Пускате ли децата си с хрема на ясла?

• 25 938
  • 261
  •   1
Отговори
# 90
така както може болно дете да ходи на градина и хремата да се смята за леко неразположение, така можеш да декларираш, че детето ти не хидило в подготвителен клас и да го запишеш първи клас в толкова училища, колкото си искаш. Никой няма право да ти отказва задължително образование. Даже и на Болните деца не се отказва образование.

# 91
  • при Arctic Monkeys
не. защото има кой да ми помага в гледането. ако намоше - щях. на мен отпуск не ми се полага - работа, това е положението. иначе много се дразня като видя в градината деца, на които им висят сополите от носа  Rolling Eyes

# 92
  • София
Добре де, не пускате децата си на предучилищна, защото се разболяват. А в училище не се ли разболяват?

Аз това не го знаех, че може и без да е посещавало детето. Хубава тема за "Господари на ефира". Това още повече затвърждава мнението ми, че именно майките, които се оплакват във форума и обиждат другите, са именно най-невъзпитаните и несъобразяващи се с правилата. За вас всичко може, за другите не.

И къде видяхте разпоредба, наредба и т.н., в която да пише, че децата с хрема не могат да ходят на градина. Ако личната лекарка на детето не смята, че е болно и родителите смятат, че  е добре, не виждам причина да се спира.

# 93
не. защото има кой да ми помага в гледането. ако намоше - щях. на мен отпуск не ми се полага - работа, това е положението. иначе много се дразня като видя в градината деца, на които им висят сополите от носа  Rolling Eyes

Дразниш се, ама иначе щеше и ти да го правиш! Да ви имам логиката!

# 94
  • при Arctic Monkeys
не. защото има кой да ми помага в гледането. ако намоше - щях. на мен отпуск не ми се полага - работа, това е положението. иначе много се дразня като видя в градината деца, на които им висят сополите от носа  Rolling Eyes

по-добре да го правя , вместо да остана без работа. разбираш ли ми локигата, или да обясна по-ясно и конкретно, че ми се полагат 5 (пет) дни отпуск за цялата година и нито един ден болничен. див капитализъм, кво да сториш...

# 95
Обаче се дразниш, че на другите им висят сополите?
Ами да обясня и аз- може и при техните родители да е див капитализъм. К`во да праиш?

# 96
  • при Arctic Monkeys
Обаче се дразниш, че на другите им висят сополите?
Ами да обясня и аз- може и при техните родители да е див капитализъм. К`во да праиш?
о, Боже...
това, че казвам ТУК, в темата, че ме дрази , не значи, че: правя скандали на родителите, правя физиономии на учителките, или държа сметка на сестрата в градината.
мълча си, защото утре може АЗ да се озова в ТЯХНАТА позиция и да няма кой да ми гледа сополивото дете. ако толкова не ми харесва и не мога да го преживея: ще го преместя в друга градина (където ще е същото), ще го дам в частна ДГ, където са 5 деца, ще му наема гледачка, или може би ще го оставя на бабите да го гледат.  или да обобщя - дразни ме, но си мълча, поради изброените по-горе мотиви. не казвам, че съм права, или така трябва да бъде.
много се надявам, да разбираш за какво говоря?

# 97
не. защото има кой да ми помага в гледането. ако намоше - щях. на мен отпуск не ми се полага - работа, това е положението. иначе много се дразня като видя в градината деца, на които им висят сополите от носа  Rolling Eyes

по-добре да го правя , вместо да остана без работа. разбираш ли ми локигата, или да обясна по-ясно и конкретно, че ми се полагат 5 (пет) дни отпуск за цялата година и нито един ден болничен. див капитализъм, кво да сториш...

Ти от къде знаеш, че при другите не е капитализъм? Знаеш ли пък как ми пука за твоята работа или на която и да е било друга?
 Значи едни могат да правят всичко да не си водят децата болни, а друге нееее.

# 98
Не, просто "болен" за различните хора е понятие различно. Повечето имаме доверие в лекарите, за които избърсването на носа и кихването не са болест и писах по- напред кога хремата е болест- при остра форма с други симптоми, а не всяка такава.

# 99
Хремата и кашлицата често са алергична реакция към прахта и препаратите, с които почистват Close Синът ми реагира с кашлица и я борим с месеци. Сестрата ми е искала бележка от педиатъра, че кашлицата е алергична, иначе нямало да го допусне на следващия ден. Водя го при педито - чисто гърло и гърди, определено алергична кашлица, дава ми бележка и няма проблем да ходи. Другарчето на сина ми пък постоянно е с хрема, но не от настинка. Според мен е достатъчно да има принципна сестра на входа и да предупреждава родителите ако види проблем, а не само хрема. Иска бележка от педиатъра и това е достатъчно - друго не може да направи. Освен, може би да сменят почистващите препарати Rolling Eyes

# 100
  • София
Категорично не го пускам на градина когато знам, че има хрема - лека или тежка. Е, ако се случи просто да започне там - да, имаше такъв случай - но сутринта съм го пратила здрав.

# 101
Не знаех, че има заразна хрема newsm78
Нормално е, детето като настине леко да почне да му "тече"носа.Това означава ли, че е заразно?

Синът ми ходи на училище, там все му е топло и ходи без яке. често го "хваща" хремата.Няма температура, не е заразен, трябва да го спра от училището ли?

Малката до сега не е боледувала, в яслената група има деца с хрема, но смятам, че щом родителите са го пуснали, значи са си преценили, че детето не е болно.Едно болно дете си личи-температура, отпаднало, не му се яде, мърмори, това е различно.В такова състояние никога не бих го пуснала.но за хремата...... newsm78

# 102
Не знаех, че има заразна хрема newsm78
Нормално е, детето като настине леко да почне да му "тече"носа.Това означава ли, че е заразно?

Означава, че е заразно - да.
Понятие "настинка" в медицината няма. Обикновено под "настинка" се има предвид преохлаждане на организма, което води до отслабване на имунната защита и следствието е - атака от вирус. В този смисъл хремата и изобщо "настинката" е вирусно заболяване, което е заразно за околните.

# 103
Много странно защо нито малката, нито ние сме се заразявали някога от хремата на баткото newsm78

Много лекари употребяват термина "настинка".Не е задължително да е вирусно заболяване, просто защото ако е така, то всички наоколо ще се разболеят.
При децата много често хремата е и в следствие на някакъв алерген, който с възрастта отшумява.
Ако хремата беше болест, то щяха да дават болнични за нея.
На някой да са дали болничен само за хрема, без други симптоми?

# 104
  • София
Да, на мен са ми давали само за червено гърло, дори без хрема - мисля, че това дори е по-трудно да се вземе от педиатър. Но пък аз настоях, не разбирам какъв е проблема на лекарите да дават болнични - пари ли им взимат за това или пък ги мързи да пишат?
http://www.medicine.bg/bolesti/obiknovena-nastinka
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0
Дали някой ще се зарази или не зависи най-вече от общото му състояние, при децата, които тръгват за първи път на ДГ стреса е толкова силен, че имунната им защита пада и се заразяват много лесно, доказано е, че високите нива на кортизол водят до срив в имунната защита.

Общи условия

Активация на акаунт