безумно отношение към бебета в 3-та градска

• 37 161
  • 407
  •   1
Отговори
# 150
# 151
  • София
  Поздравления за куража, наистина е нужно нещо да се направи.

# 152
  • София
Сибила, поздравления!  bouquet Ако всеки от нас е така непримирим, когато срещне нередност много проблеми изобщо няма да съществуват у нас.

# 153
  • София
мдаа.. и аз гледах.
и си давам сметка, че тотално сглупих като не снимах нещата лично преди да се изстрелям оттам.
сега, колкото и камери да влязат - се тая.
като гледам и в болницата им е се тая.
добрата новина е, че дечицата, които аз наблюдавах този уикенд вече явно са изписани - и дано са на по-добри условия сега - защото днес в 3-та стая е имало 1 дете само. тоест, или са оздравели или са ги изписали набързо... лошата новина е, че реално няма нито един заснет компроментиращ кадър от болницата, и че репортерката, която днес отиде от `денят е прекрасен` там е видяла едно изрядно болнично отделение, говорила с почти целия пероснал и е останала с впечатление за едни мили и разбрани хора.
чудя се, защо никой не говори с родителите, които са били там. в момента само аз твърдя, че има проблем в болницата. и няколко човека в тази тема.

има ли желаещи, които да застанат във вторник в предаването `денят е прекрасен`до мен и да разкажат лично какво са видяли в отделението, докато са били там с децата си? защото, аз явно не се справих добре с доказателствената част, а една птичка пролет не прави. ако повече хора споделят видяното открито ще може да се докаже, че има реален проблем. дори и без компроментиращо видео?

Да бе, и ти цялата тая история си си я измислила ей така, за забавление... Толкова познато ми е това НАГЛО и пренебрежително отношение, напомня ми на този разказ:

http://www.glasove.com/article.php?aid=6095&page=2

# 154
Гледах репортажа, надявам се нещата да не се забравят. Колко плоско звучаха оправданията на служителката #Cussing out
Знаете ли къде е проблема, според мен, в шефа на отделението, той е позволил на персонала има подобно отношение и ''професионално поведение''. Сега ще обесня защо мисля така. Със синът ми досега сме били само за 2 дни в бг болница, когато беше на 1 месец в Педиатрията. Там всичко е ок, чисто, персонала си върши работата...........но шефката доц. Анадолийска е.........видят ли я подчинените и......никой не си позволява подобни своеволия. Още помня как доцентката ми се хвалеше, че е уредила хладилници в стаите. С майката, която бях ме в стая, ми разказа, че Анадолийска я е нямало няколко дни, веднага се усетило, лежерно го давал персонала. Доста хора са с противоречиви мнения за Анадолийска, да странна е, малко на настроения, но евала и, над 70г. е , а има енергия на 20г, обича си работата и я върши с желание. Персонала не се скътаваше, защото всички ги беше страх да от уволнение...........това ми е идеята..........ние бг сме стадно племе, ако имаха качествен шеф в отделението, трудно щеше да се получат подобни своеволия. И да не ми се оправдават, че работят за малко пари, като си започнал определена работа, трябва да я вършиш качествено, като не ти изнася.......криза е..........довиждане...........въобще не ми се коментира за бездушието на подобни ''хора'' и то жени към деца, бебета, тези са садисти!
Дано наистина форума се чете от хората, които могат да променят нещата в положителна насока  и има санкции Twisted Evil

# 155
  • Анкх-Морпорк
Точно тази, която се показа в репортажа, е шефката на отделението.
Лицемерка и превземка е. Като минава на визитация, сестрите гледат всичко да изглежда наред.
И отгоре-отгоре погледнато, е наред. Пък старшата сестра искаше всички легла да са с бели чаршафчета и сини възглавнички и се караше на бебетата, които не седят като кукли по средата на кошарката. Всички одеалца да са на руло и да нямало завити бебета. За завиването така и не разбрах какво й пречи, беше студена пролет, а децата все пак са болни!? И тази показност трае до визитацията, после - на никой не му пука кое се наакало, кое гладно и кое плаче. И на фона на това ромската мама переше нон-стоп, радвайки се като дете на топлата вода и простираше дрешки по мърлявите радиатори в стаите и тоалетната...
Има няколко свестни лекари в това място - д-р Радичкова, д-р Памукова и д-р Василева.
Но сестрите са пълна скръб, за санитарките да не говорим.

# 156
Поздравления за репортажа  Simple Smile

Винаги съм сечудила кога ще се промени отношението към пациентите в българските болници.
Била съм 2 пъти  през живота си в болница, вторият път - зараждането на малкото ми слънчице преди 1 година. Честно казано отношението беше супер и от лекарите, и от акушерките, и от санитарките. Вярно е, че не всички отделения в Хирургиите в Пловдив са ремонтирани, но все пак са започнали и доста сектори вече изглеждат цивилизовано.  Дано скоро и Детските хирургии претърпят промяна. Но определено отношението към пациентите се нуждае от най-голямата промяна.
Сигурна съм, че съм изкарала късмет с доброто отношение ( не съм си плащала за ВИП стая).

