Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 12)

• 39 155
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Пътят е към Страсбург, но първо има обжалване. Simple Smile А и още не се е произнесъл съда.
Писмените защити на момичетата са много хубави, та ще им е малко трудно да намерят основания за отхвърляне на мотивите.
Ще чакаме и ще видим дали, и на какво основание.
Преди да се стигне до Страсбург трябва да са изчерпани всички възможности у нас.

ПП. Като обявят какво е решил съда, ще се качат някъде, за да може да се прочетат от всички.
Впрочем те могат да помогнат доста за обжалване на административен акт за непоставени ваксини.

# 556
 На мен ми предстои дело в България срещу другото безумие в страната ни, а именно да не разрешават непълнолетни и малолетни да напускат страната без деклалация от двамата родители и поисках като част от аргументите да се включи имунизационния статус на сина ми (неваксиниран) като пречка да го прибера в България без право да я напуска повече. Адвокатът ми направо се втрещи  ooooh! Що ли ми трябваше да го обременявам човека  Tired

Рени, аз ли нещо не разбирам??  Shocked
Сина ти да не се прибира в България, защото не е ваксиниран..? Това австрийските власти ще го приемат ли като мотив или става въпрос за нашите? У нас много бързо ще му направят компенсиращ личен календар и ще го набодат още на влизане.  ooooh!

# 557
Мулти, много хубави новини/разяснения   bouquet

Аз пък си намерих ДГ, в която не искат никакви изследвания, още по-малко ваксини, но не съм ходила да я видя на място и дали наистина става за ДГ, защото има и почасаво гледане тип детски център, та не съм много сигурна в програмата и условията...

# 558
Мег, това трябва да е частно!? В кой район (може и на лични)...

# 559
# 560
 Вижте какво сравнение от горния линк  :"По думите му зад заблудите за ваксините често стоят и икономически интереси. "Ваксините не са обект на бурна икономическа дейност, както например антибиотиците, и не бива да стават. Защо да се имунизират децата срещу коклюш, като може да се лекува кашлицата с пет различни вида антибиотици?", дава пример д-р Кантарджиев." ,еми защото от коклюш може да заболеят 5 на 100,а ваксината ще се инжектира масово!!! може би затова ваксините са само за редките болести  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 23:41 от Radita

# 561
Няма зна4ение в момента какъв ще е изходът от делото! По-голямо зна4ение има това, 4е се показва необходимостта от промени в така остарелите наредби. "Общо благо" зву4и много измамно, за да решиш да съсипеш здравето и живота на детето си с една само инжекция.
Мен и друго ме притеснява- след като имунизациите се с4итат за "благо" и задължение на властите да тероризира родителите, докато не каталясат и ги поставят, то и занапред няма да бъдат описвани проблемите след ваксинации, нито ще се прилага адекватно ле4ение на пострадалите. Лекарите ще продължават да не водят статистика, а комисиите по освобождаване ще са само едно звено за прикриване на документация, както и досега.
Ами радвам се, 4е не ми е детето там.
Има и друго, ако не разберат необходимостта от замяна на "задължението" с "препоръки" за имунизация, те така стимулират корупцията и фалшификацията. Тоест, ако аз отглеждам дете там и в един момент ми писне да се боря за правата му да расте живо и здраво, просто ще платя колкото трябва и където трябва, за да полу4а фалшив имунизационен картон. Това е.

# 562
Кой е Тодор (Теодор) Кантарджиев и какво е това име?Хайде всеки да се разрови.

Цитат
Нямат ли авторитет лекарите, нямат авторитет и ваксините." Според него първопричината в обществото да се заражда скепсис към ефекта от ваксините е незнанието
Много точно го е казал човекьт!Срине ли се голата вяра в белите престилки,вече няма никакво спасение за митовете в медицината.
Не е лесно да се признае вьв вестник Капитал,че медицината е религия и се крепи  на вяра.

Журналистьт Петьр Галев
"
Цитат
Зад всяко нещо стои определен интерес, но когато той съвпада с доказана полза за здравето, мисля, че традиционният български скепсис трябва да отстъпи крачка назад", коментира той.

Журналистьт Галев "мислел",че  има доказана полза за здравето.т.е. когато нетрадиционните СЗО,СДС и тн казват,значи трябва да е така.

Госпожата Десислава Стоянова се мисли за тьпа."Умни" хора мислят вместо нея. ooooh!

Цитат
Десислава Стоянова също е майка на две деца и твърди, че никога не е поставяла под въпрос задължителните имунизации за болести като туберкулоза и коклюш, "отдавна открити и преборени от умни хора

# 563
  • София
 Joy Joy Joy
А, чегохте ли коментарите? Някой хора са много....айдеда не називавам, но наистина медицината е религия и който не я споделя е еретик!

# 564
  • Stuck in a moment
Joy Joy Joy
А, чегохте ли коментарите? Някой хора са много....айдеда не називавам, но наистина медицината е религия и който не я споделя е еретик!
Току що ги четох. Не намерих смисъл да пиша и аз коментар, точно защото за 1 мой щеше да има 10 техни...

# 565
Момичета, сигурно въпроса е обсъждан многократно, как процедирате при отказ на ваксини в родилния дом?Декларация или е достатъчно само да предупредя?
Не мисля да имунизирам живот и здраве бебето си още първите дни от раждането.Първата ми дъщеря не е родена тук, а там ваксини не поставят до 2месеца от раждането, хепатитната и туберколозната са по-желание , аз разбира се няма да ги поставям.Мисълта ми е как да процедирам, писах имейл в болницата , която ще раждам, обясних ситуацията, че ще раждам само тук, а ще следвам френския имунизационен календар, казаха ми няма проблем , само се обади по-рано!На мен много не ми вдъхва доверие това!
Едно момиче раждало скоро в тази болница сподели, че и искали 300лв за това , че ги отказва, тъй като здравната каса нямало да им плати нищо за ваксините при отказ newsm78

# 566
  • в матрицата
mari, здравно осигурена ли си в БГ? Ако, не няма начин да минат с тоя номер, като при познатата ти. А и, ако раждаш в частна болница, изобщо не им пука за здравна пътека  Peace

# 567
Suzza , да осигурявам се и в двете държави, но се чудя защо изобщо се осигурявам и тук, в бг!Болницата , която съм избрала е частна.
Благодаря ти за отговора  bouquet

# 568
Мерси   bouquet. Хубава статия, тонът е неутрален, представени са няколко гледни точки.
"Нямат ли авторитет лекарите, нямат авторитет и ваксините."-so true Simple Smile

# 569
наскоро прочетох една книга за ваксините и ако някога имам второ дете със сигурност няма да го ваксинирам, както ваксинирах сина си; Той мина по пътеката - аз пълно доверие на педиатъра и в системата на здравеопазване, от другата страна никой не ми обясни вредите и сега малко по-късно с повече информация за въпроса не мога да повярвам как е създаден и нашия Закон за здравеопазването, така че да нямаме избор! Или ако искаме да имаме, да трябва да лъжем и търсим фалшиви документи.

Общи условия

Активация на акаунт