Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 55 732
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Nial, защо като х.л.действа веднага очакваме реакция/криза/ чак до 40 дни?
Благодаря!

Когато имате чаша и в нея капе вода от чешмата, кога е видим ефекта от това че капят капките? Още първата капка измокря сухата чаша. Кога ще прелее чашата? От първата капка ли? зависи докъде е пълна.

Така образно отговарям на въпроса, защото по задълбочен отговор не невзъможно да бъде даден с оглед на формата тук. Нужни са познания върху които да базирам отговорът си за да бъде разбран.

Това че след 10, 15, 20, 40 дни се проявява "криза" въобще не означава, че рпеди кризата лекарството не е действало и са му били нужни 40 дни да се задейства.

# 331
при това уточнение ,може и за беладона да е  Simple Smile,бузките целите ли са червени или е само като ''руж''

По-скоро целите, и забелязах, че дори и леко да изстинат, продължават да си бъдат червени!

Не повтаряйте прекалено често дозите! Спазвайте препоръката на хомеопата.

Смятам, че самостоятелно решение за Bell 30 на всеки час е прекалено, освен ако хомеопат не е препоръчал така.

# 332
И аз искам да попитам лекуваме кожен проблем с хомеопатия, но от вчера нослето й сякаш е по сухо и диша малко по трудно, мога ли да промивам с физиологичен разтвор?

Да, по-назад в темата се разискваше това  Peace

Аз пак ще поспамя, като си споделя - проблемът на сина ми пак почна да се проявява, но хом. каза да дадем от същото лекарство в същата потенция и чудото пак се случи - просто още не мога да повярвам как тази гранулка ни оправя живота ей така  Grinning.
И все пак - като говорим за хронични проблеми, нали си е нормално да има подобрение (което си се вижда веднага след приема на конст. л-во), след време пак да се проявят и т.н.? Аз наистина не очаквам от един прием на хл да забравим завинаги за проблемите, но все пак да си попитам  Rolling Eyes

Не разбирам въпроса.

# 333

(топченце захаросан мед -ако няма, тогава течен - колкото грахово зърно максимум, се слага преди лягане във всяка ноздра - от затоплянето медът се стича назад и "трепе" всичко по пътя си - това обаче при условие, че медът не е от магазина и че не сте на хомеопатия в момента)

Да не би медът да пречи на лечението ??

Може да потисне или замаже симптом - доста бързо действа на сополки, де Mr. Green

# 334
  • Пловдив
А защо е нужно да се дава друго/беладона напр./,като за остри случаи си даваме от последното изписано лекарство???

Toва не винаги е вярно.

Когато имаме остър случай, често се налага да се даде "остро" лекарство. Когато имаме обостряне на хроничен случай - тогава може и с последното добре действащо лекарство (ако е конституционално предписание). Това е работата на хомеоапта да прецени какъв случай има пред себе си. Не винаги това което изглежда на родителите като остро е остро и ако бъде лекувано като остро, а то не е  - тогава следва потискане и влошаване във времето, допълнително хронифициране.

Явно ще трябва да поразпитам нашата Хом-ка...Но онзи ден пак питах/за ново предписано ХЛ/-то ли става последно и ако има нужда от него ли давам-отговора беше -да!Незнам...странно разминаване!

# 335
ок,ако е конституция и при невъзможност да се чуеш с нея,ще го вземеш,но може и да има,друго по-добро за острия случай,но......

# 336
И аз искам да попитам лекуваме кожен проблем с хомеопатия, но от вчера нослето й сякаш е по сухо и диша малко по трудно, мога ли да промивам с физиологичен разтвор?

Да, по-назад в темата се разискваше това  Peace

Аз пак ще поспамя, като си споделя - проблемът на сина ми пак почна да се проявява, но хом. каза да дадем от същото лекарство в същата потенция и чудото пак се случи - просто още не мога да повярвам как тази гранулка ни оправя живота ей така  Grinning.
И все пак - като говорим за хронични проблеми, нали си е нормално да има подобрение (което си се вижда веднага след приема на конст. л-во), след време пак да се проявят и т.н.? Аз наистина не очаквам от един прием на хл да забравим завинаги за проблемите, но все пак да си попитам  Rolling Eyes

Не разбирам въпроса.

Laughing Ами като е така зададен, как да го разбереш  Laughing.
Това, което исках да попитам е дали при хроничен проблем е нормално да не се оправи детето само от един прием на хл и да се налага да се дава втори или пък дори трети прием..? Дано тоя път да съм си задала въпроса както трябва  Simple Smile

# 337
Може да има подобрения след една доза, но всяко хронично заболяване предполага сериозно потискане на жизнената сила и миазмичен терен и една доза не е достатъчна за пълното възстановяване на здравето.

# 338
Ниал, благодаря!  Simple Smile

# 339
Nial, тъй като даваш хубави и разбираеми отговори, би ли коментирал следния случай (въпреки, че всичко е индивидуално и че личния хомеопат познава най-добре случая) - хронична болест, датираща от 6-7 години за 2-3 месеца се повлиява много добре от хомеопатията, но след намеса на другата медицина (операция) отново се влошава и вече не успява да се повлияе от ХЛ. Как би го обяснил?

# 340
Nial, тъй като даваш хубави и разбираеми отговори, би ли коментирал следния случай (въпреки, че всичко е индивидуално и че личния хомеопат познава най-добре случая) - хронична болест, датираща от 6-7 години за 2-3 месеца се повлиява много добре от хомеопатията, но след намеса на другата медицина (операция) отново се влошава и вече не успява да се повлияе от ХЛ. Как би го обяснил?

Разбира се, че е така и е много логично. Отнета е възможността на жизнената сила да възстанови здравето по естествен начин. Операцията е форма на потискане на жизнената сила. Хирургичните интервенции са допустими само в спешни състояния, като животоспасяваща мярка. Съвсем друг е въпросът, че при правилно лечение с хомеопатия, съобразно класическите принципи, човек просто не стига никого до хирург  Grinning

След като нещо вече е "изрязано" и го няма - систамата човек вече не е единно цяло. Жизнаната сила се нуждае от това всички "части" да са си на мястото, за да може да се възстанови здравето. Ето защо случаи, когато по хирургичен път е отстранен орган (наприемр хистеректомия), се поддават по бавно на хомеоаптично лечение и е нужно по-голяма предпазливост в менажирането на случая, по чести проследявания и работа с умерени дози и потенции. Има случаи когато при по сериозна интервенция - възможностите на хомеопатията са редуцирани до само палиативен метод, може да облекчава, но не може да излекува. Възстановяването е възможно само дотам, докъдето патологията е обратима. Един отстранен орган сам по себе си представлява необратимо структурно нарушение.

# 341
Благодаря за бързия отговор, Ниал. Чак до отстраняване на орган не се е стигнало, но явно самата интервенция е объркала нещата.

# 342
Благодаря за бързия отговор, Ниал. Чак до отстраняване на орган не се е стигнало, но явно самата интервенция е объркала нещата.

Методично и по-бавничко отново могат да се нормализират в голяма степен нещата, след като веднъж организма се е справил.

# 343
  • Пловдив
Nial,да питам пак...ако след прием на ХЛ още на 2-3ден да има подобрение,да очаквам ли на по-късен етап влошоване/криза/?Или...

Мерси!

# 344
Nial,да питам пак...ако след прием на ХЛ още на 2-3ден да има подобрение,да очаквам ли на по-късен етап влошоване/криза/?Или...

Мерси!

Не знам  Grinning  Всеки случай е индивидуален! На този въпрос трябва да отговори този който познава случая - вашият хомеопат.

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 16:12 от Nial

Общи условия

Активация на акаунт