Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 694
  • 702
  •   1
Отговори
# 150
Аз си имах доста стегнат бюст навремето, среден размер Wink Правихме веднъж с приятелки теста дали задържаме молив под гърдата - не. Обаче след кърменето на 2 деца разликата е, че мога вече да задържам молив Confused Иначе не мога да се оплача, че са ми увиснали гърдите или им се е променила особено формата, ноооооо молива доказва промените, колкото и аз да не ги виждам  Mr. Green А какво ще е след третото, ще разбера другото лято... Дано няма драстични промени.

Това беше първата ни нормална нощ от много време насам. Дани като го изкъпахме и хапна, заспа в 9 вечерта, та до 4. Тогава пак хапна и спа пак до 6,30 сутринта, дано имаме повечко такива нощи.

ilik123, не е ли прекалено да се прави рентген, когато няма никакви съмнения за проблем  newsm78 все пак си е облъчване...

# 151
  • Варна
baby_doll, и аз ще чакам мнението ти. Аз звънях да запиша час при Райков, но свободни има чак декември месец  Tired.

alximika, само едно малко купонче по коледа и нова година  Wink  Laughing.

Хубав и спокоен ден за мами и бебоци   bouquet.

# 152
  • София
Добро утро на всички Heart Eyes За упражненията за стягане на бюста - поставяте длани една срещу друга и натискате силно, все едно имате нещо между дланите и искате да го смачкате (дано съм го обяснила добре). Другото е - ръцете се разперени в страни(като самолет Grinning), свивате в лактите и поставяте на раменете. Това е, което знам аз, правила съм ги след първото раждане, започнах и сега да ги правя, но бюстът си се променя, за съжаление Mr. Green, при мен доооооооста осезателно

# 153
  • София
Добро утро!
Снощи Йоана се събуди в 3 да яде  : Crazy при положение ,че заспа към 23:00  Mr. Green .
Относно бюста ,надявам се да не се промени много ,тъй като си ми е малък по принцип  Mr. Green и почти липсва  Mr. Green.Така че се надявам ,че на нещо дето почти го няма ,няма как да настъпят промени  Mr. Green .
Коремната стена я прибрах ,но ми останаха да висят сланинки  Mr. Green .Което вече изисква усилия от моя страна  Mr. Green но пуст мързел  Crazy !
най-накрая на дупето беболина се е подсякла и има ситни пъпчици  Sad .На всичко отгоре май я и претоплям.Изобщо не съм в час как да я обличам ,нито за вкъщи ,нито за навън  Mr. Green .

# 154
  • Пловдив
ilik123, не е ли прекалено да се прави рентген, когато няма никакви съмнения за проблем  newsm78 все пак си е облъчване...
Дана, преразказах ти какво ми каза педиатърката.Според мен не е прекалено, при положение, че другият метод не ти дава 100% резултат.Сигурна съм, че когато синът ти е бил малък сте били с ренгенова снимка.За дъщеря ти не знам.Не знам каква е била тогава модата Simple SmileЗащото за мен много от нещата са мода!Като започнеш от капките Инфакол, които са със същата съставка като Саб Симплекса /дори с по-малко съдържание на съставката/, но мода... После Виброцила, а не Деавид... После прегледа за луксация...После захранването.Чета как всички решавате вие кога да захраните бебетата си.За мен това не е решение, което една майка трябва да вземе.За това ходим на консултации.Не само да ни мерят и теглят, а да ни консултират.Там лице учило за това решава кое е добре за даденото бебе, кое трябва да почака!За едно дете може да е добре да се захрани на 40-тия ден, за друго на 3-тия месец, за трето след шестия и т.н.
Но всичко това си е мое мнение!Аз се доверявам да педиатъра ми, защото и имам пълно доверие!
Хубав ден на всички!

# 155
bebcho_fb, благодаря за управненията, почвам да ги правя по няколко пъти на ден, пък дано има ефект. Аз съм предприела и други мерки, взела съм си няколко супер стегнати сутиена за нормални хора и ги нося постоянно, дори спя с тях. Дано и те помогнат. Сутиените за кърмене ги зарязах отдавна,че с тях всичко ще провисне  Mr. Green

# 156
Здравейте мами,

да се отчетем и ние с Мити ,че тези дни само хайманосваме или спим Simple Smile

Мити вече е с чисто нов режим на хранене и спане и аз съм най-щастлива от факта.
вечер хапва в 21.30 или най късно 22ч и спи до 6ч
смених му АМ,че от НАН-а много се запича и акаше по 1 на 36ч
сега ака по 2 пъти на ден  Grinning
намалихме храненето на 6 пъти на денонощие но за сметка на това вдигнах грамажа. Вече яде по 130-140мл на хранене
на 25ти сме на ваксина и консултация.

Относно захранването.. и аз мисля преди 6м да не давам нищо,да си кара само на АМ

поздрави  Hug Hug Hug

# 157
А кога им е времето на упражненията за стягане на коремчето след секцио? Сега моето изглежда като в четвърти-пети месец, когато започна да ми проличава Simple Smile Вашите бързо ли се прибират и вярно ли е, че по бързо се прибират при раждалите нормално?

# 158
  • Пловдив
Илианка, права си, че за това ходим на консултации, но за съжаление, колко са лекарите, които ще се съобразят с нуждите на конкретно това дете? За съжаление - малцина... Повечето я карат по течението и предписват това, което е било актуално преди години; това, което хората от белия свят, базирайки се на хиляди научни проучвания и експерименти, са отрекли...
Мога само да ти завиждам, че си попаднала на толкова всеотдайна и обичаща професията си педиатърка!!!
Не, че аз  не съм доволна от нашата или нещо друго, но имаме някои различия...

# 159
  • у нас
тук и аз
благодаря за споделените линкчета с масажите Hug
момата е като жабче в коритцето, после се размазва като въшка на масажа, хапва и отнася плувката.
Прави ми доста големи нощни паузи от което сме много доволни Crazy, но снощи си откраднахме половин час с таткото Mr. Green luvbed и тя естествено беше преместена в нейното креватче  и като се усети къде е се заинати и иска да моца в 4 Crazy после заспа в движение при нас на голямото креватче Whistling
таткото 2 години се заяжда с мен за какво ни е трябвала толкова голяма спалня- 160 на 200см, ама сега е добре че ние двамата един върху друг и една принцеса се шири на другото Mr. Green Mr. Green Mr. Green

за захранването- нашата педи ни предложи да започнем със сокчета, но според мен е много рано. Освен това поне за сега се храним успешно, наддаде 1 кг за 1 м та ще се кърмим още поне 2-3 м след което ще помисля за захранване и то определено няма да е със сокчета Naughty

колана продължавам да си го нося. Корема е напълно прибран Peace. Вече съм кг от преди бременността и надявам се да смъквам още. Продължавам да не се тъпча и да избягвам боклуците, че преди да направим бебето се бях оляла с +10 кг които искам да преборя Praynig

за бюста- намирисва ми че като спре кърмата ще е нещо като на кокер ушите Confused кат се заимаме с второ усещам че ще навия половинката за силиконче Mr. Green че сега много се кефи на плътни и стегнати гърди, които просто ще изчезнат с кърмата Whistling

айде стига съм ви занимавала. Отивам да чета че се задава първия държавен с конспект само около 150 въпроса Crazy

# 160
  • София
Подкрепям абсолютно мнението на sweet_maniche.Когато забремянях се оказа ,че и още няколко мои познати са бремени и всички родихме в рамките на два месеца.От делно тази година по-рано се родиха още няколко бебета на мои роднини и приятели /голям бейби бум беше Crazy /.Естествено след всяко посещение при лекар си обсъждаме какво се е коментирало.Е наистина има много лекари които препоръчват нещо не защото е добре в този случай , а защото така си знаят.Другото ,което установих е ,че има и много некомпетентни лекари с претенции за нещо и горко ти ако попаднеш на такъв и не правиш сверка с други ,с приятели и литература.

# 161
  • София
ООООО Tommelise  ,ти се появи!
Въпрос че за теб имам  Crazy .
Подариха ми едно кремче на Авент дето се чудя как се ползва .Нищо не разбрах от опътването.Преведено е много кофти.Кремето е Тоалетно мляко или baby moisturising lotion.От опътването не мога да разбера дали е с отмиване или не и кога точно се нанася.
Още нещо към теб ,купих си на Авен педиатрил хидратиращ крем  ,това ли е крема за бузки при студено време или ме излъгаха в аптеката ?

# 162
  • Варна
geryaleksandrova, baby moisturising lotion означава овлажняващ лосион за бебе.С него можеш да мажеш беба след баня или да правиш масажи.

# 163
  • София
Точно в това се  състои объркването ми.Упътването е супер зле преведено ,хем е след баня и хем се отмива  newsm78 и в следващия момент е тоалетно мляко .Сериозно ме вкара в размисъл  newsm78 .

# 164
  • София
ilik123, супер че вашето педи гледа по този начин на работата си.

Нашата малко кара нещата по течението ...
При първото посещение при Лора - кърми я сега, пък другия месец ще почнем сокчетата. И аз се опънах - е защо сокове, като мисля да кърмя. Отговора беше  - много зависи дали ще имаш кърма  ooooh!
И понеже на всяка консултация наддаването беше ок, само ми казваше - ако искаш кърми, ако искаш захранвай - поне не ме караше да захранвам на всяка цена.
Сестрата пък всеки път ми се радваше - кърми, кърми, има време за другото ядене.
Та от тяхна страна нямаше особен натиск, бяха ме  оставили аз да реша.

Сега, стига всичко да е наред, ще захраня след 6-ти месец - зеленчуково пюре,  плодово пюре (за да го комбинирам после с кашите), каши, месо. И ще готвя каквото мога сама - да свиква мъника на моите манджи Simple Smile

Положението при бюста май е като със стриите, много си зависи от гена, както се казва. Имам познати които се оплакват от увисване, имам и такива, които казват че като са спрели да кърмят и след няколко месеца нещата са се възстановили и че няма особена разлика.
При мен има леко увисване, но се трае.
Мъжа ме гледа странно, като му обяснявам че може да се навия за лека корекция след като приключа с кърменията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт