Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
кои зъбки излизат или започват да растат първи?

По принцип долните.

Белега от секциото не го мажа с нищо. Той е достатъчно ниско, че да се вижда само от мъжа ми  Wink, а от него няма какво да го крия. Даже си го гледам понякога и се чудя как цяло бебе е излязло от там  Heart Eyes. Линия негра още имам, но вече поизбледнява, та има светлина в тунела. А дрехите отпреди забременяването си ги нося спокойно Peace

Явно само Лилията не е фен на банята. Преди откровено мразеше, а сега я търпи, но не изглежда да й е кеф неземен. Предполагам като порастне няма да може да я извадим от там Flutter

Моето дете си дъвче езика  ooooh!. В първия момент реших, че е лапнала нещо и се опитва да го избута, но не - точно езика дъвче. От България се разнесоха злостни слухове, че и аз съм го правела като малка  Laughing

стоун, защо държиш да смуче бибата? Аз започвам да се оглеждам за елиминирането й.

# 436
  • София
Само моя дзвер ли не спи!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????

# 437
Само моя дзвер ли не спи!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????

моя също.системно е:)

# 438
Ами за кърма и АМ и захранване - мисля, че основната разлика между кърмата и АМ е по-скоро другаде. Например аз в началото смятах, че АМ е твърде изкуствена храна и нямах търпение да започна с по-естествена. Но това, че пюрето ще е от по-естествени материали, така да се каже, не го прави явно по-полезно за бебешкия организъм. Това разбрах аз накрая, така че по нова година ще плюскаме с бебо пържоли Wink
А бибата държа да я смуче, защото иначе тези ръчички....палчета, показалчета - ужас. Ако можеше целия щеше да се налапа. И всичко това след като се е наял до повръщане. Но и бибата вече не спасява положението.

# 439
а аз сега точно го оставям да пореве,защото след всички приложени методи да го приспя до сега нищо не действа и е нервен колкото си иска.а нека пореве малко,за да се поизмори. луда ме прави това дете!

# 440
Добро утро,дано и днес изгрее слънце.
Моето Юлче е с вродена двустранна дисплазия на тазобедрена става и не се изобразиха ядрата на вкостяване на бедрените кости и сега сме със Стремена на Павлик.Вчера ни биха и 1 реимунизация за Хепатит В,но въпреки всичко бебока си кротува.
С ръцете,които непрекъснато се опитва да си ги дъвче и смуче и аз непрекъснато се боря,помага само това да съм до нея и да ми държи моя прът така и е заета ръката и не се усеща да се пусне Flutter
При 1 от контролните прегледи при моето АГ го попитах дали да мажа с нещо белега от секциото и той ми каза,че само съм щяла да си дам парите,това ме отказа да взимам каквото и да било.
При нас и на бебка и на мама и тати е най-веселата част от деня къпането такова цапане,въртене и физиономии са,че...Но стана така откакто правим нодата по-топла,преди това беше рев до посиняване.Слагаме и повечко вода и все едно плува Heart Eyes

# 441
Добро утро!
От 30 мин ви чета. Много сте изписали!
svetlana79,все едно аз съм писала поста ти. И аз имам точно още 3 килограма да свалям,но.... панталоните не ми стават.  Sad А и аз все се каня да почна с някакви упражнения,но точно както казваш ти се чувствам изцедена всеки ден и отлагам за другия.  Embarassed Това състояние ме побърква.Утре заминаваме за 3 дни при моята майка и съм решила малко да обърна внимание на себе си,а не само на малкия. (не знам до колко ще ми се получи)
За банята и при нас пада голяма игра в коритото и като го вадим се сърди и гледа лошо.  Mr. Green И после като го облека продължава с играта още поне час и така прави пауза от 4 часа без храна.Ама като му се играе няма да го прекъсвам за ядене. Когато реши тогава.
линия - негра - някой беше писал за нея - на мен ми се махна почти веднага след раждането.Ама моята беше много бледа - появи ми се около 8 месец и може би заради това изчезна така бързо.
за ЕБХ от това което съм чела по темата си мисля,че има много положителни страни,но и отрицателни.И съм решила да почна да го прилагам след 6-тия месец.
За кашите и пюретата - както казах по-рано мисля да почна от 6-ти месец.И съм твърдо решена,че ще са домашно приготвени.Не мисля,че ще ми отнеме много време да го направя.А за повечето продукти ще знам,че поне са истински.Че в готовите пюрета доста се съмнявам.А сокове мисля да не давам.Или ако го правя може би ще е сок от морков и то доста рядко.Той сока от ябълка моя корем дразни.
За ръцете и при нас е голяма борба.Нито залъгалки нито нищо помага.Единственото е да седя до него и да си играем.Така му отвличам вниманието от ръчичките.Та така процедираме.Преди го оставях сам да си играе и си заспиваше.Сега като му вися на главата трудно заспива сам.Но няма да му давам да си яде ръцете!
Мисля,че по всички теми се включих. А сега почвам да приготвям багажа за пътуването утре,докато малкия още спи.
Дано времето се пооправи,че сега е доста мрачно.
Лек ден на всички!

# 442
Добро утро и от нас.Вчера бяхме цял ден по разходки и вие сте изписали света.
В спорната тема няма да се намесвам не обичам спорове,всеки си има глава на раменете да си решава сам, има и достатъчно информация в нета която да наклони везните за или против. Heart Eyes
Изабелка първо долните зъбчета изникват, е при някои деца може да има изключения,но аз така знам първо долните.
Относно гледането на второ дете на мен ми е в пъти по-лесно.Първо няма ги тия питания ами сега какво да правя,няма го тази страх дали това което правя е правилно за детето ,няма я намесата от разни баби и други хора или по точно знам на кое да обърна внимание и кое да подмина.Марти беше дълго очаквано бебе за мен.Първо докато мъжа ми се реши да имаме още едно ,после един път кухо яйце след това един спонтанен в третия месец.Сега се наслаждавам много повече на времето с детето и и му обръщам повече внимание ,а баткото ме беше страх да не го разглезя.В същото време обаче обръщам и внимание на баткото той не ревнува ни най-малко и много си обича братчето.Даже го питах дали се чувства пренебрегнат от бебето ,той каза че много рядко се е чувствал така и знае че сега трябва да се обръща внимание повече на Марти.Да ви кажа честно много си ми е хубаво ако има начин още едно да си имам Laughing ама няма кой да ми угоди,годинките ми вече не са малко а и финансовото положение не е цветущо.
Някой беше писал дали обличаме космонавт ,ние да но този който обличаме в момента не е много дебел поларен е с две лица.Имаме и по-дебел за зимата.
за вигантола не знам кога ще има нови партиди ,аз давам деавит.
В баняна много му харесва ,изобщо не плаче.
За ебх с баткото започнахме мисля че от 5 месец и доста бързо свикна с изакването е имаше понякога и в памперса ,но в повечето случаи оцелвахме момента.
Днес ще ходим на консултация като се приберем ще се отчета за мерки и теглики.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 09:39 от галя76

# 443
сесилия,до кога трябва да носи тези стремена бебето ти? дано скоро се нормализира!

космонавт засега няма да купувам,нито яке,защото му купих агнешка кожа-чувал,но още я чакам да пристигне.ще видя каква работа върши и много се надявам д ане ми трябват други дрехи за навън,защото мойто дете каквото е шило едва ли ще ги търпи.то шапка непонася,а камо ли космонавт:(

галя,ти си голяма смелчага и за трето да мечтаеш:)мен от раждането си ме е шубе,а и сега както ми се падна не до там лесно дете,та хептен се постреснах......иначе емоционално и на мен ми се иска да не е за последно този тип емоция:)

# 444
   За захранването....На по-фините дечица се дават каши,на по-наддаващите зеленчукови пюрета.(Така се води за правилното).
   Баткото беше захранен с пюре от картоф.
   Бебката....може и с каша да я захраня,но със сигурност няма да е купешка смес!  Naughty

За килограмите...събирам се в "дебелите" си дънки.До "слабите" още имам да оставям храна по чиниите.  Mr. Green

За ЕБХ....Подкрепям идеята!Но да призная с баткото нищо не се получи.
   Научи се да се изхожда на гърне сам, и то тогава,когато той си беше решил,въпреки всичките ми усилия и на по-ранната и на по-късната му възраст.  Crazy
   С бебката засега не смятам да се хабя особено.  Embarassed

# 445
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добро Утро   Hug

Аз да си призная много искам още едно бебче, даже съм си харесала от онези колички с кош за новородено и за по-голямо дете  Crazy Исками се да е момиче даже и име имам подготвено. Обаче докторката каза, че за сега мисията е невъзможна поне докато кърмя и не мога да приложа лечение за изсипаната стена на матката, а ембриона не се знае при това положение дали ще може да се имплантира. И все пак купувам всичко в зелено, жълто, оранжево с идеята, че ще ги носи още някой/я освен Борката  Party

# 446
еееее териза,щом толкова искаш хайде пожелавам ти да имате още поне едно! когато и да е това.....
моята количка е такава-за събратя им викат тука:)само трябва да се купи една приставка,дето дефакто е долен кош за едно от децата,но аз смятам,че няма да я оползотворим:) мен не само нещата дето горе споменах ме притесняват,ами и бременността.аз необичам да съм бременна и ми е мноого,ама много тегаво във физически план! сега съм толкова щастлива,че тялото ми е нормално,леко и без киселини,мога да дишам...абе щастлива съм от това,че направо не бих понесла скоро пак да съм слон,балон,тумбак или каквото щеш го наречи:)
ма аз все пак и два пъти съм го правила това упражнение де:)

# 447

Здравейте,момичета!

Най-напред да ви почерпя,нашия батко днес има рожден ден!        party023 Misc Baby Bottle Tada
Става на цели 4 години и е едно вълнние,станал е в 6 часа сутринта и няма търпение да дойде времето за празненството,което сме подготвили с таткото,най-вече заради подаръците JoyЕй,кога мина това време...

Сега с Алекс ми е определено по-лесно,вярно пак се притеснявам,но не се шашкам излишно.Още не сме започнали захранването,само на кърма е.Ваксините ги слагаме,даже сега в понеделник сме пак.И аз попрочетох доста неща и реших да ги направим,с Митко нямахме проблеми и се моля и сега да нямаме.

Много ми хареса това,което беше написала murzel.

Лек и спокоен ден!

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 10:26 от evita_fr

# 448
Стремената ще ги носи 2 месеца и 10-на дни,после контролна снимка дали се е оправил ъгъла и после незнам,но най-вероятно няма да се налага друга корекция,просто ще трябва да я пазим от някои неща след като махнем стремената.Аз съм спокойна след като доста лекари ме убедиха,че е съвсем навреме открито и е незначително,а и тя свикна бързо вече дори не плаче като и ги слагам.
За КГ направо ме е срам да кажа колко съм и колко трябва да свалям.Бях на -13 на 15 ден след раждането,отпуснах се да не си спазвам диетката и резултата е +6 кг.За спорт и упражнения не мога да мисля,че още ми е отворена 1 дупчица,от която изкарвам конци и поне трябва да се затвори.Почнах пак да си спазвам диетата за Поликистозата,но няма наяждане в повечето случай,а и при мен само с диета май нищо не става,но не се плаша,за 3 месеца преди да забременея свалих 10 кг при положение,че бях и на хормонална терапия,от която по принцип качвам.

# 449
sesiliqqq,ще се оправи бебката!няма съмнение!  Hug
Сетра ми беше със същия проблем,като бебе.Всичко се оправи и следа не остана.Не попречи нито на нормално раждане в последствие,нито на нищо друго.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт