Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 324
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
само един пример ще дам за една от "сташните болести" - полиомиелит. Като чуем полиомиелит или детски паралич, както му казват, всички се ужасяваме и в представата ни изниква парализирано за цял живот дете. Но като потърсим по-детаилна справка за заболяването какво установяваме?  - В 90% от случаите полиомиелитът протича безсимптмно - човек дори не разбира, че е бил заразен и го е изкарал!! В 10 % о случаите има някака симптоматика, и едва в 1 % от случаите се засяга нервната система с поява на парализи, като в 65% от случаите на парализи, с времето се изчезват. Е, нека сега да сметнем какъв е риска детето ни да се разболее първо от полиомиелит, псле от това да попадне в този 1% ? ....

Между другото,може да се сложи моно -ваксина против полиомелит.Което е по-щадящ вариант от поливаксините. Peace
    Гореспоменатите факти за доста интересни.

Селме, поръчай си книжката, няма да съжаляаш, пише много както за самите болести, така и за ваксините срещу тях, рисковете и т.н...
    Ще я видя тази книжка,благодаря.
    Но...си имам едно на ум....Да не се засегнеш сега,мила nlight.  Simple Smile
    Хората,които пишат книги,било ЗА или Против каквото и да е,обикновено си имат дар да убеждават.Владеят речта и разбират от психологията на хората.Така че.... ми е малко трудно да им се доверя съвсем сляпо.
   И затова освен книгите аз лично много залагам на живото информиране:от други хора,от лекари,от хора с алтернативни погледи и т.н..
    За мое щастие досега съм срещнала 3-ма медици,които поставят ваксините под въпрос.Ето това за мен е НЕЩО!  yes

# 286
Стоунче,не съм много на ти с хомеопатията,макар че децата са при лекар хомеопат и дори вече на малката съм давала от хомеопатията,защото се беше разкашляла.Може и да не е добре да се комбинира с друг вид лечение,но на опаковките пише че е възможно Peace.А и друго си мисля-нали бактериите се лекуват с антибиотик-би ли помогнала само  хомеопатия при бактериална инфекция,при вирусна е ясно ,че антибиотика няма място,но иначе?Аз си мисля,че ако настинките започнат да се борят още в най-ранен стадий с хомеопатия,много често няма да се наложи да се стигне до болнично лечение.

# 287
  • София по рождение

Между другото,може да се сложи моно -ваксина против полиомелит.Което е по-щадящ вариант от поливаксините.

За мое щастие досега съм срещнала 3-ма медици,които поставят ваксините под въпрос.Ето това за мен е НЕЩО!  yes

Както неведнъж съм споменавала тук, моята педиатърка е една от тях. Посъветва ме да не слагаме всички ваксини. И точно за полиомиелита каза, че най-трудно се приема от децата и прави най-проблемен следимунизационния период.
Ще я попитам за моноваксина на полиомиелита.

# 288
Има дори много лекари, които практикуват подобно комбиниране. Има много хомеопати, които лекуват изцяло с хомеопатия и смятат, че паралелно да се ходи на психолог е добра идея. Но на мен възгледите на тази хомеопатичка при която бях са ми присърце - интуитивно им вярвам и съм щастлива от този факт. Та самите хомеопатични хапченца за много от "нормалните" лекари не са нищо повече от пудра захар. Това е така, защото, когато например хомеопатичката ми даде хапченце сяра, това не означава, че пия сяра. А хапчето по-скоро носи информация за този елемент. Сярата е разтворена толкова много хиляди пъти, че от елемента дефакто не се намира в хапченцето. Но на принципа на това с водата, за което преди писах дейста. То носи енергията на елемента. За това не е хубаво да се смесва с други лечения. Просто тази енергия вече не действа. По-скоро на принципа на внушението може да има ефект, ако има. Точно на внушението разчитат според мен лекарите, които смесват леченията, защото те са наясно, че този елемент така да се каже го няма в хапчето. Сега се сетих и за една аналогия по случая. Това е като да познаваш човек с който не се разбираш, но спомена за него да ти влияе за да станеш по-добър човек. Така и ако пиеш например сяра ще е кофти, но енергията на(спомена за) елемента ти действа благотворно. За да има ефект обаче трябва да се открие, кой елемент ти липсва и съответно да ти го предпише. И за това не винаги резултатите са мигновени.
Е разбира се, когато ми беше скъсан менискуса хомеопатията не помогна Simple Smile
Също така хомеопатията всъщност се състои и в това, че човек се излекува благодарение на друга болест. Например страдам от някакво вътрешно заболяване и когато пия хапченцата започва да ми се появява обрив. Това е нормално и дори хубаво, защото означава, че организма се изчиства. Най-лесния начин е чрез кожата. Понякога обаче се вдига температура и др. И така винаги, когато отида при хомеопатичката с последвало нещо тя се радва все едно виц и разказвам Simple Smile Нооо много ми се кара, когато започна самолечение, защото така дефакто стопирам нейното. Не знам дали се разбра. А и цял ферман изписах...извинявам се, на когото съм била досадна.
Ние излизаме на разходка, че наявън е лято - поне в Младост! Честито на всички печеливши! Wink

# 289
   И затова освен книгите аз лично много залагам на живото информиране:от други хора,от лекари,от хора с алтернативни погледи и т.н..
Разбира се, аз също не се информирам само от кижки. Моето джипи също смята, че ваксините не трябва да са задължителни защото крият много рискове.

# 290
 Hug Hug
Здравейте, честити месечинки на всички Simple Smile
Май ще се излиза, че слънце пече в центъра .....

Малко бях настинала, но май бързо се отървах, ас бебо засега не показва симптоми.

Лек и спорен следобяд и прекрасна вечер.

Стоунче, беше интересно това, което си написала за хомеопатията  Peace

# 291
Днес времето се пооправи.Бяхме с малкия на една хубава разходка.Аз мислях,че ще се разпищи за храна ,но юнака издържа геройски 4 часа без ядене.(Да припомня ,че и през нощта направи огромна пауза)Днес ме изненадва.
Дано още малко се задържи така времето преди да дойде зимата.

# 292
  • Stavanger, Norway
Благодаря на всички за поздравите  Hug
Днес направихме страхотна разходка  Peace Направо съм във възторг от малчо  Heart Eyes Такова нещо май за първи път ни се случва - що народ го гушка и му се радва, а то не гъкна. Спа си през цялото време. Абе кротушко си беше  smile3501 Ех, ако занапред са ни все така разходките ще спра да се оплаквам  hahaha
За ваксините - ще ги сложим. Грешка или не вече ги подкарахме. Но днес се консултирахме с друга педиатърка която работи и с хомеопатия (но не само) и тя каза, че след такава реакция е добре да се изчака до втория прием 2 месеца, а не веднага  на другия. Та утре ако трябв ще се карам, ама ще ги сложат както аз искам  Naughty Някакм и писна да ме правят на будала за тяхно удобство  Crossing Arms
За хомеопатията - мнението ми не е особено положително. Спомням си как мъжа ми беше вдигнал Т иму бяха изписали някакви гранулки, дето трябвало да ги пие 4-5 дена за да му смъкне Т. А той милия възрастен човек с 40 градуса как ще чака 4-5 дена да подействат гранулките  Crazy #Crazy И си пи разни други неща за да смъкне (той от традиционните лекарства неможе да смъкне вкл. и Нимезил, Аулин...). За съжаление нашия синковец май се е метнал на него по реакциите на ваксините и Т  #Cussing out И други примери за хомеопатията мога да дам, но все пак ще изпробвам разнихомеопатични неща преди ваксините да видим дали ще облекчи реакциите все пак  Peace

# 293
  • Бургас
Цветулке, радвам се че сте по-спокойни  Hug
buggy-съжелявам за лошите новини за свекъра ти, дано все пак всичко да се оправи.

Бургаски мами в четвъртък хайде на среща в морската!!! Пишете вие-къде и в колко  Peace Аз  пак ще бъда през целия ден там-имате ми номера)))

# 294
И ние бяхме два часа навън, всичко беше ок, но като се прибрахме направо истеряса в чудо се видях ooooh! рев до пресипване половин час, защо беше цялата работа не разбрах, накрая заспа за 20 минути и като се събуди я накърмих. Вече яде на 3 часа, но се буди и през ноща за две кърмения.

# 295
  • Stavanger, Norway
Рибката , ако идваме до морската ще звънна да питам къде сте  Peace
Между другото има ли някой, на който бебока му спи завит през глава? Аз го отвивам, той се завива сам и се сърди ако не е на неговата, а мен ме е страх да не се задуши Sad

# 296
  • IT
Ние се прибрахме накрая в София. Да ви кажа хич не ми се прибираше. В Плевен апартаментът е на центъра на града, до всякъде стигам пеша, абе кеф.
Утре сме на консултация и пак ще сме без ваксини-още има по някой друг сопол.
На мен носа ми тече като чешма, мензисът ми дойде вчера след главобол и стомахобол, абеее протекла съм от всякъде.

# 297
cvetullka, защо не му купите спално чувалче?

# 298
  • в 1001-та нощ
Рибката , ако идваме до морската ще звънна да питам къде сте  Peace
Между другото има ли някой, на който бебока му спи завит през глава? Аз го отвивам, той се завива сам и се сърди ако не е на неговата, а мен ме е страх да не се задуши Sad

навремето са се задушавали в повърната течност, вече мисля са големи и имат рефлекси  Hug

от скоро нашия, като го сложа по корем с главичка на страни -  го завивам - така, че да му стане козирка на ушето и очичките, да му е притъмнено и приглушено....да не ходя съвсем, като котка наоколо .....

от изв. време бях започнала на себе си да прилагам тази тактика, ако е шумно и светло и добре работи, а и е топло;)))

иначе до скоро не понасяше шапки, ръкавици и други покриващи дразнила, завит е само, ако спи, не е горещо и е свикнал, а цяло лято си откара отвит и голичък ( по боди)  Peace

# 299
  • София
АЗ всичко чета,но време за писане нямам.Сега се сетих да ви питам слагате ли чорапогащи на бебчетата или само по панталонки,а търлъчки слагате ли или си карате с чорапки?

Общи условия

Активация на акаунт