безумно отношение към бебета в 3-та градска

• 37 133
  • 407
  •   1
Отговори
# 90
       Майките ромки от съседните стаи ни издебваха и докато бяхме заети ги крадяха от стаите на децата без майка.

Ние гледаме да облечем децата им, те гледат как да откраднат.

# 91
Не е ли време за създаване на нарочно частно сдружение, организация, която да следи за хуманното отношение към деца и възрастни в болничните заведения в България? С роля да наблюдава, реагира, оценява нарушенията, да дава гласност, да търси правата ... ?
Наистина ли още няма такова?

# 92
Ми има http://www.patient.bg/index_bg.php?page_id=5 не е специално за децата, а за всички пациенти

# 93
  • София-Лагера
Имам лошото предчувствие ,че каквото и да се купи или занесе ,ще изчезне.
Трябва после да се правят проверки дали Инхалаторите са там.

# 94
Имам лошото предчувствие ,че каквото и да се купи или занесе ,ще изчезне.
Трябва после да се правят проверки дали Инхалаторите са там.

Имам същото предчувствие  Tired

# 95
Не е ли време за създаване на нарочно частно сдружение, организация, която да следи за хуманното отношение към деца и възрастни в болничните заведения в България? С роля да наблюдава, реагира, оценява нарушенията, да дава гласност, да търси правата ... ?
Наистина ли още няма такова?

Това не е ли работа на УНИЦЕФ?

# 96
Същото бездушно отношение е и в Добричката болница.Преди 2 г. се наложи да ни приемат там със синът ми със съмнение за диария.А аз бях сигурна ,че е алергия.Няма да навлизам в подробности,но на детето ми обезводнено,след повръщане и разтройство ,се полагаше една банка на ден глюкоза с ''нещо''.Когато попитах ,какво слагат в банката,те ми отговориха,че си знаят работата и да не задавам въпроси.Да но аз настоях да разбера,когато попитах това лекарство което го слагат ,че е за деца над 12 г.(синът ми беше на 6),завеждащ гастроентеролог на отделението ми отговори-да така е и при някои деца след приема на това лекарство получават тикове на главичката и ми показа с глава какви Shocked,Взех си детето и отидохме във Варна Окръжна,след два часа,прилети 2 банки ,детето беше на крака и си играеше.Няма смисъл да пиша повече............Аман от специалисти и от лекари които мислят пациентите за малоумни и им отговаря,т ние знаем какво правим ,няма за какво да ви обясняваме на майките,знаят ама не.........

Детето ми не е боледувало до сега но не бих разрешила да му слагат нещо неидентифицирано. Още по зле - с отворени консумативи. Да не говорим че по някога преизползват системи и тръбички към абокатите.

# 97
Потресаващи истории има разказани тук!Оставам без думи,само силно нещо ме е стиснало за гърлото и очите ми са насълзени...
Не може човек да остава бездушен пред страданието на друг,а какво остава за дете!!!За Бога това са бебета и малки дечица!Кое може да е по-важно от тях на работното ти място,при положение,че точно те и състоянието им са твое задължение!?!
Много преди мен са го казали,но и според мен парите не купуват човещината и любовта към хората!Независимо дали теза пари са 240 лв.
Относно дарения за тези отделения,няма да оцелеят дълго,поне така мисля аз.След месец,може дори и седмици,ще се вдигат рамене , в отговор на въпросът "Къде е всичко?"...

# 98
Нямах нерви да изчета целия пост, но  това, което успях не ми се връзва никак с  призива да се съберат пари за някои неща. Проблема изобщо не е в парите. Те ще се съберат без проблем, ще се купи най-необходимото според теб и всичко ще си върви по старому.
Нямаше ли телефон да снимаш видяното?

# 99
Аз също не поставям под въпрос професионализма на лекарите, които работят там! Те спасиха живота  и на моето  момченце.  Благодарна съм и признателна от сърце!

Но наистина ми е трудно да си затворя очите за липсата на всякаква човешка грижа за бебенцата и децата без придружител.
Знам, че проблемът няма да се реши лесно и веднага. Най- малкото, защото една от страните в този случай са родители, чиито деца прекарват там 280 от 365 дни в годината, поради груба небрежност и занемаряване от именно от родителска страна! Те се изписват от болницата и след дни, а понякога и часове отново са там. Боя се, че това трудно може да се промени....
По време на престоя си в болницата обаче видях как всичко се привежда в ред ( прибираме храната, подреждаме дрехите, децата се преобличат и почистват), когато на посещение веднъж в седмицата идва национален консултант. Значи все пак можело! Но защо само веднъж в седмицата?! През останалото време децата наистина прекарват часове наред полуголи и/или напишкани и наакани. Млякото  на дву-три месечни бебета се подпира на една възглавничка и се оставят сами. Често се случва от глад, те да изпуснат биберона в желанието си да засучат по-добре и то изтича до тях или върху тях. Веднъж помолих сестрите да нахранят детенцето, защо вече не можеше да достига до шишето и резултат бе, че просто дойдоха и  махнаха млякото, а преди това бебчето се бе драло часове от глад или жажда. За целия си престой не видях никой да дава вода на тези дечица, а на мен ми повтаряха колко е важно детето ми да не се обезводнява. Много е страшно и с по-големите деца, които вече разбират абсолютно всичко. Само не и  защо ние, големите им причиняваме това. Първо започват да викат мама, после идва ред на многочасов плач, накрая вече останали без сила, започват да хлипат и да тъгуват зверски, защото  прекарват дни, дори седмици в един метален бокс без грам грижа за емоционалното им и психическо състояние.
Иска ми се да се вдигне достатъчен медиен шум, за да се променят нещата, защото явно в тази държава по друг начин, просто не става.

# 100
  • София
Аз също считам, че проблема изобщо не е в парите, нито в дрехите...Ако това е проблема самият персонал винаги може да алармира, да помоли за подкрепа..и всичко ще се намери...

Проблемът е в самите хора, които трябва да бъдат обгрижващи, загрижени, способни на емпатия и експерти в отношението към болните, към родителите.....с основна психологическа подготовка за защитните механизми, съпротивите и реакцията на родителите с болно дете...способни да понесат тези реакции и да информират, да успокоят родителите, да понесат върху себе си тяхната тревожност.....

Това е изтощителна работа! Изисква добри условия на работа, добро заплащане, супервизия, обучение и не на последно място засилен контрол......и освобождаване от длъжност ако се налага.

# 101
Не знам дали е коментирано назад, но защо било забранено на сестрите да преобуват и чистят децата?
Аз съм лежала дълго време в чужбинска болница, в която сестрите се занимаваха основно с  подлогите. Само  някои от тях имаха право да правят превръзки и инжекции.

# 102
  • Germany
Аз също смятам, че и да се съберат пари за консумативи сега, те рано или късно ще свършат и ще се амортизират и пак ще е същото... Осигуряването на тези неща е задължение на държавата, а стопанисването им на мениджмънта на дадената болница. Хич не смятам да плащам осигуровки, да си плащам като за хотел за да придружавам детето си и да им купувам консумативите и лекарствата. Е, нагло е някак си. Да не говорим, че това няма да промени бездушния персонал, което за мен е основния проблем не само в тази болница!
Колкото до снимките - аз лично тогава бях в такъв шок, че въобще не ми е хрумнало да ги снимам, а и нямаше как да зарежа детето си и да снимам през цялото време, защото изцепките им бяха нон стоп.

# 103
  • София
Освен всичко друго, диагнозите са от страшни по-страшни за да могат да си докарат пътеките от Здравната каса за леглоден. Питам аз, къде са тези средства, които постъпват като всичко е под нормите - и консумативи, и персонал, и ако щете и ремонтни дейности. Мдаа, трябваше да се изпише детето ми в петък, нооооо, незнайно как се влоши извъднъж и трябваше да остане до съботата.

# 104
  • София
Не знам дали е коментирано назад, но защо било забранено на сестрите да преобуват и чистят децата?

Не им е забранено. Просто се прави под час. Сутрин децата се будят в 6 за лекарства. Съответно настава вой. Мляко не помня вече тогава даваха ли или малко по-късно. После малките душици тамън заспят и към 8 идва ред за сутрешния тоалет. Пак ги разбуждат и тогава е голямото чистене - преди визитацията. Дрехи, памперси, легла, чаршафи... Някои сестри се съобразяват и оправят спящите деца накрая. Други карат подред. През уикендите обаче не си дават толкова зор.
После има още 3 смени на памперс за денонощието - на обяд, следобяд, вечерта. Това е. Ама разстройство, ама повръщано - все тая.

На мен за дъщеря ми в интензивното ми искаха по 4 памперса на денонощие да нося.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт