Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 261
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Извинете ме за невежеството някой може ли да ми обясни какво е ЕБХ?  Embarassed

И Борис така прави като го къпем: хваща се за ръба на коритото от двете му страни и рита с една самодоволна физиономия  Mr. Green понякога ме е страх да не обърна стойката и да цъмбурне и за това винаги го придържам с една ръка  Peace
На мен ми стават дрехите от преди да забременея включително и панталоните, но не ми стоят както бих искала  Confused  вече съм 58кг, но нормално си бях 52/53, а преди да забременея бях качила, че работех на летището и там имахме стол обаче един път видях как ми слагат салатата с ръка!!! и от тогава единствената ми алтернатива беше МакДонтлдс или т.нар. джънкфууд и сега имам да свалям още 5кг ( с тая бира (течна баничка) не знам точно как ще стане)

svetlana79 защо не пробваш с пилатес? Много е приятно и не са толкова силови тренировки. Аз после се чувствам много добре, като се събудя сутрин ми е едно заспало и после 20мин с голямата топка и се чувствам готова за новия ден с бебо  Crazy а и стяга доста. В арена има филмче за упражнения с джимбол/фитбол (другото й име е суизбол) не помня кое от наименованията й използваха, а самата топка я има в "Спорт Депо" за 27лв. ако те интересува ще ти дам още инфо като напр. как да си избереш размера на топката и др.  Peace

# 421
Здравейте

Имам въпросче към мамите със секцио - мазахте ли белега с нещо; ако да - с какво и има ли полза?  newsm78
Аз имах изпсано едно кремче от дерматолог, но не го намерих и накрая открих, че не се внася вече. Ако някой може да препоръча нещо ефикасно или то вече е след дъжд качулка?  newsm78

Kонтратубекс е чиста химия и аз лично получавам сърбеж от него, явно съм алергична. Не го смятам за много ефективен. Има далеч по-добър вариант, на билкова основа, който се произвежда от Байер - Мадекасол. В същия ценови сегмент е, размазва се много нежно и мисля, че дава по-добри резултати!

Кремът обаче, който на мен най-много ми помогна при удебеляването на белег (и то сериозен) и прибирането му е Дерматикс. За съжаление е доста скъп. Ако все пак решите да минете на по-скъпа версия, неговата по-евтина алтернатива е Зерадерм.   

(Копирах ти стар мой пост. И да, има смисъл да си мажеш белега. Има и едни лепенки cica care май се казваха. Google за тях. Били мн ефикасни, но не съм пробвала лично).  Peace

# 422
Териса, ЕБХ е естествена бебешка хигиена. Идеята за ЕБХ застъпва тезата, че бебетата отлично разбират естествените си нужди и това, което се иска от нас, е не да ги държим нон-стоп огащени в запарващи памперси, а да им помагаме да се изпишкат/изакат нормално извън гащите.

Т.е. ЕБХ, Маритка, в никакъв случай не предполага да слагаш бебето на гърне!  Stop Освен че още не могат да седят добре (ако изобщо), ранното приучаване на гърне крие рискове бебето в по-късна възраст да отказва да се изхожда, където трябва, като един вид протест, че толкова рано са го мъчили и дресирали да сяда на гърне.

ЕБХ предполага майката, когато й се струва, че бебето ще пишка или ака, да го издържа над мивка/легенче или където й е удобно и с подходящ звук (шшшш, пишшшш, имитиране на напъване като при акане) да го подкани да се облекчи. Ако не стане, не стане. Не стоим така по 10 мин, докато ни изтръпнат ръцете, а на бебето му измръзне дупето. Идеята на ЕБХ е всичко да става плавно, без насилие, с търпение от страна на майката и без излишни амбиции, че ето на, от днес нататък, бебето ще пишка и ака само извън гащите и ще е 100% сухо.

Аз не предлагам често, когато се сетя само или когато не съм много заета около големия. Но интересното е, че Борис сякаш ме изчаква да му предложа, защото се е случвало да го преобувам и да го държа по голо дупе на леглото, докато се суетя около Никола или нещо друго и детето не пишка. И след малко го нося в банята и му предлагам да пишка над мивката и той мигновено се изпишква.

Естествено, има и случаи, предложила съм му - не ще. Тъкмо го обуя и се изпишка  Laughing

Има тема за ЕБХ в Общия отчетен подфорум, аз съм я пускала навремето, но отдавна не съм писала в нея, че нямам нищо ново да казвам Simple Smile Ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424945.0;topicseen

# 423
  • София по рождение
По отношение на захранването съм чувала, че се захранва с каша само при условие, че детето не наддава добре. Иначе вариантите са 1. Плодово пюре 2. Заленчуково пюре 3. Каша. Ако бебето не наддава добре захранването би могло да бъде 1. Плодово пюре 2. Каша 3. Зеленчуково пюре. Соковете са между храненията, 1-2 пъти дневно.

Не ми се спори с никой. Големият ми син не понасяше кашите /то пък тогава освен Слънчо и лечебните на Хумана, друго нямаше, а Слънчо не се разтваряха добре/. Сега чувам, че кашите и на Ганчев и Слънчо били доста хубави, аз за разкош, когато му дойде времето и ако не наддава достатъчно бих взела каши на Хумана, имат доста голям асортимент или на Топфер, но ми се ще да пробваме и БГ, да видим дали са ги догодили.

