Пускате ли децата си с хрема на ясла?

• 25 898
  • 261
  •   1
Отговори
# 75
  • на малък остров в океана
Е ти съвсем ме отчая. Моето дете също вече е за трети път болно от днес. Общо 7 дни в детскатаза месец и половина, а така като гледам ще е вкъщи още две седмици.   Close

# 76
Ох, пак болната тема Crazy
Детето си със сополи не го пускам за разлика от сюрията майки в нашата група. Втора седмица е в къщи заради такива като тях. Ако на техните деца им минава с малко капки за нос и сироп при моята не става.  Вече мисля да спра да бъда културна и да се разправя по просташки начин щом от друго не разбират. Ще викам и хеи-то колкото е нужно.
Вече се убедих , че градините са за болните деца , а здравите да си стоят в къщи. Егати простотията на някои хора.

И какви са тия "цивки"? Ужасно тъп израз!

# 77
Biby, подготвителната не е задължителна. Можеш да си запишеш детето в колкото училища искаш и без такъв документ. Аз така направих - записах го в няколко училища и после след родителските срещи си избрах само едно.
 Относно темата - тя е вечна. Винаги ще има болни около нас. И никога няма да можем да  спрем родителите на болните деца. Тук става въпрос за крайно социално слаби родители, които не могат да си позвоят да отделят средства и да си гледат болните деца вкъщи. А бедни винаги ще има, което значи, че и болни деца в градините ще има.

# 78
Аз го спирам , когато има хрема , защото хремата в домашни условия преминава за ден - два , а ако го пусна на градина може да се задълбочи и де се превърне в нещо по - тежко .
Отделно - не смятам , че е честно към другите деца .

# 79
И никога няма да можем да  спрем родителите на болните деца. Тук става въпрос за крайно социално слаби родители, които не могат да си позвоят да отделят средства и да си гледат болните деца вкъщи. А бедни винаги ще има, което значи, че и болни деца в градините ще има.
Joy

Егати наивитетът.

# 80
Biby, подготвителната не е задължителна. Можеш да си запишеш детето в колкото училища искаш и без такъв документ. Аз така направих - записах го в няколко училища и после след родителските срещи си избрах само едно.
 Относно темата - тя е вечна. Винаги ще има болни около нас. И никога няма да можем да  спрем родителите на болните деца. Тук става въпрос за крайно социално слаби родители, които не могат да си позвоят да отделят средства и да си гледат болните деца вкъщи. А бедни винаги ще има, което значи, че и болни деца в градините ще има.
Тук не става въпрос за социално слаби родители от към финансова гледна точка, глупаво разсъждение. Това са просто родители със слаба мозъчна дейност и наглост.

# 81
Вече 2 пъти бяхме със сополи за месец и половина - спирам я.Сега още сме вкъщи, аз в понеделник съм на работа, а не ми се иска да пусна детето на градина преди да е преминала съвсем хремата.Заради нея самата.Та...сигурно баща й ще си вземе отпуска и ...така. Peace

# 82
Ходи от 5 дни и вече е със сополи.
Да, ще опитам за 2 дни да изчистим каквото може, но не знам дали и колко ще има ефект.
Отпуска нямам, болнични изобщо не е удобно да си вземам /изрично са ме предупредили/, бабите са много далеч /едната седя месец в къщи да го гледа/, мъжът ми също си използва всичката отпуска - е в този случай и аз не знам какво да правя  Tired ...

# 83
  • София
Това е поредната тема, в която типично по български всички други са ни виновни. Wink

Аз ви предлагам като смятате, че хремата е толкова серизно заболяване да се обърнете към МЗ с апел - "Всички с хрема вкъщи". Тогава не 45% от доходите ще са от социални плащания, а 90%. Предвиждам светло бъдеще.

Майтапа на страна. Мисля, че не са виновни болните деца, другите да се разболяват. Просто няма как да събереш 25 души накуп и да не си предават зарази, ако ще и всичките да са от здрави по-здрави.

И моето е от боледуващите, и моето се разболява, и аз плащам пари за детегледачки, че и аз изкарвам по някоя друга настинка, но не смятам, че другите са ми виновни. Просто няма как да не се разболяват децата.

И 500 молби към РИОКОЗ (ХЕИ поне от 5 години не съществува) не мисля, че ще помогнат. Мед. сестрите нито имат право да преглеждат, нито да дават диагнози. Те са там да следят за мед. докумети на децата и оказване на спешна помощ.

А това с алергичните деца ми е любимо. Аз читав алерголог, който да постави диагноза алергия на дете под 5 години не познавам. И точно "алергичните" деца разнасят най-много бацили и микроби Peace

# 84
Biby, подготвителната не е задължителна.

Е, как да не е задължителна?! Rolling Eyes

Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 36 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 90 от 2002 г., в сила от 2003/2004 учебна година, изм. - ДВ, бр. 78 от 2010 г., в сила от 05.10.2010 г.) (1) Предучилищната подготовка на децата две години преди постъпването им в първи клас е задължителна, но не по-рано от годината, в която детето навършва 5-годишна възраст.

§ 9. В срок до началото на учебната 2012 - 2013 г. общините създават необходимите условия за осъществяване на задължителната предучилищна подготовка по чл. 20, ал. 1 в съответствие с изискванията на този закон и подзаконовите актове по прилагането му.

§ 10. (1) В срока по § 9 предучилищната подготовка по чл. 20, ал. 1 е задължителна за децата, които са навършили 6-годишна възраст в съответната календарна година и подлежат на задължителна предучилищна подготовка една година преди постъпването им в първи клас.

# 85
Не е задължителна, въпреки нормативните разпоредби. Ако се спазваха тези разпоредби, нямаше да има хремави и кашлящи в градините. Така и "задължителната" подготвителна може да се прескочи. При записване в първи клас родителят прилага декларация, че детето не е ходило на градина и никой няма право да ти откаже прием в първи клас. Нали обучението до 16 год. възраст е задължително? Знаете ли какви заповеди и нормативни документи има в учебните заведения да не се допускат деца със симптоми на настинка, но кой ги спазва? Целта е да има повече вирози, което води до по-къс живот. Така пенсионната система ще  е оправена.

# 86
В голяма грешка си. Без детето да е посещавало предучилищна, няма как да бъде прието в първи ккас. По–просто казано предучилищната подготовка е задължителна. А също така не задължително да бъде провеждана в ДГ.

# 87
Записах децата си в няколко училища, без да са посещавали подготвителна. След родителските срещи през септември си избрах само едно. Обяснила съм в по-горните пост. как може да се заобиколят норматимните документи. Така се заобикалят и разпоредбите да си пращаме здрави децата в градината.

# 88
Хм, а как доказа, че са посещавали подготвителна?

# 89
Не е доказвала, декларирала е че не са посещавали
Публична тайна е, че ако детето не е ходило на подготвителна, пак се записва без проблем в 1 клас.

Общи условия

Активация на акаунт