Помощ в търсенето на работа - 8

• 84 019
  • 775
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Абе къде я пратихте вие да наизустява закон  Laughing ooooh! Достатъчно е да е запозната какво се урежда с този закон, какво е НАП (че е юридическо лице, на бюджетна издръжка, седалище София...то трябва да го пише), основни функции и правомощия и някои други по-важни точки. Погледни данъците и задълженията, които обслужва и събира НАП, административните услуги, които извършва НАП. Погледни си организационно-управленската структура (!!!) - трябва да я има на сайта им. В документи (някъде из сайта им трябва да има нещо подобно) трябва да имат стратегия и цели - прочети ги. Виж с кои оперативни програми работи НАП (мисля, че е само ОПАК, обаче изобщо не съм сигурна, а и не съм запозната точно с тази ОП).

Никой няма да те пита "Абе я кажи чл. 17, ал. 2 какво гласи?"  Shocked

treisy , благодаря ти за съвета  Wink Аз ще се подготвя, доколкото зависи от мен, но някакси съм предубедена към такива конкурси в подобни институции. На който и да съм казала, че съм подала документи в НАП, всеки ми казва, че там влизат само "наши хора". И съм склонна да им вярвам предвид това, че конкурса, за който аз кандидаствах нямаше никаква гласност - нито в сайта на НАП, нито в др известни сайтове. Беше залепен пред отдел ЧР, който се намира на 5-я етаж в сградата. Някак си все си мислех, че ако се провежда конкурс ще бъде обявен по-видимо, а аз разбрах чрез поната, която работи там. Но нищо не пречи да се явя де, така или иначе съм си подала документите. А заплатата е  ooooh! 240 лв.....какво да ви кажа - мотивация никаква, но е шанс да вляза някъде из системата.

# 61
Аз имам позната, която работи в НАП и е с подобна заплата, но се чудя как аз като стажантка ще взимам 400, а на редовна работа - 240 лв.  Rolling Eyes Shocked Тук няма ли я обявата?

# 62
  • Бургас
Няма я в сайта им, там беше първото място, на което проверих. А ти къде стажуваш?
Момичета да ви питам още нещо, че не съм наясно. Минималната работна заплата от 240 лв чисто ли се взема или и от тях се удържат данък, осигуровки и колко се получава чисто?

# 63
# 64
  • Бургас
Това да не  е програмата "Старт в кариерата"? Аз не можах да се възползвам от нея, защото бях на сезонна работа и съответно със сключен трудов договор.  А трябваше да съм безработна  Whistling Сега ще видим какво ще стане с новата програма, която кой знае кога ще влезе в ход.

# 65
По Старт в кариерата е да  Peace Тази година не заминах за морето и реших да се възползвам.

# 66
цоп и аз при вас

# 67
# 68
Да следя и аз темата.

# 69

След прочита на правописа и изискванията, само си мисля, че са пропуснали да сложат и текста, за теста с лактите, от вица от предишната страница Joy Joy Joy

# 70
Да попитам и тук.
Търсите работа, одобряват ви за интервю. В момента сте майчинство. Обаче всички знаем, как се отнасят работодателите към евентуални бъдещи служители, които в момента са по майчинство и съответно- извън играта, ако може така да се каже. Въпросът ми е- в случай, че кажете, че в момента работите (върнали сте се на работа), това може ли някак да се провери? Отбелязва ли се по някакъв начин някъде (трудова книжка, може би), кога едно лице е излезнало по майчинство и кога се е върнало на работа след това?

# 71

И използвам да кажа, че категорично не съм съгласна с мнение на една съфорумка ЧР от миналата тема, че били тъпи тия сивита европейски формат...... Никой не би и прочел моята, ако не е в такъв вид. И какво значи да се пише автобиография за всеки конкретен случай #Crazy - та това е нещо, което е отминал факт и не може да има промяна в историческите факти. За мотивационното писмо е друго - там да, но сиви..... на мен поне ми звучи смешно и непрофесионално едно такова мнение. Затова не приемайте абсолютно всички мнения. Дори и мойто не е задължително да приемате. Проссто отсявайте и пречупвайте според собствените разбирания и вземайте само най-полезното за вас. Естествено, има значение и сферата, за която кандидатстване, така че - още веднъж, дори и да ви се струва безнадеждно, вярвайте в себе си, за да повярват и другите във вас.

Hug Hug Hug

Аз после съм обяснила на лични, за всеки е различно. Не става дума да се променя, камо ли да се лъже. Нали сме тук да си помагаме, никой не Ви задължава да ми приемете съветите.

Защото след като кандидатстват 200 човека за едно място, някак си и ЧР-ите обичат разнообразието. Пример--вчера получихме автобиография с придружителен и-мейл с картинка в него. Е как да не се усмихнеш и да се обадиш на кандидата?

# 72
Аз после съм обяснила на лични, за всеки е различно. Не става дума да се променя, камо ли да се лъже. Нали сме тук да си помагаме, никой не Ви задължава да ми приемете съветите.

Защото след като кандидатстват 200 човека за едно място, някак си и ЧР-ите обичат разнообразието. Пример--вчера получихме автобиография с придружителен и-мейл с картинка в него. Е как да не се усмихнеш и да се обадиш на кандидата?

Е така вече звучи по-различно Peace. Освен това и аз така мисля, че всеки приема тази част от съветите, които са най-близки до неговото разбиране. И наистина е много индивидуално. Все пак, наистина има значение, дали се кандидатства за позиция, за която кандидатите са 200 , 20 или 2ма Peace И наистина ми се иска да я няма тази тема и никой да не я търси да чете, просто защото няма да има на кого да е полезна, ама..... пусто останало..... Истински ми се иска час по-скоро момичета да спрете да четете тук, защото няма да имате време за това от работа, за която ви плащат и която харесвате.  Hug

# 73
Отбелязва ли се по някакъв начин някъде (трудова книжка, може би), кога едно лице е излезнало по майчинство и кога се е върнало на работа след това?
В сряда си взех книжката от бившия работодател и там пише само общия трудов стаж във фирмата. Никъде не е отбелязано, че съм била 2 години в майчинство и след това 4 месеца неплатен.

Аз продължавам да си търся работа. Одобриха ме от Лидл, но отказах, защото не ме устройва работното време.Днес ходих на друго интервю и ако ме oдобрят във вторник ще се обадят да ми кажат.

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 17:39 от Стелли

# 74
  • Перник
Ами, тези неща май не се пишат в тр. книжка. И в моята не пишеше.

Общи условия

Активация на акаунт