ОКТОМВРИйското човече с ботушки крачи,студът не го плаши!

• 35 824
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, и аз да се включа по въпроса с кърменето.
 Който иска да разбира, това са най най съкровените ми моменти с детето ми. На мен ми се случва напоследък, като кажа че още кърмя да ми се подиграват, и чувам подмятания че това не е нормално, даже е вредно(пълни глупости). А да не ви казвам че като започнах да ходя по доктори, заради гъбичките всички ме съветват да го отбивам, защото той вече е голям. Това си е въпрос на личен избор! Всяка майка знае кое е най-добро за нейното дете!
Янче Hug аз ти вярвам и ти съчувствам.Остави хорското мнение...гледай ти и Ники да сте добре,а отбиването ще дойде така или иначе дали сега или след известно време PeaceАз лично не знам как и кога ще го отбивам,но се успокоявам,че никой не е сукал цял живот така,че когато Теодор реши тогава ще стане не искам да го травмирам без причина!И ние почти винаги заспиваме като сучим,но не стоя 2 часа с него докато спи и да цока Joyако това сте имали предвид под "биберон" Освен това на него и вечерно ядене не му е замествано не иска супи нито нищо просто иска мляко breastfeeding

# 571
И ние се кърмим все още, но през деня веднъж най-много два и по- често през нощта, на два часа. Мисля си, че и за това не харесва много кухята и въобще гозбите, защото знае, че има алтернатива. Докато беше болен, също имаше дни в които беше почти само на кърма, в резултат на което и много ми се увеличи лактацията, но после и бързо се намали като намалих дневните хранения. Мисля да кърмя докато имам кърма, стига детето само да се откаже, но за сега не виждам такова желание от негова страна и напротив сам си търси да си суче. При всички случай ще се отбиваме плавно и както го е описала Деси, първо ще махна дневните и после нощните, а най-  трудно ще ми е вечерното защото и Ради е свикнал така да заспива.
ginbay   как опазваш  книжката от Петърчо  Simple Smile, аз само како се опитам да чета нещо и се почва едно дърпане и едно сърдене кой ще я държи и как да обръщам страниците?
И на мен ми се случва да ме питат- "Ама как така го кърмиш още, Ми той на колко стана , До кога ще го кърмиш?" или пък "Махай тази биба, ти си голямо дете", но аз им казвам, че няма да го насилвам да се отказва от нея докато суче, мисля, че така ще му е още по- трудно.
Споделете дали ползвате биба все още и ако сте се отказали от нея, как стана така?

# 572
Аз не кърмя,но си мисля че когато са готови дечицата сами ще се откажат.Няма да сучат до 3 години Simple SmileМойто диване отказва категорично шише с АМ и се чудя как да му го предлагам.Да детската кухня е млечна,но друго си е адаптето.Давам му и кашкавал и извара,прояде и сирене,но все се чудя дали му е достатъчно-зъби растат,той расте....кърмещите поне за това са спокойни.За бибата-ами незнам как ще го отуча.Гледам през деня да я крия,но за да заспи си я иска,като спи,ако я е изплюл си я търси насън,намира я,а ако не я намери се буди сърдит и реве и я търсим дружно,защото спи при мен.А и от това незнам как ще го отуча Rolling EyesХайде лека и спокойна на всички!

# 573
  • Cambridge, UK
Здравейте,
ние се кърмим само сутрин и вечер, и мисля така да изкараме зимата, пък февруари да заповам да го отбивам (ако не се е отбил сам преди това).
Яде всичко - преди две вечери събрахме погледите в едно заведение като му поръчах пържола.
Въпреки че има само 4 зъба хапна доста от нея.
Биба смука до 5-тия си ден. Вчера пробвах да му премеря Т с един термометър-биберон, но той не знае какво да прави с него и го изплюва за секунди.
Ходи хванат за ръка, види ли че го пускам веднага пада на земята.
Някоя да е ходила скоро в Джъмбо? Чудя се дали са изкарали коледните украси.
Прегръдки  Hug

# 574
Ние си се кърмим доста и денем,и нощем.Бибата ,ако му е пред погледа,му е все е устата.Дори да я няма се присеща и започва да хленчи и да си я търси.Нощем само с нея спи и както го е описала Весето,ако я изпусне започва едно търсене ,в което и аз се включвам,ако не успее.Много е смешен.Дани също беше доста пристрастен към бибата и я смука до 2,5г.,но пък я махнахме много лесно,от раз.Много беше смешен,защото бе огромен за възрастта си,а с биба.Като агличанчетата,които виждаме в количка и с биба на по 4-5г. Simple Smile
Усмивчице,мисля,че са ги пуснали вече.

# 575
Здравейте,
аз от 4-5 дена не давам на Дея да цока през нощта и резултата за сега е същият като, когато и давах. Мрънка и заспива след това при мен Thinking Иначе през деня се кърмим 3 пъти Peace- сутрин, на обяд и вечер. Въобще не плащам данък обществено мнение по въпроса! Peace
Биба не цока та не мога да дам мнение.
Новото при нас е, че сме без пампа през деня и си казва"ако"  Simple SmileЕ. разбира се, че се напишква, но примерно 1-2 пъти на ден  Wink
Бързо оздравяване на болните дечица Praynig

ЧЕСТИТ Празник на всички именници днес !!! Андреев ден ! Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 09:27 от megs

# 576
Здравейтее!
Радвам се, че има все още толкова кърмещи мами! Аз също смятам, че това е най-доброто и за двама ни и ще се кърмим дотогава докато има желание и от двете страни Wink) Кърмим се и денем и нощем... изобщо не мога да ги преброя, защото няма режим. За сметка на тован твърда храна ядем не повече от 100-120гр.  Sunglasses Вчера за първи път взех кухня - частна, изяде половината и имаме и за днес. така че като вземам през ден, ще ми се върже като държавната  hahaha

Усмифчице, пуснаха отдавна коледните изкушения - толкова са много и толкова хубави джиджафки има, чееее.... не ми се тръгва натам!  Mr. Green

Приятен ден!  Hug

# 577
Здравейте момичета!

Аз съм с 2 болни деца вкъщи и е малко напечено положението, но ще се оправим. Крис отново е с ангина, Ема с бронхит. ooooh! И двамата са на АБ.

Гледам за кърменето говорите. Аз мисля пролетта да го отбивам малкия. Така мисля, но не знам дали ще ми стиска. Кристиан не е пристрастен. Кърмя го сутрин и вечер, нощем не се буди от месец вече, ако се събуди го гушвам за малко и го връщам в леглото. Спи в отделна стая със сестра си. До преди месец го кърмех по 3-4 пъти през деня и още толкова нощем, но ми се наложи да отсъствам от вкъщи за 3 дни, и през това време му предлагах само сутрин и вечер /тогава го виждах/. Калин го отучи от нощния сън. Мисля, че и сега мога да го отбия, но не искам, защото не иска да погледне АМ, а и сега не е подходящо, май. Thinking
Ема се отби сама на 2 години! Усещах месец-два преди това на къде отиват нещата, но аз предлагах ли, предлагах, докато в един момент тотално отказа и вечерното кърмене което й беше останало. Всичко беше плавно и без травми за детето.

Кристиан биба не е използвал изобщо. Ема до 2 години и 8 месеца си я влачеше. Махнах я от раз, една вечер не я намерих, след това я скрих и до там.

Весето78, има деца които сучет и след 3 годиншна възраст. Но всеки с разбиранията си. Аз мисля, че до 3 години е ок, след това вече ми идва в повече.

Кристиан още не се е запознал с гърнето. Катро се затопли времето и това ще се случи, не бързам.

# 578
Привет момичета!
Ние вече сме  в Стара Загора и свикваме с малката на новото място. ДОбре сме, Елена оздравя без антибиотици и почти никакви лекарства.
Гледам за кърмене и нощен сън говорите...Аз не кърмя отдавна, но напоследък Елена се е пристрастила към АМ до такава степен, че яде през два часа като я приспя, събират й се 4 хранения с АМ от 8 вечерта до 6 сутринта, което за мен не е нормално изобщо, но не знам какво да правя...Приемем всякакви съвети, тя като новородено не е ядяла толкова начесто. Пробвах само с вода , с гушкане и т.н без да я храня, но се буди през 10 мин с неистов рев и докато не й дам млякото не спира. Вече съм се отчаяла с това спане и  ядене през нощта....Около мен всички бебета на приятелки си спят като къпани цяла нощ и постоянно ми казват, че аз така съм я свикнала и не е нормално да пие мляко през нощта...
И така....
Не съм ви чела подробно, само мернах за вит.Д , та се сетих че не съм давала на Елена от април...Май ще купя, ама не знам какъв - Диавита доколкото чух и него са изтеглили от аптечната мрежа...Някой знае ли нещо по въпроса?
Ще се включа пак по-късно...
Поздрави на всички

