Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 363
  • 702
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Kirra, Социалните тук така работят -  с тази банка (за съжаление), което не е много редно. На мен ми казаха пък след 25-ти да ходя да си търся картата от банката. По нея ще ми превеждат еднократната помощ (но аз ще взимам и детски пак по нея).
Jani4ka, досега само два болнични ли си взела? Т.е от гинеколожката (45 дена преди раждане) и от болницата ? Има и трети болничен, който е 42 дена след раждането. Издава го личният ти лекар.
Jani4ka-аз онзи ден правих тази процедура с болнични,майчинство и т.н,значи след болничния от родилното,педито ти дава още един,който е т.нар.последен болничен,след който започва майчинството.На мен от счетоводството ми изпратиха  бланки за попълване-за майчинството,за останалата отпуска и искаха копие от акта за раждане на детето,мисля че 2 или 3 бланки,след което си ги пращам пак в счетоводството и те там си ги пращат където трябва,така че счетоводителката знае,какво да попълваш,но последния е от педиатъра и след това започва майчинството.Другото което е,поне при мен,мисля че и при всички -болничните които ми изплатиха до сега,няма да се различават от майчинството което ще получавам,така че ако някои се чуди за сумата на майчинството ввече трябва да си я знае Peace
Само не разбрах, последния болничен кой го издава - личният лекар или педиатърът?

педиатърът  Peace

# 376
Аз звънях на личния и той каза, че той ще ми го издаде  newsm78 В голяма чуденка съм? Има ли мами с издаден трети болничен от личния?

# 377
Яничка, ето тук много добре са описани всички документи, който е необходимо да се подадат за получаване на майчинството - https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4
Май намерих отговора тук: Трети болничен лист:

Издава се от педиатъра на детето, в краен случай от личния лекар на майката
 Hug   bouquet

# 378
  • у нас
супер Hug Hug Hug, ама кой да се сети да потърси инфо Crazy

# 379
Мами от Ст.Загора,къде мислите да водите малките на детски ортопед?Аз Симона я водих при Дърманов,но той така я наплаши,че не искаше да види лекар до втората си година,а преди това нямаше проблеми.Намерих това http://www.vasev.informator.bg/bg/index.pl?_state=Index,знаете ли нещо за него?

# 380
  • София
супер Hug Hug Hug, ама кой да се сети да потърси инфо Crazy

защо да търсиш ,като може някой тук да ти даде инфото,аз поне така процедирам  Mr. Green

# 381
  • у нас
 Joy Joy хитро Joy

# 382
Jani4ka, нашия случай на АБКМ се прояви след прием на АМ, а не от кърма. И не беше обрив, а направо алергичен шок, което е в пъти по-тежко от обривите. Няма да го описвам да ви плаша. Обрив от АБКМ не сме имали никога и с него не съм запозната. Аз самата много се изривах от алергия към храни като дете, но не и като бебе. Според мен вашия обрив не е алергичен, но все пак не съм специалист.  Peace Дано й размина скоро!!

# 383
Мами от Ст.Загора,къде мислите да водите малките на детски ортопед?Аз Симона я водих при Дърманов,но той така я наплаши,че не искаше да види лекар до втората си година,а преди това нямаше проблеми.Намерих това http://www.vasev.informator.bg/bg/index.pl?_state=Index,знаете ли нещо за него?
И ние с баткото ходихме при Дърмонов, но и аз не съм много очарована от него.
Сега не знам къде ще ходим, а и още нямаме направление за преглед при ортопед - утре сме на консултация.
Спомням си, че в "Бизнес поща" имаше координати и на други ортопеди, но за отзиви нищо не съм чула.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 15:22 от Ulia

# 384
здравейте момичета.Аз все си обещавам ,че ще пиша по често и все не се получава.
По погрешка влезнах в темичката на очакващи бебета ,вместо в ''родени'' - то най редовно се обърквам-все пак 9 месеца там си пишехме ........та така и така бях там и надзърнах в октомврийките- те сега са в еуфорията на обебяването.Нека да са им живи и здрави бебчетата и на тях. Така си припомних и ние как се вълнувахме и тръпнехме в очакване малкият човек........ Heart Eyes и как изписвахме по 20 страници на ден като има радостна новина........... липсва ми това време честно казано  smile3518

Но пък сега си имаме тези прекрасни създания и треперим над тях .Колко е хубаво да си МАЙКА !!!!!!!!!!!!

бебка ни е с хрема и и капем капки ,но 4 ден сме без особенно подобрение.Измъчи се горкото- запушен нос и цица в устата ееееееееее това се казва ЗАКЪСВАЦИЯ .нО к'во да прави , като го гони глад яде на пресекулки и така ............ а пък и колики си имаме  Sad
То и аз съм болна и мъж ми и баткото , абе всички познати са шмъркащи и кашлящи

целувки от мен и бебка и спопкойна вечер

# 385
здравейте мами,

как сте е това лошо време? май така ще е занапред, ще по разредим разходките Sad

абе да ви се оплача, моето диване не иска да се разхожда в количката, ако е будна - рев и само на ръце Tired носиш дете и буташ количка, направо не смея да мръдна никъде по надалеч ooooh!
да ви споделя моя опит с Био Гайата вече цяла седмица си мъча детето, то не е рев не е чудо до 2-3 ч. всяка нощ. Вчера виках частната ни педиатърка и тя каза, че щом е само на кърма няма смисъл от тези капки, те се давали на бебета на АМ newsm78 ,кърмата си имала тези пробиотици, да си минем пак на Инфакол и Еспумизан и да не си мъча детето.
Иначе нашето запушено носле и "грухтенето' се оказа, не хрема, ами сух въздух в стаята, където спи, снощи нямахме отопление и Ади спя по-спокойно. Две вечери правим по-дълги паузи, но иначе сме си средно на 2,3 - 3 часа, ще видим другата седмица как е наддала.
Да питам на тези, на които им предстои петвалентната ваксина, тя е комбинирана с още една и се слагат и в двете крачета, как смятате не е ли по добре да им се раздели приема и да не ги слагаме наведнъж? Дана мисля, ти беше споменала нещо по въпроса newsm78 Струва ми се множко накуп да ги слагаме в това грипаво време Shocked
Яничка и ние бяхме с такива пъпки, но на лицето, в косата, ушлетата  и врата и по съвет на педито минах една седмица на диета ( без мляко и производните му, ядки шоколад, кафе) и се оправихме, после постепенно включих един по един всички неща, в момента само шоколад не ям. А и още нещо сменихме козметиката сега сме на зелената серия а А Дерма
Люляче хайде чакаме те на родна земя Hug
 Heart Eyes от нас и спокойни бебчета Mr. Green

# 386
nansi_21 ,нямам получена снимка в пощата за колажа,опитай прати пак! danielkka1983@abv.bg
 Peace
 spam2  Mr. Green  Heart Eyes
п.с. akspet ,на нас ни помагат СабСимплекс,докога незнам,ня е запичат и я успокояват!Ако спре действие ще взимам Еспумизан,дано минават вече ,да идва следващия  зор  Mr. Green !

# 387
  • София
Ние пък имаме много ситни пъпчици по гърдичките и горната част на ръцете  ,дали са от претопляне или алергия  newsm78 ?

Имам проблем с хемороидите ,някой беше споменал кремче против тях ,какво беше ?

# 388
акспет, на мен нашата педиатърка ми каза, че задължително ще ги разделяме Пентаксима и Синфлорикса да не са наведнъж. При нея има много деца, почти всички давали тежки реакции от Синфлорикс, а тя при нас се притеснява допълнително, че нали сме с алергия в семейството. Та ми каза, че ще забавим малко, единия месец едната, следващия - другата. Аз искам първо Пентаксима да сложим, но все пак лекарката ще видим какво ще каже.

# 389
geryaleksandrova,проктогливенол,има и свещички и крем Peace

Krrassi,аз предварително не съм давала на каката никога нищо и не съм имала проблем Peaceпедката ме е съветвала само ако вдигне Т,тогава панадол. Peace

nansi_21,дано по-бързо се оправяте всички в къщи Hug

akspet ,ние пием Био-Гайа сутрин на гладно и другите капки когато го видя ,че се свива много.Докторката каза,че мога да ги комбинирам и аз така правя. Peace

Общи условия

Активация на акаунт