Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 75-та тема

• 120 741
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
ей, Нинка, появи се най-сетне  Hug
А пънчето е чудесно, имам 3 жълъда, дали да не направя някой ден пънче  Wink
Маме, такава манджа е любима и у нас, а както имам и половин петел (домашен разбира се, че и сварен), гледай как ще имаме фрикасе за вечеря  Hug Чудесна закуска   chef
Краси, дай моля рецептата за Синсинати чили  Praynig
Umbria, среднощни или не, при теб хлебчетата винаги са фантазия   bouquet
Цветомир-77,  телешкото варено е добра идея, лошата част от която е трудното намиране на телешко месо  Thinking
Трикси, агнешкото ти не виждам (а бих искала  Blush)  ПП: Видя се

Показвам си закуската, а вечерята май я "измислих"

# 541
Ааа, Пепчо, ама мойте жълъди са за ядене  Wink

# 542
 Shocked като истински са!    bouquet

# 543
Благодаря!   Blush Много се постарах и се гордея с тях. И за листата се старах, но не ми се получиха хубави. А самото пънче стана неочаквано лесно. Крема е с портокалови месца, стафиди и портокалов сок и стана ужасно вкусно!

# 544
  • София
Здравейте, невероятни сте!
У нас за закуска: филия с пастет

тиганички с тиквички, но мъжете не бяха очаровани от тях - нали са постни ...

салата със зеле, моркови, целина, червен лук, магданоз, листа от цвекло - доста полезна

запечени във фурната картофи, наденица и яйце

# 545
Благодаря!   Blush Много се постарах и се гордея с тях. И за листата се старах, но не ми се получиха хубави. А самото пънче стана неочаквано лесно. Крема е с портокалови месца, стафиди и портокалов сок и стана ужасно вкусно!

Поздравления и от мен!!!! Чудно е пънчето!!!!!  bouquet Линк?

# 546
ще ми дадете ли рецепта за кекс с ябълки благодаря ви презварително  Hug

# 547
Маме, благодаря!  Hug

Ето копирам си поста с обяснението от коледната тема:

Есенното пънче направих по технологията от ето това клипче, което Венета показа. А иначе рецептата е импровизация:

По рецептата за основен блат за торта (4 яйца, 1,5 ч. ч. захар, 2 ч. брашно, ванилия) направих един правоъгълен блат, който разрязах на две и сиропирах със сока на половин портокал. Трябваше да сложа някакво сладко, но нямах подходящо и затова сложих само крем -  едно Оле! ванилия на доктора, но вместо с 400 мл. мляко го направих с 300 мл. мляко и 100 мл. портокалов сок. Добавих му и сто мл. сладкарска сметана, желатин, стафиди и обелени от кожата парченца портокал. Всичко минах с миксера и намазах блатовете. Навих на руло, намазах отгоре с мързелив ганаш като на Ванчето от тортената (сметана с течен шоколад) и поръсих с шоколад и рендосани орехи. Жълъдите са от моделираща маса, а листата от шоколад.

Да ви е сладко!

А за идеята за тема с "прости" манджи се откажи, защото ще те изгонят от нея (особено като ти видят питките и кифлите)  Laughing

# 548
  • забравих си мисълта...

Мили момичета, Cvetomir_77, всички сте показали невероятни кулинарни творби. Много е вкусно и красиво при всеки от вас.  smile3525  smile3525  smile3525

Аз нямам какво да ви покажа, че напоследък нямам време за снимки, но не  успях, да се въздържа, да не похваля рулото на Леля ОГHug което е приготвено с неповторимо изящество. Толкова е красиво, сякаш го е рисувала и не само, че е по-красиво от оригиналното на видеото, а е и със сигурност по-вкусно.  newsm51

MegansHug както винаги чуден тутманик. Майсторка голяма си, всеки път се възхищавам на уменията ти и на това, колко много и винаги вкусни ястия, сладкиши и тестени изделия приготвяш.  newsm51

# 549
Цветомир-77,  телешкото варено е добра идея, лошата част от която е трудното намиране на телешко месо  Thinking

Това и аз го знам  hahaha. За това го направих с домашно свинско и телешко бульонче от кубче и след като беше "унищожено за отрицателно време", следователно е било вкусно.

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 13:19 от cvetomir_77

# 550

пеп-4о, давам всичкия гулаш за една тавичка сълзички! Безобразно вкусен е тоя сладкиш, вчера изчезна за няколко часа. Той не е и много голям, де, но ме наляга огромна лакомия, като го видя!  Embarassed Embarassed Embarassed

alex_og97 , тая тиква....... , и в двата варианта изглежда страхотно!  bouquet

viv-miv, прави ги, пък само малко да не ти харесат - пращам адрес! Grinning  bouquet

Umbria, разкошни хлебчета! Heart Eyes  bouquet

Леля Ог , благодаря ти, мила!  bouquet Пънчето е невероятно, да му е жал на човек да го среже.  bouquet  chef

cvetomir_77, страхотна идея, ще се възползвам!  bouquet

Лесни и бързи меки курабийки.

# 551
Здравейте Hug 
3xi   поздравления за салатата,представям си колко е вкусна Crazy  ,пеп-4o   откакто видях филийките ти,само те са ми пред очите,разкошни и с това сладко... Flutter , labrex искам рецептата за тези курабийки,направо усещам аромата.. Heart Eyes  , Леля Ог присъединявам се към възхищението на всички от пънчето ти,така ми се иска да опитам парченце..май скоро ще се престраша да го направя Flutter
Нашият обяд  пилешка кавърма и таратор

# 552
labrex ,къде се изниза без рецепта....?  tiptoe Simple Smile

# 553
  • забравих си мисълта...
Ох Labrex,  Hug напомни за едни курабийки, които майка правеше винаги за Великден, чудни ставаха, много пухкави и вкусни. Твоите имат мисля и орехи или сушени плодове, кажи рецептата, моля те.   bouquet

# 554

beniii , много са лесни, аз правя обикновено половин доза, стават ми две тави с диам.30 см. Днес, понеже ми писна да въртя топчета, ги наусуках за втората тава. Grinning Излязоха 27-8 топчета и 9 навъртяни.

Ето рецептата:

150 гр масло (стават и с маргарин и с домашна мас)
2 с. л мед
250 гр сметана заквасена (аз слагам кисело мляко по-гъсто)
3/4 ч.ч. захар
3,5 ч.ч. брашно (чашата ми е 240 мл)
1 ч. л. сода
Настъргана кора от лимон или портокал, или есенции
По желание орехи и стафиди.

Медът се разтопява в съд, правя го в микровълновата и в същата купа замесвам тестото, добавя се маслото, бърка се с вилица, добавя се сметаната, захарта, настърганата кора, орехите и стафидите, хубаво се разбърква сместа и към нея се сипва брашното с угасената с оцет или лимонов сок сода. Замесва се меко тесто. По рецепта се оформят топчета с намокрени ръце, но аз изглежда слагам малко повече брашно, защото тестото ми е меко, но не лепи. Оформените топчета се слагат в тава с хартия за печене на разстояние 2-3 см, надуват се, и се пекат при температура 200-220 град. Това е рецептата.

Бързи са, аз включвам фурната на 180-190 гр, започвам да меся, оформям сладките и слагам да се пекат. За моята фурна ги пека на предпоследно ниво, за 12-13 мин са готови. Зачервяват се леко отгоре. Ако пък леко ги препечеш, просто са хрупкави, но крехки, не стават твърди. Иначе са с тънка хрупкава коричка, а вътре меки. Това е, без много разправии, с орехи и лимонов аромат най-много ми харесват. Peace

nano, Вени, тук съм, пиша, бриша...... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт