Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 281
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
хехе, а защо си мислиш, че ще боледуват?  Недей да се изказваш по-този начин, защото звучи дискриминиращо...

Ти явно не си спомняш случая с морбили и неваксинираните циганета в Сливен. Simple Smile Че и 5 смъртни случая имаше доколкото си спомням.
Нищо дискриминиращо няма. Ваксините са задължителни за всички, освен ако няма медицински показания дадена ваксина да не се постави.

# 331
Като ви чета започвам да се замислям дали наистина ваксините не действат на 100 % или просто някои УЖ ваксинирани деца се разболяват, а майките им не си признават, че някой педиатър просто им е бил печата????

# 332
хехе, а защо си мислиш, че ще боледуват?  Недей да се изказваш по-този начин, защото звучи дискриминиращо...

Ти явно не си спомняш случая с морбили и неваксинираните циганета в Сливен. Simple Smile Че и 5 смъртни случая имаше доколкото си спомням.
Нищо дискриминиращо няма. Ваксините са задължителни за всички, освен ако няма медицински показания дадена ваксина да не се постави.

не аз не си спомням, а ти не си запозната с много неща. Няма нищо чудно, че мислиш по този начин. Но нито имам намерение нито има смисъл да споря с теб за това, защото за да стигна до тук аз за разлика от теб доста съм чела и съм се интересувала по въпроса. Които иска може да се информира, които го е страх от това нека си вярва в което му харесва.

и освен това - по-добре детето да изкара морбили отколкото да поема риска да се разболее завинаги от мого по-страшна и инвалидизираща болест и да знам, че аз с чиста съвест съм му я причинила.

# 333
Такива крайни мнения не е много редно да се дават.Такова нещо като задължителни не мисля ,че може да се използва за ваксините. Всеки има правото да си реши за собственото му дете и никой не може да го критикува и да го съди особено без да е запознат със случая.

# 334
на мен пък ми е странно защо в детските градини не взимат деца без имунизации... че нали би трябвало тези дето са имунизирани да са уж защитени? За кого тогава са "заплаха" неимунизираните деца?

Аз искам да направят детски ясли и градини специално за неваксинирани деца. И всички неимунизирани - там, да си боледуват колкото искат и от каквото решат.   Peace

хехе, а защо си мислиш, че ще боледуват?  Недей да се изказваш по-този начин, защото звучи дискриминиращо...
Реален случай, който обсъждахме на скоро с познати. Майката на дете, което е на химиотерапия не смее да го пусне на ДГ, защото там има поне едно неваксинирано дете. "Готиният" лекар просто е набил печата, че са сложили ваксини и така мама не поема отговорност нито за това, че не е сложила ваксината на детето си, нито за последствията от това.

# 335
не аз не си спомням, а ти не си запозната с много неща. Няма нищо чудно, че мислиш по този начин. Но нито имам намерение нито има смисъл да споря с теб за това, защото за да стигна до тук аз за разлика от теб доста съм чела и съм се интересувала по въпроса. Които иска може да се информира, които го е страх от това нека си вярва в което му харесва.

От все сърце ти желая да не ти се разболяват дечицата, че тогава съвсем друга песен ще запееш. А ти от къде точно знаеш аз колко и какво съм чела, че това не ми стана ясно. Още повече пък с какво съм запозната и с какво не. Смешна си.

За мен неваксинирането е модерно, но безотговорно. Няма да пусня детето си на градина сред неваксинирани деца.

# 336
разбира се, че трябва да са по желание ваксините. Някъде по-нагоре бях писала, че аз например по4ти не съм ваксинирана. Като бебе понеже съм недоносена са ми спестили голяма 4аст от ваксините. Е... нито съм се разболяла от нещо страшно, нито боледувам изобщо от нещо по-страшно от настинка. За сметка на това голямата ми дъщеря съм я ваксинирала със всички задължителни ваксини и по мое мнение те само са и навредили. Освен 4е боледува много и има респираторна алергия, имаше и доста неприятни неврологични смущения по едно време като беше малка. Сега много силно подозирам за това ваксините.

А..и на градина пак не я приеха нищо, че е с пълен имунизационен картон Simple Smile Просто тук във Варна положението с градините е много зле...

# 337
margi_tr, права си, но същевременно е ужасно да пропагандирате разни недоказани съвсем твърдения! особено за майки като мен, за които това е първо детенце! като прегледаш темата в нея се говори предимно за страшни болести и други такива неприятни неща  Stop

п.с. nlight, разбрахме вашата позиция за ваксините. Моля ви спрете да я чепкате Н-та страница! Tired

# 338
Такива крайни мнения не е много редно да се дават.Такова нещо като задължителни не мисля ,че може да се използва за ваксините. Всеки има правото да си реши за собственото му дете и никой не може да го критикува и да го съди особено без да е запознат със случая.

Към този момент, в БЪЛГАРИЯ, съществува ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ИМУНИЗАЦИОНЕН КАЛЕНДАР. Не случайно се казва за-дъл-жи-те-лен, не препоръчителен, нито с право на избор, нито опционален. Мога и с по-големи букви да го напиша. Щом е законово уреден като задължителен, то никоя майка НЯМА ПРАВО сама да решава нито за собственото си, нито за чуждото дете!

# 339

От все сърце ти желая да не ти се разболяват дечицата, че тогава съвсем друга песен ще запееш. А ти от къде точно знаеш аз колко и какво съм чела, че това не ми стана ясно. Още повече пък с какво съм запозната и с какво не. Смешна си.

За мен неваксинирането е модерно, но безотговорно. Няма да пусня детето си на градина сред неваксинирани деца.

не ми пука колко съм ти смешна Simple Smile Ти пък си груба, изказваш се гадно..както направи и с Клер... изобщо, трябва малко да се погледнеш отстрани и после да даваш класификации, кой бил смешен или пък лоша майка която си държи детето гладно Simple Smile

# 340
на мен пък ми е странно защо в детските градини не взимат деца без имунизации... че нали би трябвало тези дето са имунизирани да са уж защитени? За кого тогава са "заплаха" неимунизираните деца?

Аз искам да направят детски ясли и градини специално за неваксинирани деца. И всички неимунизирани - там, да си боледуват колкото искат и от каквото решат.   Peace

Реален случай, който обсъждахме на скоро с познати. Майката на дете, което е на химиотерапия не смее да го пусне на ДГ, защото там има поне едно неваксинирано дете. "Готиният" лекар просто е набил печата, че са сложили ваксини и така мама не поема отговорност нито за това, че не е сложила ваксината на детето си, нито за последствията от това.
ето това е парадокс Simple Smile Нали нейното дете е ваксинирано -> следояателно не можеда бъде заразено и да се разболее.? Нали така? Защо тогава тя се притеснява да го пусме на градина?

# 341

Към този момент, в БЪЛГАРИЯ, съществува ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ИМУНИЗАЦИОНЕН КАЛЕНДАР. Не случайно се казва за-дъл-жи-те-лен, не препоръчителен, нито с право на избор, нито опционален. Мога и с по-големи букви да го напиша. Щом е законово уреден като задължителен, то никоя майка НЯМА ПРАВО сама да решава нито за собственото си, нито за чуждото дете!

Напротив, всяка майка ИМА ПРАВО да решава сама кое е най-добре за СОБСТВЕНОТО И ДЕТЕ! Освен това има и закон за информирано съгласие..про4ети го Simple Smile

# 342
enna, и за мен е първо дете.Аз нищо не пропагандирам.Аз самата ще си ваксинирам детето.Просто казах,че не може да се казват такива крайни тези.
Диването,като е задължителен я ми обясни защо не се бият точно както е във въпросния календар,а когато имат ваксината.Значи от наша страна са задълженията и отговорностите,а от страна на държавата ????А като са задължителни и като вследствие от тези ваксини някое дете (като моя брат) се разболее от СМЪРТОНОСНА болест и умре.И се доказва,че е от ваксина какво се случва??? Аз ще ти кажа - НИЩО.Извинявам се за поста си,но просто не издържах вече.

# 343

ето това е парадокс Simple Smile Нали нейното дете е ваксинирано -> следояателно не можеда бъде заразено и да се разболее.? Нали така? Защо тогава тя се притеснява да го пусме на градина?
А знаеш ли какво се случва с имунната система по време на химиотерапия?! Айде помисли малко и тогава пиши кое е парадокс Simple Smile

# 344
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
margi_tr, права си, но същевременно е ужасно да пропагандирате разни недоказани съвсем твърдения! особено за майки като мен, за които това е първо детенце! като прегледаш темата в нея се говори предимно за страшни болести и други такива неприятни неща  Stop

п.с. nlight, разбрахме вашата позиция за ваксините. Моля ви спрете да я чепкате Н-та страница! Tired

Съгласна съм. Вчера дори се зачудих дали форумът ми е толкова полезен или само ме психира. В нета има достатъчно информация всеки може да разгледа и да направи избора си  Peace

Аз за ваксините съм се изказала отдавна и няма да се повтарям (уф ядосах се  #Cussing out) - живото доказателство за НЕваксинирането е глухонемият ми брат. Това не е по-малко страшна диагноза и "леко" заболяване! Осакатен е за цял живот просто защотото не са му сложили една ваксина. Сега приятелите му се броят на пръстите на 1/2 ми ръка (в Бургас има толкова много глухонеми!) за работа няма да ви говоря, за социалната му пенсия изобщо. Да не говорим как това НЕваксиниране е объркало живота на родителите ми да се мъкнат по квартири в Пловдив (заради училището) при положение, че имаме 2 апартамента и къща в Бургас. А ние с брат ми и братовчед ми (жертва на друга нелепост) да живеем в гарсониера. Ето до това доведе НЕваксинирането...Според мен си е чиста хипария да не ваксинирате, честно!
Ох айде ядосах се...добре че Борко спи да не му предам негативите си. Извинете ме за резкия отговор, но нали за това е всичко тук да споделяме, да изказваме мнения. Е, аз се повторих с мнението си за НЕваксинирането, но като гледам и други се повтарят...Айде да спрем до тук, ОК?

Общи условия

Активация на акаунт