Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 357
  • 702
  •   1
Отговори
# 390
LITA_ като каза памперси,вие как акате,мойта мишка почна по 1-2 на ден само,но ми казаха че било ок ,и че било нормално вече да е не след всяко хранене newsm78,иначе и ние сигурно сме 6 кила Whistling

ние в началото когато давах английския инфакол акахме по 2 пъти  на 24ч ама обилно...
сега откакто ми свърши английския инфакол купих от нашите аптеки.
той доста запича и акаше 1 път на ден пак доста обилно.
сега от 10 дни му смених АМ и от НАН минахме на Милумил и ака пак по-често/

# 391
Така,току що се върнахме от дълга разходка,педиатърката ми издаде последният болничен,и ние си имаме пъпчици по лицето -бузките и главичката,някои са с връх,други не,питах днес педи ,тя каза че не знаела, от какво са,да съм пробвала да сменя козметиката Shocked,ама аз си знаех че тя няма да ми е от полза.

# 392
А по повод акането и ние сме на  НАН,  и доскоро бяхме на инфакол,та се чудих кое от двете,от два дена сме на Лефакс и пак НАН,но пак ака рядко,май ще трябва да му сменям манджата newsm78

# 393
Момичета, да питам, нашия мъник ака почти след всяко ядене. Рядко сменям памперс без ако. Това нормално ли е според вас?? И всеки път се напъва яко докато се изака, ама не е твърдо.... На смесено хранене сме..

# 394
Дани е само на кърма и ака на всяко хранене. И той се напъва много, като ака, въпреки че акото е направо течно. За мен си е нормално, и другите ми деца бяха така.

# 395
мерси Дана, сега говорих с нашата лекарка и тя ми каза, че задължително ще разделим ваксините, първо Пентаксима в три последователни месеца минимум през 30 дни и след 6-7-ти месец ще сложим Синфлорикса. И тя е на мнение да не товарим децата с всичко наведнъж.

Гледам за ако си говорите ( стана ми болна тема с тази слуз), доки ме успокои, че при кърмени бебета слузта е нещо нормално и се случва особено, когато бебо има по-силни колики освен зелено ако да има и слуз ( при по-чувствителни коремчета). Притеснително е ако има и кръв в акото, но слава Богу нямаме. А и в тази връзка горещо ми препоръчва късното захранване, най-рано след 6-тия месец, до тогава само ще се кърмим колкото и когато поиска Peace

# 396
Мерси Dana Simple Smile

# 397
А по повод акането и ние сме на  НАН,  и доскоро бяхме на инфакол,та се чудих кое от двете,от два дена сме на Лефакс и пак НАН,но пак ака рядко,май ще трябва да му сменям манджата newsm78

от НАН -а е 100%

# 398
Zдравейте мили майчета!

Яничка, и Тео е точно с такива пъпчици, каквито описваш ти.  Не се притеснявай, най-вероятно и твоето бебе просто се прочиства. Аз виках педито по спешост, защото Тео за нула време се опъпчи и аз се притесних, че може да е алергия. Така ми каза и педито, заръча да съм на диета, както и да седи бебо на по-хладно, да не би да е от претопляне. Да, ама не, пъпките само се множаха, че и по раменцата тръгнаха, та ние го водихме на детски кожен лекар (д-р Ангелова). там ни успокоиха, че не е алергия, просто детето се чисти (по-силна реакция на организма). Даде рецепта за кремче, което се приготвя в аптеката.

Гериалександрова, аз моито грозни и многобройни хемороиди ги морих с крем Вишневски. Резултат имаше! Намезва се дебел слой от крема върху марличка и се лепва в/у хемороидите (най-добре вечер) Но какво значи вечер за една майка на малко бебче......  Simple Smile коя от нас може да се нанка кротко цяла нощ???  newsm78 #Crazy

Кураж на мамите с бебета с колики! И ние сме към тази група...... по този случай се кърмим май нон-стоп, Тео все ми виси по циците, там за него е спасението, аз съм като изцедена  Crazy

Спокойна вечер и нощ!!!  Hug Hug Hug

# 399
Мили мами надявам се скоро да минат коликите на бебоците  Hug и да се  smile3524  sleepuu хубаво  Peace
Нашите колики май минаха бяха за много кратко време и през нощите не ми е плакала.
Съвет:Правете им масажче понякога на коремчето с кръгови леки движения по посока на часовниковата стрелка.Това ги успокоява макар и за малко. Heart Eyes

# 400
Здравейте момичета!
Добре дошла на mama na nana!
Е няма такъв студ, днес направо измръзнах, а на всичкото отгоре духаше силен вятър и валеше! #Cussing out Хич не ми се излизаше, ама трябваше хем Део да водя до градината , а после и да го взимам, хем на консултация да водя Ема.
Та по повод консултацията. Наддала е 1 150гр за месец (само на кърма е) и е пораснала 3.5 см, и сега тежи 5750гр и е 59 см. Иначе е добре. Трябваше да ни бият ваксини, ама тъй като имам съмнения за Део, че е хремав и не рискувахме. Та във вторник ще ходя и с него да го прегледат и чак тогава ще преценим дали да й бият сега ваксините.  newsm78 Тя добре, че жената се сети да ме пита как е баткото, че с моя пилешки мозък де толкова акъл да се сетя...
За акането, ние имаме проблем с изхождането. Миналата седмица не беше акала 5 дена, какво ли не пробвах и накрая пробвах и аз с Дуфалак, като Гериалександрова. Е имаше резултат, ама и за двете страни, цяла вечер не излезнах от кенефа. Ужас. Сега пак не е акала от неделя сутринта. Та лекарката ни изписа Лактулоза, пък дано има ефект, ако не пак ще се пие Дуфалак. Иначе коремчето не й е твърдо и се чувства добре, явно не й пречи това, че не ако по толкова време, ама знам ли я.
За пъпчиците, на нашата девойка чат пат й се появяват пъпчици по лицето с връхче, ама минават от само себе си, не я мажа с нищо. А иначе , ако са червени малки без връхче, често са от претопляне. Ама то в това време знае ли човек да облече себе си , а камо ли детето? Rolling Eyes

# 401
Въпрос към майките  как давате капки за колики?
Пише, преди хранене да се дават,не може ли в млякото да ги сложа  newsm78 или направо с пипетата в устата  Blush

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 20:38 от vany666

# 402
  • София
Пише, преди хранене да се дават,не може ли в млякото да ги сложа  newsm78 или направо с пипетата в устата  Blush

Не знам какви капки даваш, ние сме с Инфакол, които имат капкомер и може директно да се дава с него в устичката на бебето.
Аз ги давам с лъжичка преди всяко хранене.

# 403

Не знам какви капки даваш, ние сме с Инфакол, които имат капкомер и може директно да се дава с него в устичката на бебето.
Аз ги давам с лъжичка преди всяко хранене.

И ние сме на инфакол,но моя хитрец плюе всичко различно от мляко и за това ги слагам в млякото,за да съм сигурна,че ще ги преглътне. Дали имат ефект така

# 404
Вани, няма ефект.
трябва да е преди ядене поне 15тина минутки да започнат да действат и да пукат тези въздушни мехурчета които поема бебко с храненето.
това всъщност са коликите
а капките пукат балончетата и те излизат под формата на газове.
нещо такова ми обясниха.

аз давам с пипетата в устата

Общи условия

Активация на акаунт