Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 223
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добро утро!

Аз днес имам кола и съм решила да направим една по-дълга разходка в морската. Взимам запасите кърма и към 11/11:30 ще съм там. 0887 330035 ми е номера който иска да се присъедини  Hug

Между другото и ние живеем отделно и то от както сме се запознали- преди това всеки си живееше пак отделно в своя си апартамент сега сме в наш си и никога не съм живяла със свекървата, ама това не й пречи да се изказва "вие не знаете как се гледа дете, ние имаме опит" Както и да е. Ще се занимая един ден с нея няма да е днес. Събудих се в супер настроение и няма да си го причиня Simple Smile

Хайде до скоро  Hug

# 586
MammaMmia, дали пък не я мъчат зъбките? Това с гризането на ръчичките....много прилича. И Алия започнаха да я тормозят, и тя на моменти с такава страст си ги хапе, чак ми прилича на кученце дето се бори с някоя обувка Simple Smile)) Като я нося ми захапва кокал4ето на палеца и пак много страстно го хапе и смуче. А биби не иска. Имам две съседки с бебета и при двете дразненето от зъбките и запо4нало към 3тия месец.

# 587
За свекървите ooooh!-и моята дава постоянно съвети, на живо по телефона абе само съвети.
  Съвети.....
  Моята направо се разпорежда!Нямате си представа,колко е грозно и гадно! newsm11

# 588
и аз немога да участвам в дискусията със свекървите.моята живее в друга държава Party

Алессандро също неистово се опитва да си набута и двата юмрука наведнъж в устата,хапе вече и ръката нагоре....абе направо ми е жал за него.стана и ревлив,и неспокоен (не,че някога е бил спокоен,ама сега засили),вече му връзвам лигавник,че ми омръзна да го преобличам след като си мокри за отрицателно време дрехата с лиги.и аз се чудех зъби ли са или нещо друго.....забелязах и че много иска да суче.не от глад струва ми се,а просто е така за успокоение.това съвпада с предишните симптоми,които казах. понеже мен може да ме броите почти като първескиня (не съм кърмила и детето ми първия път нямаше проблеми с никнене на зъби,колики-молики и тези нормални неща),та нямам идеи какво означава всичко това.първото зъбче на голямото ми дете изби някъде по това време-на възраста на Алето  и дори неразбрах.един ден просто го забелязах:)

нлайт,много готин сайт си пуснала за захранването.снощи четох малко докато закусвах с кюфтета в 02.30 часа хахахахахаха.....ще го дочета след малко,ако не се събуди дребен.
аз мислех по-активно да го захранвам след 6-ия месец,но след като прочетох малко там и реших,каквото и да става (май ще почна работа) да гледам да е на кърма основно.дано успея! ако зависеше от мен наистина до една година щеше съвсем минимално да го захранвам,а да си е повече като кърмаче,но за жалост може дами се наложи и нещо друго:(

# 589
  • Тук и сега
според американските педиатри и 7 дена е нормално

Даже 10 Laughing

Егати и тъпотията. Всичко това са токсини.

Криса, аз бих му давала водата от преварени овесени ядки.. или аз самата бих яла такива ако кърмя. Ако няма ефект ще прибегна до Дуфалака.

# 590
според американските педиатри и 7 дена е нормално

Даже 10 Laughing

Егати и тъпотията. Всичко това са токсини.

Криса, аз бих му давала водата от преварени овесени ядки.. или аз самата бих яла такива ако кърмя. Ако няма ефект ще прибегна до Дуфалака.

"Единствената храна или напитка, от която се нуждае бебето през първите 6 месеца от живота си, е само и единствено кърмата. Ако бебето се изхожда по-рядко, не се притеснявайте, това е често срещано при изключително кърмените бебета, нормално е те да акат до 1 път на 7-10 дни! Това се дължи на факта, че бебето усвоява кърмата толкова пълноценно, че организмът му просто няма какво да изхвърли! Можете да познаете, че бебето не е обезводнено по факта, че то все пак мокри по 6-8 памперса на ден. (За изкуствено хранените бебета единствената храна през първите 6 месеца трябва да е адаптираното мляко. Ако бебето е изкуствено хранено и има запек, това може да е сигнал за алергия към белтъците или протеините в адаптираното мляко и следва то да се смени, но не и да се дава сок.) (По данни на Световната Здравна Организация (СЗО), УНИЦЕФ, Американската Академия по Педиатрия (ААП), Канадското Педиатрично Общество (КПО))"

нлайт,продължавам да чета. много хубав сайт!! така синтезирано и хубаво обяснено всичко!

момичета прочетете сайта,който нлайт пусна вчера! струва си.аз мисля точно така,както  е описано там да захранвам!

# 591
маритка, и на мен много ми харсва, мисля, че е оптимално добър подхода и така ще захранвам. Дано само да имам достатъчно кърма... Praynig

а за никненето на зъбките знам, че започва да ги дразни много преди да се покаже зъб4ето. Може на 7-8 месеца да излезе, а още от 3тия по4ва да ги дразни, защото то си расте вътре във венеца...

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 11:56 от nlight

# 592
  • Sofia
Аз съм решила да захранвам след 6-ия месец, дори при навършен 6-и. Но се чудя дали да е по този начин, посочен в този сайт, аз така захранвах каката или да е педагогическо захранване. Но смятам, че и единият и другият начин са достатъчно щадящи и не биха породили алергия или нещо подобно. СЪс сигурност кърмата ще е предимство пред твърдата храна до 1-ата годинка..
Мързел, това за акането при изключително кърмените бебета, не е нещо изфантазирано от нас, а е казано от лекари. Peace

# 593
Здрасти на вички!!!
Изчетох ви по диагонал,ама то вие сте писали безобразно много Crazy

Ние сме си вече в Сф.Вчера временце беше хубаво-изкарахме 2 ч без да ревем на вън,днес само 1 ч и ревнахме,че сме гладни,Пак ядем на 2,5 ч,сигурно ще растем LaughingЗверски ми хапе зърната,,дъвче си юмруците и долният венец е кървясъл.С две думи и ние сме като вас.В Четвъртък сме на консултация,ще ни бият първата ваксина и ще ни мерят дупето Peace

За свекитата-супер си ми е.Живеем заедно по 5-6 м в годината и проблеми никакви,виж с майка ми редовно спорим,особенно като вземе да ми дава акъл,а вижданията са толкова различни......Тя е зодия Дева и за нея е важно всичко да е подредено и нагласено,бебето да не е по ръцете и такива разни.Аз съм Водолей-имам си ред в моят хаус,но най-важно ми е децата да са доволни и усмихнати,а не да ми е подредено и лъснато,като,че след 1 час Ив няма да направи същата кочина LaughingНе знам дали има връзка със зодийте де,но аз така си го обяснявам Laughing

Нашият "3 дневен запек" го оправиха тиквата и крушите PeaceВодата от ОВЕСЕНИ ЯДКИ съдържа ГЛУТЕН и НЕ се препоръчва при бебета под 6 м,незахранени с глутен.Кивито също много помага при запек,дават го и на съвсем малки новородени бебенца Peace

Сега ще прочета за захранването,но предвид нашите кг,съ сигурност няма да е с каша или картоф Laughing

# 594
маритка, и на мен много ми харсва, мисля, че е оптимално добър подхода и така ще захранвам. Дано само да имам достатъчно кърма... Praynig

а за никненето на зъбките знам, че започва да ги дразни много преди да се покаже зъб4ето. Може на 7-8 месеца да излезе, а още от 3тия по4ва да ги дразни, защото то си расте вътре във венеца...

аз продължавам да чета! не само за захранването.сега четох какво причинява плачът! оле това ме разби.аз не,че го оставям да плаче,но всички ме упрекват,че го глезя много (с изклювение намъжа ми май) и да съм го оставяла.ох добре,че слушам инстинктите си! само,че нества дума,че само плачът предизвиква смущения у бебето,ами и ако бъде оставено от майка си.примерно на детегледачка.то не,че не го знаех аз това пак инстинктивно и без да чета "книги",но.....ами ще си променя критерийте за търсене на работа.само събота и неделя ще мога да работа.да го гледа баща му.това предполагам не е толкова стресово вече,а и не е за цял ден.ох жалко,че моя мъж неразбира български.как да му покажа да прочете това? чрез преводачката в гугъл незнам колко добре ще стане:(

# 595
С преводачката май никак добре няма да стане, за съжаление.
А моята свеки е дева пък аз водолей. Ама не е от зодията, защото и мъж ми е дева. Иначе и ние отделно живеем, но откакто се е родил все след работа идва или дори към 2 следобяд и "ме отменя" в разходките. Ама аз съм си виновна, сега като се поопънах всичко се понарежда. Оставях и го поради една причина основно, но както се казва - "Прави добро, яж л***о." - с извинение   Embarassed

# 596
Гаца Баца (марита),яго дай този материал за плача,моля те!
Баткото изобщо не съм го оставяла да плаче,винаги и изцяло съм била на неговото разположение.Но сега с бебката.....не се получава....Често й се налага да полаче самотно,докато спасявам баткото от поредна беля или бой на площадката,или бързам да сготвя за гладните мъже или....какво ли не още...  ooooh!
  Определено второто ми дете расте в по-различни условия и ..... като следствие получава по-различно възпитание.  Rolling Eyes

# 597
Здравейте момичета.
Преселвам се тук от юнската тема. Ще надничам и във вашата темичка, да си сверявам часовника с вас и да дискутираме различни въпроси от бебешкото битие.
Горда майка съм на юлче, което трябваше да се роди на 25 юни по календар, но дойде на бял свят на 8 юли. Казва се Никола. Изцяло на кърма е, вода не пие, вече има по два приема Пентаксим и Синфлорикс.
Поздрави:
Мария

# 598
селме,ето http://karmene.greatnow.com/harvard.html

добре дошла maretu,и аз съм мария:)

# 599

Общи условия

Активация на акаунт