Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 75-та тема

  • 120 799
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 1 352
Добър вечер. Днес направих маринованите камби на Селма. Придържах се точно по рецептата и мога да кажа, че са страхотни. Със сигурност ще направя още! Селма, благодаря   bouquet.


А вечерята ни беше лучник с айрянче:


и парченце:

# 406
  • Мнения: 1 798
Салата печени чушки


Кюфтета по чирпански


lasi,чусена питка!  bouquet
*Star*,много са ти хубави кашкавалките  bouquet

# 407
  • Мнения: 37
Може ли рецептата за лучника,изглежда страхотно Simple Smile

# 408
  • Мнения: 1 352
Може ли рецептата за лучника,изглежда страхотно Simple Smile

Първо се прави тестото. Обаче ще казвам горе-долу мерки, че беше на око. Тестото взаимствах от рецептата на Mari_eta с айрян, но го измених малко.
Половин кубче мая се разтваря с 1 суп. лъжица захар и около 200 мл. топла вода.
В купа сложих 1 яйце, 3-4 суп. лъж. кисело мляко, 3-4 суп. лъж. олио, 1 ч.л. сол и го разбърках. Когато маята шупна прехвърлих и нея при другите съставки.
Започнах да добавям брашно и замесих тесто с помощта на миксер с бъркалки за тесто. Отиде ми повече от 500 гр. брашно.
Оставих да втаса и започнах да приготвям плънката.

Плънката:
около килограм стар лук
1 червена чушка (по принцип се слага суха, но аз нямах и сложих прясна)
1 с.л. сол
чубрица
червен пипер

Всичко се запържва добре, лукът не трябва да остава полусуров, защото след това така си остава и в тестото. Червения пипер слагам накрая, за да не загори.


Тестото се разстила на правоъгълник и се покрива с поизстиналата плънка. Навива се на руло и се прехвърля в намазнена тавичка. Оставя се да втаса и се пече. При мен се опече за по-малко от половин час. Когато се изкара от фурната се намазва с масло и се покрива с кърпа, да омекне.

# 409
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Ехааа, Мариета, какъв лучник само!!! ooooh!
И аз съм замислила за тези дни.
Обаче сега ще си покажа баклавата  Flutter



# 410
  • Мнения: 1 352
Направо е невероятна тази баклава, точно както аз я обичам! Да не е сплескана и препечена и да не горчи от сладко.
ilrai78, браво!

# 411
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Marieta,  Ilrai78,  Hug   Hug имайте милост към такива като мен,  Naughty моля ви Wink.
Ох и на Delicate чушките и кюфтетата,    bouquet няма да гледам по-назад в темата, че ми става лошо.

# 412
  • не там където искам
  • Мнения: 29
Леле,ilrai78 с тази баклава направо ме срази,как я обичам само,не е истина.Жалко,че не мога да точа така перфектно,но като компромисен вариант си правя импровизации с купени кори,но като гледам твоята моето е просто бегъл опит.И сега ред на моята скромна вечеря-чушки бюрек и печена тиква            

# 413
  • Пловдив
  • Мнения: 157
ilrai78 , не съм сигурна дали ще се справя с точенето на корите за водната баница и искам да попитам дали няма да се получи с "Цариградски кори". Те са толкова плътни колкото тези на клипа.Има и едни "Одрински кори", които са малко по-тънки от ръчно точените.
Някой опитвал ли е?

# 414
  • Мнения: 3 674
Привет кулинарки  chef Hug

От мен днес Разложки Шупли ... от дете ги обожавам! /По рецепта на милата ми баба!/ Heart Eyes С айрянче са ...ммммм!  Crazy



Много вкусотии пак видях тук... Flutter страхотни сте момичета!  Hug

# 415
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Ееей, момичета, благодаря ви за похвалите  Hug


ilrai78 , не съм сигурна дали ще се справя с точенето на корите за водната баница и искам да попитам дали няма да се получи с "Цариградски кори". Те са толкова плътни колкото тези на клипа.Има и едни "Одрински кори", които са малко по-тънки от ръчно точените.
Някой опитвал ли е?

Fleur, не знам дали ще стане с готови кори. Купувала съм веднъж Одрински и ми харесаха. Но дали водата ще попие добре в тях? Нямам идея  newsm78


еlenaa2 , не е страшно точенето. Както съм написала там, няма нищо сложно. Нужно е най-вече желание Simple Smile


Винцеееее, дай сега рецепта  Praynig Изглеждат супер!

# 416
  • Мнения: 22 867
ilrai78 , момиче, какви ги вършиш, ти направо ме нокаутира! Къпана баница, тъкмо ми се отви свят, ааайде баклава - нов шемет! Страхотни са!  bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet  chef
lasi , чудесна питка!  bouquet  chef
Umbra, кой би могъл да устои на тая шокомагия! Crazy И аз на опашка за рецепта!  bouquet
merydit, ако само можех да видя изражението на баща ти при вида на тая торта! И другата е страшно привлекателна!  bouquet
Тайна, и аз не знам. Такъв пишман фотограф съм, откакто ми подариха апарата, както е настроен, така си седи - втора-трета година. Та той ще да е виновен! Peace Иначе и аз много им се радвам (като луд на шаренко! Joy), особено след тези, които правех с телефона, та почти не личеше какво има на тях. На тези поне се вижда добре! Grinning
Хайде и Винцето ме довърши с тия шупли! Heart Eyes  bouquet

# 417
  • Мнения: 3 674
Ееей, момичета, благодаря ви за похвалите  Hug


ilrai78 , не съм сигурна дали ще се справя с точенето на корите за водната баница и искам да попитам дали няма да се получи с "Цариградски кори". Те са толкова плътни колкото тези на клипа.Има и едни "Одрински кори", които са малко по-тънки от ръчно точените.
Някой опитвал ли е?

Fleur, не знам дали ще стане с готови кори. Купувала съм веднъж Одрински и ми харесаха. Но дали водата ще попие добре в тях? Нямам идея  newsm78


еlenaa2 , не е страшно точенето. Както съм написала там, няма нищо сложно. Нужно е най-вече желание Simple Smile


Винцеееее, дай сега рецепта  Praynig Изглеждат супер!

Давам... Hug След малко ще я пусна.... Peace 

Ама аз пък искам рецептичка за баклавичката ти....ммм!  Heart Eyes Crazy

# 418
  • Пловдив
  • Мнения: 157
ilrai78 , благодаря, аз ще взема да опитам пък да видим какво ще се получи Simple Smile.
Отдавна и се канех , но рецептата с къпането на корите във вряла вода ми се струваше много сложно. Е, сега то поне отпада!

# 419
  • сред люляците
  • Мнения: 767
ilrai78 , благодаря, аз ще взема да опитам пък да видим какво ще са получи Simple Smile.
Отдавна и се канех , но рецептата с къпането на корите във вряла вода ми се струваше много сложно. Е, сега то поне отпада!

И на мен ми се струваше сложно, пък и не бях сигурна дали резултатът щеше да ми хареса Mr. Green

Винце, има линк към рецептата горе  Peace

Лабрекс, благодаря ти, миличка   bouquet Такава похвала от майстор като теб... направо ме засрами!

Общи условия

Активация на акаунт