Отговори
# 255
  • Бургас
Ninia, отново ти благодаря!

# 256
Момичета и момчета, Препоръчайте ми някакви мултивитамини, за съпружеското тяло?  bouquet

RamEli , на колко е години ?  Wink

Bobka bouquetНа 36 години е - не яде плодове, зеленчуци дори и в салата. ooooh!

# 257
Бобка много ти благодаря  Hug  bouquet нали ако имам въпроси мога да те притеснявам на ЛС да не спамим темата?
Моля, моля, не на лични, не е спам. Повечето се интересуваме от мнения за имуностимуланти.

Синеоч, аз пия коластра и АФА за имунната система, а сега ще си купувам и рибено масло. Добре е да се пие и редовно вит.С.

Гледам, че постоянно говорите за вит.Д. Защо го пиете?

ок Вери аз помислих да не натоварвам темата с глупави въпроси и затова го написах  Hug

# 258
  • София
Момичета и момчета, Препоръчайте ми някакви мултивитамини, за съпружеското тяло?  bouquet

RamEli , на колко е години ?  Wink

Bobka bouquetНа 36 години е - не яде плодове, зеленчуци дори и в салата. ooooh!

Бих ти предложила тези...от сурови плодове и зеленчуци, има и минерали, но са доста скъпи:

Ето виж и тези :

Kод за отстъпка 5$   LAV475

Линк към безплатните мостри_код_LAV475
Таблица за … 4; мг

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 19:50 от Bobka

# 259

Синеоч - антиканцерогенно - екстракт от зелен чай, резвератрол, вит. D и екстракт от нар. И чукай на дърво!

Това българско рибено масло на перлички е гола вода! Избери си от сайта и пий по 3 капс., детето - 2 капсули.

Например:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Molecularly-Distilled-Cho … ftgels/18104?at=0

Пинко, аз знам за бг рибеното масло, но пак е нещо от без нищо, нали така? Не знаех че и тя може да приема Омега 3, щом може го взимам одма така да се каже. Благодаря ти много  Hug

# 260
Още няма мостри Sad

# 261
  • Пловдив
Пинко,не е тендовагинит-кумата ми я болят тазобедрените и 1 колянна става.Аз все си мисмя че е чиста сугестия.Ама ми хареса мисленето на Денис-Не ги боли -не мрънкат

# 262
I see you, Bobka, страшно много ви благодаря.   bouquet Сега ще се разровя да намеря нещо с 3 млрд. бактерии, а междувременно, докато го поръчам и пристигне, ще давам наличното. Благодаря ви още веднъж .  Hug

Моля. Само че, при избора на пробиотици има и още неща (3 млрд. може да ги постигнеш с 3 капсули от 1 млрд. 3 пъти дневно):

1. Производителят трябва да гарантира минимум живи активни бактерии на грам продукт до края на срока на годност, а не само към момента на производство.

2. Да гарантира, че продуктът му се тества от независима лаборатория за "потентност" регулярно.

За организмите:
1. Принципно, най-добре е да са само от 1 вид, защото ако са повече единият започва да доминира и спада общото ниво на живи организми (с изключение на комбинацията Ацедофилус и Бифидус - там няма проблеми). Най- най-добрият вариант по принцип е да се пият няколко продукта с различни монощамове (но пък излиза скъпо).

2. Най-добрите (и най-изследвани) щамове са L. acidophillus - B. bifidum - L. bulgaricus - S. thermophilus L. Като последните 2 се подсигуряват от истинско (домашно) кисело мляко. Много полезен е и кефирът. И киселото зеле - сега тъкмо му е момента.

3. Самите щамове и процес на производство трябва да гарантират, че пробиотиците няма да се унищожат от стомашните сокове и ще стигнат живи до червата.

4. Процесът на производство не е от типа "центрофуга", защото се унищожават колониите.

5. Не трябва да са използвани химикали и хормони, които стимулират растежа на бактериите.

Има и още някои критерии, ама вече стана много и без това.

Друго важно за пробиотиците, което знам е, че трябва да се взимат само с вода (или поне кисело мляко). Ако е с някакъв сок може да се увеличи киселинността в стомаха и да утрепе приятелчетата.

Терапевтично (за лечение) се пият не повече от 10 дни, след това дозата се намалява на профилактичната. И най-важното - сега е сезонът на туршиите (без аспирин). Киселото зеле, киселите краставички са балсам за стомаха. Яжте на воля (по-скоро често, но по малко), бъкани са с пробиотици, стига да не са много солени.

# 263
Да ви питам има ли нещо за чувствителен стомах. Става ми тежко от всичко, което хапна, не само пикантни храни, да кажем.
Има ли нещо, което да пия профилактично?
Баща ми е с 2 язви, аз не съм се изследвала, но по принцип имам от кого да ги наследя.

Пробиотиците имуностимулиращи ли са?
На 24г съм, мога ли да пия Q10 и в какви мг?
Благодаря!!!

# 264
  • София
I see you, благодаря за изчерпателната информация.   bouquet Аз днес само след час ровене станах разногледа  Crazy, а след този твой пост се оказва, че трябва да се заровя още по-надълбоко в сайтовете на производителите.  Grinning

А когато пробиотикът може да се приема и от възрастни, и от деца, дозата за деца наполовина ли се намалява?

# 265
Не, просто гледаш количеството живи бактерии на грам (ако е пудра) или на капсула. Дори този вариант с 1 млрд. май е по-добър, защото можеш да го разпределиш на 3 приема, за да е по-ефективен през целия ден.

Погледни Culturelle-то (на детето давам от това за възрастни и деца по 1 капсула на ден от 10 млрд, но само една опаковка, после спирам). Аз съм им гледала сайта - имат сертификат на всяка опаковка за потентност. Гарантират живи бактерии за срока на годност и използват устойчиви на стомашни киселини щамове. За другите неща съм мислела да им пиша, но не съм стигнала до там.

Но принципно собственото проучване си е най-добре Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 00:16 от I see you

# 266
  • София
Не, просто гледаш количеството живи бактерии на грам (ако е пудра) или на капсула. Дори този вариант с 1 млрд. май е по-добър, защото можеш да го разпределиш на 3 приема, за да е по-ефективен през целия ден.

Погледни Culturelle-то (на детето давам от това за възрастни и деца по 1 капсула на ден от 10 млрд, но само една опаковка, после спирам). Аз съм им гледала сайта - имат сертификат на всяка опаковка за потентност. Гарантират живи бактерии за срока на годност и използват устойчиви на стомашни киселини щамове. За другите неща съм мислела да им пиша, но не съм стигнала до там.

Но принципно собственото проучване си е най-добре Simple Smile

Това, което ме притеснява е, че на някои пробиотици с 1 или 1.5 млрд. живи бактерии пише, че трябва да се приема по една капсула дневно и това е дозата за възрастен. Някак не бих посмяла да давам три таблетки/капсули на детето.  Thinking Освен това се притеснявам, че ако й давам 3х1 табл. пробиотик/дневно + омегата и коластрата, които пие в момента, ще се наложи по цял ден само хапчета да дъвче.  Grinning

Сега пак ще погледна Culturelle-то. Аз го загледах още като каза, че си доволна от него, но след толкова четене май се обърках здраво.  Laughing

# 267
I see you  Hug супер информация, благодаря  Hug  bouquet

# 268
  • Варна
здравейте, бихте ли ми казали как се ориентирате в толкова много продукти?
търся няколко неща, не не знам как да издиря подходящите за моите цели?
1.искам нещо против хронична умора и против стрес
2.паста за зъби за 3-4 годишно
3.нещо за памет за човек около 60-те
4.нещо подсилващо за човек след успешно лечение на раково заболяване
5.за отслабване -за мъж около 30-40 бивш спортист със заседнал начин на живот.. Sad
благодаря на отзовалите се-ако ме упътите и как да търся ще опитам да се справя сама
благодаря

# 269
писахте за дивия ямс, че си спомних да ви попитам, много често споменавате ПРОГЕСТОГЕЛ - някъде да сте го обсъждали - писано ли е повече и по конкретно за него ?

Общи условия

Активация на акаунт