Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 12)

• 39 475
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • Stuck in a moment
Ето една тема, която ви препоръчвам да видите:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231530.0

Иначе и аз мога да хвърля един постинг с огромен шрифт преписвано от листовки на ваксини, само че с евентуалните странични реакции, които са не по-малко страшни. Да го правя ли? Няма нужда. Всеки родител, преди да ваксинира би трябвало да чете тези листовки.
Може би като достоен отговор трябваше да ви дам линк, към бебето починало в следствие на ваксината за Хепатит Б?Някъде в темата го имаше и рядко съм виждала нещо по-ужасно...
За съжаление единични са случаите, в които е официално доказано с документи от правоимащите власти, че дадено увеждане е причинено от ваксина. Всичко се потулва, защото има интерес това да е така. А иначе, ако се поразровите, за което е доказателство и линкът ми, случаите са многобройни.
А да, ваксината за рак на маточната шийка е обсъждана вече тук, доста отдавна. Впрочем знам за нея още като я рекламираха в Щатите, както съм информирана и за многобройните пострадали, и за хитрите рекламни кампании, с които тук се опитват да я пробутват. Там дори по телевизията имаше съобщения. Но ТУК смятат да я въведат като задължителна. "Можем да не си я правим", нали?
Впрочем експертите от Глаксо Смит Клайн не казаха ли, че туберкулозата се причинява от бактерия?

И още нещо - тук никой никого не убеждава. Това е нашият избор и можете да сте сигурна, че не е било лесно да го направим.
Относно правописа - ами лично за мен по-убедителни изначално са хората с добър правопис  Mr. Green
И такава тема има.

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 17:01 от l'etrangere

# 346
Нивеа, честито бебоче! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ние на профилактичен не помня да сме ходили, ходим само при проблем. Един ден сестрата ме подпита и аз й казах, че как пък няма да си мъкна здравото дете по болниците, та да го видят колко е високо Crazy

госпожо, тези прегледи не са измислени ей така , за кефче. Нарочно са задължителни, за да има все пак някакъв мониторинг на деца, малтретирани от родителите си. Ако вие не си водите детето, рано или късно социалните служби би трябвало да потропат на вратата ви. Не саботирайте системата, може вашето дете да е здраво и немалтретирано, заведете го, за да може системата да го обхване като такова и да се насочи към болните деца.
Ако майките масово не водят децата си на задължителните профилактики, как ще се знае какво става. В Германия няма такива прегледи  - вече има обаче няколко случая на деца, замръзени във фризера, оставени да умрат от глад от лудите им родители - прегледите в България не са също случайни, тегли се детето,за да се котролира дали е хранено. Може да ви се струва елементарно, но много родители не го правят - домовете са пълни с такива деца.

Моля, водете си децата на прегледи,за да може „черните овце„ да изпъкнат , пък и не е зле за всеки родител да получи допълнтелни съвети за детето си, има чудесни педиатри, възползвайте се от услугите им

# 347
гражданка!!!, ами то по тази логика човек трябва през ден да се боцка, защото има десетки ваксини, а болестите са стотици. Тогава от какво точно ще предпазят десетките ваксини пред стотиците болести? Още повече че ваксината прескача цялата имунна система на човека, като се вкарва директно в кръвта. От какво пази тогава? Как да реагира организмът на нещо, което му е вкарано агресивно в кръвта? По този начин имунната система съвсем се ошашква какво да прави, та камо ли да мисли "адекватен имунен отговор", както ни съветват рекламите за ваксини. Освен това какво означава "ваксина против рак на маточната шийка"? Лекарите и до ден-днешен не знаят от какво се предизвиква ракът по принцип, да не говорим за разновидностите му. Тогава как е направена ваксина срещу рак, като не се знае от какво се предизвиква ракът?! Ей това ми обяснете  Mr. Green
Всичките ни болести са в главата. Около теб, ако кашлят и ти си помислиш: "Сигурно и аз ще се разкашлям" и си готов. Да не говорим за прословутите внушения от телевизията, дето насаждат страх и казват: "Гответе се, идва грип". По време на т.нар. измислен "свински грип" си ходех в навалицата спокойно, пък нищо ми нямаше - грам настинка или "грип". А тези, дето ги е страх, то само от страха да не прихванат нещо, се разболяват, защото само това им е в главата.

# 348

Тоя сайт дали GlaxoSmithKline Biologicals S.A. не са го платили с жълтите си омазани банери...?

