Как да постъпя?

• 2 995
  • 31
  •   1
Отговори
  • Точно където трябва
Съзнавам, че сама ще трябва да реша, но не мога. Ще опитам да съм кратка.
Живея със сестра си и татко. Засега. Планирахме с приятеля ми /който често наричам мъжа ми/ най-после да заживеем заедно, в неговата къща. Защо не се е случило до сега , въпреки, че сме заедно от 100г. не ми се коментира. Правим едни ремонти, които са на път да приключат или поне вече е възможно да се живее там, обаче тате се разболя. Не искам да мисля за най-вероятния изход, но не е розов. Сега освен притесненията за тате си имам и още едно. Как ще оставя сестра ми да живее сама в къщата. Тя е по-голяма, не е омъжена, няма и връзка. Обичам си я, не е като да не се разбираме, но си мисля че половинката няма да се съгласи да се преместим там. Или ще е огромен компромис за него. От друга страна до колкото познавам сестра си, ще опита да ме удари на съвест, кака така ще я оставя...
Понякога съм и подмятала, да си погледне живота, че ще остане сама някой ден...но не и се бъркам. На половинката само веднъж наскоро подметнах за притеснението си, той само каза "Знам, че всичко на нас ще легне, никога няма да създадем семейство..." А аз не мога да си намеря място  Cry
Не е пързалка.

# 1
Можеш да помогнеш на сестра си в грижите по баща ви, но щом сте решили да създавате семейство направете го, отделете се.

# 2
Аз не разбрах много-много какъв е проблема, но най-вече не разбрах какво ще легне на вас Thinking

# 3
Страх те е, че сестрата ще го удари на емоционално изнудване, а не виждаш, че гаджето прави същото. Странно. И аз не разбирам каква е целта на темата.

# 4
Сбирай се с човека, помагай с грижите за татко ти, а ако (когато) най-лошото се случи, ако кака ти е още самичка, продайте къщата и й вземете нещо по-подходящо за сам човек. Неомъжената сестра не знам да е причина за каквото и да било. Млади, здрави жени... да ви имам драмите!

# 5
  • Точно където трябва
Ами гаджето ми принципно беше казал, че не иска да е "заврян зет" Доста одавна. Пък и изнудване да е, аз как да избера

# 6
Ми решаваш кой ти е по-важен и избираш него. Ако искаш пусни анкета, ние да решим.

# 7
И аз не сванах къде е драмата - какво ти пречи да се отделите, а ти пак да помагаш на сестра си и баща си? newsm78

# 8
Понятието си е тъпо, както и да го погледнеш, а при липса на живи тъстове, даже леко просташко ще дойде. Но като оставим това настрана, и аз да съм, и аз няма да искам след години на ремонти, да за**а всичко и да хукна да удовлетворявам егоизма на нечия сестра, даже и моя собствена да е.

# 9
Живеете си самостоятелно  и едновременно с това помагаш на баща си. Не разбирам защо изобщо е намесена сестрата тук! Нали не си мисли, че цял живот ще си живеете заедно. Рано или късно човек гради семейство. Аз поне не бих позволила да ми вненяват вина за това.

# 10
  • Точно където трябва
И аз не сванах къде е драмата - какво ти пречи да се отделите, а ти пак да помагаш на сестра си и баща си? newsm78
Да, ще им помагам до последният си ден и до последната си стотинка-явно някои решиха, че последното ми е проблема. Проблема ми е, как да оставя сестра си сама?  Защото смятам, че имам право и на личен живот.
Ми тогава за кво пускаш тема и изобщо кво искаш?
От теб -НИЩО!

# 11
  • Точно където трябва
Нали не си мисли, че цял живот ще си живеете заедно.
Точно това ме притеснява. Правила ми е някакви драми от време на време.

# 12
Ами рано или късно трябва да си имаш свое семейство, но това няма да ти пречи да помагаш на баща си, когато е болен. Но да живееш заедно със сестра си защото била сама не го разбирам. И аз на мястото на приятеля ти ще си настоявам да живеем заедно, а не със сестра ти, да си направим детенце. И за сестра ти ще се намери някой. Недей да мислиш толкова и да хабиш нервите си. Сестра ти болна ли е?

# 13
Проблема ми е, как да оставя сестра си сама?  
И защо това да е проблем?
Аз,доколкото схванах,сестра ти е здрава,права,самостоятелна жена,сама се грижи за себе си.
Едва ли смята ,че трябва да е до полата ти или ти до нейната до гроб?
Всяка от вас има право на личен живот.
Отделен от сестринския...
Ако още не го е разбрала,може би е време да схване.
И ти не я оставяш в гората,а в собствения й дом...
Тя да не е бебе,че ще ти насажда чувство на вина...

Ако съм по-рязка ,извинявай,имам си лични дертове в момента и ми е трудно да се удържа...
Май ще трябва днес да зарежа форума...

# 14
  • Точно където трябва
Сестра ти болна ли е?
Не, нормална, здрава, права жена.

Общи условия

Активация на акаунт