ОКТОМВРИйското човече с ботушки крачи,студът не го плаши!

• 35 842
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Новото заглавие  е супеееееееееееееер  newsm51
Абсолютно съм съгласна Simple Smile

Атадар, нашата педиатърка ми е казвала, е имунитет след ваксина се изгражда на 24-я час, 3, 7 и 9 ден. Тогава се проявявала реакция в повеето случаи, така че  е нормално, не се притеснявай.

Деси, бързо да се оправяш...... Hug

Тери много е неприятно, дано да не си се ядосвала много по изваждането на новите документи........

Ние до никъде не сме със забелването....на моменти се чудя даже, дали не е по-добре да си го оставя така човека  Tired

Хубав ден на всички   bouquet

# 496
  • София
здравейте,
пиша набързо от Търновско, но съм малко притеснена. имам въпрос към мамите поставили вече шарковата ваксина. има ли някакви реакции Rolling Eyes Ого на 7 ден след ваксината ми вдигна температура Tired сутрин и вечер вече трети ден като стига до 39!!! ooooh! иначе е весел и спокоен - няма никакви други симптоми, до тая сутрин Tired днес забелязах 4/ 5 пъпки - отекли и червени Rolling Eyes биха могли и да са от бълхи - за съжаление тук има, но аз нали сега се взирам ... би ли могла тая ваксина да предизвика истинска шарка. притеснява ме основно факта, че е жива ваксина Confused как мислите нормално ли е Thinking

Здравейте, дано не се включвам много късно.... и на нас ни биха ваксината и на 9 ден(в четвъртък) вдигна температура- 38,4. Дадох 1/4 парацетамол в събота, защото ходихме да го кръщаваме и бяхме извън София +това си беше болен, а в неделя я свали.  Wink

# 497
Здравейте, аз много време не съм писала и доста рядко успявам да хвърля поглед в темичката, за което се извинявам, но понеже се гледаме сами /без баби/ и все не ми достига времето.
Сега виждам, че обсъждате ваксината против шарките, а ние я сложихме миналия петък и то в комбинация с варицела и от тогава още не можем да се отървем от последствията. Изи вдигна много висока температура 1 ден след това - към 39°, с която се справи за 1 нощ с помощта на парацетамол. Заедно с това се започна хрема, която все още не е изчезнала напълно. А тази вечер забелязах и много малки пъпчици по цялото и коремче, което вече доста ме притесни и искрено се надявам всичко скоро да отмине, че вече ми писна от тези ваксини. Тя повечето ги преживя трудно, горкото детенце, но тук са задължително условие за градина, а се опитваме да получим място. Но вече следващата за менингит мисля малко да я забавя, че малко да си отпочине от тях. Някой знае ли какви могат да бъдат последствията след ваксина против менингит?
Желая на всички много да са им здрави дечицата, за да се наслаждават максимално на новите си умения в бързо ходене running

# 498
  • София
Дубрутрууууу
благодаря на всички за отговорите - много ми помогнаха Hug Hug Hug
прочетох листовката и си дадох сметка, че вдигна температурата точно на 7 ден сал ваксинацията Peace имаше сутрин и вечер и последно в неделя сутринта беше по - топъл с 37,1. та се разминахме с доктора, защото не бяхме в София Rolling Eyes това което ме успокояваше е че въпреки температурата си беше спокоен и дори весел Peace а основното ми притеснение, че една мацка бременна в 8 седмица го мачка една камара време и после като видях и обрива косата ни се изправи ooooh! но най - вероятно обрива е от бълхи Crazy, макар, че ми казаха, че дори и да е от ваксината няма как да е заразен Rolling Eyes
наблюдавайте ги децата Peace и Ого пи противоалергични три дни след ваксината, та това не е гаранция Tired дано сме единичен случай Praynig
желая ви весел и спокоен ден Hug Hug Hug

# 499
Здравейте.
Ей това време ни затвори в къщи.Само домакинстваме с малчо. #Crazy

Аз да се оплача-баткото ни има вътрешен ечемик на окото.Досега не знаех,че има и такова чудо,но ето дойде ми до главата.Та ходихме на една докторица,уж специалист,рече-Операция.Ние отказахме,след много мислене.И решихме да почнем с бабини деветини,чайове,отвари,пък дано се пукне.Затова моля ви ако някой знае нещо изпитано да каже.И другото-има ли някой ,който ползва продукти с алое.Много ми ги хвалят за имунитета,но сумите им не са малки.Дали да пробвам с тях и да пренебрегна традиционната медицина?

# 500
Деска,кои продукти,на FLP ли?Аз съм взимала алое тяхно.

# 501
Добър ден!
Почна сеее.... какъв дъжд, какво чудо...  buria buria Направо не ми се мисли какво полудяване ни чака  #Crazy

Коледното оформление е много красиво!  Hug

Като чета за тия ваксини ми се изправя косата, ние сме още доста назад, от една седмица се каня да ходим за 2-ри превенар, предстои ни и манту и тогава тази годишната.... та ще видим. Освен това съм се ошашала доста, защото хемоглобина ни е доста нисък - 89  Shocked, пием малтофер отскоро, но като прочетох в листовката че ако до една година не се лекува желязната недостатъчност, може да се увреди мозъка.... уж не се шашкам, но ако съм си увредила детето от незнание..... уффф  ooooh! ooooh! Tired
Джоя,според мен си права.Мисля си,че умората+недоспиването+нервите ми разказаха играта! Confused

Абсолютно съм съгласна, то не се обадиха болежки какви ли не, вие поне сте с по две деца, а аз...  newsm27 Mr. Greenеси
Деси, да минава и да го забравяш по-бързо пожелавам! Simple Smile

От сутринта съм се разписала и все не мога да довърша, а вече съвсем забравих какво щях да пиша... незнам за вас, но аз много забравям и само глупости върша, мъжа ми вече ми вика мистър Бийн... не че и преди не съм била такава, но сега си имам оправдание  Grinning  hahaha

Хайде лек ден на всички!  Hug Hug Hug

# 502
Привет и от мен!
Деси77, и аз съм ползвала алоето на FLP но само за себе си и не мога да кажа дали е подходящо за малки деца. Общо взето не знам дали има ефект. Сега майка ми купила пак алое на една друга фирма, забравих й името, но не съм редовна в пиенето, а на Елена не смея да давам, още повече че е гадно на вкус. Може и да има продукти с алое специално за деца, но не знам.
Иначе за ечемика как така е вътрешен? Той би трябвало в един момент да избие навън, да се пукне от само себе си. Като малка ми излизаха доста ечемици и винаги така се получаваше. Доколкото знам са признак на някаква бактериална инфекция в организма- примерно стафилококи, стрептокики и т.н.
При нас изследването на гърлото и носа показа,че няма никакви бактерии, засега задържаме положението, вчера я водихме пак на лекар , изписа й два сиропа за кашлица, единия от които вентолин, но не смятам да давам, след като каза, че гърдите са чисти. Вентолина не се ли изписва като има спазъм?
На нас ни предстои местенето в края на седмицата и сега съм под пара със събиране на багаж и вкъщи е лудница.
Хубав ден на всички  bouquet

# 503
Мирикъл,купи му на бебчо УМКАЛОР капки,на Саши това му предписа пулмоложката последния път,като й казах,че подкашля малко.

# 504
Деси,купих й ги още преди седмица, давам й ги, но не знаех че са за кашлица също..Аз започнах да ги давам като превенция и да не се доразболее, мисля че има ефект от тях .Ще продължа да ги давам..Благодаря ти Hug

Сега се сетих да споделя и за ваксината за шарките - Елена вдигна температура и се разболя точно на 8 ден от поставянето на ваксината...Започнах да се чудя дали няма връзка newsm78 Пъпки не са й излизали, ама вече не знам...

# 505
Деска,кои продукти,на FLP ли?Аз съм взимала алое тяхно.

да,Деска за тях става въпрос.Доволна ли си?