Спокойно, направен е от някаква второкачествена българска дизайнерска агенция. Разбира се, че подобни сайтове са платени от фармацевничните компании - всичко е с пари. Лекарят също е получил пари, нормално е. Но при все, нека не отричаме ползата от ваксините. Майки, бъдете критични!

Не разбирам само как може да се прави отхвърлената в цял свят БЦЖ. Другата „мода„ е ваксината против рак на матката, която все повече бива отхвърляна,заради изкуствената сигурност,която дава и високата цена - 700 евро! Откъде се намериха толкова пари в държавата ни, не знам.

Но другите ваксини са смислени. Гледам, не се прави глупава ваксина с-у Хипатит Б и ко. Кажете какво намирате излишно, при положение,че рискът от неваксинация срещу тези болести с пъти надминава рискът от усложнения заради ваксината  (особено при епидемии ако масово не се ваксинира).

Да бъдеш информиран и критичен, не значи да отхвърляш масово медицината. Отхвърляте дори профилактичните прегледи в тази група, а само те могат да дадат информация за малтретирани и недохранени деца - как иначе държавата да контролира това? Сигурна съм,че повечето отхвърлят и антибиотиците ( и аз не съм им фен),но като собственто детенце почне да кашля , какво правят - хоп антибиотиче. Много двоен морал, според мен.
Лесно е да се отричат ваксините в страна с масова имунизация - отидете в Африка, където се умира масово от тетануст и шарки, и там им кажете на хората как били лоши ваксините. 90% от населението на тази земя би искало да има вашите проблеми.

# 349
Сигурна съм,че повечето отхвърлят и антибиотиците ( и аз не съм им фен),но като собственто детенце почне да кашля , какво правят - хоп антибиотиче. Много двоен морал, според мен. Лесно е да се отричат ваксините в страна с масова имунизация - отидете в Африка, където се умира масово от тетануст и шарки, и там им кажете на хората как били лоши ваксините. 90% от населението на тази земя би искало да има вашите проблеми.

А, моля-моля. Доста от пищещите тук не знаят какво е антибиотик и нямат двоен морал  Laughing Да не забравяме, че Африка е опитното зайче за ваксини. А болестите им идват от недохранване, лоша хигиена и много други неща, а не че ваксините ги предпазват. Горките опитни зайчета...  Cry

# 350
гражданка!!!, ами то по тази логика човек трябва през ден да се боцка, защото има десетки ваксини, а болестите са стотици. Тогава от какво точно ще предпазят десетките ваксини пред стотиците болести? Още повече че ваксината прескача цялата имунна система на човека, като се вкарва директно в кръвта. От какво пази тогава? Как да реагира организмът на нещо, което му е вкарано агресивно в кръвта? По този начин имунната система съвсем се ошашква какво да прави, та камо ли да мисли "адекватен имунен отговор", както ни съветват рекламите за ваксини. Освен това какво означава "ваксина против рак на маточната шийка"? Лекарите и до ден-днешен не знаят от какво се предизвиква ракът по принцип, да не говорим за разновидностите му. Тогава как е направена ваксина срещу рак, като не се знае от какво се предизвиква ракът?! Ей това ми обяснете  Mr. Green
Всичките ни болести са в главата. Около теб, ако кашлят и ти си помислиш: "Сигурно и аз ще се разкашлям" и си готов. Да не говорим за прословутите внушения от телевизията, дето насаждат страх и казват: "Гответе се, идва грип". По време на т.нар. измислен "свински грип" си ходех в навалицата спокойно, пък нищо ми нямаше - грам настинка или "грип". А тези, дето ги е страх, то само от страха да не прихванат нещо, се разболяват, защото само това им е в главата.

Ако прочетеш, и аз съм против ваксината против този вид рак. Лекарите знаят със сигурност,че се причинява от вируси, предавани по полов път. Всички мъже са носители, но не се разболяват - това не е някакво венерическо заболяване, а си е нормално и човешко, не сме стерилни. Проблемът на ваксината е,че дава искуствено чувство на спокойствие, жените няма да ходят на прегледи и ко., което дългосрочно ще доведе до отрицателни ефекти. Проблемът е,че сегашната васкина обхваща вирусите,разпространени в Средна Европа, при нас и Средиземноморието, САЩ, Азия и ко., може да има съвсем други вируси - знае ли човек. Затова тази ваксина се очаква да бъде отхвърлена, много е скъпа освен това.
И за грипа съм съгласна, макар че аз тогава точно изкарах много гаден грип. Не се ваксинирах , когато дойдоха в Германия ваксините, защото българският здравен министър си каза,че няма да бърза и това спред него е паника. Прав излезна.Осъдиха и хора от СЗО за корупция.
НО КАЖЕТЕ на хората от Африка, Азия и Южна Америка, където държавата не им плаща ваксините, че били вредни. Нашето поколение е забравило до какво може да доведе шарката например, но тук се събират пари в момента за ваксини за Африка, където всяка минута умира дете от ТЕТАНуС! Ако масово не се васинираше в страната ни и бяхме свидетели на епидемиите от миналото с много инвалидизирани и умрели, сега друга песен щяхме да пеем в този форум

# 351
  • Stuck in a moment

Тоя сайт дали GlaxoSmithKline Biologicals S.A. не са го платили с жълтите си омазани банери...?

Спокойно, направен е от някаква второкачествена българска дизайнерска агенция. Разбира се, че подобни сайтове са платени от фармацевничните компании - всичко е с пари. Лекарят също е получил пари, нормално е. Но при все, нека не отричаме ползата от ваксините. Майки, бъдете критични!

Да бъдеш информиран и критичен, не значи да отхвърляш масово медицината. Отхвърляте дори профилактичните прегледи в тази група, а само те могат да дадат информация за малтретирани и недохранени деца - как иначе държавата да контролира това? Сигурна съм,че повечето отхвърлят и антибиотиците ( и аз не съм им фен),но като собственто детенце почне да кашля , какво правят - хоп антибиотиче. Много двоен морал, според мен.

О, аз съм далече от мисълта да критикувам дизайна, но вие явно грешно тълкувате.
За мен е гаден начинът, по-който масово се опитват да създават паника, този сайт е типичен пример за това, както и вие с 2 постинга по-назад. Този сайт и разните му там кампании, злоупотребяват с тревогата на хората и познанията им.
Точно в тази тема е нашето място да сме критични - на нас системата не ни го позволява така или иначе. Нали ваксините са задължителни и няма място за "искам или не искам". Нали мнозинството ходи при ЛЛ, ЛЛ слага ваксината на детето и казва "Ако има температура, няма страшно, дайте Панадол" - ето това е ситуацията. И вие дойдохте в темата на критичните, опитвайки се всяватв паника и да размахвате пръст.
Поне вижте темата за увредените от ваксини деца или те са нищожен процент, който не си струва да се коментира.

# 352
Ами то вируси бол. Винаги човек може да си измисли някой. Особено ако е изкуствено създаден и пуснат на воля, за да може после "добрите" чичковци да дойдат да ни "спасят", като си продадат ваксината за него  Mr. Green Африка се нуждае от храна, инфраструктура, хигиена, вода и много други неща, а на последно място от ваксини  Wink След като от масовите ваксинации има полза, как тогава България все е на първите места по болести - каквито и да са, все държим първото място. А? Не е само въпрос на здравословно хранене...
Няма смисъл да се убеждаваме един друг. Всеки си има глава на раменете и да си преценява. А тази тема прави това - информира, за да могат всички да преценят и да направят своя избор  Wink

# 353
Сигурна съм,че повечето отхвърлят и антибиотиците ( и аз не съм им фен),но като собственто детенце почне да кашля , какво правят - хоп антибиотиче. Много двоен морал, според мен. Лесно е да се отричат ваксините в страна с масова имунизация - отидете в Африка, където се умира масово от тетануст и шарки, и там им кажете на хората как били лоши ваксините. 90% от населението на тази земя би искало да има вашите проблеми.

А, моля-моля. Доста от пищещите тук не знаят какво е антибиотик и нямат двоен морал  Laughing Да не забравяме, че Африка е опитното зайче за ваксини. А болестите им идват от недохранване, лоша хигиена и много други неща, а не че ваксините ги предпазват. Горките опитни зайчета...  Cry

Хайде, хайде. В Африка има нужда от елементарни ваксини като от тетанус. В Германия и Англия заради подобни нагласи (като тези в групата) имаше епидемии с инвалидизирани деца и смъртни случаи за пръв път от десетилетия.
Радвам се,че не сте фен на антибиотиците, и аз имах късмет и педиатътката ми не ми изписваше антибиотици, но с тяхна помощ съм се лекувала при пневмония, при цистит , след като без антибиотици се влуших.
Детенцето на моя приятелка (и по телевизията излиза) се разболяло от бактериален менингит. Нейната разновидност е със смъртност над 95%, детето изпада в кома в рамките на час и лекарят (млад специалист) поема отговорността да му бие много силен нов антибиотик за възрастни (има такива антибиотици, които не са достъпни за „простосмъртните„, има ги само в болниците като последно оръжие с-у вече резистентни бактерии) - детето й се спаси, оглуша от антибиотика. Сложиха му пластинки във Виена,за да чува и лекарите там ще пишат статия за случая й, защото те лично не са видяли дете, оцеляло от този вид менингит - и никой от страх не е бил такъв силен антибиотик на пеленаче.
Нека не изхвърляме бебето заедно с мръсната вода. Днес благодарение и на ваксините и антибиотиците се радваме на най-високата средна продължителност на живота . Да, в България още с 10 години по-ниска от тази на Запад, но тенденцията е нарастване. Вие ако имахте избор - сигурна смърт на детето ви или изпробване на такъв силен антибиотик, какво бихте избрали? Как ще се чувствате, ако неваксинираното ви дете прекара шарка и остане инвалид? Дано не трябва да правите този избор, но подобно на хората, които за всяка настинка се тъпчат с антибиотици и отглеждат резистентни бактерии, и вие неваксинирайки децата си, ги превръщате в преносители на вредни за бременни, хронично болни, други деца вируси.

# 354
  • Stuck in a moment
В Африка има нужда от чиста, течаща, питейна вода, от канализация за нуждите на населението, добри методи за контрацепция и храна.
Това е моето виждане и смятам, че статистиката от болни би била друга, ако разполагаха с тези неща.

И пак не разбирам , вие какво разбирате под "Бъдете критични", като въведат като задължителна ваксината за рак на маточната шийка, която вие самата отрекохте?

# 355
l'etrangere, не се опитвам да всявам паника, а просто като ви четох постингите, сметнах,че сте забравили до какво водят тези болести. Питайте родителите си по тяхно време какво е било. Не случайно са задължителни ваксините. Голям съм противник на комунизма, но още тогава (без лобита на фармацевтичните компании) се решава да са задължителни ваксините - това не е случайност. Взимат се под предвид такива родители, които от безхаберие и необразованост (в тогавашното време) няма да ваксинират децата си, а епидемиите от заушка и шарка само с масово ваксиниране се преодоляват.
В днешно време са модерни такива родители, като Вас - в Южна Германия бяхте мнозинство до преди 3 години. Като казвах,че имам всички тези ваксини, те правиха ужасени гримаси. Няколко месеца по-късно бях свидетелка на епидемия от вирусен менингит , шарка и заушка ЕДНОВРЕМЕННО. Затвориха няколко училища, армията НАСИЛА направи масова ваксинация и сега проблем няма.
Да, жалко е за пострадалите от ваксина, но каква е алтернативата? Имах като дете приятелче, ментален и телесен инвалид, чиято майка е била хванала шарка по време на бременността - моят набор беше първият, който на 12 години получи (само момичетата) морбили-паротит-рубеола ваксина. Да ви кажа, отдъхнах си.
Вие може ли да живеете с такава вина - ако неваксинираното ви дете зарази бременна, ако то стане инвалид заради някаква си шарка ? Не, не е рядкост, и е много ама много по-често от проблемите при ваксинация.
Да, не се дава право да се отказва ваксината, защото и ние скоро ще станем свидетели на Баварски епидемии, но нито имаме техните средства, нито имаме организацията да ги преборим.
Например 20% (цели 20 от 100 деца!) имат усложнения при морбили без ваксина (преди всичко възпаление в областта на ушите), смъртност един на 10000 , но при последната инфекция през 1999, 2000 три смъртни случай на 3000 в Германия (няма задължително ваксиниране!!!). В САЩ смъртност сред неваксинираните до 25% (имат доста от небялата раса). Какво да правим сега - да или не на всксините? Как бих живяла с вината, ако моето дете зарази бременна приятелка, ако то стане инвалид заради неваксиниране? Между другото, след няколко тежки епидемии и в Германия поне за морбили има задължителна ваксина.

# 356
Ами то вируси бол. Винаги човек може да си измисли някой. Особено ако е изкуствено създаден и пуснат на воля, за да може после "добрите" чичковци да дойдат да ни "спасят", като си продадат ваксината за него  Mr. Green Африка се нуждае от храна, инфраструктура, хигиена, вода и много други неща, а на последно място от ваксини  Wink След като от масовите ваксинации има полза, как тогава България все е на първите места по болести - каквито и да са, все държим първото място. А? Не е само въпрос на здравословно хранене...
Няма смисъл да се убеждаваме един друг. Всеки си има глава на раменете и да си преценява. А тази тема прави това - информира, за да могат всички да преценят и да направят своя избор  Wink

Чакайте, тази ваксина се прави по-късно, едва ли ще спрат детето ви от градина заради нея. И без това ще я отхвърлят докато децата на повечето тук станат на 12. Има известен случай на усложнения заради ваксината във Виена, промениха я от тогава, но е нова и не бих я „пробвала„. Има разлика.
Но ако не ваксинирате децата от силно заразните болести, епидемия не мърда.
Сългласна съм с мнението ви за Африка, но все пак е гадно в днешно време да умират бебета от тетанус, ваксината струва 1 евро.
Новите ваксини се пробват в Индия и Азия преди всико, не съм фен и на това отношение, не съм фен на разните американски, немски и швейцарски фармацевтични компании, но не съм и фен на детските болести.

# 357
Днес благодарение и на ваксините и антибиотиците се радваме на най-високата средна продължителност на живота . Да, в България още с 10 години по-ниска от тази на Запад, но тенденцията е нарастване.

Joy Joy Joy
Не говорите сериозно, нали?
Или поне не го мислите.

Цитат
Вие ако имахте избор - сигурна смърт на детето ви или изпробване на такъв силен антибиотик, какво бихте избрали? Как ще се чувствате, ако неваксинираното ви дете прекара шарка и остане инвалид?

Предполагам по същия начин, по който се чувстват хората, чиито деца са ОСАКАТЕНИ ОТ ваксините.  Sad

Цитат
Дано не трябва да правите този избор, но подобно на хората, които за всяка настинка се тъпчат с антибиотици и отглеждат резистентни бактерии, и вие неваксинирайки децата си, ги превръщате в преносители на вредни за бременни, хронично болни, други деца вируси.

Глупости!  Tired
Ако разсъждаваме така, децата са "заразни" и след ваксинация, пък не знам някоя майка да си е затворила детето вкъщи, след като го е ваксинирала.

# 358
не се шегувам за продължителността на живота  - http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Life_Expectancy. … mp=20080301021951, В САЩ,Франция ( с масово ваксиниране), тя е най-високата в света. Ако бяхте прави, там трябваше да има масово натровени от ваксините. В България (да, с лошо качество на живот) очакваната продължителност на живота е с 10-години по-ниска от тази в развитите индустриални държави от Централна и Средна Европа  - тенденция нарастване, при мъжете в последните две години с 1,5 години. Мит е ,че навремето хората живели по-дълго. Идвам от Родопите, където има много дълголетници, екстра разгледах две гробища, умирали са си хората и преди на 40 години, но прави впечатление високата детска смъртност . Прабаба ми е живяла до 95 годишна възраст, но от 15 раждания, само две момичета са достигнали зряла възраст, само баба е оцеляла до над 30.
Сега имаме чувството,че много се умира, но ето ви официална статистика http://www.zdrave.net/document/institute/health_statistics/healt … _continuation.htm  - в последните 90 години се е увеличила средната продължителност на живота от 51 на 71 години, все още ниска в сравнение със САЩ (масова ваксинация!) 81 години.

Да, по-високата хигиена, по-добрите условия на живот са добра причина, но дори в районите с лоши условия на живот и хигиена, след подобряване на медицинското обслужване, се наблюдава бум на населението (което е проблем по настоящем).
И на мен ваксините не ми харесват, но каква е алтернативата? Готови ли сме да живеем в условията на постоянни епидемии от вече смятани за изчезнали болести, готови ли сме да се откажем от антибиотици, когато детето ни умира от пневмония? Готови ли сме да се откажем от системата на задължителни профилактични прегледи,която е единствения начин държавата да контролира малтеретирането и недохранването на деца?

Знам,че сме се събрали интелигентни, образовани хора тук, знам че сте майки-висшиски, знаете езици, образовате се. Лошо няма, но прави ли ни това медици и може ли да вземем такова радикално решение с възможни големи последици (епидемии)?

# 359
между другото, ваксинираните деца не разпространяват вируса, защото те и без това не се разболяват от него след ваксината или ако това се случи, болестта преминава по-леко. Това е целта на ваксинирането, не да убива - ако беше така, то точно в САЩ щяхме сега да наблюдаваме масова смъртност. Ако обаче не се ваксинира масово, много повече деца ще развият болестта и ще бъдат нейни инкубатори и разпространители. Ей затова има задължително ваксиниране - не отговаряте само за вашето здраве, а и за това на околните.
Да, не е особено демократично, но и болните от турбеколоза принудително ги затварят  - каква е алтернативата?

Общи условия

Активация на акаунт