безумно отношение към бебета в 3-та градска

• 37 096
  • 407
  •   1
Отговори
# 375
Рокси, аз пиша на Закрила на детето и на Мин. на здравеопазването - миналият път ми отговориха и от двете места. Сега ще видим.

Останалото не желая повече да го коментирам, не мисля че темата е за да се доказват майчински подходи. По-скоро това й пречи.

# 376
нямам достатъчно време да прочета цялата тема, но четейки само поста на автора... просто нямам думи...цялата треперя и направо...нямам думи...
само искам да добавя че положението във втора граска болница е същото, там и телевизори няма, инхалатора също е само един(обясниха ни че някой е откраднал другия който са имали наскоро)бяхме със сина ми за две нощи там, и през цялото време от съседната стая където ми обясниха че били деца от домове(поради което там не може да се влиза) се чуваше такъв плач че и глух човек през няколко стени ще го чуе, и не беше само на едно детенце.
даже не мога да си формулирам изреченията правилно, сещайки се за онези две нощи...

# 377
  • София !
Божем Shocked Shocked , потресена съм !!
Не съм чела цялта тема  , но ми беше достатъчно да прочета само авторката !!! Направо се шокирах ! Що за отношение ? Що за хора са това ? Как спят спокойно ?
Нямам думи !!!!

# 378
  • out of space
Как ги намирате тези стари теми- не знам...  Tired

# 379
Да-темата е от преди 3 години. Дали нещо се е променило, обаче.. newsm78
Съмнявам се..

# 380
Да-темата е от преди 3 години. Дали нещо се е променило, обаче.. newsm78
Съмнявам се..

Преди година си беше същото Tired . Дано не лежим пак тая година, че не мога вече ooooh! .

# 381
моето дете го приеха в тази болница, когато беше на 17 дни - в интензивно отделение само. лежеше в желязно легло и главата му се провисваше през решетките - мен ме пускаха 1 път на ден за 2 минути има - няма.  Един път го заварих с изути ританки, а беше включен някакъв климатик на около 16 градуса, навън беше сигурно 38, а вътре беше ледено. Не искаха да ме приемат, въпреки, че бях кърмачка. След 8 дни там,  моят мъж със скандал ме вкара там и срещу заплащане от 30 лева на вечер, пак казвам, въпреки , че бях кърмачка, а такива се приемат безплатно другаде. То не стига, че едва издържаш като виждаш, че детето ти е болно, след секцио си, кърмата може да ти спре, ами и  с тях да се бориш - това са изпитания равносилни на адовите.

От 2010 до 2013 явно нищо не се е променило. След като ме приеха, ме преместиха с бебето ми в друга стая, а в съседната стая имаше две бебета без родители - не пускат родители при тях - нужен е скандал, за да позволят на родител да остане. Стаите са отделени със стъкло, затова всичко се вижда и се знае. Едното беше на около 5-6 месеца, а другото на 40 дни - по цял ден и цяла нощ ревяха, но на никой не му пукаше, аз седях там 5 дни, като за тези дни никой не ги повдигна от леглата им поне за 30 секунди. Нещата са описани на 1-ва страница, няма да повтарям, кошмар е, имам психологическа травна оттогава, дано детето ми да няма нещо, кой знае и то как се е драло тогава, защото там го бяха научили да смуче биба, от най-евтините боклуци - по 1,90 дето са, която едва я заменихме с нещо по-качествено.

Лекарите и сестрите и персоналът като цяло са ЛОШИ хора, НЕЧОВЕЦИ, питаш ги нещо - те се сопват и това е - аз съм с висше образование и ще разбера като ми обяснят за състоянието на детето ми, нали? Но те са ЛОШИ, не ме интересува оттук-нататък какви са специалисти, такива хора не могат да бъдат специалисти. това е. Не попадайте там... Здраве и късмет на всички деца и Господ да ги пази...

# 382
  • София !
Много неприятно, направо ужасно  Confused .
Мъчно ми стана като четях ... Дано на никой не му се налага да попада там !
Да са ни живи и здрави дечицата и Господ, да ни ги пази !

Иначе,
Скрит текст:
за биберона, моята дъщеря освен биба на Камера, друга не пожела . Имахме всякакви марки, обаче тя си искаше само ''камерата'' . Мисълта ми е, че биберона е, най-малкия проблем според мен .
Малко грозно ми прозвуча това !
Има родители, който също искат да купят на бебетата си, най-скъпите и хубави неща, но нямат тази възможност . Та мисля си, че в случа биберона е, най-малкия проблем ! Пък и в крайна сметка, то да са ни живи и здрави дечицата, пък дали биберон от 1,90лв. или от 19лв. - все тая !
Не го приемай като заяждане, казвам си мнението просто  Peace !

# 383
  • Някъде Там
Аз не мога да разбера след като има закон за който дете не се оставя без родител/настойник до 10 годишна възраст някъде го бях изровила ще го потърся пак защо на тази болница всичко и е позволено?????

# 384
Не е за вярване! Преди много години беше същото. Взех си сина със скандал на втория ден.

# 385
  • Сред мелниците
Записвам се,  за да дочета темата. Потресена съм от първата стр.  А и от последната , явно нещата не са много по-различни след 4 години а и в други болници.

# 386
Момичета, няма как да се промени нещо, след като продължават да работят там същите хора.
Гадно е, мизерно е, отношението е отвратително, но!!! здравето на детето е най-важно. И нищо друго... Не дай Боже, пак да стане нещо, пак ще сме там. Апаратура, специалисти... Хич не е за подценяване.
А като лежала там 3 пъти за 2 години, 2 пъти с дете в критично състояние, напълно разбирам и двете страни.

# 387
Интересно ми стана как не прочетох, в там "Какво може да се направи" примерно:
*Да се повиши заплащането на медицинския персонал (при това драстично);
*Да се отделят средтсва за нова апаратура и реновации на материално техническата база;
*Да има безплатни специализации за лекари
*Медицинските кадри редовно да имат достъп до модерни курсове за поддържане и повишаване на квалификацията, включително и в сферата на т.н soft skills
*България да бъде привлекателно място за гост лекари специализанти от други страни

И ей такива други подобни. Щото в момента има един омагьосан кръг - пациентите мразят лекарите, наричат ги убийци и какво ли не още, лекарите мислят, че хора с подобно отношение не заслужават добро насрещно отношение и картинката е брутална.
Но като всички медици, сестри, акушерки и санитари зачезнат по Запада (че и по Изтока) - бебета пак ще реват омазани в лайна (с извинение) и к'во, ще чакат Господ да слезе да ги гушне и стопли?
Просто обществото ни е болно и има спешна нужда да се излекува, а за да стане това всички трябва да положат усилия.
Апропо - в частните здравни заведения отношението на лекари и сестри е доста по-различно (разбира се, и те имат какво да научат още), интересно защо?

# 388
  • при късмета
*Да се отделят средтсва за нова апаратура и реновации на материално техническата база;
*Медицинските кадри редовно да имат достъп до модерни курсове за поддържане и повишаване на квалификацията, включително и в сферата на т.н soft skills
*България да бъде привлекателно място за гост лекари специализанти от други страни

И ей такива други подобни. Щото в момента има един омагьосан кръг - пациентите мразят лекарите, наричат ги убийци и какво ли не още, лекарите мислят, че хора с подобно отношение не заслужават добро насрещно отношение и картинката е брутална.
Но като всички медици, сестри, акушерки и санитари зачезнат по Запада (че и по Изтока) - бебета пак ще реват омазани в лайна (с извинение) и к'во, ще чакат Господ да слезе да ги гушне и стопли?
Просто обществото ни е болно и има спешна нужда да се излекува, а за да стане това всички трябва да положат усилия.
Апропо - в частните здравни заведения отношението на лекари и сестри е доста по-различно (разбира се, и те имат какво да научат още), интересно защо?

Напротив, "лекарите" са тези които първи трябва да си променят отношението. Те са тези които подхождат към пациента с високомерие, незаинтересованост, безкруполност и меркантилно. Пациента е този който е подходил с доверие, което не е оправдано.
Това за масовия случай, има и изключения разбира се.
Там е проблема. Че лекарите от които повечето пациенти са доволни са изключения. По всякаква логика трябва да са правило, ама не са.
Докато "лекарите" не престанат да мрънкат само за пари няма да се промени нищо. За да си заслужат парите трябва първо да са си свършили работата. А те са наобратно искат първо парите и никой да не им държи сметка как си вършат работата. Не става така.
Каквато и работа да започваш знаеш предварително и заплащане и работно време. Или се съгласяваш или не. Не да се съгласиш и после да мрънкаш.
А ако си кадърен и пациентите са доволни от теб, така или иначе ще си намериш място с по-добро заплащане или частна практика с която чисто сам да си изкарваш парите

# 389
  • Сред мелниците

Именно. Подписвам се  под това.

Докато "лекарите" не престанат да мрънкат само за пари няма да се промени нищо.
Така ли си чула, че искат само пари?
Цитат
За да си заслужат парите трябва първо да са си свършили работата.

Както и чистачките, министрите, шофьорите, учителите, продавачките,  счетоводителите, съдиите, каруцарите и всички др., вкл. хората от твоята професия.
 Ти какво работиш?  Няма да те  питам как.

Общи условия

Активация на акаунт