Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 323
  • 702
  •   1
Отговори
# 570
А за първа страничка най-много бебоци са се родили на 08.09.2010  Crazy

А на 9-ти - 3 момченца с името Александър  Grinning

# 571
  • София
Привет и от мен!
Влизам само да поздравя всички мами и техните бебчовци.
Нямам време да чета, но искам да споделя няколко неща от моя опит. (Между другото, днес Александра става на 40 дни)=
Ние имахме страхотен проблем с коликите и след като изпробвах доста неща (Инфакол, Колииф, Еспумизан, чайчета и и т.н.) намерих "вярната" комбинация. При моето бебе работи следната комбинация - торбичка с костилки от черешки (закупена от DM) и капки Био Гайа. Не казвам, че сме решили пробма, но имаме значителен напредък. Капките не ги давам по някаква определена схема, просто по веднъж на ден.
Аличка доста повръщаше, често пъти на фонтан и я заведох на гастроентеролог. Казаха ми, че има рефлукс и т.н. Честно казано не спазвам стриктно инструкциите на доктора, но след като спрях Инфакола повръщането значително намаля.
Mimsat, secret girl, Aila, аз все още боря проблема с кърменето. Според педиатърката (от която съм крайно недоволна и със сигурност ще я сменя) бебето трябва да поема 110-120 мл. кърма, а според гастроентеролога - не повече от 90, но най-добре било 60-70 мл. Да, ама не става, детето е гладно и 60-70 мл. не му стигат. В момента тя тежи около 4,100 кг. Поне веднъж - два пъти дневно ми се налага да я дохранвам или с изцедена кърма или с АМ. Обикновено успявам да изцедя 70-80 мл. нощем и с нея дохранвам през деня. Преди малко тичах до билкова аптека да си купя лактогонен чай да пробвам и с него да видя дали ще ми се увеличи кърмата. За съжаление зърната все още много ме болят, т.к. бебето така и не се научи да суче правилно. Дори и да успее да захапе част от ареолата, тя си прави езичето на фунийка и избутва гърдата навън, така че в устичката и да остане само зърното. И със стойката имам затруднения. Нещо не мога да си намеря удобна позиция и гърба ужасно ме боли. Много бих се радвала, ако консултант по кърмене има възможност да ме посети вкъщи. Аз живея в центъра до Пирогов.  

# 572
brilliant, аз се ограждам с възглавници, особено зад гърба, да ми е удобно, докато кърмя. Другото удобно място е фотьойл, люлеещ се стол, диван с възглавнички примерно.

vany666, Ади е голям сладур и прилича на теб според мен  Grinning

Аз все не стигам дотам да кача нови снимки. Ето сега мислех, ама бебчо се събуди след 5 минутен сън и отивам при него.

# 573
Здравейте майчета, най сетне намерих няколко свободни минути да ви изчета и да драсна някой ред Simple Smile
Гледам за течове си говорите, и аз съм още течаща, до кога ще продължава това чудо, ужас направо.
Да ви питам момичета, казаха ми ако е запушено нослето на бебто да и капна по една капка кърма в ноздричките, мислите ли че е удачно?
И още нещо, бели се главичката на Симона, отделно си имаме и крусти, но те са отгоре на главата, а това белене отсрани над ушите. Направо незнам с какво вече да  намажа. Първо я мажех с кремчето за корички на Клоран, мазах и с олиото на Бюбхен, мия главата с пяната на Мустела, мазах и с витамин А, е не минава това чудо.
Събуди се мойта красавица, така че доскоро момичета и спокойни нощи. Hug

# 574
И аз качих малко нови снимки Mr. Greenда не видя нещо,Адриан е много сладък и изглежда много голям,сигурно заради косата,моите деца и двете са плешивички горките Laughing

# 575
Най-накрая и аз качих малко снимки  Mr. Green
http://september2010.snimka.bg/baby/adrian.544064.21163379
А за първа страничка най-много бебоци са се родили на 08.09.2010  Crazy
Ние сме сред тях  newsm44 newsm44 newsm44 smile3521

# 576
  • София
днес малката здраво ми лази по нервите  Mr. Green .Цял ден ми селигави нещо ,хем иска да суче и хем да се оглежда  Crazy и като изтърве цицата се почва едно реване ...  Crazy луда ме направи .Това нещо продължи с часове.По едно време й се изнервих и я приспах ,метнах я в количката да вървим на разходка.Едвам завих зад блока и мойта нададе рев и почна да си яде ръцете и аз какво да правя седнах на бордюра на градинката ни и взех да я кърмя.Дупето ми змръзна на тоя камък  #Cussing out и какво ли не още.
Е оплаках се  Crazy поулекна ми .

# 577
  • Пловдив
И ние сме така... Sad
Имам чувството, че диването само чака баща му да отиде дежурен и започва да се кикерчи #Crazy От сутринта грам не е спал, добре, че е шезлонга, та да го люлам там, за да мълчи и аз да чета Rolling Eyes
Сега видях, че и хляб нямам Shocked Ще трябва да се ходи и до магазина, а с това ревливо бебе хич не ми се излиза Tired

# 578
  • Щастлива мама на 3 слънца

днес малката здраво ми лази по нервите  Mr. Green .Цял ден ми селигави нещо ,хем иска да суче и хем да се оглежда  Crazy и като изтърве цицата се почва едно реване ...  Crazy луда ме направи .Това нещо продължи с часове.По едно време й се изнервих и я приспах ,метнах я в количката да вървим на разходка.Едвам завих зад блока и мойта нададе рев и почна да си яде ръцете и аз какво да правя седнах на бордюра на градинката ни и взех да я кърмя.Дупето ми змръзна на тоя камък  #Cussing out и какво ли не още.
Е оплаках се  Crazy поулекна ми .
хахха и ние бяхма същата картинка днеска
ето и снимкаот вчерашното хапване

отивам да чета Simple Smile))))))

# 579
brilliant  аз мога да ти кава аз как се справям за сега с кърменето доста трудности срещам като теб: разранени зърна 2 седмици  кървящи, а аз ревяща(мавех с дефламол , когато мога ,защото той с еизплаква и след всяко кърмене ЛАНСИНОКС). И аз търся лактогенен чай....  Айви ми каза семена от сминдух, за всеки случай утре ще пробвам чая на хип гранулирания.ПОЗАТА всеки път различно както ми е удобно слагам възглавници дигам краката на масата по турски сядам , на кой както му е удобно според мен,защото мен ужасно ме боли гърба от упойката и корема от секциото общо взето сложна работа, но като ми се усмихне след като хапне равна няма ще кърмя докато мога  bouquet

# 580
  • Варна
Я да питам и вас може да има някоя компетентна мама по въпроса за бащинските!Мъжът ми подаде навреме документите, но счетоводителката излиза в болничен и ....документите остават не подадени в ной.Сега ще ни ги изплатят ли? Аз родих на 26,08, а те вземат заплати на 30-то число, ако е от значение.

# 581
alximika,аватара ти е супер  Peace!
*АДРЕНАЛИНКА* ,много сте сладки  Hug!

# 582
Kalinastamatova, нищо не знам за бащинските. Я кажи, че може и някоя друга майка да може да се възползва  Peace

# 583
Ivy благодаря за отговора.Да обсъждах с Айла проблема тя продължава д ами помага но мислях да не притеснявам пак да попитам във форума за чай, мислех че всичко се е оправило и е имало криза само.Та тези семена от сминдух има ли описание как се приготвят, колко семена колко вода и по колко пъти на ден???
Ето тук е описано доста подробно.

Mimsat, secret girl, Aila, аз все още боря проблема с кърменето. Според педиатърката (от която съм крайно недоволна и със сигурност ще я сменя) бебето трябва да поема 110-120 мл. кърма, а според гастроентеролога - не повече от 90, но най-добре било 60-70 мл. Да, ама не става, детето е гладно и 60-70 мл. не му стигат. В момента тя тежи около 4,100 кг. Поне веднъж - два пъти дневно ми се налага да я дохранвам или с изцедена кърма или с АМ. Обикновено успявам да изцедя 70-80 мл. нощем и с нея дохранвам през деня. Преди малко тичах до билкова аптека да си купя лактогонен чай да пробвам и с него да видя дали ще ми се увеличи кърмата. За съжаление зърната все още много ме болят, т.к. бебето така и не се научи да суче правилно. Дори и да успее да захапе част от ареолата, тя си прави езичето на фунийка и избутва гърдата навън, така че в устичката и да остане само зърното. И със стойката имам затруднения. Нещо не мога да си намеря удобна позиция и гърба ужасно ме боли. Много бих се радвала, ако консултант по кърмене има възможност да ме посети вкъщи. Аз живея в центъра до Пирогов.

Привет, всички бебета приемат различно количество кърма през отделните части на деня. Обикновено приемат по-обилни количества сутрин, а плавно към вечерта мл които изпиват на хранене намаляват. Някои бебета разбира се си имат собствено мнение по въпроса. Когато даваш добавка, би било добре да е след доброто изпразване и на двете гърди, така че те да са добре стимулирани и да се заяви увеличаване на лактацията към организма ти. При много деца, на които им се додава изцедено мляко и/или АМ се случва така, че се объркват от начина на засукване на гърдата и биберона на шишето. Това е и причината, да се предлагат алтернативи за дохранването като чашка, лъжичка, спринцовка (настрани между бузката и венеца), при които детето да получава храната си на порции и да няма объркване с техниката на засукване. При дохранването е добре детето да е в по-изправено положение, така че да полага усилия пиейки (то е по-скоро като лочене на малко коте) от чашка да речем и да не се излива директно в устичката. Бръмбазела живее наблизо и би могла да дойде да те види. Пращам ти телефона и на лични.

Ivy много благодаря за отговора.  Разбира се, че е удобно да ме питаш, нали аз искам помощ Simple Smile
Памперсите на Матея по принцип са доста напишкани и са около 6-8 на денонощие, нямат цвят и не миришат лошо, а като напишкано...аз пък как го обясних, но имам предвид, че според мен миришат нормално. Акането ни е обикновено на 24 часа по веднъж или два пъти, жълто като горчица или по течно, ако го сменям на секундата след наакването. Тургора също й е добре, веднага се възстановява, тя е малко по-матова и това се вижда веднага. Лиги има доста, даже прави балончета. Когато е будна доста маха с ръчички, краченца, смее се. Има обаче дни, в които яде по-рядко на около 4 часа и доста спи. На първата консултация бяхме наддали около 1100гр., но след това не сме се теглили. Това беше и последния ни преглед при педиатър, т.е. на 06.10. Честно казано не бих казала, че ни прегледаха обстойно, май беше повече като отбиване на номера, но това е свързано с факта, че сега сме при майка ми в Плевен и после се връщаме в София и ще сме при друг педиатър, та тук не искат много да се задълбочават. Иначе няколко пъти ми се налага по други причини да викам лекари вкъщи и този, който ми се видя най-свестен и отзивите за него са прекрасни, каза, че детето изглежда добре...но тогава още не бяхме във фазата, за която ти зададох въпросите си.
Относно моето хранене...причината да не се храня редовно е не само, че държа аз основно да си гледам детето и за секунда да не го оставям на друг, но и хич нямам апетит за разлика от преди.
Но щом е важно, ще гледам да се храня по-добре.
Благодаря много за помощта.
Всичко, което описваш като памперси, тургор, лигички, наддаване, бодрост звучи много добре. Вероятно може да помислиш, преди да се приберете в София да поискаш да претеглят бебето при същия лекар в Плевен или по-скоро на същия кантар, така че да имаш реално наддаване за някакъв период от време почти месец и да не се притесниш излишно, в случай че има голяма разлика в кантарите. Относно храненето не е нужно да преяждаш или да се храниш за двама, но все пак е добре да приемаш храна, организма ти работи усилено и може да има нужда от малко подкрепа Simple Smile

# 584
Ivy много ти благодаря. Точно така ще направя.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт