. Няма да го ям повече,но имам проблем спи не спи днес се събуди като бяхме на разходка(гладддд )...мислех ,че съм си върнала кърмата като протекох онзи ден, но не.Помагайте какъв чай се пие за да имам кърма??????? Не мога да ям по 5 пъти на ден нямам толкова време тя папка пак по на час и половина денем, тази вечер глалдна си заспа милата ми
Нахраних се мъжката после на вечеря чак ми стана тежко. Сутрин имам мляко денем не какъв е проблема ???Консултантки от ЛЛЛ
помагайте всичко нужно да си върнем млякото без да се тъпчем и преяждаме ????За чая опитвала ли си от семена на сминдух, смята се за доста ефикасен. За храненето, ако искаш виж какво писах и на Gergan_ka в предния пост, може да ти даде някоя идея.
Хормона, който отговаря за производството на млякото е с най-високите си нива приблизително между 2 и 8 сутринта. За това и се счита, че е добре да има поне 2 хранения в този интервал от време. Това е и времето от денонощието, когато почти всички кърмещи жени са с най-обилното си мляко. За разлика от бебенцата на изкуствено хранене, бебетата на майчино мляко не се хранят с еднакво количество мляко в различните части на денонощието (точно както и ние възрастните не се храним равномерно впрочем). Понякога ни се хапва повече, друг път малко по-малко и тъй като природата не ни е разграфила гърдите (за голямо съжаление на повечето от нас
Ако имаш възможност хвърли поглед на описаното за храненето, лактогонните храни и компресията на гърдата в предния ми пост и прецени кое от това би било полезно за теб

И двете съставки се счита, че са увеличаващи лактацията

анасон копър
. Страшна работа! Нашата девойка по цял ден е раздразнителна, а вечер, макар и не редовно, реве от колики. Хрумна ми да поразровя из интернет, и открих, че най-вероятно има проблеми с рефлукса. Като суче винаги го прави бързо, а и при едно неразвито стомахче, редовно връща малки количества мляко. Откакто открих, че причината е рефлукс, детето спинка по-спокойно. Уригвам я по-дълго, макар и преди да не пропусках, и я държа изправена по-дълго време след хранене. Сега поне не си мисля, че детето ми има лош характер, а просто си страда, милото. Вечер обаче не знам какво да правя, коликите и не са много чести и не реве зверски, но пак си има. Сега съм и сложила топличко на стомахчето и е кротнала. Дали да и давам капки? Кое ли е по-малкото зло - коликите или запека? Ако на някой детенцето му е като моето, да ме посъветва, моля
ЛЛЛ или НАПК
, знаете ли какво друго може да помогне за рефлукса? Благодаря предварително!Предполагам, че вече си прочела, че има и физиологичен рефлукс, т.е. състояние, което може да е съвсем естествено за тази възраст и рефлукс, който е добре да се вземе под внимание. Това може да е добре да се обсъди с педиатъра на детето, който да я прегледа и да прецени дали да ви насочи към специалист. Възможно е и да е безобидно състояние, което ви пожелавам.
Споменаваш, че суче бързо, а дали си опитвала да я кърмиш малко по-рано или сънена, когато може да суче малко по-спокойно и евентуално да приема и по-малко въздух? Бързо хранещите се деца, понякога лапат, пускат, въртят се и това може да е, когато са твърде прегладнели, ако и предложиш една идея по-рано, може би била малко по-спокойна? Обърни внимание, ако можеш дали се чуват цъкащи звуци по време на сучене, ако ги има това е индикация, че бебето не е поело добре гърдата и може да има нужда от коригиране на засукването, което допълнително да ви подпомогне в борбата с връщането на мляко и коликите. Може да пробваш това, което предложих и на Герганка "При бебенцата с рефлукс може да се окаже много подходящо да опиташ да я кърмиш изправена между гърдите ти, а ако ти е изморително да я държиш така, може да си помогнеш със слинг шал (където после може и да поспи, ако ти искаш да свършиш нещо), ако имаш такъв."
Много добре си се ориентирала, за топличкото, което в повечето случаи успокоява коликите. Често майките са доволни от гушкането на бебето голичко, в контакт с тяхната гола кожа (това успешно може да се приложи и от таткото да речем). Когато детето е по-коремче, върху вас, собствената му тежест може допълнително да го успокои. Носенето в слинг, полюшването в поза тигър върху клон, масажче, поставяне на нещо топличко върху коремчето (грейка с топла вода или с костилки, памперсите обикновено задържат за дълго време температурата на водата, с която са напоени) или топлата струя на сешоара (внимателно да не се изгори нежната бебешка кожа), който освен, че затопля и бръмчи имитирайки звуците, които бебето е чувало вътреутробно. Кърмата освен, че е храна е и с подходяща Т, която затопля вътрешността на детето, и по този начин също действа успокояващо.

Ако се видим по обяд през седмицата няма да има никакъв проблем, сигурна съм.