Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 331
  • 702
  •   1
Отговори
# 525
Боже не знаех за гроздето   newsm78. Няма да го ям повече,но имам проблем  спи не спи днес се събуди като бяхме на разходка(гладддд    )...мислех ,че съм си върнала кърмата като протекох онзи ден, но не.Помагайте какъв чай се пие за да имам кърма??????? Не мога да ям по 5 пъти на ден нямам толкова време тя папка пак по на час и половина денем, тази вечер глалдна си заспа милата ми   newsm45 Нахраних се мъжката  после на вечеря чак ми стана тежко. Сутрин имам мляко денем не какъв е проблема ???Консултантки   от ЛЛЛ ooooh! помагайте всичко нужно да си върнем млякото без да  се тъпчем и преяждаме ????
Много жени приемат грозде и децата им са добре, а ако забележиш, че от гроздето има влошаване, би могла да го хапваш без люспичката.
За чая опитвала ли си от семена на сминдух, смята се за доста ефикасен. За храненето, ако искаш виж какво писах и на Gergan_ka в предния пост, може да ти даде някоя идея.

Хормона, който отговаря за производството на млякото е с най-високите си нива приблизително между 2 и 8 сутринта. За това и се счита, че е добре да има поне 2 хранения в този интервал от време. Това е и времето от денонощието, когато почти всички кърмещи жени са с най-обилното си мляко. За разлика от бебенцата на изкуствено хранене, бебетата на майчино мляко не се хранят с еднакво количество мляко в различните части на денонощието (точно както и ние възрастните не се храним равномерно впрочем). Понякога ни се хапва повече, друг път малко по-малко и тъй като природата не ни е разграфила гърдите (за голямо съжаление на повечето от нас  Mr. Green) ни е дала други методи, по които да можем да съдим, дали бебенцето ни е приело достатъчно мляко. Добре е бебето да има поне 5-6 напишкани памперса за 24 часа, с безцветна или светла урина, до около 6-тата седмица поне 1-2 изхождания за 24 часа, а след около 6-тата седмица поне 1 изхождане веднъж между 1 и 7 дни (за бебета на изключително кърмене). Изхожданията обичайно са меки неоформени, жълтички с цвят подобен на горчица. Бебето да има добър тургор (при лек натиск с пръст върху бузката, цвета на кожата избледнява и при отпускане веднага би следвало да възстановява цвета си), да има влажност (лигички) в устичката, да е жизнена и енергична, когато е будна, да наддава добре и педиатъра да счита, че всичко е ок.

Ако имаш възможност хвърли поглед на описаното за храненето, лактогонните храни и компресията на гърдата в предния ми пост и прецени кое от това би било полезно за теб   bouquet

Имам едо въпросче към компетентните по лактация .Ходих до аптеката да си взема лактогенен чай ,но тъй като нямаше си взех семена на копър и анасон по отделно.Дали ще ми действат като лактогенния чай или трябва да си набавя и другите му съставки?

И двете съставки се счита, че са увеличаващи лактацията Simple Smile
анасон копър

При нас какво се оказа - денем има рефлукс, а вечер колики  #Crazy . Страшна работа! Нашата девойка по цял ден е раздразнителна, а вечер, макар и не редовно, реве от колики. Хрумна ми да поразровя из интернет, и открих, че най-вероятно има проблеми с рефлукса. Като суче винаги го прави бързо, а и при едно неразвито стомахче, редовно връща малки количества мляко. Откакто открих, че причината е рефлукс, детето спинка по-спокойно. Уригвам я по-дълго, макар и преди да не пропусках, и я държа изправена по-дълго време след хранене. Сега поне не си мисля, че детето ми има лош характер, а просто си страда, милото. Вечер обаче не знам какво да правя, коликите и не са много чести и не реве зверски, но пак си има. Сега съм и сложила топличко на стомахчето и е кротнала. Дали да и давам капки? Кое ли е по-малкото зло - коликите или запека?
Ако на някой детенцето му е като моето, да ме посъветва, моля  Hug
ЛЛЛ или НАПК Simple Smile, знаете ли какво друго може да помогне за рефлукса? Благодаря предварително!

Предполагам, че вече си прочела, че има и физиологичен рефлукс, т.е. състояние, което може да е съвсем естествено за тази възраст и рефлукс, който е добре да се вземе под внимание. Това може да е добре да се обсъди с педиатъра на детето, който да я прегледа и да прецени дали да ви насочи към специалист. Възможно е и да е безобидно състояние, което ви пожелавам.

Споменаваш, че суче бързо, а дали си опитвала да я кърмиш малко по-рано или сънена, когато може да суче малко по-спокойно и евентуално да приема и по-малко въздух? Бързо хранещите се деца, понякога лапат, пускат, въртят се и това може да е, когато са твърде прегладнели, ако и предложиш една идея по-рано, може би била малко по-спокойна? Обърни внимание, ако можеш дали се чуват цъкащи звуци по време на сучене, ако ги има това е индикация, че бебето не е поело добре гърдата и може да има нужда от коригиране на засукването, което допълнително да ви подпомогне в борбата с връщането на мляко и коликите. Може да пробваш това, което предложих и на Герганка "При бебенцата с рефлукс може да се окаже много подходящо да опиташ да я кърмиш изправена между гърдите ти, а ако ти е изморително да я държиш така, може да си помогнеш със слинг шал (където после може и да поспи, ако ти искаш да свършиш нещо), ако имаш такъв."

Много добре си се ориентирала, за топличкото, което в повечето случаи успокоява коликите. Често майките са доволни от гушкането на бебето голичко, в контакт с тяхната гола кожа (това успешно може да се приложи и от таткото да речем). Когато детето е по-коремче, върху вас, собствената му тежест може допълнително да го успокои. Носенето в слинг, полюшването в поза тигър върху клон, масажче, поставяне на нещо топличко върху коремчето (грейка с топла вода или с костилки, памперсите обикновено задържат за дълго време температурата на водата, с която са напоени) или топлата струя на сешоара (внимателно да не се изгори нежната бебешка кожа), който освен, че затопля и бръмчи имитирайки звуците, които бебето е чувало вътреутробно. Кърмата освен, че е храна е и с подходяща Т, която затопля вътрешността на детето, и по този начин също действа успокояващо.

# 526
Имам въпрос към консултантите по кърмене!
 Мога ли да даря кръв има инциатива за едно момиче във Варна по принцип съм кръводарител, но незнам дали има връзка с кърменето??? newsm78

Страхотно е, че имаш желание да помогнеш! Видях, че вече са ти отговорили. Hug

Момичета, имам въпрос към вас и към консултантите по кърмене - кое е по-малкото зло - биберон или да си смуче пръста?
Лапането на ръчичките, особено при малките бебета е по-скоро сигнал за глад. При бебетата под 6 седмична възраст може да е по-скоро неподходящо да се дава залъгалка по ред причини и засукването знаеш е различно от това на гърдата, и залъгва бебето във време, което то би следвало да суче, т.е. забавя се храненето във времето, което се отразява както на лактацията, така и на приетото от бебето мляко за 24 часа. Сукането от залъгалка дава сигнали на тялото за процес на хранене, а храна не постъпва реално, при лапане на ръчички/палче това би следвало в тази ранна възраст да е индикация за майката, че това е ранен сигнал за глад и тя може да е добре да предложи на бебето да се нахрани. Ако майката държи изключително много на залъгалката, то е добре поне да отминат първите 6 седмици, кърменето да се установи, всичко с него да е вече ок, майката и бебето да са свикнали заедно, да разпознават сигналите, които телата им дават и т.н.

...И аз исках да излезнем,но ми е много зле,с ужасноо главоболие,хрема,одеве ревнах и се наревах,обадих се на мъжо да си идва,че нещо не мога да се оправям с двете,като ми е зле.Аз от 2-3 дни пия един чай"Алпинист"-мащерка,маточина,жълт кантарион,риган и черна боровинка,и ми си струва,че Ивайла е по-спокойна.Консултантки:по колко чаши мога да пия,в смисъл билките да не вредят нещо?...
С билките, както съвсем вярно си се усетила е добре да се подхожда с внимание, някои може да действат лактогонно, а други намаляващо лактацията. Мащерката, маточина и ригана са по-скоро подтискащи лактацията и се ползват от майки с по-обилна лактация или при отбиване.
Билки които да се избягват при кърмене

# 527
Айви,благодаря за отговора,но снощи като разгледах състава на гранулирания чай на Хип има точно и маточина. Thinking

# 528
Добро утро!!!! Днес май пак ще има разходки.... 1stroller
Лек и слънчев ден от нас с Катрин:)))

# 529
Добро утро.

И ние сме с хъркащо носле сутрин. Обяснявам си го от климатика. Капвам малко физиологичен разтвор и се оправя положението и после проветрявам често и излизаме навън, ако не вали.

