Разлика във възрастта 20 години

• 50 271
  • 635
  •   1
Отговори
# 75
Чудно-защо отчиташ ранното майчинство като плюс?Аз родих сина си на 20, а дъщеря си на 38.Сравнявайки усещанията си тогава и сега, както и това, което съм можела да дам като майка тогава и сега.....ами родила съм прекалено рано Naughty.

# 76
Разбира се, че партньорите трябва да се избират на близка възраст, с подобно финансово състояние, еднакъв умствен капацитет и сходни интереси. Всичко друго не става и няма бъдеще Naughty

Като чета, все едно съм отворила лексикон на клишетата...

# 77
Чудно-защо отчиташ ранното майчинство като плюс?Аз родих сина си на 20, а дъщеря си на 38.Сравнявайки усещанията си тогава и сега, както и това, което съм можела да дам като майка тогава и сега.....ами родила съм прекалено рано Naughty.

Казвам, че за мен е плюс ,защото го искам.Те тези неща са прекалено относително,на теб ти е било рано или моментът не е бил подходящ.
Дала съм живот и съм по -удовлетворена от това,отколкото да с хваля "че сама се издържам".

# 78
Защото с никой не бих била толкова върховно щастлива!
То и аз съм се самозаблуждавала така, докато не срещнах годеника си Peace.
А за "Колежките ми от университета са вечно по нощни смени ,изморени,и т.н. нз кой се радва повече не живота..." смятам, че животът не е само радост, но и предизвикателство. Те сами ще постигнат целите си и повярвай ми, няма по-голямо удовлетворение от това, когато погледнеш назад. Докато на теб всичко ти е поднесено на тепсия. Аз не бих се чувствала щастлива като държанка на някого Peace.
И мен никога не са ме издържали.

Ами аз съм на 20 ?Какво ,кариера ли да имам?Всички студенти ,които учат държанки ли са някои,на родителите си може би,уча редовно,престижна специалност,всеки ден съм на лекции,отделно ходя на курсове и от догодина ще карам друг университет задочно,имам планове за бъдещето и правя всичко за осъществяването им.В момента не мога да работя друго освен сервитьорка,продавачка и т.н. а те едва ли ще постигнат ,много в тази насока?!Това е докато са студенти,а парите им отиват за парцалки и излизане...Всеки ден си говорим не са толкова удовлетворени.

Без да се засягаш, ама като ти гледам правописа, свят ми се завива.
Вземи първо го понаучи, пък тогава мисли за второ висше.
Щото ще е голям срам след време! С две висши, пък със слаба грамотност.

# 79
Защото с никой не бих била толкова върховно щастлива!
То и аз съм се самозаблуждавала така, докато не срещнах годеника си Peace.
А за "Колежките ми от университета са вечно по нощни смени ,изморени,и т.н. нз кой се радва повече не живота..." смятам, че животът не е само радост, но и предизвикателство. Те сами ще постигнат целите си и повярвай ми, няма по-голямо удовлетворение от това, когато погледнеш назад. Докато на теб всичко ти е поднесено на тепсия. Аз не бих се чувствала щастлива като държанка на някого Peace.
И мен никога не са ме издържали.

Ами аз съм на 20 ?Какво ,кариера ли да имам?Всички студенти ,които учат държанки ли са някои,на родителите си може би,уча редовно,престижна специалност,всеки ден съм на лекции,отделно ходя на курсове и от догодина ще карам друг университет задочно,имам планове за бъдещето и правя всичко за осъществяването им.В момента не мога да работя друго освен сервитьорка,продавачка и т.н. а те едва ли ще постигнат ,много в тази насока?!Това е докато са студенти,а парите им отиват за парцалки и излизане...Всеки ден си говорим не са толкова удовлетворени.
Не ме разбираш.
Аз също завърших 2 специалности паралелно, едната е от "престижните" Joy. Работя от 1-та година по 1-та си специалност лятото и точно тази година си скъсах гз от работа, за да отида за 3 дена на море. Едва ли можеш да си представиш какво лично удовлетворение изпитах. И не защото батето не можеше да ме заведе изцяло на свои разноски, а защото исках АЗ сама да си извоювам морето. Никой не ти говори, че се очаква да постигнеш много като сервитьорка или продавачка, а че ще го постигнеш сама, ще знаеш, че можеш да се справяш без чужда помощ или поне с минимална такава.
Много е права Лили - Лу
Разбира се, че партньорите трябва да се избират на близка възраст, с подобно финансово състояние, еднакъв умствен капацитет и сходни интереси. Всичко друго не става и няма бъдеще Naughty
зита,  Hug.

# 80
Много е права Лили - Лу

Поласкана съм, но беше иронично изказването.
Аз съм привърженик на теорията, че няма теории  Laughing

Две, пет, двайсет години разлика- много важно. Ако половинката до теб не те обича и уважава, все е едно си жив мъртвец.
И аргументи от рода на това, че след двайсет години брак единият щял да пуши лула пред камината, а другият да си клати краката в бара, нямат стойност. Някои "семейства" цял живот я карат така... А и нали не се събираме с някого, за да си имаме компания по заведенията след двайсет години.

П.П. От повечето постинги излиза, че много съформуки нямаше да са със съпрузите си, ако бяха по-стари.  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 19:15 от Лили - Лу

# 81

Казвам, че за мен е плюс ,защото го искам.Те тези неща са прекалено относително,на теб ти е било рано или моментът не е бил подходящ.
Дала съм живот и съм по -удовлетворена от това,отколкото да с хваля "че сама се издържам".
ТОГАВА си мислех, че съм готова за майка, и го исках.На практика на 20 сме още твърде незрели, за да сме наясно със себе си.Сега няма да ме разбереш.След години ще мислиш друго.

# 82
Явно от света на неуките!
Никога не съм 4увала зет да нари4а така тъща си!И никога не съм го 4увала като традиция!

От Варна ли си? Май само там имат друга традиция - тъщата да е "маминка", а не "баба".  Laughing

# 83
  • София
Имала съм краткотрайна връзка със 17 години по-възрастен от мен мъж. Сега дори ми е леко неудобно да си го призная. Просто нещата не се получиха в нито едно отношение. Не че съм и очаквала друго честно казано  Wink
А мъжът ми ми е набор. На един акъл сме си и си ни е много добре заедно  Grinning

Лили - Лу
, в клишетата има повече истина отколкото би искала  Peace Казвам го от позицията на човек, който също не обича клишета.

# 84
yanin4eto, няма нужда да се оправдаваш, ествествено, че си щастлива, младоженци сте още, имате малко бебе, млади сте, обичате се.
Това е решението ви - ок, но ранното майчинство няма нищо общо с това каква е разликата ви, може и за някой на 30 да си се омъжила, може и на 25. Раждането на тази възраст е лично решение, ама чак предимства не мисля, че има. На тези години и аз живеех вече с мъжа ми, но си е друго да станем сутринта, да метнем раниците на рамо и да сме на другия край на страната, без никакви ангажименти. Към 25 г. ми омръзна, той беше на 28 г. вече, тогава и детето дойде, на 25 не бях престаряла, но пък тези 7 г. безгрижен живот няма да се върнат, радвам се, че ги изживях, защото тогава им е времето, сега вече нямам желание. Но имам познати, които на 19-20 родиха, а на 25 се сетиха, че не са се наживели, започнаха да прехвърлят отговорностите си по баби, дядовци и нещата се объркаха. Няма правила разбира се, но все пак е хубаво всяко нещо да е с времето си ...

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 21:49 от Не се сърди, човече

# 85
Явно от света на неуките!
Никога не съм 4увала зет да нари4а така тъща си!И никога не съм го 4увала като традиция!

От Варна ли си? Май само там имат друга традиция - тъщата да е "маминка", а не "баба".  Laughing
А в грешка си. Майката на майка ми, т.е. баба ми е "маминка"   Mr. Green , другата баба си е баба.

Иначе по темата, някак не ми се връзва за сериозна връзка. За нещо мимолетно, защо не, но иначе.

# 86
yanin4eto, и на мен не ми стана ясно за какво точно се оправдаваш?. ) и защо смяташ, че твоите колежки студентки са в по-кофти позиции от теб?
За нищо на света не бих си заменила безгрижното следване, ходене по купони и всякакви други щуротии със следване придружено със съпруг и бебе....) Ай стига бе.....

# 87
 А ако разликата е 10 години .... пак ли се усещат различията .. как мислите или поне имате ли наблюдения някакви?  Thinking

# 88
А ако разликата е 10 години .... пак ли се усещат различията .. как мислите или поне имате ли наблюдения някакви?  Thinking

10 е в рамките на допустимото.
При 20 г. става дума за различни поколения, затова има разлика  Peace

# 89
  • София
Не виждам никакви разумни причини някой да затрие половин живот, за да го прекара с някого, който си го е изживял. Защото, когато една 20-годишна жена се обвързва с 40-годишен мъж, тя просто пропуска връзка с 20-30-годишен. Подарява на мъжа своята младост, а той вече е преживял всичко това. За него е бонус. За нея - чиста емоционална загуба, която никога няма да компенсира, щото 20-годишните мъже, готови да се обвързват с 40-годишни жени, са направо липсващ вид. Така че тя няма възможност за рестарт.
Това си е моето лично мнение. По никакъв повод не бих пропуснала любовта с мъж между 25-35 години. За мен това е чудна мъжка възраст. Не бих се цопнала директно при 40-годишните, имам един живот, всичко с времето си. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт