Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 386
  • 702
  •   1
Отговори
# 345
  • Щастлива мама на 3 слънца
Мили момичета здравейте
влизам за малко да ви прочета
честито на всички с повод и без Simple Smile))))))0
да питам само каква козметика ползвате ?Ние още нищо не ползваме мажем само със зехтин,но ми се вижда малко гнусничко колкото и да го препоръчва педи, има си козметика за бебета и мисля ,че тя е най добра.Друг е въпроса тази в БГ колко е качествена и истинска
Лек ден и много усмивки
п.с мислим сега да си взимаме пералня и сушилня отделно,бихте ли ми казали дали дрешките се изсушават добре в сушилнята.

# 346
*АДРЕНАЛИНКА*, на мен пък зехтина ми се струва много по-готин от всякаква козметика, все пак си е най-натурален, но това си е моето мнение  Peace  Добре се масажираме с него  Grinning Иначе го къпем Дани с А Дерма, а против подсичане имам Хип и Нивеа, но не ги ползваме особено. Заредила съм също Судокрем и още какви ли не мазила, ама те пък не са и отваряни още.

# 347
*АДРЕНАЛИНКА*,сушат се перфектно,и не само бебешките.Откакто я купихме преди два месеца,се родих.Спестява ми страшно много време.
За козметиката:за къпане използвам АВЕН Педиатрил,същи и почистваща вода,а за мазане на Бюбхен олиото с лайка и невен и на Авен също,но по-рядко,защото е лосион.А,и крема за подсичане също ни е на Бюбхен.

# 348
АДРЕНАЛИНКА, ние ползваме Хип и съм много доволна,най-вече мирише страхотно. И кремчето за подсичане им е много добро, тъй като малкия все вечер се нааква след като съм го сложила да спи и по цяла вечер понякога така го оставям да спи,за да не го будя, а му няма нищо на кожичката. Иначе за масажите ползвам едно олио на Чико. Но него просто го имах и пробвах - доволна съм ,няма обриви, но при всеки е различно.

# 349
  • Варна

И още нещо-Ивайла не иска да суче от лявата,т.е.суче към 5 мин и започва да си играе.Ако я дръпна- реве,и като дам дясната започва да яде и то стабилно.При вас има ли такова нещо?

И ние сме така само че с дясната гърда от вчера спря и да ми се пълни хубаво.Мога ли newsm78 да я слагам да суче първо от нея и после другата,защото аз по принцип давам само едната гърда затова питам.

# 350
При мен пък като суче от лявата гърда, задължително по някое време се задавя  Confused А от дясната - никога. Не знам какъв е този феномен, придържам го по един и същи начин, но...

# 351
Здравейте мамчета имам едно питане, днес ни предстой първа консултация и ваксинация , моля отговорете сиропчето ефералган преди или след ваксинацията да го дам, знам че се даваше за да не вдигне детето температура но съм забравила преди или след това беше  Confused

# 352
Аз я слагам първо на лявата и след това давам дясната.

# 353
Здравейте мамчета имам едно питане, днес ни предстой първа консултация и ваксинация , моля отговорете сиропчето ефералган преди или след ваксинацията да го дам, знам че се даваше за да не вдигне детето температура но съм забравила преди или след това беше  Confused

Аз предварително не давам,само ако вдигне Т.

# 354
Здравейте, мамита!
Напоследък не нми остава никакво време да пиша и само хвърлям по един поглед. Сега сме и със сополи, слава богу няма температура и кашлица (да чукна на дърво). С храненето още си караме на кърма и АМ. В събота беше на брат ми сватбата - то не беше тичане, то не беше чудо. От сутринта до вечерта не съм кърмила. Да не говорим, че се усетих колко малко течности съм изпила. След като настанихме гостите по масите, отидох да му дам гърда. На другия ден кърма почти никаква нямах. Е, сега вече се пооправихме - сукане, течности и така, но пак дохранваме.
Вчера идва ортопед да го прегледа - всичко е наред. Показа ми само едно упражнение, на което държи - да разкрачвам крачетата, докато е легнал по гръб, т.е. лек натиск в коленцата настрани. vany666, той ми препоръча горещо носенето на кенгуру. Ние с мъжа ми се бяхме отказали - аз имам плексит на дясното рабо, а него го боли кръста, но сега определено ще купим  Peace Показа ми и как трябва да нося бебо - с коремчето към мен и с максимално разкрачени крачета. На 5-я месец каза да му се обадим пак.
Да ви се похваля - снощи и предната вечер Ицко прескочи едно ядене - заспива в 22ч и се буди към 2-2:30 , а после към 6-7ч - таткото е много щастлив  Laughing Дано се задържи така.
За килограмите - ами и аз съм с 10 отгоре, ноп стрии по корема нямам.Той почти се прибра вече, но си виси. Сега почвам вече коремни преси, а скоро и на сауна и фитнес. Само се чудя сауната как ще се отразява на гърдите и кърмата?  newsm78
*АДРЕНАЛИНКА*, Ние имаме пераля и сушилня отделно. Аз лично съм много доволна. Малко преди да се роди бебо сушилнята се беше развалила нещо - малееее няма такава мъка. Слава богу беше още топличко. Тъкмо я поправиха и започнаха дъждовете  Laughing Но докато я оправят переш,простира, а после гладиш, а тя ми спестявам доста време.  Peace Суши ги идеално, дори не ми ги мачка. Нашата е на whirlpool. Шестото чувство не позволява прегряване и увреждане на нито една дреха  Wink Добре, че ни я подариха за сватбата, иначе не би й дошло ред скоро  Rolling Eyes

Ами стига толкова, че се олях пак. Лек, слънчев и усмихнат ден на всички.  Hug

# 355
Такаааа...аз май нещо съм пропуснала. Кажете ми моля ви се какво трябва да се подаде за майчинството? Аз си мислех, че директно ти го превеждат след болничния. Значи на мен ми издадоха от родилното 42-дневен болничен. Този май е втория. Е, за мен е трети, защото имам и болничен за преносването. Сега какво следва? Болничен от педито ли? И трябва да подам декларация за майчинството ли?  newsm78

# 356
  • Пловдив
Здравейте мамита Simple Smile!
Честито на рожденниците на днешната дата Simple Smile!!!
[/color]boonboon и аз ще почвам сокче от морков, но само на Александър.Педиатърката ми каза, ако коликите са попреминали да започвам.При Крисито все ощи ги има и ще задържа, но при Алекс ще започвам.И аз при каката след 1 месец съм ги почнала и не съм имала никакви проблеми.Не виждам причина да чакам /заради модата!/, при условие, че доктор ми казва същото!
Krrassi , след ваксината се дава, като се приберете.При мен и двамата ми вдигнаха 37,2.
bless_girl , това упражнеие с разкрачването на крачетата на нас ни го показа педиатърката още на посещението в дома и си го правим от раждането.
Kirra , няма такъв филм, да работят Социалните само с 1 банка.Абсолютно съм сигурна!Имам 4 години стаж в Социалните преди време.Така им е по-лесно и затова се опитват да те накарат.По-лесно е да правят файл за 1 банка, а не за няколко Simple Smile Ако си настоятелна и искаш да говориш с началството ще кандишат!Кажи, че ще се оплачеш в Регионалната Дирекция.На мен се опитаха да ми искат от банката бланка за сметката, както за майчинството, но аз бях настоятелна, че няма да сбъркам номера на сметката си и те приеха.
Хубав ден и приятни разходки Simple Smile!

# 357
Jani4ka, аз моите болнични ги давам на счетоводителката ни, тя ги обработва нещо и после ги подаваме в НОИ. Но не минава пряко през мен този процес и не знам какво точно става. Със сигурност не ти ги превеждат автоматично само защото имаш болничен  Peace Питай счетоводителите ти да кажат точно.

# 358
  • София
Jani4ka, понеже ти преноси - ще имаш един допълнителен болничен заради преносването.
Първия е този за 45 дена преди термин, после имаш 42 дена болничен от болницата, където си родила и после педи издава изравнителен болничен до 135 дена - болничните общо са 135 дена. Ако има преносване - има още един болничен от АГ-то, което те е следило.
След като изтече и последния болничен от педи, отиваш при вашата счетоводителка и тя ти дава да попълниш декларация (не помня коя точно беше, но там трябва да знаят) за остатъка до 410-те дни, когато ще получаваш 90% от заплатата.

Каката е в нас, вчера беше повърнала в яслата, днес е добре де. Но сега тръгна да преобува бебето и докато погледна - до разкопчала и той наполовина съблечен ...

# 359
Демек сега педи трябва да ми издаде болничен за още 41 дни и след това чак ще получавам майчинство?

Общи условия

Активация на акаунт