Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 266
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Хайде да се върнем към любимите и безкрайно "интересни" и никого нестресиращи теми...Филип направи пауза от 8 ч през нощта и се изака след не знам колко дни неакане (дори не съм ги броила). Mr. Green

Ами тогава да споделяме какви са здравословните ни проблеми и да се вайкаме, че ако не знам какво си, еди кво си ...?

На мен нашата тема ми заприлича безкрайно много на български вестник! Crossing Arms

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 14:10 от Анонимен

# 376
аз ще ти кажа, че ти за мен си още по-смешна, но и много повърхностно разсъждаваща. Това, че вярваш на сляпо без дори да си се поинформирала малко...колкото и да твърдиш,  че си го правила си личи, че не е така.  А и да, все пак си груба:) Но ти не се обиждаш, че ти казвам тези неща нали? Аз не съм груба...аз съм Не лицемерна Simple Smile)))

Нлайт, а защо си мслиш, че точно ти си много информирана? На каква база раздаваш оценки  newsm78
Последните дни се начетох на един куп глупости как ваксините причиняват аутизъм, без към тия изказвания да са прикрепени някакви конкретни научни доказателства. Само хипотези и лични наблюдения. Че на това отгоре си позволяваш да обявяваш за невежи и нечели хора, които са на друго мнение  #Crazy

явно сме чели разични неща Simple Smile

а иначе не обвинявам никой, като каза диването, това е просто "НЕ-Лицемерие" Simple Smile
Е това изказване е мега зряло и показва желанието за водене на конструктивен спор по дадена тема  Laughing Поздравявам те за него  Peace
А Диването да вземе да почерпи, че така изведнъж се превърна в такъв авторитет  Joy

виж, нали знаеш, че когато някой не желае да види някой неща, колкото и големи лупи да му сложиш на очите, той все ще стои със стиснати очи. Ето затова няма смисъл да се опитвам да показвам нещо, което ще бъде отхвърлено веднага само поради простата причина, че отсрещната страна не желае да го види...от страх, че ако го види, ще се наложи да се изправи пред един наистина труден избор. Уважавам майките които независимо какво решение са взели, първо са се запознали наистинаи с двете страни на медала, а не просто да обиждат тези, които са избрали другата страна.
Така е, спор няма. Само че тия, дето сте избрали "другата страна" на медала не давате вид на много отговорни хора. Защото лично аз не виждам желание и воля да носите отговорност и да си понесете последствията от този ваш избор. Избирате да не слагате ваксина - ОК. Обаче, след това педиатърът ви подправя документите и утре ако стане проблем в следствие на този ваш избор - вие ни лук яли, ни лук мирисАли. Освен това ми се струва ужасно цинично хора, които не слагат ваксини, имат подправени документи за това, да пишат как видите ли вие, то въпреки ваксините, пак има епидемии. Еми грозно е, съгласи се.
Та мисълта ми е, че нямам нищо против че избирате "другата страна". Само че бих уважила такъв избор, ако човекът който го прави седи 100% зад него, готов да си понесе всички последствия от него.
Това ми е мнението по въпроса. No offense  Peace   

# 377
Много са се разгорещили страстите! Един ден не съм чела и темата заприличала на бойно поле  Laughing
Явно ни липсва толерантност, момичета, да приемаме чуждите решения и да се опитваме да прозрем логиката зад тях.

Тук имаме примери на пострадали от ваксини, и на пострадали от липсата им.
Всеки сам избира в какво да вярва, нали така? Както и мисля, че никой не се прави на по-умен или по-грамотен от други тук, просто сме се събрали уж да си бъдем полезни.

НО като гледам, нещо не се получават нещата. Колчем се зачепка някоя по-деликатна тема и се хващаме за косите. Лоша работа!

# 378
  • Sofia
Жалко, че отново в темичката имаше по-остро изразени мнения.
Първо искам да благодаря на Мързел, за това че се сети да приветства бъдещите юлки, аз след малко ще направя същото, а и също и на нея и на всички останали да пожелая да сме живи и здрави, другото се постига.

Относно темата за ваксините, аз лично съм страшно много раздвоена и наистина не знам как да постъпя. Няма да давам оценка на когото и да е било какво пише или за какъв се смята или пък как се държи с останалите във форума, всеки си има глава на раменете да преценя. Радвам се, че мами, като Nlight ни дават възможност да разширим кръгозора си и да поне да ни накарат да се замислим. А това, че всяка една от нас ще вземе решение за себе си е от ясно, по-ясно.

Тине, изключително кърмене до годинката означава единствената храна на бебето до тогава да е само кърма, ти наистина ли смяташ да го направиш(или до 10-ия месец)?

Относно усещанията за второто дете, Маритка мнооого точно го е описала, чувстваш се по-уверен, но същевременно по-трудно се вземат решенията, самата отговорност е по-осезаема.

Лек ден мами, ставам, че ме чакат куп чинии!

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 14:25 от svetlana79

# 379
  • Пловдив
Момичета, извън злободневната тема за ваксините искам да ви покажа на каква хубава снимка попаднах: http://openlyfeminist.com/2010/10/11/sleepingonthejob/

Искам и да ви почерпя виртуално за нашата месечинка - Борко става на 3 месеца днес!!!   Tada Tada

Времето навън е чудесно! пожелавам ви слънчев ден!!! newsm51

# 380
Как така изключително кърмене до 1 година????  #Crazy #Crazy #Crazy
Невъзможно е детето да е само на кърма 1 година

# 381
  • Stavanger, Norway
Тръгнах да отговарям (вече непомня накой  Embarassed ), защо не вземем чувалче на малкия за да не се завива през глава, но докато ви изчета как сте спорили пак и ми се строи незначително. Все пак ще отговоря - бабата уши чувалче за вкъщи от поларено одеалце (много хубаво и о=удобно стана). За навън искам да си  купя, но с ръка на сърцето мога да кажа, че в Бургас не мога да намеря каквото търся  ooooh! Изискванията ми са следните: чувалчето трябва да е меко, леко (не като олекотена завивка) и да не затруднява движенията на ръчичките и краката. Трябва да топли и да е с дълго ръкавче (с качулка или без няма значение)  Peace Друго изискване, което не езадължително, но е желателно е ципа на чувалчето да не е под брадичката за да не убива на бебчо, т.е. може да е с вързалки или цип отсрани или просто да е ушит добре  Peace Засега не намирам подходящо  Blush Mr. Green
За завиването през глава - напоследък се приспива като гушка едно тензухче, търка си очите с него и си го замята през очите. И като го дръпна реве и пак си го мята така  ooooh! Или ако съм му сложила някоя пеленка отгоре и с нея си закрива очите  Rolling Eyes

# 382
svetlana79 наясно съм разбира се, засега съм решена да е на кърма до 8 -мия месец, за 10-тия ще рашавам понататък, заради яслата.

dianadsd напълно е възможно  Laughing

noriscat честита месечинка  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 15:08 от ТиНе

# 383
  • Stavanger, Norway
noriscat , страхотна снимка  Peace Представям си нашия Алекси в същата ситуация  smile3532 Заседателите нищо няма да могат да кажат от него  newsm47 smile3514

# 384
Ние бяхме на вън.Много облаци се появиха и се прибрахме и то какво пак слънце изгря.Сега малкия човек е на терасата,а аз пред компа.
Не съм много запозната,но предполагам,че до 1 година или дори до 10 месеца едва ли може бебчо само на кърма и незнам ако може дали ще е полезно за него.Но ако си решила нищо не пречи да пробваш.  Peace И аз съм привърженик на по-късното захранване (за щастие и моята педиатърка),но чак пък толкова.А лично аз съм решила да отбивам някъде към 1 година,че и на работа ще се ходи,но ще видим.Ако успея да кърмя само вечер бих продължила и до повече,но времето ще покаже от сега не мисля да правя такива планове.Но това,че ще го кърмя до година не значи , че ще е само на кърма.

# 385
  • в 1001-та нощ
 Laughing ами второто го мислим 2г. след първото ( да започнем), пък, то когато стане, но мисля да съм 1г. с малкия в къщи, после 1г. на работа и да започваме "по въпроса"

първия път стана от раз и бях много изненадана, дори малко неподготвена, сега се надявам пак да няма проблеми; вече поне ще ходя по утъпкани пътеки и няма да разузнавам толкова  много неща за 1 път (около бременността особено - хич не беше лека  Peace )

# 386
noriscat , страхотна снимка  Peace Представям си нашия Алекси в същата ситуация  smile3532 Заседателите нищо няма да могат да кажат от него  newsm47 smile3514
Ха-ха абсолютно вярно.
Аз едно време като бях по-малко информирана, не се стресирах толкова, а за второто дете наистина чувстваш по-осезаемо ,поне за мен отговорността, че това ангелче е изцяло зависимо от теб и твоите решения.

# 387
  • Тук и сега
тези майки, които имате второ дете - можете ли да кажете, че с второто Ви е по-лесно - че онзи първичен стрес (като за всяко първо нещо с първото дете) е отминал и не се повтаряили поне не със същия първичен интензитет (като ри първородото), че се чувствте по-уверени и повече му се радвате (на второто), защото липсва напрежението от грешка?

може би трудност има в това, че вече вниманието не е само за 1 дете, както е било с първото и трябва да внимавате да няма ревност у голямото дете .... грижите са за две деца .....

с първото, като че ли много неща се научават "за първи път" и се утъпква пътека

може ли да се генерализира в подбен стил или с всяко дете е толквоа различно, че все едно е за 1 път  newsm78

Алена, на мен от собствен опит мога да кажа, че ми е в пъти по-лесно. Няма стрес, няма напрежение, не ти се месят бабите, защото знаят, че вече си минал и имаш опита. Има само радост. Имам няколко приятелки и при тях е така. Не се притесняваш какво ще купуваш, какво ще ти трябва, защото знаеш от какво имаш нужда. Не се притесняваш ако повърне или се задави, защото знаеш как да реагираш. Единственото, за което аз внимавам и смея да твърдя, че до този момент имам успех, е да не карам Камея да ревнува. Просто давам да се разбере, че и двете са еднакво важни за мен и еднакво силно ги обичам. Това внимание, което обръщам на бебето и начинът по който го глезя го е изпитала и тя, когато е била бебе, даже може би доста по-често. Постоянно и повтарям, че бебето само я следи с поглед и се смее именно за нея и как като почне след време да щъка непрекъснато ще е по петите и и че много ще я обича. И и давам от време на време тя да и намаже дупето с кремче, тя да и обуи чорапчетата или да и закопчае бодито. В смисъл, че я правя съпричастна с грижите за нея. И вярвам, че много я обича. Аз самата само да вметна, че ме беше много страх от мене си дали ще ги обичам еднакво или ще си обичам Камейка повече. Но наистина не ги деля и много съм горда с това.

Ти да не се замисли вече за второ,а??

# 388
Здравейте мацки!!!

Ваксини,ще слагам,но разредено.Определено не е нормално Пентаксим и Симфлорикс да се бият наведнъж.За ползата и вредата от дях,този спор е като "яйцето или кокошката".Аз съм ваксинирана срещу заушка,обаче си я изкарах с пълна силав пубертета,та и последствия имаше Tired

Стоунче,страхотно си описала хомеопатията Hug,а Калата е много красив "мъж".

Алена,в някой отношения съм по-спокойна,в други не.Но определено първите 3 м са си еднакво трудни-просто си е период и адаптация и на майката, и на детето.Мойте са толкова различни,че и сега ми е като за първи път,обаче пък като съм минала веднъж през коликите например,сега не се втелясвам толкова,защото просто знам,че е период.Ивон обче не съм я кърмила и сега с Алекс ми е севте,тъй,че в това отношение съм като първескиня.Сега може би осъзнавам повече,каква е отговорноста да имаш дете.
Най-гадно ми беше в последните дни преди да родя и когато тръгнах за родилното,защото вече знаех какво ме чака.......или поне така си мислех Crazy

Знаете ли,че Алекс найстина изпитва страх в количката.Днес само като го сложих и направо се прочете ужас в очите му,а още бяхме у дома.Разпери пръстите на ръцете и взе да реве нейстиво ooooh!После излезнахме на вън-вдигна го,млъкне,оставя го -реееееев.Накрая го обърнах  по корем и заспа за норматив Thinking,което ме навежда на мисълта,че го е страх от сенника на количката или от голямото протранство на вън newsm78

# 389
  • София
***Ади*** Каква е вашата количка,чее е толкова страшна.Тя и нашата количка е от страшните,ама не е толкова.Понякога си седи в нея,но понякога като я сложа и откача направо!!!

Общи условия

Активация на акаунт