и при вас в офиса, завода, фермата.
Щом се контактува със себеподобни, се обменят и вируси. Неприятно е, но изход от това няма.
На болните деца мястото им е у дома, но те вече са пръснали заразата из ДГ/яслата, асансьора, магазина....

# 61
Всъщност доскоро и аз бяха на мнението на Мафани, защото разчитах на медицинското лице в градината, че филтрира наистина тежките случаи, например наличие на въшки, температура или подозрителна кашлица у дете, което не е декларирало че е алергично. Опита ми досега не е налагал да гледам сополите на другите деца. Обаче в новата ни градина за цяла година се нагледах на хм, доста нисък контрол, и това даде отражение на детето ми. Мисля че в това е ключа от палатката- аз нямам право да знам данни за здравословното състояние на другите деца, това право и задължение е на мед. лице.

# 62
Може ли поне веднъж да не се намесват чужбинските практики?!

Защо? Какъв е проблемът?
Скачате като разярени слоници по дръзналите да доведат по вашите критерии болно дете на ясла/ДГ.
Нали ви виждам сутрин типа "дебнеща цивката", как впервате поглед в околните дечурлига, за да диагностицирате болестта.

Няма как да не се разболяват децата едно от друго, така както е невъзможно това да не стане и при вас в офиса, завода, фермата.
Щом се контактува със себеподобни, се обменят и вируси. Неприятно е, но изход от това няма.
На болните деца мястото им е у дома, но те вече са пръснали заразата из ДГ/яслата, асансьора, магазина....

Такова изказване оставям без коментар...

# 63
Аз и не държа на такъв, himalomi.

LOST, за какъв контрол и филтър говориш? това в повечето детски заведения е химера. Всичко е оставено на съвестта на родители и тяхната преценка. И е трудно да се хабят нерви да се бориш с вятърни мелници. И РИОКОЗ и ББ да дойде е от ден до пладне. Отиват си и от утре пак същото. Така че, решението- спасяване поединично. А че Нели, Спас и Крум са със сополи и кашлица си е техен проблем.

# 64
В повечето, но не във всички е така. Не желая да разичтам само на съвестта на някоя мед. сестра и на стотици родители. Има контролни органи, смятам да се възползвам от правото си да подавам жалби. И мен ме контролират в работата , не чакат на съвестта ми.

# 65
  • София
Аз и не държа на такъв, himalomi.

LOST, за какъв контрол и филтър говориш? това в повечето детски заведения е химера. Всичко е оставено на съвестта на родители и тяхната преценка. И е трудно да се хабят нерви да се бориш с вятърни мелници. И РИОКОЗ и ББ да дойде е от ден до пладне. Отиват си и от утре пак същото. Така че, решението- спасяване поединично. А че Нели, Спас и Крум са със сополи и кашлица си е техен проблем.

Идеята е точно в това да не бъде химера. А това няма как да стане, ако всеки се спасява поединично и не си мърда д....то да подаде жалби, където трябва.

# 66
... Има контролни органи, смятам да се възползвам от правото си да подавам жалби. И мен ме контролират в работата , не чакат на съвестта ми.

Убу де, възползвайте се, никой никъде не е забранил, напротив.

За мен не са пречка Нели, Спас и Крум, не ми тровят нервите ни те, ни родителите им. Когато детето ми е наред, то не боледува, ако и те да го правят. Ако е решило да се разболее, ще го направи, ако и тез нещастни дечица да са здрави като камъчета в момента.
Линковете далеч не съм ги подбрала случайно.

# 67
  • Бургас
В нашата градина се водят болни деца. Преди два дни предупредих сестрата, че ни е почнала алергията. Когато си майка на дете с алергично заболяване можеш да различиш алергията от болести. Личи си. Казах на жената, че носа е запушен, да му хвърля по едно око. Каза да не се притеснявам. Но ми обясни как същата сутрин се е опитвала да убеди родител на дете със висящи зелени сополи, че това не е алергия и е необходимо да си го прибере. Е останало е. Човека се е върнал след 20 мин. с бележка от доктор, че е здраво детето, а дори не го е взел с него на преглед. Та и сестрата в градината не би могла да филтрира качествено.
Нашата астма е с изразен инфекциозен компонент. Та ако направи пристъп 100% е имало болни в групата.  Wink Ей на това му казвам тестова система за засичане на вируси.

# 68
Другия път й кажи ан сестрата, че има право да викне РИОКОЗ ако се съмнява че бележката е фалшива и детето наистина е болно, а през това време да държи детето в изолатора
Ама едва ли ще го направи,в се едно аз сама да си викна НАП на проверка  Tired

# 69
Не ви разбирам, наистина, защо вие не сигнализирате в РИОКОЗ? Нали на вас пречи? Ако за мен бе пречка аз нямаше да замълча. Не се заяждам, обяснете ми, наистина не разбирам.

# 70
Другия път й кажи ан сестрата, че има право да викне РИОКОЗ ако се съмнява че бележката е фалшива и детето наистина е болно, а през това време да държи детето в изолатора
Sesana, може и ти да пуснеш молба за проверка - защо някой друг непременно да се заема, след като има начин лично да го направим?

С Judy сме писали едновременно.

# 71
Ми аз сигнализирам че сестрата не си върши работата, какво, виновна ли искаш да се чувствам  Rolling Eyes

# 72
Ми аз сигнализирам че сестрата не си върши работата, какво, виновна ли искаш да се чувствам  Rolling Eyes
Исках да подчертая просто, че не е необходимо сестрата да не си е свършила работата - жалба/молба за проверка може да се пусне както по повод неспазване на задълженията на персонала, така и за същото от страна на родителите, педиатрите и т.н.
Постингът ми няма за цел да се заяждам с когото и да е.

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 10:22 от Ити

# 73
Тази тема е разисквана толкова много пъти...
Не, не я пускам.

# 74
Толкова ми е втръснала тая тема. Вече се чувствам безсилна. Детето ми е в 4-та група. От първа до сега е 3 дни на градина и след това болен 2 седмици. Предполагам няма смисъл да уточнявам, че хремата не остават просто едни "цивки" за седмица.
Има 2 сестри и за това време не видях нито една, нито един път да прегледа дете сутрин или да върне някое. Дори и през деня не ги преглеждат (това по сведение на детето).
За последните две седмици учителките са се обаждали на родители да си вземат децата защото:
1. едно повръща (повръщало е и цяла нощ преди градината) Rolling Eyes
2. 3 кашлят ужасно много
3. друго е с разстройство от няколко дни
и още...

Подавах сигнал в РИОКОЗ още в 1 група. Ефект няма. Чакам с нетърпение да дойде май месец и да приключи задължителната предучилишна тъпа група.  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт