Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 54 663
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз съм наблудавала чудото много пъти. Сина ми ставаше много гневен, избухлив и даже удряше като му растат зъбите. След янколко часа нощна борба давам хамомила и той се кротва моментално. После ми идеше да се напердаша, че не дадох по-рано!
След варицела дъщеря ми,уж вече добре, но не става от леглото, не говори / нещо което е много показателно за нея, че не е добре/ давам пулсатила и след половин час тя си е вече на крака, не спира да плещи - въобще детото си ето!
И други мже да разкажа!

# 16
# 17
  • в матрицата
Ето ме и мен bowuu Mr. Green

# 18
благодаря за темата  bouquet

# 19
  • Пловдив
Аз като за запис да взема да се допитам за съвет...
Щерката не съм я водила при хом-ката от началото на август. А и то все ходим за остри състояния. От тогава по телефон имаме овладяни още 1-2 такива. Все не оставаше много здрава за да идем на проследяване. Сега септември се позакрепи, ама то като ти е здраво детето, обикновено други глупости те занимават и пак пропуснах удобен момент за проследяване.  ooooh! Сега от поне 2 седмици влачи едно такова нито болно, нито здраво състояние - едни сополи ту се покажат, ту се скрият, сутрин кашля малко докато изчисти секрета...
Та, според вас в такова състояние може ли да се осъществи едно проследяване или пак ще клони към остър случай? Че от много време нямаме назначена коституция, а ми се ще да си имам нещо подръка Rolling Eyes

# 20
Щерката не съм я водила при хом-ката от началото на август. А и то все ходим за остри състояния. От тогава по телефон имаме овладяни още 1-2 такива. Все не оставаше много здрава за да идем на проследяване. Сега септември се позакрепи, ама то като ти е здраво детето, обикновено други глупости те занимават и пак пропуснах удобен момент за проследяване.  ooooh! Сега от поне 2 седмици влачи едно такова нито болно, нито здраво състояние - едни сополи ту се покажат, ту се скрият, сутрин кашля малко докато изчисти секрета...
Та, според вас в такова състояние може ли да се осъществи едно проследяване или пак ще клони към остър случай? Че от много време нямаме назначена коституция, а ми се ще да си имам нещо подръка Rolling Eyes

Може да направите проследяване, разбира се. "Конституцията" не блесва като светкавица. При няколко посещения хомеопатът си изгражда по добра представа за пациента и неговата конституция, отколкото от едно интервю и хоп конституция. Поведението на жизнената сила в остри състояния също разкрива конституцията. Това което описвате не е остро състояние.

# 21
Ако имаме определена конституция вече, какво правим с нея?

# 22

Признавам си, че не разбирам въпроса.

# 23
  • Пловдив
И аз имам въпрос, не само запис. По време да лечебна криза, нашата хомеопатка обикновено казва да давам от последното прието ХЛ, защо се прави това? Ако е само л.криза, не следва ли да оставим жизнената сила да си свърши работата сама? Дано зададох правилно въпроса Rolling Eyes

# 24
И аз имам въпрос, не само запис. По време да лечебна криза, нашата хомеопатка обикновено казва да давам от последното прието ХЛ, защо се прави това? Ако е само л.криза, не следва ли да оставим жизнената сила да си свърши работата сама? Дано зададох правилно въпроса Rolling Eyes

Има логика във въпроса ти и в разсъжденията ти, но това преценява хомеопата. Когато  му съобщиш симптомите, той оценява тоталността им и "отместването" от първоначалното състояние и преценява дали ЖС има нужда от допълнителен стимул. Менажирането на остри състояния е сложен процес и не може да бъде обяснен в рамките на един пост, дори при най доброто ми желание.

Обикновено хомеопатът преценява да повтори последното лекарство, защото то е провокирало жизнената сила да засили симптомите или да върне стари и познати симптоми, това означава, че лекарството притежава потенциал да финализира процеса.

# 25
  • Пловдив
Щерката не съм я водила при хом-ката от началото на август. А и то все ходим за остри състояния. От тогава по телефон имаме овладяни още 1-2 такива. Все не оставаше много здрава за да идем на проследяване. Сега септември се позакрепи, ама то като ти е здраво детето, обикновено други глупости те занимават и пак пропуснах удобен момент за проследяване.  ooooh! Сега от поне 2 седмици влачи едно такова нито болно, нито здраво състояние - едни сополи ту се покажат, ту се скрият, сутрин кашля малко докато изчисти секрета...

Може да направите проследяване, разбира се. "Конституцията" не блесва като светкавица. При няколко посещения хомеопатът си изгражда по добра представа за пациента и неговата конституция, отколкото от едно интервю и хоп конституция. Поведението на жизнената сила в остри състояния също разкрива конституцията. Това което описвате не е остро състояние.
Благодаря  Hug
Ние сме при този хомеопат повече от година и половина. Почти при всяко остро състояние сме лично при него. Но от остро на остро и от сигурно година, не стигаме до конституция.
И опасенията са ми, че сега ще идем, ще ни разпита подробно какво се случва по-принцип, ще свали картината на моментното състояние - сополивото и ще ни даде ХЛ, което да ни чисти сополите и ще ни прати по живо по здраво. А записките за общото състояние ще си останат на листчетата и ще чакат да се появим в здраво състояние за да се обобщят и доведат до конст.
Дано не прозвучава неблагодарно  Blush Не ми е такава идеята  Mr. Green Mr. Green
Дано наистина сополивостта да не обърка работата Peace

# 26
Благодаря  Hug
Ние сме при този хомеопат повече от година и половина. Почти при всяко остро състояние сме лично при него. Но от остро на остро и от сигурно година, не стигаме до конституция.
И опасенията са ми, че сега ще идем, ще ни разпита подробно какво се случва по-принцип, ще свали картината на моментното състояние - сополивото и ще ни даде ХЛ, което да ни чисти сополите и ще ни прати по живо по здраво. А записките за общото състояние ще си останат на листчетата и ще чакат да се появим в здраво състояние за да се обобщят и доведат до конст.
Дано не прозвучава неблагодарно  Blush Не ми е такава идеята  Mr. Green Mr. Green
Дано наистина сополивостта да не обърка работата Peace

Няма как сополивостта да обърка работата. Не зная откъде четете за тези конституции и с какво разбиране сте за тях, затова съвсем накратко.

Всичко се случва на миазмичен терен, на база миазъма конкретния индивид изработва набор от уникални адаптационни механизми, които са относително трайни във времето и наричаме конституция. На база на "терен" конститужция се случват всички функционални процеси по строго индивидуален начин. Така се оформя структурата МИАЗМИЧЕН ПЛАН --> КОНСТИТУЦИОНАЛЕН ПЛАН --> ФУНКЦИОНАЛЕН ПЛАН --> ЛЕЗИОНЕН ПЛАН.

Сополите, който ви притесняват са от функционален план. Той се случва на база конституция и миазъм. Така че те определено няма как да объркат картината, те са неин изразител. Няма симптом който да е вън от конституцията или миазъма. Всичко което се случва на лезионно (тъканно ниво; структурно), функционално ниво и конституционално ниво е определено от миазъм. Всичко което се случва на лезионно и функционално е определено от конституцията и т.н. Дори острите състояния се случват на конституционален и миазмичен тререн.

Във всеки един конкретен случай, хомеопатът преценява къде е центъра на хомеопатичния случай; дали е на лезионно ниво, функционално, конституционално или миазмично. На база на това се прави предписание и това задава определен модел на менажиране на случая.

Моля, не гледайте на конституцията като на самоцел.   bouquet

# 27

Признавам си, че не разбирам въпроса.

Имам в предвид мога ли да давам от нея, без да се консултирам с хомеопата, ако забележа че има леко влошаване на здравето?

# 28
Имам в предвид мога ли да давам от нея, без да се консултирам с хомеопата, ако забележа че има леко влошаване на здравето?

Винаги трябва да се консултирате с хомеопата си !!!
Единствено той е компетентен да прецени, дали симптомите за които вие му съобщавате изискват прием на ХЛ.

# 29
Е добре ,ами след изкаран курс, ще трябва ли пак да се обаждам, за всяка кашлица и хрема newsm78

Общи условия

Активация на акаунт