Тръгна вече на детска градина ЮЛСКАТА дружина!

• 21 162
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • На края на вселената!
Добро утро!
Дес, мерси за кафето  Hug При вида на този каймак, отивам да си пусна едно и аз.

Честити придобивки, момичета! Със здраве да ги ползвате!
Дани, ако не я подкараш и тази кола идвам и ти я взимам Grinning
Искра, съжалявам, че пак сте станали жертва на крадци. Дано бързо се оправят нещата.

Бубе, ще ти даде бележка без проблем. Какво имаш предвид под повече от 30 неизвинени? Имаш право на 30 дни за учебната година (септември-май) по домашни причини, а с бележка от педито няма ограничение. Педито няма да ти откаже бележка. Но ако ти се съберат повече от половината дни в месеца да отсъства ще си платиш пак 30лв

# 571
Мъжът ми заведе Дели в парка. Мислех и аз да отида, но реших, че толкова малко време изкарват напоследък заедно и е по- добре да са сами.
Нещо не мога да разбера, защото на родителската казаха, че нямало смисъл да носим бележки по домашни причини.

# 572
  • Асеновград
Я , форума е преподреден.
Въпреки , че днес имаме един час повече , пак няма да се оправя навреме.Неделя сутрин е време за чистене , а за обяд винаги сме у майка ми , така и не намерих начин да изчистя навреме и да не закъснявам за обяда.А и си вкарах автогол , защото изтърбуших коша с играчки , за да намеря пипалата на октопода , Тедо искал да играе с "лей до".
Освен да се захващам , друго не ми остава  Tired.

# 573
  • На края на вселената!
Цитат
Чл. 40. (1) (изм. с Решение № 25 по Протокол № 56 от 28.01.2010) В детските градини/ясли посещението на децата може да бъде прекъсвано и подновявано с предварително писмено уведомяване от родителите/настойниците в рамките на общо 30 (тридесет) работни дни от 15 септември на текущата година до 31 май на следващата година. За времето, през което детето не е посещавало детска градина/ясла, не се заплаща такса. В подготвителните групи се допуска отсъствие само по уважителни причини.

(2) (изм. с Решение № 25 по Протокол № 56 от 28.01.2010) Не се заплаща такса за времето, в което детската ясла, детската градина или отделна група в тях не работи поради аварии, ремонти, карантини и други обективни причини. Когато в детските заведения се провеждат санитарно-хигиенни дейности, включително от 01 юни до 31 август, както и ваканциите, определени със заповед на министъра на Министерството на образованието, младежта и науката за съответната учебна година, родителят/настойникът подава заявление за времето, през което детето ще посещава детското заведение и заплаща такса за заявените дни.
(3) Не се заплаща такса при отсъствие на дете поради заболяване, удостоверено с медицински документ.
(4) (изм. и доп. с Решение № 249 по Протокол № 105 от 12.04.2007; доп. с Решение № 25 по Протокол № 56 от 28.01.2010) Месечната такса намалена при условията на ал. 1 или ал. 3 не може да бъде по-ниска от 50 на сто от размера, определен с  настоящата наредба и има характер на абонамент.
(5) (заличена с Решение № 25 по Протокол № 56 от 28.01.2010) Дните, през които детето е отсъствало поради заболяване при условията на ал. 3 не се включват в базата за изчисляване   на дължимата месечна такса по ал. 4

По този начин в наредбата написано, аз го разбирам, че не се плащат дните по домашни причини. Но имам спомен, че миналата година искаха домашните причини да се плащат с половин такса. Може би затова са имали предвид че няма смисъл от бележки за домашни причини.

# 574
  • София
Дес, кафето е точно по мой вкус  Hug

Боли ме главата откакто станах и се чудя какво да подхвана - да чистя, да пресаждам едни цветя или да изведа Кая. В крайна сметка подозирам какво ще стана, ще я изведа и чистенето пак ще пострада.

Правя крем-супа от тиква, имам още тиква, чудя се дали да я правя на сладкиш с мляко и яйца, нарязана с кубчета, или пасирана на крем. Освен това Кая иска и бисквитена торта.

Бубе, защо мислиш, че не е щастлив? Те според мен са във възраст, в която все още са най-щастливи, като са с нас. Кая в събота и неделя като се събуди сутрин, около половин час само ни гушка и ни целува. Но не мисля, че това значи, че не са щастливи в градината. Може и да съдя само по нея всъщност, тя казва, че вече й харесва там и отива с желание, само събуждането сутрин й е трудно.

# 575
Галена, точно заради това, което описваш. Виждам го колко е щастлив и превъзбуден, когато сме заедно. Аз май прекалено много изхождам от себе си. Не обичам да прекарвам голяма част от времето си с чужди хора, все търся семейството си. Абе луда хора, дано не побъркам детето с моите изводи Laughing
Аз уж нямаше да изчистя, но сега като ми се отвори време и го направих.

# 576
Здарвейте!
Днес времето е много хубаво!
Приятно изкарване на Велинчето днес!Там е празника и чакам снимки и разказ после!
Търсих и тук разни инициативи,но не ми допаднаха.В Арена ако идеш на кино ти правят смешна снимка.Е да ама на мен тая смешна снимка ще ми излезе солено,отказах се.Бяхме насам натам,слетобеда пак повече навън за да използваме хубавото време.
Децата докато са деца са щастливи със семейството и близките хора,но и в компанията на деца и приятелчета.Просто градината не дава и двете,а ги разделя.С времето ще ходят с желание и ще са доволни.А щастливите мигове ще са с двата компонента на куп като преобладава семейството на този етап,а в тийн годините пък приятелите и хобитата ще са на предна линия и така.Ако не ги пускаме на градин апък все ще си мислим,че нещо губят.А аз за себе си определено ще загубя възможноста за някакво лично развитие и време.
Е Мими най-сетне смени снимката на бебе Кати,все забравих да те подканя!  Hug
Ние пък всяка събота ходим при баба им и дядо им по план.
Тоя уикенд баща им беше много изморен и ние намазахме,че искарахме дните с него.

# 577
  • София
И аз щях да поздравя Мими за смяната на снимката,момичетата са много хубави Heart Eyes
Яна айде не измисли ли нещо за НГ,теб чакам искам с приятелки да карам нещо да бъбрим нашите си глупости,Вики и тя в къщи,да не повярваш дейния Дидо как кара в къщи на леглото Laughing
Велина и аз чакам снимки.

# 578
Иве още наистина нищо като гледам мъжът ми е склонен да си останем в къщи.Ако искате тук да се съберем да измислим нещо.Излезе ли ходене веднага звъня.
Аз снощи сънувах много лош сън.Сега четох значенията и преди това си гледах на таро ,пак ми излизат лоши неща.Що така незнам и сега взех да се хвърлям във филми.Не се чувствам претеснена за момента,децата взеха да покашлят слабо и още немога да разбера има ли няма ли нещо.Инъче вчера и днес се чувствах добре,дано ме подминат тези големи неприятности дето се падат.  Praynig

# 579
  • sf
ДД
Ние се завърнахме, беше чудесно, не се избихме, децата са добре. Снимките са като и преди,тая обаче ми е фаворит http://picasaweb.google.com/donsyy/WE2010#5534228283143526306
Утре чакаме едни причтели от Кипър да си дойдат, не сме се виждали повече от година и половина, нямам търпение.
Яна, дано няма нищо или поне да е леко- кой ти хвърля картите таро, дали е сигурно? Аз искам хороскоп да си направя,ама да съм сигурна,че е добър астрологът, ти ли говореше за някакъв?

# 580
  • София
Лелеее, разби ме Вико на тази снимка!

Яна, стига, не се вкарвай във филми. Аз честно казано, като съм сънувала лоши сънища, обикновено не са се материализирали наяве, за щастие! По скоро показва някакво твое притеснение.

# 581
Леле Вико е страшен,браво на него!
Много хора има и времето беше хубаво!
Сама си хвърлям в един сайт,никой не ми хвърля.Ами ще питам хомеопатката за астролога,но сега взимат по 50лв. мин. така че си трябват кинти.Ще я питам и ще кажа.

# 582
  • София
Вики страшен е,Николай и той го прави,аз направо изтръпвам.По сдобрих те ли се?
ОООО Яна в сайт,моля моля.Позитивно мисли Praynig
Е къде да се съберем тук Вики още не са остъклили цялата тераса а и отопление трябва. Joy

# 583
  • sf
Не сме се сдобрили, той си държи,че няма да ми се извини. Само дето навръщане си говорихме за имоти и каза,че на стари години мисли ние да живеем в Ботевбгад ,а децата тук  hahaha викам му,значи още имаш надежда,че ще сме заедно  Joy ще видим
Имаше тоя път няколко групи ученици,та на моменти беше лудница. Едно щеше да се удави,та мъжо го измъкна от големия басейн, а учителките никакви ги няма, няма спасител,абе беля щеше да стане за секунди  ooooh!

Яна, я не се излагай с тия сайтове,аз реших,че ходиш на гледачка, хич не се връзвай

# 584
А ще си тегля още докато не ми се паднат хубави карти.  Joy
Мъжът ми пък иска да ги праща в пансион или в чужбина,вика тва е спасението.Мен ако пита спасение вече няма,с тях зле без тях още по-зле.
Напоследък нещо ни е станало,никъде не ни се ходи,с никой не ни се среща и ей така си блееме днес да мине утре да дойде,без планове и силни емоции.Сигурно е някакво презареждане.Вече на 3-4 сбирки не отивам и сега ме викаха за някакво Хелуинпарти,не ми се ходи искам на топло в къщи,пред компа и после да си легна.Вики от тебе съм прихванала,даже взе да ми се твори нещо ама с мойте две леви дето една филия хляб немога да нарежа като хората.  Laughing
Никола като си е в къщи виждам че има апетит,по обяд много огладнява но не прояжда други храни все същите дето в детската ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт