Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 389
  • 702
  •   1
Отговори
# 360
Kirra, Социалните тук така работят -  с тази банка (за съжаление), което не е много редно. На мен ми казаха пък след 25-ти да ходя да си търся картата от банката. По нея ще ми превеждат еднократната помощ (но аз ще взимам и детски пак по нея).
Jani4ka, досега само два болнични ли си взела? Т.е от гинеколожката (45 дена преди раждане) и от болницата ? Има и трети болничен, който е 42 дена след раждането. Издава го личният ти лекар. Аз всички болнични ги нося на счетоводителката, тя ги носи в НОИ, а сега и в началото на декември ще ходя пак, за да подавам Декларацията за остатъка от 135 дена до 410 дена от майчинството и някаква си молба декларация за изплащане на обезщетение при раждане. Тези декларации ми ги даде сега нашата счетоводителка да си ги попълня вкъщи и направо да й ги нося в началото на декември.
ilik123 , вярно е че Социалните нямат право да работят с една банка, ама...Но както и да е. И да се караш и да викаш в тези институции, че си с правото си за някои неща, полза няма  Simple Smile .

# 361
Jani4ka-аз онзи ден правих тази процедура с болнични,майчинство и т.н,значи след болничния от родилното,педито ти дава още един,който е т.нар.последен болничен,след който започва майчинството.На мен от счетоводството ми изпратиха  бланки за попълване-за майчинството,за останалата отпуска и искаха копие от акта за раждане на детето,мисля че 2 или 3 бланки,след което си ги пращам пак в счетоводството и те там си ги пращат където трябва,така че счетоводителката знае,какво да попълваш,но последния е от педиатъра и след това започва майчинството.Другото което е,поне при мен,мисля че и при всички -болничните които ми изплатиха до сега,няма да се различават от майчинството което ще получавам,така че ако някои се чуди за сумата на майчинството ввече трябва да си я знае Peace

# 362
Мамчета със залепени пъпчета-за колко време се оправихте?Днес махнах на Ивайла лепенката(на 12 дни е) и пъпът ѝ е все още изскочил.С лекарката се разбрахме да диша до петък и тогава пак да ѝ слага лепенка.Колко време може така и ако не се прибере какъв е варианта?

Ние сме с лепенка вече стана 3-та седмица а педи каза, че поне още месец ще сме така.
кофти е ама няма начин. При нас всичко  е нормално засега пъпчето се прибира.
Лепенката я свалям само като видя, че започва леко да се зачервява.
с предната изкарахме седмица и я свалих да го изкъпя без нея след това мазах с кремче и нямаме проблем с кожата.

Kirra
ние до преди 10 дни се хранихме през 3ч и имахме общо 7 хранения
т.е в 6ч  9ч 12ч 15ч 18ч 21ч 00ч и след това пауза до 6
сега обаче махнах яденето в 0ч
сега сме на 6 пъти като имаме по- голяма нощна пауза и по-голям интервал през хранене
сега яде 05.30  8,30  12ч  16ч 19ч и след това 22ч последно. като графика се движи +- 15 мин
яде по 130 -140 грама на хранене.

Hug Hug Hug

# 363
LITA_  и при нас стана такъв график като вашия,от само себе си Simple Smile,но реших да питам все пак как е при другите,че не съм единствената която не си държи детето гладно почти 10 часа както ми предлага педиатърката

# 364
  • София
Яничка, ето тук много добре са описани всички документи, който е необходимо да се подадат за получаване на майчинството - https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4
ilik123 относно сокчетата, не мисля че е въпрос на мода. Медицината постоянно се развива и е нормално да има новости и в педиатрията. Друг е въпросът, че не всички педиатри се интересуват и опресняват знанията си. За щастие моят педиатър е от "модерната" школа и препоръчва не само изключително кърмене до 6 мес, но и недаване на водичка. Разбира се всеки има право на избор как ще отглежда децата си и на кого ще се доверява.   Hug
АДРЕНАЛИНКА, много добре ти е препоръчала педиатърката да ползвате зехтин. Не разбирам защо ти се струва гнусно. Напротив, щом нещо става за хапване, значи със сигурност няма да навреди на бебетата. Докато за специалните бебешки мазила, съдържащи бог знае какво, не е много сигурно. Изобщо колкото по-малко химия се ползва в тази най-ранна възраст, толкова по-добре.
Аз сушилнята не си я давам за нищо. Спестява ми не само простиране, но и гладене. Дрехите стават много мекички, дори и без омекотител. А за зимата е просто незаменима.  Peace

# 365
LITA_  и при нас стана такъв график като вашия,от само себе си Simple Smile,но реших да питам все пак как е при другите,че не съм единствената която не си държи детето гладно почти 10 часа както ми предлага педиатърката

при нас стана даже късно. то детето си го искаше ама аз пусто не исках да махам хранене да не би да е гледен.
обаче няколко дни поред като трябваше да го будя в 0ч да яде а той не яде ами само се лигави.. викам няма смисъл да го будя детето да не съм луда...
и така само,че настоявам сега да хапва малко повечко през останалото време да не би да не наддава ама като му глеедам памперсите....
сега в понеделник сме на ваксина и ще теглим.
трябва да е станал 6 кила и може би 61см

# 366
  • София
Адреналинка , ние ползваме Авен педиатрил ,но за дупето се оказа че ни е най-подходящ класиката в жанра крем"Здраве".
По принцип аз също съм привърженик на естествените илачи ,но честно да си кажа се съмнявам много в зехтина който се продава в БГ.Имам чувството ,че е голяма химия и много парфюмиран.От много години се мажа със зехтин ,особено на плажа.Мнението ми е че зехтина много се е променил и предпочитам да мажа бебка с химия създадена затова ,а не друга.

Имам едно олио на Бюбхен за бремени ,дали мога да го мажа на бебка ?

# 367
LITA_ като каза памперси,вие как акате,мойта мишка почна по 1-2 на ден само,но ми казаха че било ок ,и че било нормално вече да е не след всяко хранене newsm78,иначе и ние сигурно сме 6 кила Whistling

# 368
Kirra за еднократната помощ както каза gerito85 в Бургас е така-работят само с 1 банка.А ти по колко мл. АМ даваш на едно хранене?
Ние вече хапваме по 120мл. и педито каза да не надвишаваме този грамаж,докато не влезем в 2-я месец  newsm78
А за памперсите-ние винаги акаме максимум 2 пъти на ден,но се случва и само по веднъж понякога  Confused Много ни тормозят нас коликите за жалост  Cry

Снощи за първи(дано не и за последен) път Ади се нахрани в 00ч. и спинка сутринта до 7.00ч. Направо не повярвах.Ивместо да си починем с мъжо и да поспим и ние съседите над нас вдигнаха такъв купон, че до 4 сутринта все едно бяхме у тях  #Cussing out Идеше ми да ги убия  #2gunfire
Стените в тези новии кооперации все едно са картонени да му се невиди-всичко се чува  Crossing Arms

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 12:01 от vany666

# 369
Благодаря ви момичета за отговорите!   bouquet Мирка, страхотен линк си ми дала!  Hug Аз щях да си чакам ли чакам майчинството да ми го внесат от самосебе си.  Whistling

И още един въпрос...малката сега е с пъпки над гърдичкие. Пак такива каквито и бяха по личицето - ситни и много. Някои са с бяло връхче други не. Повечето не са. Дали се чисти или ми прави някаква алергична реакция? Dana_2010, ти май най-добре знаеш АБКМ в какво се изразява?

# 370
  • у нас
хей как сте майчета Hug  bouquet

влизам с въпрос и после ще ви чета, че нещо вкъщи много задачи ме зоват Mr. Green

въпроса сигурно  е обсъждан многократно, но да питам Whistling колко време може да се съхранява кърма на стайна температура и колко време в хладилник newsm78.... че попаднах на един стаж дето нямам мърдане ooooh! и трябва да оставям кърма за 2-3 яденета и естествено не съм дойна крава, та ме инересува от сега ако започна да събирам става ли да я давам утре по това време да речем newsm78

мооооомощщщщщ Praynig

# 371
Със сигурност знам,че в вратата на хладилника може да се съхранява до 48 часа,а в стайна температура до 10 Peace

# 372
# 373
Kirra, Социалните тук така работят -  с тази банка (за съжаление), което не е много редно. На мен ми казаха пък след 25-ти да ходя да си търся картата от банката. По нея ще ми превеждат еднократната помощ (но аз ще взимам и детски пак по нея).
Jani4ka, досега само два болнични ли си взела? Т.е от гинеколожката (45 дена преди раждане) и от болницата ? Има и трети болничен, който е 42 дена след раждането. Издава го личният ти лекар.
Jani4ka-аз онзи ден правих тази процедура с болнични,майчинство и т.н,значи след болничния от родилното,педито ти дава още един,който е т.нар.последен болничен,след който започва майчинството.На мен от счетоводството ми изпратиха  бланки за попълване-за майчинството,за останалата отпуска и искаха копие от акта за раждане на детето,мисля че 2 или 3 бланки,след което си ги пращам пак в счетоводството и те там си ги пращат където трябва,така че счетоводителката знае,какво да попълваш,но последния е от педиатъра и след това започва майчинството.Другото което е,поне при мен,мисля че и при всички -болничните които ми изплатиха до сега,няма да се различават от майчинството което ще получавам,така че ако някои се чуди за сумата на майчинството ввече трябва да си я знае Peace
Само не разбрах, последния болничен кой го издава - личният лекар или педиатърът?

# 374
  • София
Tommelise ,http://docs.google.com/Edit?tab=edit&docid=dhhp7557_0kdknj7

Общи условия

Активация на акаунт