Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 671
  • 702
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
 Здравейте мами,
Изчетох ви Grinning и се замислих за масажите аз уж правя обаче като изгледах това клипче http://www.vbox7.com/play:7fb387c1  и разбрах аз просто нищо не правя  Joy Тя го разсипа това бебе то милото как стои аз мисля че мойта ще откачи от рев немога да и отлепя ръцете да я облека пък камоли да и вдигам ръцете.Малко се притеснявам колко голямо трябва да е бебето стори ми се по големичко това на клипа че то се обръща и само,нашите са малки за тея неща мисля newsm78
 Един тъп въпрос имам! Късно ли е да си купя стягащ колан тип клин имам ужасен висящ корем, който си е мой не е матка предполагам но изглежда ужасно. #Cussing out

# 136
АДРЕНАЛИНКА  аз съм водила каката при др райков, но беше в майчин дом. Ако намеря координати ще пиша.
baby_doll ще съм благодарна да споделиш впечатления от др Живков, че не съм го чувала. Аз мисля скоро да заведа дребната и аз на ортопед.

Момичета малката не се е изхождала от петък вечерта, чудя се дали да направя клизма или да изчакам newsm78

Честито на вссички, които скоро са имали поводи да празнуват. Желая ви здраве, късмет и усмивки.
А на бебешорите с месечинки да растат здравички.

# 137
  • Пловдив
ilik123  благодаря ти за успокоението дано и при нас се развият така нещата и да се оправат скоро крачетата. Ти какви масажи си правила и по колко пъти на ден. Лек ден на всички и честити месечинки на вашите сладурковци.

За стапълцата 2 вида масаж.Единият е откъм външната страна , покрай кокалчето, от петичката до над кокалчето, с умерен натиск плъзгаш палеца нагоре надолу.Другият, с едната ръка държиш крачето, а с другата обхващаш цялото стъпало и с рязко движение движиш стъпалото да прави шпиц и перпендикулярно да застане на крака .Дали разбра горе-долу Simple Smile?!
За прегледа при ортопед, нашата педиатърка каза, че 2 са възможностите.Първият е старата школа:около 5 месец ренгенова снимка и резултат 100%.И втоият, новата школа, който сега е модерен:на 2 месец посещение при ортопед и после към 6-тия отново.Но новата школа не давала 100% гаранция на резултата.Аз я попитах, какво ще ме посъветва да направя и тя каза:старата школа, защото не вижда нищо притеснително при бебетата, което да ме кара да тръгна още сега по ортопеди.Така всъщност беше и при дъщеря ми като беше малка.Така, че аз ще я послушам.Вие си решавате какво да правите Simple Smile

# 138
  • Sofia
Аз да напиша какво ни оправи нас та вчера е акала 5 пъти, а и миналата седмица пак същата работа - ако намерите по това време вече пъпеш, вчера сутринта хапнах половин и това дете направо се прочисти.  Simple Smile Миналата седмица същата работа беше, сега си пазя един пъпеш и мисля да го опазя до няколко дни та да мога да хапна ако пак имаме проблеми с акането.

# 139
Kalinastamatova за колан мисля че никога не е късно стига да се чувстваш удобно и комфортно не да ти преч и да носиш.
Ммомичета помагайте от три смени на помперста акото ни е леко зеленикаво и слузесто[/size]...май не трябва, защо ства така малката дали е добре има ли връзка че  тази нощ се събудих  с разстройство и повръщане. Но май акото е зелено от преди на мен да ми стане лошо newsm78 ????

# 140
  • шумен
Благодаря ти още веднъж ilik 123 и ние правим такъв масаж Единият е откъм външната страна , покрай кокалчето, от петичката до над кокалчето, с умерен натиск плъзгаш палеца нагоре надолу. Ще пробвам и другия дано и при нас се оправят бързо нещата на нас ни казаха като стане на 6 седмици да отидем да я видят пак и ще видя резултата.

# 141
Kalinastamatova, клипчето е супер, точно както нашият педиатър ми показа е всичко, само дето аз забравих почти всичко, та клипчето е перфектно просто, благодаря  Hug

# 142
Момичета, подхващам една не дотам приятна тема,но някой може ли да сподели последствията от кърменето върху бюста? Защото добивам впечатление,че гърдите ми започват да се отпускат. Дали това се дължи на килограмите от бременността или на кърменето? Защото винаги съм имала голям и доста стегнат и оформен бюст, а сега...нещата се променят в много лоша посока. Моля ви, споделете впечатления,ако имате такива.

