Разлика във възрастта 20 години

• 50 385
  • 635
  •   1
Отговори
# 525
Миа, недей да живееш с този страх. Създала си тогава дете, защото си чакала подходящия партньор и подходящия момент. За мен това е много по-важно от всичко друго. Постигнала си си някои цели, живееш пълноценно, щастлива си.. Какъв е проблемът? Дали ще си до детето ти 30 или 40 години не еважно. То винаги ще тъжи за теб и ти винаги ще му липсваш, когато те няма. Важно е годините заедно да са пълноценни щастливи  Simple Smile

# 526
Да, и аз това щях да кажа, какво значение има на колко години сте създали деца. Гледайте си ги с любов и другото е съдба. Едно дете създадено и гледано с голяма любов е много много по-щастливо и уверено, а това ще му даде фундамент да се оправи в живота и ако родителите му си отидат. А между другото не знам защо никой не спомена, че децата с по-възрастни родители са доста по природно интелигентни от децата, направени от млади родители и това е многократно доказано. Плюс това наличието на малки деца подмладява хората много. Някои мои познати около 30 и няколко годишни, с поотраснали деца вече, са по-закостенели и състарени от 30тина годишните, които сега правят деца.

Друго също ми прави впечатление. Говорите за по 1-2 деца. Аз например бих искала няколко. 3-4, защо не и 5. Ако родя първото в рамките на следващите няколко години, това ще ме направи 30+. Ако всяко следващо се появява с интервал от 2 години, то пак ще излезе, че около 40 ще раждам. Значи ли това, че трябва да се задоволя с по-малко деца?? Защото ще съм престаряла и скоро ще умирам...  ooooh! Ами какво ще стане, ако на 20 години единственото ви дете реши да живее на другия край на света и го виждате веднъж в годината? Има ли значение тогава дали сте на 40 или 60?

# 527
  • София
А между другото не знам защо никой не спомена, че децата с по-възрастни родители са доста по природно интелигентни от децата, направени от млади родители и това е многократно доказано.
Моето дете според твоите статистики в случая е средно глупаво  Mr. Green Което си е в златната среда! А статистиките какво казват за шанса на увреждане при децата с възрастни родители? (не ми отговаряй, отговорът е повече от ясен). Не твърдя, че не трябва да се раждат деца на по-късен етап, заради този риск, но винаги има едно "ако". А, според статистиките, да си дойдем на думата, в чисто биологичен план, идеалното време за раждане при жената е около 25-годишна възраст. Ако можех да върна времето назад, нямаше да се офлянквам толкова Wink

Друго също ми прави впечатление. Говорите за по 1-2 деца. Аз например бих искала няколко. 3-4, защо не и 5. Ако родя първото в рамките на следващите няколко години, това ще ме направи 30+. Ако всяко следващо се появява с интервал от 2 години, то пак ще излезе, че около 40 ще раждам. Значи ли това, че трябва да се задоволя с по-малко деца??
Преди да родя първото си и единствено дете и аз исках поне 3 деца. Защо изтъкваш единствено възрастта като фактор на желание/нежелание за създаване на дете? При обстоятелствата, при които раждах, и при които и аз, и детето бяхме на косъм от смъртта, нали разбираш, че желанието ми за повече деца е отлетяло. И това няма нищо общо с възрастта ми  Peace Има общо най-вече с психическото ми състояние.

Ами какво ще стане, ако на 20 години единственото ви дете реши да живее на другия край на света и го виждате веднъж в годината? Има ли значение тогава дали сте на 40 или 60?
Да ти кажа ли честно?! На това се надявам. С уговорката, че дъщеря ми ще бъде много много щастлива. И тук вече съм съгласна, че няма никакво значение възрастта  Peace

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 09:14 от tonkabonka

# 528
И според мен нямa никaкво знa4ение нa колко години сме създaли децaтa си!Те никогa нямa дa попитaт:"мaмо ти зaщо си стaрa?",но бихa ни попитaли:"мaмо пре4a ли ти,не ме ли оби4aш?"
В4ерa гледaх в "Денят е прекрaсен" еднa възрaстнa дaмa,която имa 4 внуци и преди 3г взимa дете от дом!Стaвa приемен родител=явно в БГ не е прието дa ги нaри4aт осиновители.
Тя беше толковa жизненa,щaстливa,окриленa....a беше нa годините,нa които е бaбу/моятa бaбa/ и сегж 4aкaт одобрение с мъжa и зa второ детенце!Евaлa!Друго не могa дa кaжa!

# 529
Рисковете от късно забременяване са по-големи, това си е ясно.Като е доказано, че има отношение не само възрастта на жената, а и на мъжа.Когато правих генетично изследване, изискваха и възрастта на бащата, за да се прецени риска.Факт е обаче, че масово по-младите бъдещи родители не са много сериозни по отношение на различните изследвания.Смятат, че понеже риска им не е голям, "на тях не може да се случи".А за съжаление се случва, и то не рядко.Жените над 35 обикновено правят всички възможни изследвания за изключване на генетични заболявания Naughty.В резултат на практика се раждат повече увредени деца от неизследвали се млади майки, отколкото от по-възрастни.
И аз съм чела за понятието "генетична памет" и предаването й на децата.Тоест-от по-възрастни родители се раждали по-умни деца Simple Smile.Ще видим вярно ли е.По тази логика първото ми дете не ще да е много умно в сравнение с второто Wink.

# 530
  • София
Стaвa приемен родител=явно в БГ не е прието дa ги нaри4aт осиновители.
Мира, "приемен родител" и "осиновител" са две коренно различни понятия Peace

mia71, не съм съгласна, че по-младите родители са по-немарлими и безотговорни спрямо изследванията. Всеки, който има глава на раменете, чете и знае какви изследвания да се направят. Факт е обаче, че самите лекари понякога махат с ръка и казват "Млада си, няма нужда от такова изследване". И нали разбираш, че повечето жени не са с медицинско образование и приемат съветите на лекаря за чиста монета. Според моята тогавашна гинеколожка феталната морфология е "нова изгъциза". И когато й казах, че съм ходила на такава, направи една ужасно кисела физиономия.
Ох, оспамихме темата...  Blush

# 531
Мира, когато искаш да осиновиш дете - се гледа възрастта определено, наред с други важни фактори като собствен дом и доход. Peace
Тонка - и аз си правих това изследване, моят гинеколог каза - ако искаш еди какво си и аз отидох. Затова е важно кой ти следи бременността. Както като цяло е важно при какви лекари ходи човек. И ако са избрани добре - именно трябва да се остави в ръцете им на 100%. Защото хората малки градчета и села например - няма от къде да имат тая информация, за която говориш и единствената алтернатива им е лекара. Ама друг е въпросът, че в днешно време ги превърнаха във фирми-печалбари и затова им дреме на шапката за пациентите  Tired

# 532
Със сигурност осиновител и приемен родител сa рaзли4ни понятия,но не е ли по-вaжно детето дa е оби4aно и щaстливо.То не питa дaли е осиновено или нещо друго...a притемните родители мислех,4е сa в по-крaтки срокове,но явно съм сбъркaлa!
Зa ген. изследвaния-бях н 21 когaто зaбременях с Монито и също съм прaвилa!Явно не е от годините!Зaвиси от лекaрят,следящ бременносттa!

# 533
Оф, предразположението и вероятността от проблемна бременност и/или увреждания на плода е многократно завишен с напредване на възрастта, особено след 35тата година на майката, като това разбира се важи и за бащата, но там не зная каква е границата точно.

# 534
Оф, предразположението и вероятността от проблемна бременност и/или увреждания на плода е многократно завишен с напредване на възрастта, особено след 35тата година на майката, като това разбира се важи и за бащата, но там не зная каква е границата точно.
Май над 50 за мъжа.
Да, прави сте, че и лекарите са виновни, че не насочват жените къв тези изследвания.От една приятелка, която живее в София знам, че там отдавна си е масова практика, но в другите градове не е така.А и специалистите и лабораториите са също в София(и Варна).
*Мира*, предполагам, че говориш за биохимичното изследване, а само то не е достатъчно, в стария вариант не е и особено сигурно.Аз говоря за трите задължителни прегледа-фетална морфология и амниоцентезата, която в много държави е задължителна за жени над 35.А тук е препоръчителна.Аз я направих по собствено желание, за да сме спокойни.

# 535
Май над 50 за мъжа.
Да, прави сте, че и лекарите са виновни, че не насочват жените къв тези изследвания.От една приятелка, която живее в София знам, че там отдавна си е масова практика, но в другите градове не е така.А и специалистите и лабораториите са също в София(и Варна).
*Мира*, предполагам, че говориш за биохимичното изследване, а само то не е достатъчно, в стария вариант не е и особено сигурно.Аз говоря за трите задължителни прегледа-фетална морфология и амниоцентезата, която в много държави е задължителна за жени над 35.А тук е препоръчителна.Аз я направих по собствено желание, за да сме спокойни.
Ли4но aз не съм прaвилa сaмо aмнио Peace Кaтегори4но реших,4е след биохи4ния скрининг и фетaлнaтa нямa дa си нaпрaвя!

# 536
  • София
Амнио-то е тежка артилерия - не е шега работа и не е препоръчителна, ако няма наличие на рискови фактори  Peace БХС-то пък е изследване, което често дава грешни данни.
Ужас, много се оплеснах, вече забравих да какво беше темата  Crazy

# 537
Май над 50 за мъжа.

Това за мен е ново.. Има ли някъде официална информация?
Стана ми любопитно. При нас никога не питат за бащата.. Само наследствени болести и имената- това е.
Иначе тези изследвания не ги препоръчват, ако си под 30-35. Ако не би прекъснала бременността дори и при плод с увреждания, няма голям смисъл от тях. Имах приятелка, която си ги направи и после умираше от страх до раждането, защото и изкараха някакъв голям процент вероятност за заболяване. Бебето и си е напълно здраво  Simple Smile

# 538
Май над 50 за мъжа.

Това за мен е ново.. Има ли някъде официална информация?
Стана ми любопитно. При нас никога не питат за бащата.. раждането, защото и изкараха някакъв голям процент вероятност за заболяване. Бебето и си е напълно здраво  Simple Smile
Аз също не съм чувала за бащата.

# 539
Лили, темата се отплесва - но с ранно диагностициране на 3/4 Д, или фет.морфология, които се правят преди третия месец - имаш избор най-малкото - ако нещата не са ОК - дали да го за държи или как да се подготви.

Общи условия

Активация на акаунт