Кърмене и косопад

• 935
  • 8
  •   1
Отговори
  • София, св. Троица
Здравейте,
бих искала да ви питам как се справяте с косопада, ако имате такъв? При мен нещата вече са трагични. Преди да родя косата ми беше много хубава, след като родих буквално за няколко дни стана ужасна и след това започна да пада. Взех си шампоан Флуковал и витамини за кърмачки и като че ли положението се пооправи. Сега 4 месеца след раждането просто пада на снопове. Лошото е, че по принцип косата ми е тънка и слаба и ако така продължава да пада ще си оплешивея #Crazy. Правя маски със зехтин, бадемово масло, днес сложих и Тривитаминол Confused, но като се изкъпах  - още по-зле Sick сигурно трябва време да започне да действа това чудо.....В същото време не смея да пия други неща, освен витамините за кърмачки....не знам какво друго бих могла да правя newsm78
Освен това се чудя косопада от кърменето ли е или по принцип се случва?

# 1
  • София
Според мен няма общо между кърменето и косопада.И аз преминах през същия период,но след 7-8 месеца косата ми спря да пада.Пиех Фитовал капсули,мисля че има и такъв шампоан,но трябва да провериш дали може да ги пиеш докато кърмиш.

# 2
Не е от кърменето (въпреки, че и то е хормонално подвластно), просто още имаш сериозен хормонален дисбаланас от самата бременност и раждане Peace
Първия ни син съм кърмила 2г 8мес. и половина и коса си имах Wink
Сега-пак последва обичайния косопад (намаля вече, но все още не е спрял..но пък расте нова коса Peace), а колко ще кърмя-още не могада кажа Mr. Green

# 3
И аз мисля че не е свързано с кърменето, а по-скоро е на хормонална основа..... и моята коса пада много, но така беше и след първата бременност, след време косата се възстановява горе-долу.

# 4
  • сред маслини и портокалов цвят
Нормално е. След раждане косата започва да пада доста и така няколко месеца.
Няма нищо общо с кърменето.
Моята спря да пада когато малкия беше на 7-8 месеца. Купих си бирена мая, хем увеличава кърмата, хем се отрази добре на косата ми. Кърмих 2г и 2м , имам си достатъчно количество коса Grinning

# 5
Кога започна да ви пада косата? Защото ние сме  в 3 месец и се чудя дали трябва да предприема нещо преди да е започнал косопада. В момента слагам само подхранваща маска, която използвах и по време на бременността.

# 6
  • сред маслини и портокалов цвят
Кога започна да ви пада косата? Защото ние сме  в 3 месец и се чудя дали трябва да предприема нещо преди да е започнал косопада. В момента слагам само подхранваща маска, която използвах и по време на бременността.

Ами там някъде 3-4 месец след раждането. Честно не виждам какво можеш да направиш, няма да те подмине. Прави си маските, от тях винаги има полза.

# 7
  • в 1001-та нощ
косопаът е свързан с хормоналните промени от и след раждането и не е свързан с кърменето

появява се в първите няколко месеца след раждането - до около третия и продължава няколко месеца

разбира се - всичко е строго индивидуално, за да бъде обобщавано.....но могат да ти помогнат ампули с аминексил- примерно тези на виши, съответния шампоан - червения деркос...има и друга козметика - тази е най-достъпна

също добавка за коса с витмини, биотин, цинк, таурин....няма да съм конкретна - да не е реклама

# 8
  • София, св. Троица
Благодаря на всички за мненията. Мисля да си взема бирена мая, не се бях сетила за нея. От един месец се каня да си направя отвара от чемерика и др. билки, но все не ми остава време:))))

Общи условия

Активация на акаунт