безумно отношение към бебета в 3-та градска

• 37 154
  • 407
  •   1
Отговори
# 120
  • София
    Чак сега видях тази тема.Хванах се за главата.Нищо не се е променило в отношението на персонала в това отделение от 1980г до сега.Тогава лежах със сина си там.За майките имаше една стая в мазето с десетина легла и когато не си при детето можеш да подвиеш крак,ако има свободно легло.И по две на легло сме се смествали само за дремване.Тогава нямаше памперси,но слагаха по няколко пелени между крачетата на дечицата,та изглеждаха като трупчета.А за подмяната им и храненето-същото като сега.Тогава съм виждала бебе да се храни само-като му подпрат шишето и го оставят.
     Имаше една сестра/от Божурище/-чернокоса и светлоока хубавица/дали още не е там/,тогава около 25годишна.Тя поставяше някакви инжекции,състоящи се от сухо вещество и разтворител,смесват се преди поставянето.Та тя продаваше сухото вещество,а на децата поставяше само разтворителя.
     Пиша ги тези неща,за да ви кажа,че и по соц.време беше така.Защото някои плюват сегашния строй за всичко.Тогава никоя майка  не смееше да се оплаче,защото много трудно се съгласяваха да приемат майката и много лесно-да я изгонят.

# 121
Не знам дали е толкова трудно, но ако подходът към персонала е мек, няма как да стане.
И към самотните възрастни се отнасят по същия начин. Не само в тази болница.
Всъщност точно нисшия обслужващ персонал е такъв. При лекарите я няма тази надменност при контакт с пациентите.
Питана съм какво ми пукало за разните там бабички, но като хванах старшата сестра (тя се интересуваше) за ръката и й обещах, че ще я науча да лети от шестия етаж на окръжна болница, дойде и разкачи системите от абокатите. Тогава придружавах майка ми, която въобще не беше (и все още не е) вехта баба. Напротив. После си изисквах много сполучливо и безропотно. Не стига, че им вършех доста от работата като придружаваща майка ми (помагах както мога на още две жени без придружител), а и фасоните се очакваше да им търпя.

# 122
  • Варна
Браво на авторката за проявената гражданска позиция  bouquet!

Аз съм била на три годинки някъде, когато болна от лоша пневмония съм лежала в болницата без майка ми. Честно, още го помня. Помня си целият ужас, самота, болка, сълзи и неразбиране  Confused. Не мога да повярвам, че тридесет години след това нищо не се е променило и децата отново се чувстват така...

рони е права, че ако ние не изискваме отношение и промяна няма да се случи нищо.

# 123
  • у дома
Това безумие едва ли е само в тая болница.
Безумие,че лекарите станаха търговци,търгуват и купуват здравето ни и ние даваме милои драго,да ги намерим тия пари,за да ни лекуват.
Безумие е да живеем в родината си,която ни е мащеха!
Лично за мен 3гр.е един ужасен спомен,за мен там Те нямат сърца,не спазват Хипократовата клетва.
Питам се вече три години как спят спокойно,като грешките им сеят смърт.
Не съдя!!!
Всеки да си носи кръстта,но крайно време е управниците да "видят"така "прехвалената"3гр.

# 124
Това са кошарите в Детската хирургия в Пловдив.Първия път като сложих вътре детето ми си помислих,че е в затвор.Да не говорим,че чаршафчета и дюшека бяха по-дърти от мен и трябваше да си нося мое бельо,а и кошарата беше толкова МРЪСНА,че то не трябваше изобщо да я докосва..каква хигиена само... Sick Sick

http://yfrog.com/izlili040j

# 125
Хехе, такива бяха и в инфекциозна, но сега май са ремонтирали
Голям кеф беше, особено като гледах през стъклото как като изпишат някой, изобщо не чистеха
Имаше засъхнало повръщано по решетките  Sick

# 126
  • Анкх-Морпорк
Това са кошарите в Детската хирургия в Пловдив.Първия път като сложих вътре детето ми си помислих,че е в затвор.Да не говорим,че чаршафчета и дюшека бяха по-дърти от мен и трябваше да си нося мое бельо,а и кошарата беше толкова МРЪСНА,че то не трябваше изобщо да я докосва..каква хигиена само... Sick Sick

http://yfrog.com/izlili040j

Именно това показва, че е до хора и организация. Пак в Пловдив, пак на Пещерско шосе, в отделението по пластична хирургия просто всичко беше чисто, боядисано, организирано и хората любезни и си гледаха работата.

# 127
  • София
Голям кеф беше, особено като гледах през стъклото как като изпишат някой, изобщо не чистеха

Това, освен че е отвратително, е и адски опасно!  Sick Sick Sick Във всяка болница, а в Инфекциозна още повече. Чак невероятно ми звучи!

# 128
Наскоро четох, че отделението е ремонтирано и се надявам че там вече не  е така
Че е опасно- опасно е, че е гадно- да, много е гадно
Ще си помня онези 10 дни цял живот, добре че детето беше малко и е забравило вече

# 129
Ами то отделението беше оправено,но понеже завеждащата въздесъща доц.Стефанова си точеше касата по сякакви клинични пътеки реши да ни сложи в най-крайната,явно рядко обитавана и неремонтирана стая.4 кошмарни дни стояхме там.Хубаво,че беше края на лятото и беше топло,че прозорците не се затваряха и си вееше боклуци върху леглото ми.Аз спях на една малка кушетка (да се радвам,че и толкова е имало)и гледах да не оставям малката вътре в кошарата,че колкото и да я чистех с мокри кърпички тя си беше мръсна и наслоена... Sick Толкова лоши спомени имам,че даже не се върнахме да вземем епикризата-беж да ни няма.Дано кракът ми не стъпи там или в която и да е друга болница. #Cussing out

# 130
За пореден път се изумявам от случващото се в милата ни родина. Слава богу, че не ми се е налагало скоро да посещавам тези заведения (дано Дядо Господ ни помага по-дълго),  но това не са болници - това са коптори.Както и медицинските лица не са човеци, а зверове.Не знам дали е добра идея да се прави снимков материал и да се пускат сигнали до всякакви институции -  МЗ, РИОКОЗ,ДАЗД,Организации за защита  на пациентите, евентуално институции в ЕС, най-вече медиите. Трябва да  накараме държавата да действа , не само да харчи.

# 131
За пореден път се изумявам от случващото се в милата ни родина. Слава богу, че не ми се е налагало скоро да посещавам тези заведения (дано Дядо Господ ни помага по-дълго),  но това не са болници - това са коптори.Както и медицинските лица не са човеци, а зверове.Не знам дали е добра идея да се прави снимков материал и да се пускат сигнали до всякакви институции -  МЗ, РИОКОЗ,ДАЗД,Организации за защита  на пациентите, евентуално институции в ЕС, най-вече медиите. Трябва да  накараме държавата да действа , не само да харчи.

Аз пък искам да махнат здравните осигуровки, плащам на ръка при посещение. Тогава - мизерия и мръсотия - добре, чао отивам в друга болница. Лошо отношение, не може да ме вземат с детето ми - пак същото.
Сега има едни здравни осигуровки, които ми ги взимат всеки месец, плащат ги на болници които точат пътеки, и на тях им е все тая. Парите им са сигурни!
Е тая така не може.

# 132
можеше да направиш 1-2 клипчета от мястото и да ги пуснеш в you tube.

# 133
След малко в БТВ новините ще има репортаж.

# 134
  • София
Хехе, такива бяха и в инфекциозна, но сега май са ремонтирали

Абсолютно подкрепям !
По-голям ужас през живота си не съм виждала.
Инфекциозна болница е един от най-големите ми кошмари.
Сигурно изхабих 3 пакета мокри кърпи, за да е малко по-чисто.
А черчеветата на прозорците се разпадаха в ръцете ми.
Каква хигиена - к'ви 5 лева.
Мизерия на мизериите  Sick Sick Sick

Общи условия

Активация на акаунт