Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 341
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Danito_d хомеопатията е подходяща най-вече за профилактика и увеличаване на имунитета, за лекуването основно се ползва стандартна медицина. След като кашля детето значи не е излекувано, твоята приятелка да се консултира с лекар. Моите деца също изкараха бронхиолит, но се справиха доста бързо буквално за 2-3 дни.

Момичета да ви се оплача, в къщи имам фабрика за нокти, то бива-бива ама нашето си е направо промишлено производство, а малчуганите не обичат тази процедура въобще, режа нокти само вечер когато са заспали дълбоко, вече съм станала виртуоз за 5мин. режа ноктите на ръцете и на двамата  Grinning

Cvetulka да сте живи и здрави още дълги години да се радвате на прекрасни дечица

За ваксините - слагам всички ваксини, досега сме нямали никакви проблеми (нито с баткото, нито с Ради) дори не се зачервява мястото на ваксиниране, надявам се и занапред да сме така. Досега имаме сложени 2 Пентаксим и 2 Синфлорикс, другата седмица ни предстои трети прием.

Нашето дете доста си поспива, цяла нощ, и през деня спи поне 4 пъти по полови  - един час, дори сега имаме съседи които къртят с машина и не му пречи да спи сладко, дано да продължава така малчугана.

# 271
Danito_d хомеопатията е подходяща най-вече за профилактика и увеличаване на имунитета, за лекуването основно се ползва стандартна медицина. След като кашля детето значи не е излекувано, твоята приятелка да се консултира с лекар. Моите деца също изкараха бронхиолит, но се справиха доста бързо буквално за 2-3 дни.

ТиНе, благодаря!
Чисто информативно: какво лечение ви предписаха? Те са вече 2 седмици болнички, явно нещо неправилно са ги лекували  newsm78

# 272
Здравейте и от нас Simple Smile
Данито,аз мисля,че хомеопатията в случая може да е като допълнение на лечението.

Вчера бяхме на консултация-вече сме 6200 и 62 см(ама как сме ги нагласили само Laughing).Сложиха ни първи прием на Синфлорикс и Пентаксим.На Пентаксима гък не каза,обаче като и биха Синфлорикса голям рев падна,.Но иначе в къщи като се прибрахмме засега няма проблем.Дадох и панадол и Туя и е добре.Спа си нормално и не е мрънкала(пу-пу).По това се подразбира,че аз ще слагам ваксини Peace

Да се оплача-у нас са се намъкнали дървеници,направо съм ужасена.Утре ще се изнасяме на село и ще викаме фирма да ги мори тия гадини.Каката цялата е нахапана от тях,ще нося всички юргани и одеала на пералня,а спалнята с матрака заминават на боклука(добре,че не са нови).Четох из нета,че били голяма напаст тия гадини....

# 273
   Светлана,и аз го имам този страх от евентуалната зараза.Но е факт,че ваксините не предпазват от болестите на 100 процента.Като пример съвсем скорошната(преди 1-2 години) епидемия на Коклюш.... Rolling Eyes
да, то точно това е въпроса - че всички си мислим, че ако не си ваксинираме детето то непременно ще се разболее от "страшните" болести . Впрочем всеки би трябвало да се запознае по-подробно със самите болести, начина на заразяване, разпространение и т.н защото в повечето случаи тези болести съвсем не са толкова страшни или пък просто вече са изчезнали - и то НЕ заради ваксините. Също така ваксинираните деца също се разболяват от тези болести, а някой твърдят, че те се разболяват по-често дори.

Абе..човек трябва да търси информация и то не само от едно място...
Аз лично имам 3ма познати, които са се ваксинирали и са боледували от същата болест. Единия дори се е разболял от хепатит след ваксина против хепатит.
Майка ми например ми каза, че аз почти не съм ваксинирана. Поне половината от полагаемите за времето ваксини ги нямам. А сега ваксините са още повече дори. Е, факт е, че не само не съм се разболяла от "страшните болести" ами и никога не съм боледувала, освен много рядко от разни леки настинки и т.н. В болницата съм била два пъти - за раждането на децата ми:)

# 274
Селме, мерси за линковете. Ще ги прегледам и аз ще пусна по-натам, тези от които ние с мъжа ми четохме.
  Линковете ,които пуснах основно се въртят около Аутизма и това,от какво може да бъде причинен.В смисъл,че ваксините не са центъра им.
   Пусни и твоите линкове,когато можеш.Макар че то е ясно ,какво целят ваксините:да намалее шанса да се разболеем от Коклюш,Морбили,Тетанус и т.н.. Докато неваксинирането намалява шанса от разболяването от Астма,Алергии,Алцхаймер,Аутизъм...
   Повечето (не всичките) болести,от които се ваксинираме не са чак толкова опасни,макар и хич не са приятни.Но си идват и си заминават.....Докато Астма или Аутизъм....си остават за цял живот....
   Уф....Защо отново се захващам за темата.Уж реших да не я засягам повече....  Rolling Eyes
   Но.....И аз съм в търсене на най-доброто решение.Така че с готовност ще чуя всякакви мнения по въпроса.  Peace Peace Peace

Съжалявам за свекъра ти.  Confused

# 275
nlight ,писали сме заедно!  Simple Smile
margi_tr,благодаря за споделеното!  Hug
Имам близка,която няма нито една ваксина.Не мога да кажа,че цял живот е живяла в лукс условия и не е била изложена на риск от зарази,но е факт,че така и не се е разболяла  с нищо,от което се слагат ваксините.

# 276
Оха, това с дървениците като го прочетох и цяла настръхнах, а никога не съм виждала дори такова нещо...дано да не видя.
За ваксините и аз не съм чела, но ме е хванало шубето само от постовете в тази тема, а ако взема да попрочета и ще ми се видят много по-страшни от болестите за които се бият. Дори вече смятам, че ако ми предложат на мен да ми ги бият и няма да се съглася, за разлика от преди два три месеца, когато ме беше страх от болестите повече.
Ще видя какво ще правя, но за сега Калоян е все още със запушен нос и накашля и ако прилича на мен ще си е така цяла зима. Може би ще избера само някои ваксини. Този пентаксим от къде си го измислиха и сега са им опитни зайчета...айде да не псувам...имам чуството, че ще го забранят след някоя друга година.
Следва едно обширно обяснение за възгледите ми за хомеопатиятам, така че може да го прескочите, ама не се стърпях да не го напиша:
Цитат
Данито,аз мисля,че хомеопатията в случая може да е като допълнение на лечението.

Ето тук смятам, че е основната грешка на хората, които се лекуват с хомеопатия, но разбира се това е много философски въпрос. Може да се спори и разсъждава много по темата. Хомеопатичката, при която се лекувах аз, категорично ми е казала, че паралелно с хомеопатията не се прави никакво друго лечение. Дори ми се накара хубавичко, когато и казах, че и на психолог съм тръгнала. Каза, че и това е лечение, но на психиката. Традиционната медицина пък лекува само физическото, а двете неща са неразделни и трябва да се лекуват едновременно - както прави хомеопатията....имам да пиша по темата много, но ще спра, че тук за дуго иде реч.
Аз затова не смея преди годинка да водя Калоян при нея, защото не бива да се дават никакви лекарства други, дори и спрея за нос сигурно ще ми каже да не пръскам. А ако вдигне температура и не трябва да давам нищо ще полудея. За това и докато бях бременна и прокървих спрях да ходя, че ми каза нищо да не пия. Лекарите пък ми предписват 100 неща и аз...накрая се поведох по акъла на докторите, за което разбира се сега съжалявам Simple Smile

# 277
Аз също не съм боледувала от нито една от тези всички болести.Дори нито една шарка не съм карала и даже малко се притеснявам,че сега ще ги изкарам с малкия,ако разбира се той ги кара.

# 278
Размишлявам си тук относно това, че децата не може да ходят на детска градина, ако нямат ваксини. Но те и да имат като гледам пак е твърде вероятно да не са на детска, защото нали няма места. Та представяте ли си да си натровя сега детето, за да е на детска и после да не ми го вземат - кофти тръпка. Следващата ми мисъл е: В частните детски трябват ли ваксини? Но пък те са толкова скъпи, че ако се съберат две деца спокойно може за същите пари да се вземе детегледачка. Последват вече разни доводи "за" и "против" детските градини. Но според мен, не е загуба ако не ходи на детска - стига аз да мога да ходя на работа. Малко егоистично звучи, но не стигнах до този извод само заради своето благо.

оо зз градините... каката е ваксинирана със всички задължителни ваксини (с последиците от тях) и въпреки това не можах да я запиша на детска градина. Пробвахме на ясла на 2 г, но много плачеше и сърце не ми даде да я оставя...прибрах си я. После с градините беше ужас- нямаше места, първата година не знаех, че трябва да се наредя на опашка още в първия работен ден на новата година в 4 сутринта пред детската за да имам шанс да влзе.... Другата година въпреки 4е бях първа в 4.00 пред ДГ на 3ти януари в студа...пак не я приеха. За сметка на това, моята съседка която подаде документи доста след мен, успя с връзки да си вкара детето.

И така не стана с градините, едва последната година успях да я запиша във филиала за половин ден. Относно това че няма да ти вземат детето ако няма ваксини - за всичко има начин! Никак не е невъзможно предвид цялата ни тъпа система. Освен това има и частни градини, детегледачки, баби..айде сега... За мен това не е причина да сложа ваксините. А и ако си намериш свестен джипи...може пак да бъде детето "редовно ваксинирано" Simple Smile)

# 279
хомеопатията....имам да пиша по темата много, но ще спра, че тук за дуго иде реч.

Пиши...нали за това е форума.
На мен лично ще ми бъде интересно........

# 280
хомеопатията....имам да пиша по темата много, но ще спра, че тук за дуго иде реч.

Пиши...нали за това е форума.
На мен лично ще ми бъде интересно........
И на мен!  Peace

# 281
само един пример ще дам за една от "сташните болести" - полиомиелит. Като чуем полиомиелит или детски паралич, както му казват, всички се ужасяваме и в представата ни изниква парализирано за цял живот дете. Но като потърсим по-детаилна справка за заболяването какво установяваме?  - В 90% от случаите полиомиелитът протича безсимптмно - човек дори не разбира, че е бил заразен и го е изкарал!! В 10 % о случаите има някака симптоматика, и едва в 1 % от случаите се засяга нервната система с поява на парализи, като в 65% от случаите на парализи, с времето се изчезват. Е, нека сега да сметнем какъв е риска детето ни да се разболее първо от полиомиелит, псле от това да попадне в този 1% ? ....

# 282
Селме, поръчай си книжката, няма да съжаляаш, пише много както за самите болести, така и за ваксините срещу тях, рисковете и т.н...

# 283
  • в Кошера
Да се оплача-у нас са се намъкнали дървеници,направо съм ужасена.Утре ще се изнасяме на село и ще викаме фирма да ги мори тия гадини.Каката цялата е нахапана от тях,ще нося всички юргани и одеала на пералня,а спалнята с матрака заминават на боклука(добре,че не са нови).Четох из нета,че били голяма напаст тия гадини....

Преди 2-3 години ни бяха нападнали гадовете. Оказа се, че всичко идва от скарите на спалнята....Изхвърлихме ги, изхабихме 3-4 опаковки Райд, купихме нови скари и всичко се оправи, до специализирана помощ не се стигна  Peace

Ясли, градини.....мисля да се задействам още напролет, че я се доберем, я не  Rolling Eyes Пък 500-600 лв. в частна не ми се дават  Mr. Green

# 284
А това е 600 на месец нали? Много е ...какво толкова включват в тези пари? За хомеопатията ще се включа след часче, че някой пак е гладен и този някой не съм аз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт