ОКТОМВРИйското човече с ботушки крачи,студът не го плаши!

• 35 826
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,

Утре ще правя прощъпулника на малкия. Питката Слънце е готова, но нещо се поизложих този път Confused.

Only, а ти защо не го взимаш Мони при теб като се събуди и да го приспиваш с кърмене. Казвам го от гледна точка на това ти да успяваш да се наспиваш.
Деска, ох големи ужасии с твоя отит. Съчувствам ти  Hug. И Деян пука тъпанче, но да чукам на дърво без АБ и усложнения минаха нещата. А ти като пиеш АБ спря ли с кърменето?
joya, оздравявайте Hug.

За имуностимулантите-не давам нищо и на двамата, дори и витамини, но ако боледуваха незнам как бих постъпвала Confused.

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 16:01 от Lilcho

# 556
Десинка, дано минава бързо, много неприятен отита  Praynig
Моето диване също е на антибиотик, среден отит, надявам се да не е сериозен. Иначе си има тонус, жизнен е...още не ходи Simple Smile
Не говори нищо освен отделни срички и сега му никне зъб. Спи по цяла нощ и го отбих.
Имуностимуланти не давам.

# 557
  • София
Дубрутруууу
болните бързо да оздравяват!!! Praynig Praynig Praynig
за имуностимоланти и аз не давам, не съм и мислила още по въпроса за сега се кърмим  Mr. Green Crazy Peace
иначе Ого е добре, забравихме вече температурата и обрива Praynig / за съжаление още си е със ситен, който бил атопичен дерматит - гъша кожа. не знам вече къде да го водя и какво да го правя Confused/ и той още не иска да ходи - достатъчно му е да пълзи и дори не опитва - сърди ми се ако аз го хвана за ръце да го водя и си натиска дупето да седне и пълзи Crazy за думи '' мама, тате, баба, деде, бау бау, бръъъъ, амам'' са основните - рядко се промъкват и други покрай тях всичко останало е ''Ъ'' Joy обаче зъбите му разказаха играта - и на нас покрай него. до година и един месец си беше с 8, от тогава за месец и малко пробиха още седем и последния кучешки е на път белее и съвсем малко му остава.  Crazy Crazy Crazy да избива и той /с него 16/ и да си почине малко детето Praynig това е покрай нас! ще отивам че днес се е събудил в 6 Crazy и от тогава е лудница ooooh!
само да кажа ако някой още не е качил снимка за колажа последен шанс надявам се да го довърша понеделник, вторник Peace
желая ви усмихнат и СПОКОЕН ден Peace

# 558
  • Русе
Lilcho, така правя, мила. И мисля, че точно там ми е грешкаата, защото го свикнах на всяко негово събуждане да лапа цице като биберон. Искам да го науча да си заспива сам като се буди! А и напоследък дори се нацоква, вече ще пръсне и  пак не заспива, а хленчи, рита...и той не знае защо!  ooooh!

А за питката как можа точно ти дето ни светна всички да се изложиш! Прави втори опит!

atadar, какво говориш ти!!! Как толкова много зъбки има това малко вълче?  Shocked  Hug

# 559
Only, ще заспива сам и няма да се буди, когато го отбиеш, поне моят опит показва това Laughing. Не са глупави-какво по-хубаво от това да се гушкат в мама и да си посукват Laughing. А Мони сигурно го мъчи и нещо друго в момента, може би зъбче щом не кротва и след сукане. С питката нямах сили за втори опит Tired, то от многото помагачи покрай мен (децата) се поизложих. Но гостите я одобриха. Деян хвана мишката и после книга.

# 560
Момичета, в коя папка да кача снимките?Никъде няма за колаж...
Качих в рожденник

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 18:01 от monnnn

# 561
  • Cambridge, UK
мила, като влезеш в профила в snimka.bg - първата папка е Колаж рожденик

# 562
Пия Аугментин,съвместим е с кърменето.

# 563
  • София
Дубрутрууу
за зъбите и аз се чудя, на както болезнено явно излизат кътниците и кучешките съм доволна че на бързо ги изкара, всъщност му остават вторите кътници, но това е набора зъби за тригодишни, така че дано се позабавят, че да си попочине Praynig
а проблемите със заспиването на цица, и ние ги имаме Tired дори денем! многооо рядко ще се излъже да заспи с друг или сам ooooh! на всяка събуждане търси цица и то с рев ooooh! не ми е ясно как ще го отбия и после как ще спи Tired майка ми оня ден обясни на една комшийка как не трябвало да прави моята грешка Tired не знам, много ме заболя, но тези моменти са ми най - милите и скъпите и се радвам че ги изживявам Peace искам да попитам отбилите кога и как го направихте и как го приеха децата, а кърмещите кога мислите да отбивате newsm78 и пак как? не ми се замисля по въпроса / не знам дали помните Ого хвана някакъв грип и съм сигурна, че ако не беше кърменето, на своя глава го минах два дни самооо и непрекъснато на кърма, на втория ден нищо му нямаше Crazy ми не ми се лишава и от това Peace/, но не е лошо да си насъбирам инфо.
желая ви спокоен и усмихнат ден  bouquet

# 564
Раде,Дани сам се отби около 12м.,но 1-2м. преди това личеше,че натам върви.Според мен след 12м.,докъм 2г. отбиването е трудно,защото децата вече влагат емоционален смисъл в акта,стават по-неспокойни от преживените емоции,търсят утеха,чисто физиологично намират панацея за болежките си и така...Мисля,че детето ще покаже дали е готово да се отбие ако се опиташ.На първо време се намаляват или спират дневните кърмения.После чак нощните.Дани,въпреки,че се отби,не престана да има още едно нощно будене за мляко и то до 18м.,ако добре помня.А една моя приятелка успя да отбие детето си на 1,6г. и то след няколко опита.Каза,че просто тогава детето е било готово,преди това,особено с растежа на зъби, е било невъзможно.

# 565
Голямото ми момче го отбих на годинка и седем месеца. Бях бременна в 4-5 месец, много се чудех дали да кърмя в тандем, но в крайна сметка реших да го отбия. След годинката наистина е трудно вече. Беше пристрастено кърмаче-заспиваше само със сукане, нощем по много пъти и така. При мен помогна, че по това време горе-долу се върнах на работа и майка ми гледаше детето. Съответно дневното кърмене ми отпадна. Когато обаче си оставах вкъщи беше ужас-ревеше и си искаше, обикновено не устоявах. Постепенно обаче успях да махна дневните, сутрин гледах да се измъквам докато спи, за да не ме търси да суче. До този момент беше ад-може би повече за мен отколкото за него, не бях готова Sad. Нататък беше лесно -той сам махна нощните и последно и вечерното. Отбивах около 3 месеца, а скоро след това човечето изобщо не помнеше, че е сукало Laughing. Кърменето не е панацея, но аз също съм убедена колко главоболия ми е спестило с децата в здравословно отношение. Сега се надявам да кърмя докато имаме желание двамата.

# 566
Здравейте, и аз да се включа по въпроса с кърменето.
Бях писала преди месец, че трябва да отбивам Ники понеже ми се появиха гъбички и кърменето за мен беше болезнено. Да обаче не се получи ... той иска да суче докато се приспива. И така той още суче, а аз още не мога да се излекувам (понеже не мога да пия хапчета, а с кремовете става много бавно). За щастие поне вече не ме боли. Simple Smile От една седмица правя опити за премахване на едното дневно кърмене-и не смея да се похваля, но имаме успех. Приспивам го като го разнасям и го гушкам. Той търси близост с мен, като пробва да го приспи баща му, плаче за мен. Сега ще изчакам малко да ми се регулира кърмата и ще пробвам да махна и другото дневно кърмене(спи по 2 пъти и все на гърда). А с нощното как ще се справим незнам.
От мои приятелки знам, че като спре кърменето, спира и нощното хранене (както е написала Лилчо). Тогава и ние може да се понаспим.
atadar, не мисля че майка ти е права, според мен не е грешка че си кърмиш детето, напротив. Който иска да разбира, това са най най съкровените ми моменти с детето ми. На мен ми се случва напоследък, като кажа че още кърмя да ми се подиграват, и чувам подмятания че това не е нормално, даже е вредно(пълни глупости). А да не ви казвам че като започнах да ходя по доктори, заради гъбичките всички ме съветват да го отбивам, защото той вече е голям. Това си е въпрос на личен избор! Всяка майка знае кое е най-добро за нейното дете!

# 567
  • Пловдив
И аз по въпроса с кърменето ....
Може би от 8-мия месец Петър сам започна да се отказва постепенно от дневните кърмения. До преди два месеца бяха останали само преди заспиване и през нощта. Аз си бях определила да го отбия след Нова година (като направи 1,3г), но от половин месец насам започнах да го усещам, че е готов. Сукането преди заспиване си беше чиста проформа, след това си заспиваше в леглото, през нощта ми заспиваше още докато го сложа на гърдата. И така ..... миналия петък (20.11), реших, че може би детето е готово да спре да суче и просто не му предложих. Резултата - нямаше драми, заспива вечер за абсолютно същото време, но в леглото си. Замених сукането с четене на книжка, което не му е непознато, защото през деня заспива от доста време така.

# 568
Гинче, преди лягане предлагаш ли АМ?

# 569
Подозирам, че майката на Атадар е имала предвид, че е грешка да научиш детето да заспива и спи на гърда, а не кърменето като грешка. Аз изкарах 6 месеца, но ева никога не ме е ползвала за биберон. И аз го смятам за грешка това със спането на гърда, но за съжаление ми е извесно, че децата ръководят парада, а не ние. Ева спи по 4 часа пхрез деня. Ум не ми го побира как ще стоя и ще чакам да се наспи...

Общи условия

Активация на акаунт