А първото ми посещение в болница беше отново там през 1987г. Бях само на 5 години и опредено престоят там е силно запечатан и всичко гадно се връща с пълна сила, като си спомня. Първо ме вкараха в една стая и 2 санитарки се опитаха да ме съблекат и да ми сложат тяхна пижама. Аз започнах да се съпротивлявам и да викам майка ми, но те й казаха да си тръгва. Аз й крещях да се върне, но уви  Sad В крайна сметка бързо се уморих да плача и да се съпротивлявам и ми нахлузиха пижамата. След това ме вкараха в една стая сам - сама и не ми казоха нищо. Дори никой не ми показа къде е тоалетната. След няколко часа сама и уплашена се напишках. По-късно дойде една санитарка и ми се скара.
Късно вечерта се престраших да излеза в коридора и да потърся тоалетна -и слава богу намерих. Отидох на края на коридора и видях, че доста хора- по-възрастни гледаха епизод от Шато Валон. Отидох отзад и незабелязано погледах малко. Но на какво попаднах:  един дядо отиде в една гора и му стана лошо, зави му се свят. Стана  ми още по-ужасяващо и си тръгнах. Че и  до ега от тоя сериал помня само това и музиката в началото.
Не пускаха никой да ме види и 4-те дни,защото имало някаква епидемия. Години по-късно разбрах от баща ми,че той намерил връзки - някаква позната санитарка да отидела да ме види как съм и да им каже. Жената им казала: "Абе,това дете може ли да говори? След това настаниха примен една жена с бебето й. Тя се опитваше даме заговори, но аз мълчах и се дистанцирах. И въобще от целия персонал на никой не му пукаше,даже никой не ми обясни защо съм там, какво ще ми правят и т.н.
Вина имат и родителите ми - даже като ме караха към болницата се чудих по какъв случай са ми накупили разни неща, аз горе- долу знаех накъде отиваме, а  като попитах баща ми , той отговори, че  отиваме при маймунките и аз много се зарадвах. Те поне можеха малко да ме подготвят, а не да ме зарежат незнаеща нищо на 2-те горили санитарки , които ме дърпат насила.

Съжалявам за дългия разказ, ама сега отново се върнах един от най-лошите моменти в живота ми  и малко ми поолекна, като го споделих.

А за грижи са малките децабез майки в болницата - мисля, че най-добре е да има някакваорганизация, която да праща доброволци, които са обучени предварително, да минават редовни  медицински прегледи, психотест и т.н. Също така много работещи майки биха могли да помагат в събота или неделя за по 3-4 часа например. Студенти и ученици също могат да се включат, деца от Червения кръст и т.н. Аз също бих се съгласила. Предполагам,че има достатъчно опит по света как да се направи това. Да има истински консултативни съвети към всяка голяма болница  съставена от обикновени граждани пациенти,техни роднини, доброволци, представителина НПО в тази сфера.
Да се правят периодични доклади и резултатите да се представят на съответните институции. Отелно може да се помогне по толкова много други начини. Преди 2 години в Пловдив дойдоха група младежи от КАнада, които се занимават с доброволчество. Ей така си избрали България наслуки , събрали пари за пътуването и малко дрешки за върастни и деца и подаръци. В Пловдив посетили дом за стари хора и детско отделение. Пред пенсионерите изнесли концерт, а на децата освен че пяли, играли занимателни игри и им подарили дребни подаръци.
 Не е билокой знае какво, но е било от сърце. Докато на повечето българи не им пука. Всъщност им пука, ама да  направят нещо - не ги търси.
То идеи много, ама организация и силна воля трябват тук, които аз май не притежавам   Sad

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 03:08 от Mishe333

# 157
  • Ямбол
 Просто нямам думи.Лошото е че в повечето болници е така,защото има липси на персонал и допълнително заплащане.Защото хората работят за минимална заплата,която да бъдем честни парите от нея не стигат до никъде.
И аз бях скоро в болница със сина ми ,който имаше пневмония.Поради факта ,че сме с епилепсия и може да направи гърчове ,ни настаниха в отделна стая(изолатор),в която имаше тоалетна за съжаление.Та мизерията да е пълна от всякъде.Не бях спала 5 дни(толкова ни бе престоя)-през деня свалям температура и се грижа з амалкия,а цяла нощ трепя хлебарки ,защото те лазят навсякъде,по легла ,по стени по земя.Ужас беше,дано не се наложи да влезнем в болницаНа отправините от мен въпроси :как е възможно,та това е детско отделение ,ми се отговори ,че е така и ХЕИ пръскат, но нищо не може да се направи..как е възможно това безобразие.Ккаво означава пръскат и нищо не става?Защо им се плаща след като не си вършат работата?Щели д аместят отделението на друго място.Това решение ли е?В такива условия ли трябва да бъдат гледани нашите деца?Българи,роми,та това са малки и беззащини дечица,как може да бъдат гледани като животни?

# 158
За да се промени нещо, някой трябва да разказва - не по форумите. Интересно ми е колко ще се присъединят към авторката и ще застанат с имената и лицата си зад нещо, което касае и техните деца. Не си мислете, че навън винаги е било различно. Специално за педиатрията аз съм се интересувала и натискът от родителите е бил огромен, за да имат респект и лекари, и болници, и всички. Така че, силата е в изискващия, макар невинаги да става отведнъж.

П.С. Пратих писмо на Закрила на детето, но мисля че колкото повече, толкова по-добре.

# 159
  • София
Гледах репортажа, надявам се нещата да не се забравят. Колко плоско звучаха оправданията на служителката #Cussing out
Знаете ли къде е проблема, според мен, в шефа на отделението, той е позволил на персонала има подобно отношение и ''професионално поведение''. Сега ще обесня защо мисля така. Със синът ми досега сме били само за 2 дни в бг болница, когато беше на 1 месец в Педиатрията. Там всичко е ок, чисто, персонала си върши работата...........но шефката доц. Анадолийска е.........видят ли я подчинените и......никой не си позволява подобни своеволия. Още помня как доцентката ми се хвалеше, че е уредила хладилници в стаите. С майката, която бях ме в стая, ми разказа, че Анадолийска я е нямало няколко дни, веднага се усетило, лежерно го давал персонала. Доста хора са с противоречиви мнения за Анадолийска, да странна е, малко на настроения, но евала и, над 70г. е , а има енергия на 20г, обича си работата и я върши с желание. Персонала не се скътаваше, защото всички ги беше страх да от уволнение...........това ми е идеята..........ние бг сме стадно племе, ако имаха качествен шеф в отделението, трудно щеше да се получат подобни своеволия. И да не ми се оправдават, че работят за малко пари, като си започнал определена работа, трябва да я вършиш качествено, като не ти изнася.......криза е..........довиждане...........въобще не ми се коментира за бездушието на подобни ''хора'' и то жени към деца, бебета, тези са садисти!
Дано наистина форума се чете от хората, които могат да променят нещата в положителна насока  и има санкции Twisted Evil

Точно така е.

Май в материала на bTV има грешка:

http://www.btv.bg/bg/news/zdraveopazvane/story/85467325-Natsiona … ski_usloviya.html

Става дума за белодробното, не кардиологичното отделение, нали?

Познавам лично шефката на кардиологичното отделение, която също е много сърдечна и професионална, така че мисля, че в кардиопедиатрията на 3-та градска няма такива неща. Значи проблемът е само с това отделение.

За десерт да ви шокирам с мнението на един приятел на 26 г:

"Според мен почти винаги е било така. Да не говорим, че както пише - 90% роми. Е, извинявай - ние за какво плащаме за и без това проваленото здравно осигуряване? За да висят там циганчетата, които и без това се раждат по 10, белким 2-3 оцелеят ли? И като оставим нашето дете, за което ПЛАЩАМЕ НИЕ, да няма кой да го гледа (защото помисли - и на сестрите им е писнало сигурно за 450 лева да поемат 3-на работа). Ще става по-зле. Раздвай се, че работиш и не ти се налага да влизаш в света на масите. А там е ужасно."

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 07:29 от autumnsphere

# 160
  • София
Имам идея: искате ли да идем група хора да говорим с управата, с шефката на отделението и с главната сестра? Когато сме много хора и не зависим от тяхната милост, няма да могат да се държат с нас като с трета ръка хора...

# 161
# 162
  • Germany

има ли желаещи, които да застанат във вторник в предаването `денят е прекрасен`до мен и да разкажат лично какво са видяли в отделението, докато са били там с децата си? защото, аз явно не се справих добре с доказателствената част, а една птичка пролет не прави. ако повече хора споделят видяното открито ще може да се докаже, че има реален проблем. дори и без компроментиращо видео?

На мен ми трябва време да помисля и ще ти пиша утре дали ще се включа.

# 163
Аз нямам деца и не ми се е случвало точно това, обаче ми се случи също много коментираното - при спешна хоспитализация, да искат пари за избор на екип и то в голяма болница, при положение, че бяхме приети, поради усложнено здравословно състояние, заради лекарска грешка!Снощи ги слушах по новините тезо казуси...То логически дори не е издържано - уж те приемат по спешност, пък кога ще си избираш екип, откъде това време  newsm78 А за спешните, има пътеки от НЗОК, ама явно пак не им стигат да лапат...
Та, аз тия, които ми исках апари, ги пратих на майната им!И не, даже не съм ги почерпила!Не сметнах за нужно, при цялата им наглост, още повече че направиха още грешки, поради некадърност!

# 164
И аз се срещнах с понятието избор на екип, но за планова операция. Екипите са 2 - ти трябва да избереш единия. И да платиш.

Общи условия

Активация на акаунт