Разлика във възрастта 20 години

• 50 386
  • 635
  •   1
Отговори
# 510
Не знам, Рокси, аз ли не те разбирам, ти ли не ме четеш - та пак да кажа - всеки може утре да го гътне влака, но това не се отразява на решението ни за партньор. А в темата сто пъти се писа колко се поддържали по-старите и как можело да надживеят всички ни. Е, и, питам аз?

mia71 - радвам се, че поне един си признава чистосърдечно как за него възрастта има значение и си дава трезва сметка за това  Peace
Ми да, и аз не разбирам как може да не мислят за бъдещето.Ако не за своето, то поне за децата.
Когато гледах репортажите за 63 годишната ,забременяла ин витро жена, бях с много смесени чувства.Разбирах огромното й желание за дете.Какво по-нормално от това?И не можех да разбера кой нормален човек ще причини това на децата си?Какво бъдеще ще им осигури?

Родителите ми са на 60.Майка ми се грижи много за внучетата си, но на моменти й идват в повече.Тази година се пенсионира, и иска да си почива.Баща ми е с почти неизползваема ръка в резултат на инсулт, прекаран преди 5 години....Нееее, сляпата и безотговорна любов е за тийнейджърите, не е за зрелите хора!

# 511
И моето дете се гледа от пра-баба си понякога, на 76 години е, държи се жената - но й е трудно, определено.
Майка ми, на 49 - работи, няма кога да го гледа детето.
А всеки знае - човек има нужда от помощ понякога. И всеки иска да види поколението си отраснало.
За всяко нещо си има време.

# 512
Ставате елементарни. Бившият ми шеф, за който писах по назад,остави доста добро наследство на детето си. Много по добро, отколкото 80% от работещите хора, живи и здрави, могат да дадат на своите. Е, и? Кои сте вие, да кажете кое е по добро за едно дете? И кои може да гарантира, че ще живеете 60 или 90 години? Единият ми дядо умря на 58, другият на 78,  а свкър ми е на 80 и кусур, с акъла си и краката си. Е, не тича, но си е жив и живее нормално.
Нали не мислите, че е по леко да загубиш родител на 20, отколкото на 40?Или обрантото?

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 14:59 от Рокси

# 513
  • София
Нормално е хората да си задават такива въпроси - дали не е късно за създаване на дете, дали ще може да го види абитуриент, да се радва на внуци. Честно казано аз не ги мисля по този начин нещата, както писах, моят баща нито ме видя абитуриентка, нито доживя да види внука си. Станал е баща млад, едва на 24 г., не помня някога да е боледувал. Но...си замина едва на 42 г. Cry

А интересите ви съвпадат ли? Сексът?
В повечето неща съвпадат, да  Simple Smile За секса не мога да се оплача, но не обичам и да се хваля  Simple Smile

# 514
 Рокси, не зная кое е елеминтарно, но за менживота който водим поставя много въпроси. След 40 години жена навлиза в критическата възраст и каквото и да говорим не е особено добро време за бебе/махам изключенията/. След 40 и деца се гледат по-трудно. На 20-30, нещата изват и отминават и гледаш малко по-повърхностно. Все пак имаш бъдеще.
Вероятността да те блъсне кола е една и съща, но човек не се чуства еднакъв на 30 и на 50. Говоря за един и същи човек.
Не зная в кой свят живея, но да имаш дете на 40 години, обикновенно е извънреден случай за жена.

# 515
Нека добавим и физиологичните особености в женския организъм  Wink

# 516
Ми да, и аз не разбирам как може да не мислят за бъдещето.Ако не за своето, то поне за децата.

И какви са факторите, които са важни? Специално това, че ти имаш тези предразсъдъци ме озадачава.  Simple Smile Все пак при бременност след 35 рисковете за заболявания на плода се увеличават многократно. Но това не те е спряло да рискуваш... Така е и с другите хора. Казват си, че най-важното е детето да има щастливи родители и финансови възможности. Другото никой не може да го предрече.

Много умувате за елементарни неща  Laughing

# 517
И какви са факторите, които са важни?Много умувате за елементарни неща  Laughing
Никак не са елементарни. Рискът е по-голям.

# 518
Снеже, кога е голям рискът? Когато майката е на 30, а бащата на 50 или когато майката е на 40? И ако е второто, как тогава е възможно една майка с късна бременност да вдига пръст и критикува другите късни родители? За мен това си двоен морал, колкото и да сме си симпатични тук  Wink

Иначе моята гледна точка я изложих многократно.
Ако родителите гледаха малко по-малко ЕГН-то и повече щастието и хармонията в една връзка, колко дечица щяха да са по-щастливи!
А при живи родители куп форумки си признаха, че не ги уважават и нямат контакт с тях.. Та какви ми ги говорите тук за безотговорни късни родители, не знам. И сте млади хора, уж, съвременни...

# 519
Снеже, кога е голям рискът? Когато майката е на 30, а бащата на 50 или когато майката е на 40? Та какви ми ги говорите тук за безотговорни късни родители, не знам. И сте млади хора, уж, съвременни...
Мисля, че въобще не ме разбра. Рискът на една и съща майка да има дете на 40 години и на 30, на 40 е по-голям. За бащата няма значение.
Никой не критикувам. Просто, за себе си казвам, че на 25 съм била физически по-добре и бих родила детето си тогава. На 40 също бих родила, но ще се страхувам, по обясними причини.
Между другото, аз също не съм родила толкова млада, а така ми се искаше...и по много други причини.
Ако родителите гледаха малко по-малко ЕГН-то и повече щастието и хармонията в една връзка, колко дечица щяха да са по-щастливи!
[/quote]
Тук си права, но и аз се замислям един ден... въпреки, че нищо не се знае.

# 520
Снеже, значи си говорим за едно и също. Peace

Иначе тук се критикуват основно бащите над 40, които си взимат жени на 20-25. И колко ще са нещастни в брака, децата им и те нещастни, как нямало да ги има на този свят, че са безотговорни, жените щели да останат недооправени итн... Все неща типични за хора на ССФ.  Laughing

Това с критиката не беше насочено към теб.

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 20:04 от Лили - Лу

# 521
Снеже, значи си говорим за едно и също. Peace
Това с критиката не беше насочено към теб.
Безотговорен човек е безотговорен и на 25. Ако е отговорен е отговорен и на 65 и до края на живота си.
Въпросът тук аз го разбирам до възможностите. За мен един човек има повече възможности на 25, отколкото на 55. Поне мойте са такива. Не мога да се сравнявам/ поне в здравословно състояние, сили, желания и дори мечти/ когато бях млада.
За мъжете, не зная, може и да важи "Един мъж е на толкоз на колкото се чуства, а една жена на колкото изглежда", но...
Мъж на 40 си е млад мъж! За безотговорност въобще не може да става на въпрос. Може да звуча консервативно, но за мен един мъж тогава трябва да се създава семейство.

# 522
Мъж на 40 си е млад мъж! За безотговорност въобще не може да става на въпрос. Може да звуча консервативно, но за мен един мъж тогава трябва да се създава семейство.

Снеже, наред си си! Точно така си е. Мъж на 40 си е привлекателен за партньор. Изобщо не се учудвам, че жените на 20 се заглеждат по тях. И на мен ми харесват  Grinning

# 523

Снеже, наред си си! Точно така си е. Мъж на 40 си е привлекателен за партньор. Изобщо не се учудвам, че жените на 20 се заглеждат по тях. И на мен ми харесват  Grinning
На мен също ми харесваха и то много! Тази възраст за мъжете има мнаго положителни черти и много красота. Не зная, дали това е обсъждано някога.

# 524
Снеже, кога е голям рискът? Когато майката е на 30, а бащата на 50 или когато майката е на 40? И ако е второто, как тогава е възможно една майка с късна бременност да вдига пръст и критикува другите късни родители? За мен това си двоен морал, колкото и да сме си симпатични тук  Wink

Точно защото съм родила в по-късна възраст съм наясно за всички поети рискове.И точно защото аз се измъчвам от тези въпроси се чудя с каква смелост се правят деца на 60!Не е двоен стандарт, напротив-повече съм мислила за това от някой, който не се е сблъсквал с взимането на подобно решение!Това казвам- на 40 сме създали дете с ясната съвест, че може да не можем да го отгледаме заедно, а на 60 се опитват да не мислят за това????

Общи условия

Активация на акаунт