Миракъл,аз мисля покрай баткото и в малки количества да черпя бебо.Иначе ечемика е отвътре на клепача,и вече 2-3 мес не се спука.Няма как да се вземе секрет,защото е като капсула,казват че е отслабнала имуната му с/ма.А тя как е слаба с перфектни изследвания за кръв ,урина и зрение.Според мен е от замърсяване си мисля.
Аз в момента давам Умкалор на децата уж за имунитет,а баткото  и подкашля.Не мисля че му помага,май друга е причината.Дано поне се подсилят.Що витамини изпи,сумати пари и нищо,е не боледува,ама май искам повече.Затова се замислям за алоето.

# 506
За умкалора, кой ви го предписа за имунитет ?
Защото моето педи (по ЗК), и другото при което ходя, са единодушни, че умкалора е много добър природен антибиотик, но много силен и се пие само при нужда. А си спомнял че и листовката му хич не беше безобидна  newsm78
За имунитета съм поръчала : Витамин Д, рибено масло, коластра и зелени водорасли, някакви американски. Да видим дали ще помогне. Засега съм доволна от бронховаксона, ама като свърши кво ще правя не знам.

# 507
  • Sofia
Моя мъж беше с вътрешен ечемик,ако така се казва де  newsm78 Едно топченце,което седи от вътрешната страна на клепача...Изчезна след няколко месеца от самосебе си,като преди това беше много зле-сълзеше,сърбеше и накрая остана само топченцето. От мойта мама знам една "бебина рецепта" за ечемик-златна халка се взима и неомъжена жена разтрива очето само в една посока,след което 3 пъти почуква върху халката на очето  Blush Без майтам,всеки път,когато ми се вдига ечемик и го правя и никога не ми се е налагало дори с мазила да го мажа  Peace

# 508
Здравейте и от мен!
Дара вършее навсякъде и непрекъснато, та и аз се включвам толкова често...Мина и преди седмица повръщането, сега пък се разсополиви от брат си...аман!Обаче аз започнах ей така на майтап от самото начало да и капя сребърна вода и то взе че на вторият ден вече понамаляха цифуните.Та поради тази причина и аз отлагам ваксината....не че не ме е страх точно от нея и мен...
Деска, преди години от един  басейн моите и двамата хванаха гъбички плюс отит.Оправих ги като им почиствах ухото със салицилов спирт и после капки Екзодерил и съответно капките за отита...не помня дали пиха антибиотици...Но после дълго време като им почиствах ушите топях клечките в салициловия спирт.Не знам каква е ролята на салицила тук, но факт е, че действа, нищо не пречи да опиташ.
За вътрешния ечемик - една приятелка го влачи доста време и най-накрая го нагря на лампа на Цептер....веднага набра и се спука.Мисля, че вече по болниците имат такива.
И аз не съм качила снимка, ма кво чакамммммм...довечера ще кача! Hug

# 509
Вътрешен ечемик.
При него се получава възпаление на мейбомиевите жлези и образуваният абсцес се отваря по-често по задната повърхност на клепача. При него много по-често се стига до хронифициране. Оформя се неболезнена подутина с големина до грахово зърно, наречена халацион. Характерно за халациона е, че кожата над него е подвижна и неболезнена.

Най-често причините за хордеолумите са некоригирани или неправилно коригирани рефракционни аномалии - късогледство, далекогледство и астигматизъм. Рецидивиращите или множествените ечемици могат да насочат лекаря към изследване за скрито протичащ диабет. В някои случаи хордеолумите се развиват на базата на хроничен блефарит - хронично възпаление на клепачния ръб.

Лечението на ечемика е желателно да се проведе от специалист офталмолог, който най-често назначава антисептични или антибиотични капки или мехлеми. Причината е, че макар и в редки случаи, хордеолумът може да доведе до по-сериозен абсцес на клепача или орбитата. Възможно е да се стигне и до още по-тежко усложнение, застрашаващо живота - тромбоза на кавернозния синус. Тогава инфекцията се пренася по венозен път.

Затова е важно да се знае, че в никакъв случай ечемиците не бива да се изстискват!

Лечението на хроничния ечемик (халацион) е хирургично, като след локална анестезия се кюртира кухината на възпалението.

Деси, аз бих започнала с топли апликации, за да избие и с локален антибиотик - капки, за да пресека инфекцията. Но все пак ако се задържи прекалено дълго, довери се на офталмолог  Peace

Общи условия

Активация на акаунт