Дано днес по обяд се позатопли и не се скрие слънцето за да се разходим.

И ние имаме проблема със стълбите и носенето на ръце на количката, ама Хаук наистина са леки и успявам! Мама може всичко Simple Smile)).

Хубав и спокоен ден!

# 530
Момичета, подхващам една не дотам приятна тема,но някой може ли да сподели последствията от кърменето върху бюста? Защото добивам впечатление,че гърдите ми започват да се отпускат. Дали това се дължи на килограмите от бременността или на кърменето? Защото винаги съм имала голям и доста стегнат и оформен бюст, а сега...нещата се променят в много лоша посока. Моля ви, споделете впечатления,ако имате такива.

Консултантките по кърмене и те да помагат, ако има някакви упражнения за стягане,които могат да се правят или кремове, въпреки че не ми се вярва кремове да помогнат

Размера на бюста се определя по това колко мастна тъкан има, а стегнатия бюст от мускулчетата, които придържат. През бременността настъпват множество промени, през които и гърдата преминава. Когато жената забременее мастната тъкан плавно в продължение на 9 месеца се измества от жлезиста тъкан. Тя е тази, която ще осигури млякото на бебето. Когато жената роди, обикновено се достига до оптималното състояние, което жлезистата тъкан би заела. Хормоните, под чието влияние са се случвали всичките тези неща през бременността и които са задържали бебето да не се ражда, се променят когато раждането започне, променят се в хода на самото раждане и след него. Всички сте чували предполагам за хормоналния пик след раждането, когато хормоните се пренареждат. Ако в този момент настъпи и отбиване, което не е естественото продължение на раждането, промените преживени от гърдата в тези 9 месеца, трябва да претърпят обратния процес изведнъж. Това обикновено е голям шок за организма. Счита се, че колкото по-плавен е и обратния процес на преминаване от жлезиста към мастна тъкан, толкова по-благоприятно би било това за гърдите и толкова по-близка би била формата им до това, което е било преди бременността. До голяма степен има фактора ген, възраст, грижи, кожа и какво ли още не.  Wink

Когато лактацията се регулира много жени споделят, че усещат гърдите си "меки", "празни" и т.н., всъщност в тях най-често има точно толкова мляко, колкото е нужно на бебето. Когато плавно се преминава от кърмене, към захранване (захранването е и началото на отбиването) и постепенно към отбиване, толкова по-плавно би се получила преходността от жлезиста в мастна тъкан. Гърдите би следвало отново да започват да се "напълват". Едва ли може да се очаква бюста отново да е същия, но той не би бил, дори и жената да не кърми.

Palmirka видях, че старите питания си ги обсъдила с Айла   bouquet

Айви,благодаря за отговора,но снощи като разгледах състава на гранулирания чай на Хип има точно и маточина. Thinking
Предполагам, че както понякога се случва при едни може да действа така, при други инак. Причината в конкретна марка чай да го има, бих могла само да гадая. Възможно е, да е в по-малки количества, които евентуално да не се отразяват толкова. Има ли ограничения за количеството чай на ден? Може това да е причината  Thinking
Ако различните източници дават разнопосочна информация, би могла да помислиш какво желаеш за себе си. Ако избереш да опиташ, е добре да имаш едно на ум и ако забележиш нежелан ефект да спреш.   bouquet

Мисля, че прегледах всичко, ако неволно нещо съм пропуснала, моля да ме извините и да попитате отново  Heart Eyes

# 531
Айви,количеството е две чаши на ден,аз пия по една,защото иначе гърдите ми стават твърди.Действа ми добре.

# 532
Ulia,за ортопеда нашата педи ми препоръча Васев или Радичев,за Дърмонов каза,че на много родители мнението им е отрицателно.

# 533
Ulia,за ортопеда нашата педи ми препоръча Васев или Радичев,за Дърмонов каза,че на много родители мнението им е отрицателно.
bubbast, на нас ще ни дадат направление за ортопед на следващата консултация, която ще е на 23.11.
Ще се радвам да споделиш впечатления от ортопеда, към който се насочите.   bouquet

Да попитам мамите на момиченца. Забелязах, че между срамните устнички на беба, в задния край има нещо като бяла кожичка или ципичка. Отначало помислих, че е течение, но се оказа, че е кожа. Педиатърката каза, че не е гнойно образувание, а някаква гънка, която засега не е притеснителна. Въпреки това, обаче, на мен ми е тревожно. Дали има някой който може да сподели опит с подобен проблем?

# 534
Ivy благодаря за отговора.Да обсъждах с Айла проблема тя продължава д ами помага но мислях да не притеснявам пак да попитам във форума за чай, мислех че всичко се е оправило и е имало криза само.Та тези семена от сминдух има ли описание как се приготвят, колко семена колко вода и по колко пъти на ден???
bubbast какъв чай пиеш ти че от един веднага се наливат гърдите ??? Rolling Eyes

# 535
Добро утро от нас с крив Мити Simple Smile

върнахме се от консултацията
Димитър е наддал 1,300кг и е дръпнал с 5см  Grinning
педито иска задължително да давам Деавит, че много бързо наддаваме.
кара ме от 3-ти месец да давам сокчета ама аз мисля да не я послушам.
чурката започнахме да заголваме засега върви добре Simple Smile ама много ме е страх да я дърпам.
Биха му 2 ваксини като едната някаква 3-валентна и много е възможно да вдигне Т и да е крив.
сега поне заспа ама ще трябва след малко да започна да дебна с термометъра.
в резултат на това пропускаме днешната баня и разходка Sad
като разходката може и да я направим ако е много крив, ама малко ме  е страх да не вдигне Т и да сме навън
тук времето засега е гадно. намръщено и мрачно.

Момичета някой ползвал ли е памперсите на Хъджис? мисля да сменям памперса с хъджис ама още премислям.
нещо този памперс не ми харесва ама не знам какво да пробвам...

Hug Hug Hug

# 536
Здравейте и от нас с Ади  Hug
Мами абе тези колики са ужасно нещо  Sad Като се стяга и напъва от болки в коремчето ми повръща мъника.Може да е ял преди 3 часа и пак връща,резултата е рев,рев направо на мен ми се плаче заедно с него  Embarassed
Я ми кажете Био-гайата помага ли на вашите мъници и как я давате?
И още нещо-някоя от вас има ли още "течове"? На мен ми свършиха лохиите и ми дойде вече МЦ ама много странно-много малко като количество и се влачи вече 10 дни и продължава  newsm78 В това положение не смея да отида на АГ.
Лек ден на всички и да цункате бебчовците  Heart Eyes
При нас май днес няма да има слънце  Confused

# 537
Palmirka, чая е на Хип и е от този на гранули. Има и на торбички. Аз пия по две чаши на ден.  Grinning

Между другото аз грозде ям много и нямаме проблеми. Но аз махам ципата. Винаги съм я махала откакто имам колит. Мисля, че има значение.

Вчера голяма групичка сме се събрали в Южния парк. Аз бях обаче там само за 20мин да видя едни приятели, че после трябваше да ходим да търсим на татето ни подарък, че ни е рожденник утре. Та малката беше на първия си шопинг.  Laughing Иначе аз съм всеки ден в парка, живея точно до него и ми е супер удобно.

А за срещичка се бях замислила. Може да я направим пак във Фея, само че ще им кажем да ни резервират единия от големите салони. Хем място бол ще имаме хем няма никой да ни пуши хем можем да си кърмим на воля.   Joy   Ако се видим по обяд през седмицата няма да има никакъв проблем, сигурна съм.

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 10:42 от Jani4ka

# 538
Palmirka,ето това е чая.По-нагоре писах,че има и плодов,зависи кой предпочиташ.Чашата е 200мл,поне на мен ми действа добре.Яж и орехи също,а и не се безпокой,периодът ще премине,Ивайла снощи и тя беше на гърда от 5 и 30 до 7,нещо изключително рядко е да се случи така,то не беше рев,то не беше чудо,все едно нямам грам мляко,в 7 я дръпнах и до 8 и 30 я залъгвахме,тогава пак яде и заспа.А може би при мен и психически настройката ми е такава,че като мине час гърдите ми да са пълни.Не знам. newsm78
http://smehurko.com/catalog/product_info.php?products_id=2747

# 539
Привет момичета,ние вчера правихме пита на Диди и всичко мина много весело  Mr. Green  Heart Eyes,мама се радва на подаръците овече от детенце  Mr. Green !И на мен ми се иска да излезем днес,че после го дават застудяване,но ще чакам да стане обяд,защото маи пощипва още.
Нещо разредихме редиците  Mr. Green ,като мине тоя периот сигурно пак ще сме пред коповете  Mr. Green !
Поздрави  Heart Eyes  Hug !

Общи условия

Активация на акаунт