Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 55 731
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Не, чедо, нееее. Аз го получих, но от шубе не го взех. Взех го три-четири седмици по-късно, когато отдавна си бях вече вкъщи, и се бях предала и едва ли не легнала да умирам. Взех го със страх (да не ми стане нещо, представете си, толкова бях наплашена от всякакви лекарства..... Sad), а то ме вдигна на крака същата вечер. Спомням си, че тогава просто станах, и едва-едва куцукайки от болки до кухнята се опънах, и направих един кекс. А дотогава само лежах и...чаках. Grinning
(Помниш ли обаче, че в края на лятото имах гъбички, вагинални и по пръстите на краката. Минаха ми с един-единствен прием. Явно съм се оправила, щом понякога стигат до мен, и вече не съм такава....киселица Crazy)

# 556
  • Пловдив
Не, чедо, нееее. Аз го получих, но от шубе не го взех. Взех го три-четири седмици по-късно, когато отдавна си бях вече вкъщи, и се бях предала и едва ли не легнала да умирам. Взех го със страх (да не ми стане нещо, представете си, толкова бях наплашена от всякакви лекарства..... Sad), а то ме вдигна на крака същата вечер. Спомням си, че тогава просто станах, и едва-едва куцукайки от болки до кухнята се опънах, и направих един кекс. А дотогава само лежах и...чаках. Grinning
(Помниш ли обаче, че в края на лятото имах гъбички, вагинални и по пръстите на краката. Минаха ми с един-единствен прием. Явно съм се оправила, щом понякога стигат до мен, и вече не съм такава....киселица Crazy)

Ех,Мече браво на теб!Много хубав ще е бил тоя кекс,а?  Joy

# 557
И още нещо - прочетох, че е неправилно да се дават две или повече различни хомеопатични лекарства в един и същи ден. А допустимо ли е да са две различни лекарства, но не в един и същи ден, а например да се редуват - единя ден едното, на другия другото и така?

Не, не мисля, че е допустимо такова редуване. Единствено може да се дава от едно и също лекарство днес, утре и т.н. или пък няколко пъти през деня, но си зависи изцяло от конкретния случай. Тези схеми на редуване не са класическа хомеопатия. Това с моите скроооомни знания  Blush

# 558
А има ли тема, в която се обсъждат хомеопати, начина им на работа и отзиви от пациенти? Защото нещо не можах да открия  newsm78 А е трудно така само по имената да се спреш на някой, пък и искам да попитам за един лекар дали имате впечатления  Confused

# 559
  • София
Мисля че няма такава тема. Чела съм и преди тук, че е възможно един човек да е доволен от хомеопата си, но той да не може да помогне при друг... даже мисля, че са писали и майки, били при един и същ хомеопат, с коренно различен опит. Аз лично, след като вече ходехме при нашата, я открих в черни списъци, в друг форум. Ако го бях прочела преди това, едва ли щях да заведа детето, но е факт, че ни помогна...  Rolling Eyes Всъщност тя беше спомената там като не особено любезна, което е така, но на мен това не ми пречи, явно съм перде  Sunglasses И сега да използвам да питам - според вас по-добре е цялото сем. да ходи при един и същ хомеопат, или не? В смисъл - по-скоро би му помогнало да се ориентира по-добре или би го объркало? Или е индивидуално?  Simple Smile

# 560
Toва е най-добрият вариант - цялото семейство да се лекува при един хомеопат. Така той по добре се запознава с фамилнат адинамика, а тя е от значение за предписанието.

# 561
Issabella, няма такава... за съжаление. Или пък не.. Аз съм на мнение, че един хом. може да е помогнал на някого, но да не помогне на друг и обратно - просто всичко при хомеопатията е толкова индивидуално... Единствено може да получиш отговор дали някакво предписано лечение съответства на принципите на класическата хомеопатия или е по-скоро боаронски тип - както попита за това с редуването на лекарствата например. Иначе - на лични евентуално да разпитваш за конкретния хом....  Rolling Eyes

Хаха, аз докато се сетя да го публикувам, Elwing ти е отговорила  Laughing

И аз си мисля, че е супер един хом. да е на цялото семейство  Peace

# 562
# 563
Усмихнатото Боаронския тип не работят ли с лекарства от аптеките? На мен са ми изписвали 2 различни вида капки, не от аптека, самиях хомеопат ми ги даде, но едното е единия ден, а другото другия и да се редуват, става въпрос при вагинална гъбична инфекция. Та затова се чудя по коментарите ви тук дали да не сменя доктора, ако подобен тип метод се счита, че ще бъде неуспешен.... тъй като 2 седмици след спиране на приема на лекарствата симптомите отново се появиха  Confused Но се оказва, че ако реша да мина на друг лекар ще трябва да обикалям наред, докато не попадна на някой, който да ми реши проблема  ooooh!

*Бенджи* Благодаря Simple Smile

# 564
Ха! Бенджи! Благодаря!  Simple Smile   bouquet

Исабела, аз скоро научих, че и класическите може да работят с лекарствата на Боарон от аптеките... понеже Боарон имали монопрепарати, които са ок. Не знам какво да ти кажа за тази схема - лично на мен не ми звучи много класически, но аз съм пълен лаик и не разбирам много-много. Дано някой по знаещ се включи..  Иначе - да, има го този момент да трябва да обикаляме малко или много... Но... то си е така и с другите лекари. Пък те в повечето случаи нищо реално не казват, а и не лекуват, а замазват..  Rolling Eyes

# 565
  • Варна
Здравейте,
за температурата при децата вече ми е ясно, многократно обсъждано, но как стои въпосът при възрастните? Възрастните май по-тежко понасят висока т-ра. Като мине 38.5 вече съм парцал. Същият ли е срока за изчакване - 3 денонощия? Направо ми идват убийствени...честно...

# 566
# 567
днес направихме първото си интервю при класически хомеопат, благодаря за насоките от четящите в темата
изписа на детето Карцинозин 1м еднократно и след това ще наблюдаваме
изписа лекарства, които да имаме под ръка за вбъдеще /туберкулин и меркуриус, както и ипека/
започваме и ние, искрено се надявам да забравим както е Урбазон, антихистамини и всякакви подобни

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 18:59 от mini_79

# 568
  • Варна
Mini, радвам се че ще опитате! Дано наистина имате успех! Peace Hug

# 569
  • И аз не знам къде...
mini_79, радвам се, че си се решила  Hug! Надявам се да не съжаляваш!

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 22:17 от Дариии

Общи условия

Активация на акаунт