Консултантките по кърмене и те да помагат, ако има някакви упражнения за стягане,които могат да се правят или кремове, въпреки че не ми се вярва кремове да помогнат

# 143
  • София
Момичета ,пристигнаха ли ви блузите за кърмене ?

# 144
Къде ги поръчвате тия блузи за кърмене?

# 145
Момичета ,пристигнаха ли ви блузите за кърмене ?
Моята ще шуснат във вторник свърщили ем размер май сте ги изкупила само фиданки в този форум  Joy  bouquet най хубавите мами

# 146
Здравейте момичета Hug

от няколко дни не съм писала, че нещо все не ми остава време, но поне успявам да ви изчета Laughing

много неща исках да кажа, но така ми изневерява акъла, че сигурно ще пропусна нещо ooooh!

Първо Честит Рожден ден на патерица на Галя и на Кирра! Да сте живи и здрави момичета, много щастливи и обичани  bouquet

Да се включа и аз по някои теми  Naughty за Деавита говорите, аз давам вече втора седмица от него по една капка сутрин. От начало го давах в лъжичка с мляко, но след като сондирах мнение с вас, започнах да го капвам директно в устата.Доки не ми каза,че има проблем заради вит. А, но смятам като пуснат Вигантола да минем на него. Всъщност вит. Д до годинка ли се дава?
Гимнастика и масажи правим от седмица вечер след баня, за сега са кратки и предимно поглаждания и леки разтягания.
За прегледа при ортопед ние ходихме още преди да навърши Ади един месец. Ходихме при Димитров в Токуда и съм доволна, направи й ехография на ставите и след това цялостен преглед ( опипа й гръбнака, главата, ръце, абе всички ставки и ни показа, как е правилно да я носим и как да спи), каза, че следващия преглед е на 6-тия месец преди да започна да я слагам да сяда.
Не знам да се похваля или оплача newsm78 в събота идва консултант пробвахме пак различни пози и трикове, за да захапе добре диването, но днес резултата е едно спукано зърно и една огромна буца в другата гърда #Crazy ох много ми омръзна вече, много искам вече да си засуче правилно и да се регулират нещата Praynig а и имам въпрос към кърмещите мами, някой има ли "вазус спазъм" (не знам дали правилно го изписвам), това е като ти стане студено и настръхнеш зърната ти побеляват целите, стават като мъртво месо, не се оросяват? newsm78 болезнено е, но бързо преминава.

И последно, но не и по важност и ние вече трета седмица акаме зелено и слузесто, не всеки памперс е зелен ( предимно вечер са зелени, като ни почнат коликите), но във всеки памперс има слуз,кога повече кога по-малко, моля ви споделете имате ли подобни проблеми какво знаете по въпроса? Замислила съм се дали да не пусна една микробиология?
ох много дълго стана, но нали не съм писала няколко дни и съм насъбрала материал Crazy
хайде лека вечер и повече усмихнати и кротки бебета baby_neutral

# 147
Привет Simple Smile

Rossi и v_spasova - много ви благодаря за мненията за ортопедите, както и да другите мами които дадоха мнения по-въпроса Simple Smile
Май ще водим Дани при д-р Алексиев, някой може ли да ми даде информация колко струва прегледа при него без направление...

Ние започнахме с масажчетата миналата седмица и на бебчо много му харесва, кротува и се кокори  hahaha
За захранването ние ще започнем след 6месеца с пюренца, не съм решила само дали аз ще ги правя или ще купуваме

Аз нося стягащ колан от миналата седмица и дано да има резултат от него, макар че не разчитам много, време е вече да се захващам със стягащите упражнения, но пусти мързел, а и недоспиването не ми помага  Tired
Днес правихме погача на бебчо, беше весело, а сутринта ни четоха чиста молитва в Св. Неделя, дано Бог да пази бебчетата ни и да са ни живи и здрави

NKI - и аз имам такива наблюдения върху моят бюст, за съжаление, ще съм благодарна ако някой ми препоръча упражнения за стягане на бюста

# 148
Eva2010 ,40лева е прегледа при Алексиев.Много е внимателен и приятен.

И ние днес правихме погача,много съм изморена сега.Ама то на обяд приятелки,след това родата,сега вечерта и мъжете се присъединиха да пийнат по нещо.Спирам до другия септември с купоните.

Зелено ако, имаме и ние като го претопля малкия.

Лека вечер на всички.

# 149
baby_doll ще съм благодарна да споделиш впечатления от др Живков, че не съм го чувала. Аз мисля скоро да заведа дребната и аз на ортопед.

Ще пиша след прегледа непременно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт