Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 54 725
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София - Варна - Бургас
малкият ми син има конюнктивит съпътстващ кашлица .Взима пулсатила,но вече 3 ден не се е подобрил много.Не ми се е случвало до сега и домашните ме напъват да ходим на очен лекър.Има ли някой с конюнктивит и оправил се с хомеопатия.Не знам какво да правя,като го гледам, целите очички червени и със секрет,много ми е мъчно Cry

Какъв цвят са секретите от очите, по-специално сутрин и каква потенция е Pulsatilla - та?

# 586
  • София - Варна - Бургас
аз да попитам на бебе на 1 месец може ли да му се определя коституционно лекарство?

и стафилококи лекуват ли се с хомеопатия?

И на двата въпроса отговора е: Да.  Peace

# 587
малкият ми син има конюнктивит съпътстващ кашлица .Взима пулсатила,но вече 3 ден не се е подобрил много.Не ми се е случвало до сега и домашните ме напъват да ходим на очен лекър.Има ли някой с конюнктивит и оправил се с хомеопатия.Не знам какво да правя,като го гледам, целите очички червени и със секрет,много ми е мъчно Cry

Какъв цвят са секретите от очите, по-специално сутрин и каква потенция е Pulsatilla - та?
жълто зелени са цял ден,но днес вече зачервеното не е толкова много и през деня нямаше секрети.Надявам се ,че е на добре Praynig
Пулсатила 15 започнах,но докторката след като го прегледа каза да продължавам с 15

# 588
Rolling Eyes днес звънях до аптеката в София /чаталджа/ да си поръчам лекарствата
малко съм смутена от обслужването, да не говорим, че дори не разбрах какво ще ми струват лекарствата  Tired
хомеопата ни предписа гранулки, които да разтворя с вода у нас и така да давам, не можело съм да правя така, те щели разтвор да ми направят, питаха със спирт или без, без спирт било като за бебе, тя била голяма със спирт щели да го направят
пфу, дано не съм направила грешка  Tired  ooooh!

# 589
  • София - Варна - Бургас
Понеже и ние сме на тема секрет от очичките да попитам и аз. Бебето ни е на 3 седмици и даваме вече 3то хо л-во от което се повлиява гнойния секрет след 4-5 прием, спираме хо и след няколко дни се появява отново. Очичките не са зачервени, може би леко подути и секрета се увеличава и подобрява ту от едното оченце ту от другото.

Притеснявам се да не е запушено слъзно каналче и дали да заведа бебко вече на офталмолог.

Александър, Ниал, Nice  как бихте коментирали?

Една често срещана причина е вътреболнична инфекция, например Staphylococcus Aureus - Златист Стафилокок, изключително устойчив на антибиотици. Хомеопатията, макар и трудно, но се справя и с него.
  Други причинители може да са ентерококи, Ешерихия коли, Протеус и дори хламидии.
  Затова при по-упорити инфекции, може да се изследва секрета.

# 590
  • София - Варна - Бургас
mama 123

Цитат
Цитат
жълто зелени са цял ден,но днес вече зачервеното не е толкова много и през деня нямаше секрети.Надявам се ,че е на добре Praynig
Пулсатила 15 започнах,но докторката след като го прегледа каза да продължавам с 15

Ако Пулсатила му е добре показано хо л-во, би могло да свърши добра работа.  Peace

# 591
  • София - Варна - Бургас
Rolling Eyes днес звънях до аптеката в София /чаталджа/ да си поръчам лекарствата
малко съм смутена от обслужването, да не говорим, че дори не разбрах какво ще ми струват лекарствата  Tired
хомеопата ни предписа гранулки, които да разтворя с вода у нас и така да давам, не можело съм да правя така, те щели разтвор да ми направят, питаха със спирт или без, без спирт било като за бебе, тя била голяма със спирт щели да го направят
пфу, дано не съм направила грешка  Tired  ooooh!

Течно хо л-во е мн. по-добре, като може пак във вода да капвате 2-3 капки.

# 592
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, от няколко месеца страдам от хронична уртикария. Правих изследвания - не се откри от какво е, пих лекарства, но като се изпотя веднага се обривам по цялото тяло Sad От лекарствата, които ми изписаха ме боли главата и ги спрях, в момента съм на лечебно гладуване вече 13ти ден, но днес пак се обринах като се изпотих Sad Вече не знам какво да правя, моля ви за помощ и насоки... Praynig Praynig Praynig Praynig

Нещо много просто: научи си урока от досегашното "лечение" и се огледай за добър класически хомеопат.

# 593
Благодаря, Александър  Hug
всяко ново начало е трудно

# 594
Заровила съм се в темата за Пазарджишките лекари и се чудя понякога защо се хабя толкова....Но все ми се иска повече хора да разберат...
Зачекнах инфлуцид-а, но или не могат да ме разберат, или аз не мога да обясня....(пък имам претенциите, че умея да обяснявам добре Mr. Green)

# 595
Суза, не сме слагали ваксини  Peace

# 596
Простете, не бях ви чела Embarassed

Нивеа, и аз мисля, че е вътреболнична инфекция. Голямото ми дете на месец и ден-два изкара нещо подобно Confused
Но вижте все пак и лекарят какво ще каже.

# 597
Благодаря Мече  Hug

А хо ще я излекува ли?

# 598
Ами честно да ти кажа, с риск да ме насмете някой офталмолог Embarassed - капах по малко кърма всеки ден по веднъж-два пъти, докато мина. Доколкото си спомням някъде около седмица, като на третия ден едва отлепваше очета сутрин Twisted EvilНищо друго. Реших, че няма да слагам изписаните ми капки....Тогава още не познавах хомеопат. Оказа се, че още две дечица от раждалите с мен са така. Нали сме малък град, познаваме се. Пък и се запознахме с майките, с които лежахме заедно. Само че на едното му е станало на 20-я ден след изписването.

# 599
Здравейте! Дъщеря ми лекувам с хомеопатия от май тази година след ларингит със задух /псевдокруп/ и лечение в болница в продължение на 3 дни - урбазон и преднизолон. Зарекох се после да не тровя организма. Малко преди това беше болна последователно от диария с температура, а преди това розеола, която беше объркана от GP с ангина, и след еднократен прием на антибиотик направи тежък обрив по лицето. С хомеопатията считам, че се справихме с ларингита. Наскоро се разболя, като през една нощ излая два пъти и до там, т.е. не се стигна до задух. На сутринта кашлицата беше влажна.  Излязоха стари неизлекувани проблеми, като сълзене от дясното око, което се появи още като новородено. Та, сълзенето се върна придружено със серизен ечемик. Излекувахме ечемика с хомеопатия.  Детето ходи на ясла от средата на октомври, като през седмица е болна - хреми  и кашлица. Последният епизод беше и с начален бронхит. Тогава не успях да стигна до хомеопата си и започнахме алопатични. Беше предписан антибиотик, с който реших да изчакам. Правих компреси с мед. Бронхит няма вече. Продължава хремата обаче, като през деня липсва. Появява се само сутрин, в гъсти жълто-зелени секрети.  Кашлицата овлажнихме със сиропи. Откашля рядко, влажно, предимно когато плаче. Но гласът е пресипнал и прегракнал. Винаги така става, когато има кашлица. Миналият понеделник я заведох за изследване на носен и гърлен секрет. Резултата е масово пневмококи в носа. Гърлото - чисто. Сутрин има лек секрет и на двете очи. И сега хомеопата предписа Пневмококцинум, за 10 дни по веднъж. И ще се чуем след това. Не намерих инфо за това и тук питам - правилно ли е предписано?
Иначе обективното състояние на детето - весела, контактна, най-вече когато е сред близки, гушлива и обичлива. В първата седмица, когато тръгна на ясла , ходенето там не беше съпътствано с проблеми. След всяко боледуване и оставане в къщи, с все по-голяма сила не иска да ходи там. Отказва да спи в яслата, като казва, че чака тати. Той я взима. Подозирам страх от изоставяне. Но не съм сигурна. От както е на ясла забелязвам, че дълго се стиска да не пишка. Понякога проявява лека агресия, изявяваща се в посягане да удари. Тръшка се, пада, става, когато не се удовлетворят желанията. Когато го постигне се успокоява. Кофти вързаст Wink)Предната вечер беше много неспокойна и плачлива, изключително много. Заспа трудно. През цялата вечер казваше, че не иска да ходи на градина. Сутринта й дадох Пулсатила.  Пробвах. Вчера беше моето момиче - весело, закачливо. Тази сутрин обаче ме достраша да дам отново.
Трудно комуникарам с хомеопата, което вече никак не ми харесва и мисля да я сменя. Жена е.  И питането ми е за Пневмококцинума.  И изобщо какво мислите за детето ми.

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 13:48 от RalkaBalka

Общи условия

Активация на акаунт