# 579
Миракъл, когато в началото на месеца ходих да си купувам Деавит, всичкия наличен и по аптеки и по складове беше с годност - до 11.2010, та предполагам че затова са го "изтеглили". Тогава аптекаря ме увери, че нямало проблем да го давам, годността се считала един месец +, т.е. до декември, но мен малко си ме е страх и ту давам, ту не давам.... Преди 2 дни пък ми каза че уж до 2 седмици трябвало да има ново зареждане, но да видим. Сигурно никой не е предполагал търсенето му и затова не се е произвеждал... А и това слънце дето хич го няма.... уфф  ooooh! Crossing Arms

# 580
  • Лавал-Пловдив
Честито на празнуващите Андреев ден! За момента се сещам само за Андреа на стилисима. Да е жива и здрава.
Иначе ние сме добре, Сами постоянно е с биберона и много си я търси, обикновено му виси закачена за дрехата и като се присети си я слага в устата. Отгоре са му надули 4 зъба да му излизат и е нервничък тези дни, но мисля, че ще избият скоро и ще му олекне.
Утре смятам да правя коледната украса и нямам идея дали Сами ще дърпа играчките по елхата или не. За всеки случай ще кача елхата на една масичка да е по недостъпна.
Много здраве на всички  Hug

# 581
Честито на празнуващите.  bouquet

# 582
Виждам за кърменето коментирате-Катерина я отбих ком годинката. Тя вече разбираше много добре от къде и каква вкусотийка идва и си искаше. Денем сутрин, обед и  вечер. Нощем през 2 часа. И започнах първо само сутрин и вечер. Но нощите бяха кошмарни. Тя си искаше гърдата. Аз реших да я отбия първо след разговор с педито, след това основно заради факта, че вече приема твърда храна и то много добре, т.е. кърмата не е основната й храна и заради съня, който беше прексван през 2 часа за кърмене. Даки каза, че това не е от жизнена необходимост, а по-скоро, че Катето търси близост и контакт с мен. Сега също се буди нощем 12, 3, 7. Когато обаче не я мъчат зъби 12 и чак в 7. Накрая спрях и вечернот кърмене и кърмата спря от самосебе си.
Ако трябва да бъда честна, обожавах да кърмя детето си. Това са най-интимните ни и съкровени моменти заедно, но реших, че момента е подходящ и най-безболезнен и за двете ни. Моя роднина още кърми детето си, а то наскоро навърши две години.  Много е трудно, сега опитва всяка седмица какви ли не методи за отбиване и няма успех към момента. А амалкият вече ходи на ясла.
Но това е решение, което майката и бащата трябва сами да вземат. Съпругът ми ме подкрепи да я отбия на годинката и така и стана.
Честит празник на всички Андреевци и Андреи!
Вит.Д не давам, но доки пролетта, когато го спрях ми каза, че зимата може да го продължа.
Аз имам въпрос за възглавниците - слагате ли децата си да спят на възглавници и на каква дебелина са?

# 583
  • Лавал-Пловдив
Аз имам въпрос за възглавниците - слагате ли децата си да спят на възглавници и на каква дебелина са?

Да на една съвсем тъничка бебешка възглавница. А когато спи при нас той сам си дърпа от нашите възглавници да има и под неговата глава Simple Smile

# 584
Аз не слагам възглавница все още, но мисля скоро да купя някоя тъничка за първо време Simple Smile
Миракъл по и на моите приятелки децата спят Simple Smile))). Но като гледам тук има много будещи се бебета, така че споко и нашето време ще дойде да се наспим Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт