безумно отношение към бебета в 3-та градска

• 37 103
  • 407
  •   1
Отговори
# 345
  • Germany
Друго което страшно ми направи впечатление когато коментираха случая в това предаване ' Денят е прекрасен' е когато водещата цитира закона, според който дете до 14 години не се оставя без придружител.

Това е абсолютно така! Когато ние лежахме там, на 5тия ден се разболях /разстройство и температура/. Питах дали може мъжа ми да ме смени и отговора беше - не може. Можело само майка ми, а на отговора ми, че нямам /починала е/, доктора каза "ами като нямате майка, оправяйте се"  Confused На другата сутрин мъжа ми дойде с разпечатка от закона и след разговор с шефката на отделението му разрешиха да ме смени. Според мен използват незнанието на хората и си правят каквото им е угодно.

# 346
Искам да побутна темата.

autumnsphere, много хубава идея за статия.  Peace

# 347
всичко това е много тъжно,но има и по зле
давам жив пример с болницата в Бургас,където върху новородено лазят хлебарки и други подобни
в "новия" корпус,за другото няма да говоря можете да си го представите

# 348
Бях в тази болница и мога само да кажа, че персонала там се грижат много по-добре за децата от собсвените им родители. Да не кажа, че има деца там посетили болницата всеки месец, защото да кихнат и родителите им ги водят там. Това са предимно роми. Лекарите са добри, а сестрите грижовни за бебетата. Така че според мен цялата тази история е дооооста преувеличена.

# 349
Бях в тази болница и мога само да кажа, че персонала там се грижат много по-добре за децата от собсвените им родители. Да не кажа, че има деца там посетили болницата всеки месец, защото да кихнат и родителите им ги водят там. Това са предимно роми. Лекарите са добри, а сестрите грижовни за бебетата. Така че според мен цялата тази история е дооооста преувеличена.
не е преувеличено. може да е емоционално разказано, дори с правописни грешки, но лично гарантирам, че нито дума не е измислена. видях всичко лично. написах го, разказах го. подписвам се отдолу.

# 350
 newsm45 newsm45
Снощи приеха бебето ни на 3м., като ми обясниха, че политиката на болноцата е бебето да се взима без придружител за 3дни в интензивното. А след това ако се подобрява, тогава. Днес питах дали утре ще постъпя и кога, отг. ми доктора, че няма да стане, защото е пълно отделението Cry .
Как да постъпя? Какво да направя? Всеки ми казва, че там били най-добрите!
Какво ли преживява бебето ми #Puppy dog #Puppy dog

# 351
 Не знам да позволяват на родителите да стоят при децата в интензивно. Но пък там са под постоянно наблюдение.Дано се оправи милото. Praynig След това сигурно ще ти разрешат да си при него.

# 352
  • Beyond the Frontiers
Ужас...Дано бързо се оправи мъничето. Задължително ли е да сте в тази болница?

# 353
Не знам, дали по закон имат право да не допускат майката до детето и, няма значение че е интензивно отделение, а ако жената кърми? Какво правим?
Консултирай се с адвокат, и си потърси правата.
Скорошно оздравяване!

# 354

Да, защото всички болници са фрашкани до дупка! Преди да отидем, бяхме в детска университетска. Малко преди това беше починало едно бебенце, за това лекарката, която го прегледа ни уговори приемането в 3-та.
Не знам, дали по закон имат право да не допускат майката до детето и, няма значение че е интензивно отделение, а ако жената кърми? Какво правим?
Скорошно оздравяване!
Аз съм кърмачка, обясниха ми, че няма начин да ходя да го кърмя или поне да нося кърма Confused . Щял да е на изкуствено, но след като прочетох първия пост не искам да мисля какво преживява!

За момента свижданията са забранени с грипната епидения и с това се оправдават!

# 355
  • София
Скорошно оздравяване!

Ето това намерих:
НАРЕДБА № 16 ОТ 21 АВГУСТ 1996 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА БОЛНИЧНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ В ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЧНИ ЗАВЕДЕНИЯ

Раздел VI.Чл. 31. ал.12.(2) Единият от родителите на болно дете до 14 години има право да бъде придружител в болницата.

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/-550462976

Дали това право може да се наруши от вътрешният правилник на болницата не е ясно. Дали важи за интензивно отделение също.
За съжаление у нас практиката е такава и много често недоносените бебета с месеци живеят напълно изолирани от майките си, защото са в интензивно отделение на някоя болница.

hailie Кураж! Сигурна съм, че се грижат за бебчето ти, особено в интензивното и на тази възраст. Стискам палци по- скоро да сте заедно. Praynig Praynig

# 356

Да, защото всички болници са фрашкани до дупка! Преди да отидем, бяхме в детска университетска. Малко преди това беше починало едно бебенце, за това лекарката, която го прегледа ни уговори приемането в 3-та.

Консултирай се с адвокат!
Мисля, че нямат право да те отделят от детето, но не мога да се обоснова законово! Провери нещата утре сутрин и да видим, после как няма да те пуснат при бебето ти!
Да не коментираме колко е възмутително това с АМ, при условие, че детето е на кърма!
БГ, какво да коментираме повече!
Скорошно оздравяване!
Аз съм кърмачка, обясниха ми, че няма начин да ходя да го кърмя или поне да нося кърма Confused . Щял да е на изкуствено, но след като прочетох първия пост не искам да мисля какво преживява!

# 357

Скорошно оздравяване!

Моето бебе като беше на 3 месеца лежахме в Токуда и си представям какво ти е.
Гледай от нерви да не ти спре кърмата. Между другото наистина се посъветвай с адвокат дали е редно така да отделят бебе кърмаче от майката. Какво му е на бебчето?

# 358
Придружител, но не е казано по колко часа. Когато моето дете беше в интензивно (в Австрия), там бяха разрешени свиждания от 12 до 20 часа. През другото време родители не се допускаха.
Теоретично има някаква вероятност да се ограничават свижданията, хеле като знам какви са хигиенните мерки  Confused , но дали няма някакъв начин все пак да ги помолиш да видиш детето си, дори и през прозорец.
И недейте така с кърмене и Ам, моят син в интензивното беше хранен с назогастрална тръба ( така ли се пише? която влиза през носа и стига до стомаха), както и много други деца там. Не ставайте специалисти по всичко, без дори да знаете конкретния случай.
Стискам палци на бебчето!

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 21:25 от Рокси

# 359
Аз когато писах по повод тази тема до Защита на детето, оттам получих отговор, че нямат право да разделят малките от майките им и че са направени препоръки към ръководството на болницата по случая. Много ми е  странно как в другите държави грипните епидемии не водят до самотни бебета, все в България уникални да сме. Търси си правата. Аз пред вратата ще спя, но само бебето си няма да оставя.

Общи условия

Активация на акаунт