# 424
Някой да знае дали е истина това за вигантола е вярно ,че бил токсичен и го изтегляли от  мрежата и пускали някакъв  негов заместител??

# 425
# 426
С килограмите и аз съм много зле. Точно в неделя си пробвах няколко чифта дънки и накрая дори излязох на разходка с едните и ...оттогава ме боли операцията - голяма съм идиотка. Но и аз също се депресирам, че са ми тясни и то не само в корема, а и в краката.
ЕБХ и аз се чудех до сега какво означава Simple Smile

# 427
Ето ни и нас в коритцето Simple Smile

# 428
Хихи, че сладко и весело бебе. А на последната снимка прозява ли се или иска да налапа някой? Нашия и той така дзяпа като му мине нещо покрай устата  Laughing.
А тази вечер за първи път се обърна от корем на гръб Simple Smile Много съм радостна по този повод.
Някой пробвал ли е със залъгалка 2ри размер - тези, които се водят от 6 до не знам колко месеца? Мисля от няколко дни дали не му е малка бибата и затова да я плюе. Така хубаво си я смучкаше преди, а вече е залъгалка повече за мен, отколкото за него.

# 429
Благодаря ти, stone, на последната снимка си лапа си току що измитата ръчичка  Laughing

# 430
Някой пробвал ли е със залъгалка 2ри размер - тези, които се водят от 6 до не знам колко месеца? Мисля от няколко дни дали не му е малка бибата и затова да я плюе. Така хубаво си я смучкаше преди, а вече е залъгалка повече за мен, отколкото за него.

Аз... На една от лекциите ми бяха дали НУК 6-18 месеца. Забелязах след неколкократно ползване. Смуче я без проблем от новородена, че и ушите ѝ плющят.  Mr. Green Онзи ден купувах нови залъгалки и в захлас да си избирам цветове, не съм погледнала размера. Сега има още две с размер номер 2. Simple Smile

Светла, много чаровни снимки! Страшно изразителна сладурана.  Heart Eyes

# 431
  • в Кошера
Моят дзвер упорито отказва всякакви биби, защото явно по-вкусно нещо от пръстите й няма  Rolling Eyes Joy Mr. Green До такава степен си бърка в устата понякога, че започва да повръща...

Дрехите от преди бременността си ги нося още от изписването, НО разните му там "портокалови" екстри, с които се сдобих по някои заоблени части, си седят  #Cussing out И тая противна линеа-негра  Sad

# 432
Здравейте, здравейте.  Grinning

В това хубаво време вчера и днес хич не съм и посягала към компа... и гледам доста съм изпуснала.  Popcorn   Laughing
Спорната тема я подминавам.

Ние скиторим по цял ден навън с децата, излизаме в 11ч и се прибираме в 19ч. Събираме последните слънчеви лъчи.

Каката от две седмици изявява голямо желание да спи при баба си, та вече често оставаме сами с бебо. И като го приспя малкия в 22ч. и оставам без деца  Mr. Green ... свободно време... взех да си припомням какво беше това..
И в тази връзка - второто дете го гледам безкрайно по-лесно от първото. Радвам му се, знам си грешките от първото и ги избягвам, нямаше никакъв стрес и нагаждане(с първото имаше), не се панирам от всяка пъпка/кихавица/сополче... карам го наистина доста лежерно.. а важните решения ги вземам още по-категорично. Знам точно какво искам за бебето и го отстоявам пред лекари/баби/познати и т.н.

Относно килограмите - сега съм по-слаба от времето, когато забременях. Много се радвам, защото не полагам никакви усилия в тази насока. Много съм мързелива.

Изключително кърмене до 1год. - не е за мен. Убедена съм, че на детето няма да му липсва нищо, ако е само на кърма. Но аз ще захраня преди първата година. Станала съм доста нетърпелива и съм зажадняла за соц. живот. При мен се застъпиха отглеждането на Габи до 3 год. и раждането на Росен. Това много удължи майчинството при мен, стоенето вкъщи, бебешките истории... иска ми се да изляза от това ежедневие вече, а изключителното кърмене до късно го изключва като възможност.

Ще захраня не по-рано от шестия месец. Не разбирам, между другото, логиката на изказването "Ако е на кърма бебето - може по-късно да се захрани, ако е на АМ обаче - трябва да е по-рано." Защо? Захранва се по-късно, защото храносмилателната с-ма на бебето не е още добре развита. И затова кърмата/АМ се обработват от организма най-пълноценно и безпроблемно. Защо тогава да се захрани по-рано? Къде тук е разликата в кърмата и АМ?И двете са достатъчна храна за бебето през първата година от живота му.

# 433
  • София
Моя дзвер днес не спря да си чеше горния венец.та да попитам по запознатите от мен.кои зъбки излизат или започват да растат първи? И кога ли ще пуснат новите партиди Вигантол?

# 434
мерси евридика!  Peace

хели,как по време оно е имало само слънчо бе? аз купувах и на нестле,а и още една,две имаше помня,които опитах,но не одобрих,та останах на слънчовите някои само видове и на нестле всичките ги харесвахме и аз,и детето Wink

изабела,не съм много сигурна,но мисля долните изкарват първи.

пумби,мерси! теб те добавих и някои от останалите,но незнам всички ли са. който иска д аме добави аз съм Мария Солитарио във фейсбук,но на латиница.

Общи условия

Активация на акаунт