Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 320
  • 702
  •   1
Отговори
# 585
И аз качих малко нови снимки Mr. Greenда не видя нещо,Адриан е много сладък и изглежда много голям,сигурно заради косата,моите деца и двете са плешивички горките Laughing

Dana,alximika благодаря за милите думи.Всъщност е мъничък,но на снимки винаги изглежда като "батко".
А за протокола-роди се с коса като на Диди на Даниелка само че пада и почти не му остана  Confused Баща му се бъзика,че в нашета къща в момента всички сме с косопад  Laughing Mr. Green (той,малкия и аз) надявах се аз лично още малко да се порадвам на коса,но.... цъ ще си ходим плешиви и това си е  Peace

# 586
  • Sofia
Здравейте и от мен!
Прочетох темата, чета редовно, но нямам време за писане. Ние сме добре, бебка е спокойна и кротичка пу пу да не я урочасам, но вчера докато я хранех в чудо се виждах, като засуче първите 1-2 минути си суче спокойно, после като се почне едно борене и въртене не мога да я успокоя, не плаче а само се върти, захапва зърното, после го пуска и пак и пак не мога да я усмиря, незнам на какво се дължи това.  newsm78
И ние имаме пъпчици, но не ги мажа с нищо освен с водичка и памуче да минавам, нищо не ползвам и при къпане само с чиста водичка къпя и засега нямаме крусти.
Честито на малкия Димитър да е жив и здрав и много много късмет да му носи това хубаво име! Hug
Честит имен ден и на всички празнуващи днес!   bouquet
Засега това е от мен, сега ще надникна в Продавалника за някоя активна гимнастика, че и мен ме запалихте - със сина ми не съм ползвала, но сега ще взема, малката се заглежда и говори постоянно на един голям мечок, вярвам че и това ще я впечатли вече.
Лек ден момичета!

# 587
Добро утро и от нас!   bouquet

Най-после и аз да могада драсна някой ред.
Бебе Лъчко е добре. За сега сме изцяло на кърма, но за сметка на това нямаме никакъв режим. Понякога прави пауза от по 2 часа, а друг път иска да суче на всеки час, т.е. докато му сменя памперса и след 10-15мин. пак иска да суче. В началото се опасявах, че не му стига кърмата, но след като ни притеглиха и се оказа, че сме 4300гр. /роди се 3280, а ни изписаха 3000гр./. Утре ще го реимунизират и ще помоля пак да го изтеглят, че пак ми се струва, че не хапва достатъчно. Но пък и аз съм виновна донякъде - не ми остава време за нищо и понякога просто пропускам да се храня Sad Но така е с 3 деца + едно голямо  Laughing
Малкия батко много ревнуваше в началото. Мисля, че вече посвикна малко, но въпреки това.. и изисква по-голямо внимание. Днес съм решила да го пусна вече на градинка.
Видях, че сте обсъждали лохи и т.н. Аз също все още имам някакво течение, което е слабо и леко оцветено, но до колкото помня моят лекар ми каза, че е нормално до 40ден да е така.
За коликите - имаме на моменти, но като цяло са слаби. Давах еспумизан, но не съм убедена, че действа, да не говоря, че в повечето случаи след него ми връщаше по малко и аз го спрях. Пробвам с биба да го залъжа, но малкото юначе предпочита мама и това е Simple Smile С бибата на НУК нямаше никакъв ефект - плюеше я непрекъснато, но смених с Авент /силиконова и кръгла/ и на моменти спасява положението.
За момента нямаме корички на главичката. Къпя го с Мустела, а от вчера го мажа с олиото на Бочко по препоръка на педиатърката ми. Каза, че е много добра козметика и не прави алергии. То е със смрадлика и невен. Взех им и мокрите кърпички и крмчето против подсичане, че на едното краче получи много гаден обрив. Даже по-скоро някакви мехурчета. Sad Дано се оправи с него.
След неуспеха ни с някои памперси сега сме на Пуфис и най-после уцелихме Simple Smile
Пускам ви и малко снимчици:

http://alexasmile.snimka.bg/baby/bebe-l-chko.544247

П.п. На кой трябва да изпратя снимка за 1-ва страничка?
Иска ми се да видя и вашите бебоци...

Целувки на мъниците и хубав и спокоен ден на мамите!  Heart Eyes

Сетих се да ви попитам нещо - вие рязали ли сте им ноктенцата? Нашия юнак много се дере, а ръкавичките ги сваля.

# 588
Добро утро!

Честито на всички именници,честит имен ден и на Димитър на ЛИТА,да е жив и здрав,и много послушен!!!  smile3525

alexa-smile,аз ноктите ги режа,малко да пораснат и Йвайла се дере.Комплектът ни е на Канпол с пила и нокторезачка,аз използвам ножичката,много добре е направена.

# 589
Здравейте мами.
Нашите кърмачески драми продължават и честно казано бих оценила малко окуражаване от някой от консултантите. Вече доста съм изтощена и тъкмо вчера си помислих, че нещата отминават, но уви... Мартин си търси ядене на 2 часа. На всичкото отгоре слизането на млякото започнах да го усещам доста болезнено. Кърма имам, но според мен е значително по-малко от необходимото. Прави ми впечатление, че се промени поведението на бебето при кърмене - става нервен, дърпа се, засуква, посуква малко и започва да ме бута, а в същото време си върти главата с отворена уста и не захапва. Тази нощ след всяко кърмене, когато той вече пусне зърното и е отпуснат и заспал, се цедях. Единият път яде само от едната гърда, заспа и не пожела да суче от другата и аз я изцедих, за да има все пак стимулацията - еми 20мл... за цялата нощ (е, то са две цеденета, де) изкарах пряко сили 50мл. При кърмене си прилагам всички техники на компресия на гърдата, за да избутам задното мляко, но това е. Пия лактогонния чай на Хип, преди ми се беше сторило, че върши работа... Моля ви, кажете какво още да направя, това ще отмине ли?

На всичкото отгоре има едно врастнало нокътче на палчето на крака, което забира. Вчера бяхме при педиатърката заради това и сега трябва два пъти дневно да го чистя със спирт и да се опитвам да избутам кожата, така че да освободи нокътчето, а то явно е болезнено и милото бебче плаче... мъка Cry

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 09:12 от Щица

# 590
  • София
Четито на именниците   bouquet

Kalinastamatova, нищо не знам за бащинските. Я кажи, че може и някоя друга майка да може да се възползва  Peace
Може би става дума за 15-те дни, които се полагат на таткото след изписването от родилното?
Но те може да се ползват веднага след изписването на бебето.
Моя искаше са ги вземе по-късно, когато реално изпишат Самуил от Пирогов. Но не можело и той си беше в нас тези 2 седмици, когато бебока все още беше в болница. Тези дни при нас почнаха да текат когато мен ме изписаха от Шейново.

Днес сме на поредния контролен преглед в Пирогов, ще правят снимка на дробчето, за да видят дали всичко е ок.

Щица, спокойно. Сигурно е период и ще отмине. Аз бих слагала на гърда, щом търси, но нека и консултантите да кажат.

Моя от самото начало през деня яде на 2 часа, вече му свикнах. През нощта се случва да направи пауза от 3-4 часа Wink
А да - вече е минал 5-те кила, голям пухчо ми върви Simple Smile

# 591
Голямата ми дъщеря е с повръщане!Писна ми вече от болести! #Cussing out

# 592
Добро утро и от нас Hug

Честито на всички именници, да са живи и здрави!

Така сега да се отчета Grinning Вчера бяхме на ваксина, поплака си малко Сияна ама бързо и мина, пак я теглиха и мериха нищо, че преди една седмица точно бяхме ходили и резултата е 300гр наддаване за 7 дни, което си е супер newsm44

Днеска времето е отврат направо пак ще бъде един дълъг и скучен ден у дома Sad
Лек ден момичета  Hug

# 593
  • Пловдив
Добро утро и от нас Simple Smile
Честито на всички именници!
И двамата заспаха, та да видим до кога!Това се случва мнооого рядко!По често будуват и двамата Simple Smile
А времето в Пловдив е супер!Слънчево, сега е 14 градуса, а в 15,00 го дават 19градуса.Така, че храним се в 12,00 и излизаме!
Ние ноктите ги режем през няколко дни с ножичка на чико.Като се хранят не се съпротивляват и спокойно си ги режа Simple SmileИначе все са с рани Simple SmileНе ми харесват ръкавичките.
Хубав ден на всички!

# 594
  • София
Честит имен ден на Митето и на всички други които празнуват днес !

Щица
,и моето мнение е да го слагаш на гърда по-често и след всяко кърмене пробвай да се доизцеждаш.Дори и нищо да не излиза така стимуираш лактацията.И наистина това е временно и ще отмине  Peace !

Нашата драма вчера продължи до два през ноща.Приспах я стриста зора.Искренно се надявам ,че днес детето ще се държи по-различно и няма да ме разиграва като вчера!
Имам и друг проблем.Ние нали трябва да сме наобратно на другите ,моята девойка е супер спокойна докато я къпя ,но щом я извадя от ваничката и започна да я оправям започва един неистов рев ,едвам се справям!Ако има някой с подобен случай да даде съвет!
А нокти режа от много отдавна ,тъй като с ръкавичките не се разбираме никак.

alexa-smile ,малкия е страхотен сладур!

ето ви малко нови наши снимки http://www.facebook.com/album.php?aid=2076385&id=1173879904&l=41c0908191

# 595
Здравейте и от нас!
Трета вечер вече сме с колики  Cry Реве горкия като започне от 18-19 ч та чак до 22ч, докато заспи. Да не говорим, че и той се буди към 4 и започва едно мрънканееее  ooooh! Но какво да прави детето като си има зор. Вече направо не едва гледам  Tired

За лохиите и цикъла: аз вчера бях на контролен преглед при гинеколога. На мен лохиите ми бяха почти спрели от около 20-я ден. От тогава имаше само едно мътно течение и това е. Сега обаче ми дойде. То е едно слабо, мижаво,ту го има, ту не. От няколко дни е. Дойде ми след като запазих час при доки и добре, че стана така - той каза, че занего не е проблем да ме прегледа, дори е желателно. Та, резултатът от прегледае: забелязва се вече слаба функция на яйчниците (причината за цикъла), шевчетата са ок, вече можем с мъжо на спокойствие " да се обичаме"  Mr. Green и една изненада - доки ме е направил цитирам "като 16-годишна" . Обясни ми защо се е наложило това и че първите полови контакти ще са малко дискомфортни за мен. Е, нищо де - мъжо пък е много довелен  Laughing
А за цикъла: до 6-ти месец ще си идва и отива, когато му скимне и по колкото му скимне. След това трябва да се регулира. Аз съм на преглед вече, когато спра да кърмя, тогава ще ми пуска и цитонамазка.

Дне чакаме да ни донесат едни английски капки против колики. Ако има ефект ще пиша  Peace
При нас времето е слънчево днес. Ако бебчо "разреши", ще ходим на разходка днес  Simple Smile Дано като се събуди да се нахрани и да миряса, че имаче с тези колики, това напъване, мрънкане и пищене не сме за никъде  ooooh!

ААА за ноктите - режем ги от около 10-я ден. И Ицко много се драска. А като се напъва в леглото пада едно дране по бузите, челото, очите...а бе ужас  ooooh!
Татито ги режеше с нокторезачката от комплекта на бертони ( нокторезачка, ножичка и пила), но вчера го поряза и мисля, че никога повече няма да се престраши, на мен ще се пада честта  Whistling Инче нокторезачката си е с ограничител и е много удобна, просто нашия татко не избра най-подходящия момент. Най-добре като спи или е унесено бебчето тогава да се режат, че да не шава много  Wink

Олеееее, пак се олях, но нали пиша на няколко дни веднъж, та ето какво се получава  Mr. Green

Честито на всички именници днес!   bouquet

# 596
Щица, на палчето слагай риванол. Даже може да напоиш едно памуче и да му го лепнеш с лепенка на малкото пръстче   Grinning
Риванолът много помага. От спирта файда няма.

Нокти и аз режа с бебешка нокторезачка.

# 597
  • Варна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС! НАЙ-МНОГО НА МИТИ НА МАМА ЛИТА
Алекса, ние ноктите ги режем още от родилното. Използвам момента, в който е спокоен, но не спи. За паролата пиши ЛС на Яничка, защото сигурно пропуска това в постовете ти.
Щица, и ние се храним през 2 часа в голяма част от времето. Понякога и по-често. А с помпата не мога изцедя почти нищо. Ако много те притеснява, че нямаш кърма, отидете на пробно кърмене при педи. А и ще видиш колко сте наддали от предното теглене.
При нас навън вали и е мрачно  Sad , но пък две слънца греят вкъщи. Днес баткото се опитваше да чисти дупето на Дани и да разкопчава копченцата на жилетката му.  Laughing

Разгледах снимчиците, ами всичките ни бебоци са големи сладури  Heart Eyes

# 598
Добър ден мамчета и честит имен ден на Димитър на мама Lita !!! Да ти е жив и здрав и да споменават само с добро името му!!!   bouquet

Една почерпка от мен по повод рождения ден на моя мъж...  Mr. Green

Моята приятелка ще идва довечера да гледа малката и ние ще ходим малко да се поглезим на ресторантче и барче.  Flutter Не съм излизала от 100 години и много се радвам.  1dating

baby_doll, точно към тази активна гимнастика се бях насочила. Гледах още 2 модела, но този най ме грабна. Супер, още сега го поръчвам.  Hug

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 11:34 от Jani4ka

# 599
geryaleksandrova Страхотни снимки искам да разгледам подробно всички бебчета, но нямам толкова време!!! Моята принцеса също мълчи докато в коритото а после рев  Hug явно иска да стои във водата повече време.
Щица упоритост ...и аз съм като теб на час два ми виси по цицките милата, също се дърпа настрани с отворена уста и не захапва ,после спи и аз не я знам , а ми будува денем по 5 часа.
Ноктите ги изгризвам още като се прибрахме, пробвах и да ги режа с ножичка и двата варианта са валидни при мен.

Общи условия

Активация на акаунт